Hae
Hannamaria

479 – Minireissu: Imatran koski

Täällä sitä ollaan, Imatralla! Hyppäsin porukoiden kyytiin pientä minilomaa varten ja tultiinkin tänne Holiday Club Saimaahan mökkiin yöpymään pari yötä ja tutkimaan hiukan tätä aluetta Suomesta. En ole tainnut koskaan täällä edes käydä, porukat on Lappeenrannassa käyneet mutta itse olen eksynyt ainoastaan Savonlinnaan ja tuonne alemmas sekä ylemmäs rajan vierusta.

Imatran koski Imatran koski Imatran koski

 

Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys, kansallismaisema jota on käyty ihastelemassa jo 1700-luvulla. Vuonna 1772 jopa Venäjän keisarinna Katariina II seurueineen kävi ihmettelemässä kosken voimaa.[1] 1800-luvun lopulla se oli suuri nähtävyys koko Euroopassa ja kosken kuohuja saavuttiin katselemaan kaukaa ulkomailta saakka. 1800-luvulla venäläiset kirjoittivat Imatrankosken kallioihin graffiteja, ja saman vuosisadan puolivälissä kosken ympärille perustettiin Suomen vanhin luonnonpuisto, Kruununpuisto.

Koskimaisemaa katsomaan tulleiden turistien määrä kasvoi entisestään vuonna 1903 valmistuneen linnamaisen Valtionhotellin ansiosta. Kivinen hotelli rakennettiin kahden palaneen puuhotellin tilalle ja se pystyi vastaamaan entistä paremmin vaativien turistien tarpeisiin. (Wikipedia)

 

Imatran koskiImatran koski Valtionhotelli

Eilen käytiin jo tsekkaamassa Imatran kanava, joka ikävä kyllä on auki vaan Lauantaisin klo 18-> eteenpäin. Harmi sinänsä, valtoimenaan kuohuva koski olisi varmasti ollut upea – silti oli pakko ottaa pikaiset räpsyt pelkistä rotkoista. Kosken vieressä toisella puolen on upea Valtionhotelli, joka on osa Rantasipi-ketjua. Tuo olisi ihana paikka yöpyä pariskuntana, olisi varmasti aika romanttinen. Rakennus on itse asiassa ollut pystyssä jo vuodesta 1903, kuten julkisivu kertoo.

Tänään mamma varmaan pyörähtää kylpylässä, jos keli suosii niin voisin itse käydä heittämässä itse pienen kävely-/ pyörälenkin kun en kerta ui. Jatketaan reissua myös varmaan pienellä kirpparikierroksella, saas nähdä mitä keksitään. Huomenissa olisi tiedossa ainakin Lappeenrannan kautta kotiin ajo, viikonloppu meneekin sitten kotona ennen Saksan reissua melko rennoissa merkeissä ja siihen hiukkasen valmistautuessa.

Oletteko te tehneet minireissuja?

Translation: Boom – a castle. 

2 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Harmi kun Suomessa matkustaminen on sen verran kallista ettei raaski matkailla niin paljon kuin mielisi :/

    • hannamaria kirjoitti:

      Sanopa muuta! Täällä Holiday Club Saimaalla tämä mökki maksaa kahdelta yöltä saman verran kun mun Saksan lennot… Onneksi pääsi porukoiden mukana, ei maksanut itselle reissu juuri mitään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.