Hae
Hannamaria

484 – Eräs torstainen linnareissu

Torstai valkeni Saksan reissulla suht hyvässä säässä, ehkä hiukan viileänä. Nukuimme niin pitkään kuin nukutti, söimme aamupalan ja laittauduimme päivää varten. Edessä oli reissu Schloss Burgin linnaan (Burg Castle, Schlossburgin linna, mitä näitä nyt on) ja myöhemmin päivällä pedikyyriin ja illallisen kautta kotiin. En tiedä olenko kertonut, mutta aiemmin ollaan perheen kanssa kierretty niin Saksan kuin Suomen erilaisia linnoja sekä linnakkeita ja muitakin ’vanhoja’ nähtävyyksiä ja tahdoin ehdottomasti päästä käymään jossakin linnassa / linnoituksessa Saksanreissuni aikana. Mandylla olikin hyvä kohde valmiina enkä hangoitellut vastaan. Tämä vuoden 1133 jälkeen rakennettu linna oli kyllä näköaloiltaan yksi hienoimmista, yllättävän pieni tosin.

Schloss Burg, Germany Schloss Burg, Germany Schloss Burg, Germany Schloss Burg, Germany

Hurjinta koko reissulla oli kyllä tämä itse linnaan meno. Kukkulan päälle olisi päässyt normaalisti autollakin, mutta tämä hissirata-tsydeemi maksoi per naama vain 2 euroa (hintaan sisältyi molemmat matkat, ylös ja alas) joten pakkohan se oli testata. Mandy on ennenkin tällä mennyt, mutta häntä jännitti ihan yhtä paljon. Rata on toiminut jo vuosia ja kuulema pyörii suuren osan talvestakin, joten eiköhän siihen voinut luottaa. Silti, olihan se aika villiä mennä pienen joen yli ja rueta nousemaan mäkeä ylös kun tiputusta maahan penkeiltä oli kuitenkin paikoittain ihan järkyttävä määrä. Oli pakko tuosta matkasta ostaa itselle pieni vintage-juliste ja -kortti joita siellä myytiin, sopivat niin hyvin tulevan asunnon seinälle 🙂

Schloss Burg, Germany Schloss Burg, Germany

Linnareissun jälkeen käytiin lounaalla kukkulalla sijainneessa kahvilassa, jossa Mandy tilasi perinteisen ’kahvilautasen’ sisältäen niin makeita kuin suolaisia herkkuja, itse käännyin reissun ensimmäisen ja ainoan snitchelin puoleen. Oli todella hyvää, jaksoi jatkaa matkaa shoppailemaan ja pedikyyriin 😉 Linnasta lähtiessä tuli vastaan myös kone, jossa euron hintaan sai omasta viisisenttisestään tehtyä tuollaisen Schloss Burg -kolikon. On aika söpö, kulkee mukana lompakossa!

Italia ravintolaItalia ravintola Italia ravintola

Ja ai että tuo italialainen rafla oli upea. Nimi meni ihan ohi, mutta sijaitsee kuitenkin Düsseldorfin vanhassa kaupungissa. Aidon italiameiningin kyllä aisti, sillä henkilökunta keskusteli keskenään italiaksi (perheyritys) ja ravintolassa istuttiin aivan kylki kyljessä muiden kanssa. Tila oli pieni ja hämyinen, pääsi uusi putkikin oikein kunnon testiin valovoimansa kanssa. Jälkkäri jäi ikävä kyllä kuvaamatta, tilaamamme tiramisu oli niin mahtava ettei sitä malttanut kuvata ollenkaan.

Torstai olikin viimeinen kokonainen päivä Düsseldorfissa, perjantaina lensin takaisin Suomeen. Tuliaisiin paneudutaan ensi viikolla tarkemmin, meni hiukan överiksi Douglaksella sekä etenkin dm:ssä – kaikki oli niin halpaa! 😀 Yksi ja reissun paras tuliainen onkin esitelty, tuo viime postauksen FOSSIL -lompakko.

Tykkäättekö te vanhoissa vierailla linnoissa ja/tai linnoituksissa?

2 kommenttia

  1. Jonna / Lempipaikkojani kirjoitti:

    Olipas hauska lukea muiden kokemuksia schloss burgista. Asun melko lähellä tätä linnaa ja olen kahdesti käynyt siellä. Kiva paikka. Tuo hissikyyti on kyllä huima! Minua pelotti aika lailla, kun lapseni menivät sillä keskenään! Blogistani löytyy myös vähän juttua aiheesta. http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/04/17/wupperin-varrella/

    • hannamaria kirjoitti:

      Kävin lukaisemassa ja olit tosi kattavasti kirjoittanut! 🙂 Hissikyyti oli ihan hullua, mutta selvisin! Onnekas kun asut lähellä, oli se niin kiva paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.