Hae
Hannamaria

485 – Santa Maria Crispy Chicken + helppo ja terveellinen pastasalaatti

Superhelppo ruokaohje ihan jokaiseen arkipäivään. Arvostan ruokia, jotka on arkena helppo ja nopea tehdä, sekä joista saan vielä hyvän säkän kanssa seuraavalle päivälle evääksi duuniin jotakin. Löysin kaupasta tälläisen Santa Marian Crispy Chicken -uutuuden, jolla kana valmistui nopeesti uunissa (eikä tarvinnut pannulla miettiä palaako se vai onko file vielä raaka) ja salaatin väsäsi siinä samalla. Just munlaista ruoanlaittoa 😉

Santa Maria Crispy ChickenSanta Maria Crispy Chicken Santa Maria Crispy Chicken Santa Maria Crispy Chicken

Santa Maria Crispy Chicken -kana

 • Pussi Santa Maria Crispy Chicken -mausteseosta
 • 1rkl Oliiviöljyä
 • N. 500-600g kanaa (itse käytin kanafileitä)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada oliiviöljy (käytin itse valkosipuliöliiviöljyä, sitruunakin olisi voinut käydä hyvin) kulhoon, pese kanat nopeasti ja laita nekin kulhoon. Heitä lopuksi perään mausteseos ja levitä se tasaisesti kanojen ympärille. Laita sen jälkeen kanat vuokaan, vuoka uuniin ja anna kanojen paistua n. 10-15 minuuttia. Itse pidin täyden 15 minuuttia, sillä meillä on niin vanha uuni.

Helppo ja terveellinen pastasalaatti

 • Pastaa (itse käytin farfalleja, mutta fusillit sun muut sopii todella hyvin myös)
 • Salaattia
 • Rucolaa
 • Tomaattia
 • Kurkkua
 • (Kevät)sipulia
 • oliiviöljyä, pippuria ja suolaa
 • Muita tahtomiasi lisukkeita

Kun alat valmistella kanoja, laita pastavesi kuumenemaan. Kun se kiehuu, laita pasta porisemaan ja heitä perään suola. Itse keitin tätä n. 8-10 minuuttia, tarkista oman pastasi keittoaika pakkausesta. Määrää en mitannut, vaan heitin hiukan summamutikassa paljon ajattelin sitä kuluvan ja rakensin salaatin sen ympärille. Salaatin rakentamisessa ei ole mitään erikoista, loppuvaiheessa lurautin sekaan pienen määrän öljyä, suolaa ja pippuria ja jo viilenneet pastat ja sekoitin. Tadaa!

Näiden lisäksi laitoin omaan salaattiini auringonkukansiemeniä, paahdettua sipulia sekä saalaattijuustikuutioita. Tätä salaattiahan voi varioida vaikka millä mitalla ja siitä voi tehdä joko majoneesipohjaisen, kehittää jonkun kevyen salaatinkastikkeen (sinappi-oliiviöljy-hunaja jne). Pasta on mukana ainoastaan tekemässä siitä hiukan ruokaisamman.

Reilu parikytä minuuttia ja ruoka on pöydässä. Helppoa ja hyvää eikä aina sitä perinteistä laatikko-pataruokaa. Tälläsiä ruokia pitäis kehittää enemmänkin eli mikäli teillä on jotakin supernopeita ja helppoja arkiruokia tiedossa, niin kertokaa ihmeessä sillä nämä mun normaalit ruoat alkaa olla jo niin nähty.

Mitä helppoja arkiruokia te teette?

4 kommenttia

 1. Katja/Valkoisen vuoren rinteillä kirjoitti:

  Oijoi kun kuulostaa _ja näyttää_ hyvälle, pitää ehdottomasti testata!

  • hannamaria kirjoitti:

   Oli kyllä herkullista! Ja niin helppo tehdä, ei olis uskonut!

 2. bernandotte herttuatar kirjoitti:

  Kanan paistaminen vaatiikin ihan hirveästi miettimistä… Itse ostin tuota samaa ja huomasin vasta kotona että laitetaan uuniin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *