Hae
Hannamaria

Meidän koti #hometour

Muutettiin tähän nykyiseen asuntoon elokuun lopussa joten asumiskuukausia on kohta täynnä kaksi. Ollaan näiden parin kuukauden aikana saatu asunto jo suhteellisen hyvään kuntoon vaikkakaan sisustaminen ei koskaan lopu ja omasta mielestäni on ikuinen prosessi, johon vaikuttaa niin sen hetkinen maku kuin vuodenajatkin. Tällä hetkellä ollaan kuitenkin erittäin tyytyväisiä tähän asuntoon ja viedään tätä pienillä muutoksilla eteenpäin.

hometour koti esittely olohuone

Asutaan siis kaksiossa Palokassa, Jyväskylässä, melko uudella asuinalueella. Kokoa asunnolla on reilu 50 neliön verran, joka meille on tällä hetkellä aika sopiva. Tilaa on keittiössä, olohuoneessa sekä kylpyhuoneessa todella paljon, mutta makkarissa tilasta on hiukan pihistetty niin pinta-alasta kuin säilytystilastakin. Mutta palataan siihen myöhemmin ja keskitytään nyt yleiskuvan luomiseen.

hometour koti esittely eteinen

Tälläisestä nurkasta meille tullaan sisään! Osa saattaa bongata mukana kulkeneet kommuutin sekä vaalean raitamaton, jotka löytyi jo Haapatien asunnosta. Oven suusta puuttuu tällä hetkellä kunnon kenkärekki, johon saataisiin muutamat käyttökengät. Suurin osa kengistä on kuitenkin piilossa takkien alta – josta muuten löytyy mun pari käyttölaukkua sekä salikassi. En ole varma mitä tykkään tälläisestä avonaisesta rekistä suoraan eteisessä, sillä se saattaa tiettyinä hetkinä näyttää erittäin epäsiistiltä. Verhokin on huono ratkaisu, joten jotain muuta pitäisi keksiä. Ideoita saa heittää! 🙂 Tuohon ovelle oikealle puolelle on tulossa isohko peili, kunhan sellainen täydellinen kävelee vastaan.

hometour koti esittely keittiö hometour koti esittely keittiöhometour koti esittely keittiö

Keittiössä muutosta selvisi toissa kesänä tuunaamani ruokapöytä pinnatuoleineen muiden vanhojen kamojen lomasa. Mikäli muuten kiinnostaa enemmän lukea tuosta pöytä- ja tuoliprojektista työvaiheineen kaikkineen, tsekatkaa osa 1 ja osa 2. Ainoat uudet jutut mitkä keittiöön hommattiin oli kattolamppu sekä astianpesukone, sillä kaikki muut löytyi jo ennestään. Keittiössä mennään vaalealla ja rosterin sävyisellä linjalla pienten väripilkkujen kera. Pieni ärsytyksen aihe on siinä, että suurin osa ns. paremmista tavaroista joutui varastoon odottelemaan hyllyjä sun muuta lisäsäilytystilaa. Sniif!

hometour koti esittely olohuone hometour koti esittely olohuone hometour koti esittely olohuonehometour koti esittely olohuone

Keittiön suulta kun kääntyy ympäri, näkyy usean muuton mukana kulkenut IKEA:n lipasto ja keittiöstä katsoen vasemmalta aukeaa olohuone yhteen eteisen kanssa. Tätä asuntoa varten ei oikeastaan mitään muuta uutta ostettu kuin olohuoneen pöytä sekä käytettynä ostettu sohva. Edellinen tummanharmaa oli vähän liian pieni ja no, tummanharmaa eikä sopinut tänne uuteen asuntoon kovin hyvin. Värjäytymiä ei sohvassa kuitenkaan ole, ärsyttävät värivaihtelut kuvissa johtuu ihanista varjoista.

hometour koti esittely olohuone hometour koti esittely olohuone hometour koti esittely olohuone

Pieneen nurkkaukseen mahtui melko sopivasti meikki- / työpöytä, joka vetää sisäänsä osan luomiväreistä sekä kouluhommista. Suurin osa kosmetiikasta on kuitenkin tällä hetkellä aiemmin nähdyn lipaston laatikoissa sekä vessan kaapissa. Pöydän päällä on tällä hetkellä ainoastaan testissä olevaa kosmetiikkaa, siveltimet, peili sekä koulukamat. Luonnollisesti pöydän alla lisää kosmetiikkaa etenkin näin I love me -messujen jälkeen, hups.

hometour koti esittely makuuhuone hometour koti esittely makuuhuone

Makkari on ainut paikka, jossa ei suuremmin ole mitään esiteltävää. Ollaan pyritty pitämään tälläistä vaaleaa + violettia ja mustaa linjaa makkarissa muun asunnon ollessa melko neutraali. Tämä huone tarvitsisi kunnon yöpöydän miehelle, jotakin seinälle ja muutamat koristetyynyt sängylle. Myöskin säilytystilaa tarvittaisiin lisää, sillä meillä on yksi henkarikaappi ja yksi hyllykaappi meidän molempien vaatteille. Toisin sanoen tilanpuute vaivaa…!

Mikäli nousee kysymyksiä eri tuotteista joita kuvissa näkyy, pistäkää kysymyksiä tulemaan. Aion tulevaisuudessa laitella päivityksiä tästä asunnosta, sillä ainakin olkkarin taulut olisi tulossa kohta puoliin. Myöskin pieniä yksityiskohtia on tulossa, tähän yhteen postaukseen en saanut todellakaan mahdutettua kaikkea pientä yksityiskohtaa kaikista huoneista joita olisin halunnut.

Viikonloppuna aion tehdä paljon blogihommia valmiiksi suuren opiskeluhommamäärän ohella. Tämä viikko on ollut erittäin juoksun ja opiskeluntäyteinen ja melkein kaikki valveillaoloaika on messujen jälkeen mennyt kouluhommissa. Suurin osa deadlineista on puristettu kasaan, mutta ei ne siihen lopu. Ensi viikolla on ’Innovaatioviikko’, joten yritän ajastella postauksia suhteellisen hyvin sillä aikaa kirjoittaa ei todellakaan ole. Tuon viikon jälkeen pitäisi ajoitusten kanssa hiukan helpottaa ja kaikkea mahtavaa on tiedossa!

Millainen sisustustyyli puree teihin?

20 kommenttia

 1. SariBP kirjoitti:

  Minua ei ole koskaan sisustaminen juurikaan kiinnostanut. Mahdollisimman yksinkertainen tyyli ja vaalea väritys ovat minun makuuni. Vähän huonekaluja, että on tilaa liikkua. Mattoja mielellään ei ollenkaan muutoinkin kuin ääntä vaimentamaan johonkin kohtiin. Kaikki tilpehööri ja tavarat pois näkyviltä kaappeihin.

  • hannamaria kirjoitti:

   Mulla itelläni sisustuksen kiinnostaminen riippuu todella paljon asunnosta! Tää nykyinen on niin kiva että tästä tekee mahdollisimman mieleisen, edellinen oli niin karu että sitä ei tehnyt mieli sisustaa 😀

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse olen ehkä sisustustyyliltäni varsin skandinaavista tyyliä noudatteleva – kuten miehenikin. Väriläiskiä heittelen mukaan tekstiilein – tosin verhoja meillä ei tällä hetkellä ollenkaan ole kun pohdimme tarvitseeko isot ikkunamme edes sellaisia peitokseen 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Kuulostaa todella hyvälle! Vähän tuollaista mekin ollaan menty, ei tosin olla niin skandinaavista linjaa noudatettu sillä tykätään sekoittaa siihen hiukan maanläheisyyttä.

 3. Marianne / STAY FRESH kirjoitti:

  Ihanan vaaleaa teilläkin! Ja kivoja yksityiskohtia 🙂

 4. JonnaH. kirjoitti:

  Ihana valo kulkee läpi asunnon. Mua ei ole koskaan oikein sisustaminen innostanut. Tykkään silti aika yksinkertaisesta ja selkeästä linjasta. Pääasia on että on puhdasta. 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Tykkään siitä myös! Ainut pimeä nurkka on vielä tuo eteinen, siinä onkin yleensä valo päällä ihan päivälläkin. Meillä yritän pitää asunnon siistinä ja puhtaana mutta koska aikaa ei joka päivä ole tehdä jotain pientä, räjähtää tämä välillä käsiin! 😀

 5. Niina kirjoitti:

  Mukavan raikas ja valoisa yleisilme. Erityisesti tykkään keittiön pöydästä ja pinnatuoleista, tekevät jotenkin kodikkaan vaikutelman. 🙂

 6. Katja/Valkoisen vuoren rinteillä kirjoitti:

  Ooolalaa mitkä pinnatuolit teillä on keittiössä <3 Jos kyllästyt niin ilmoittele 🙂 Ihana koti teillä, onnea vielä uuteen asuntoon!

  • hannamaria kirjoitti:

   Voi kuule näitä tuunauskohteita metsästettiin kissojen ja koirien kanssa, en ihan heti ole luopumassa ;D Kiitoksia!

 7. Teresa S kirjoitti:

  Ihanan valoisaa! Nätti koti! Onnea kovasti!

 8. Hanna kirjoitti:

  Ihana koti sinulla! Pidän tuosta rennon tyylikkäästä ilmeestä ja siitä, että asunto on mukavan avara ja valoisa olematta kuitenkaan liian kliinisen oloinen: ) kliinisellä tarkoitan hyvin pelkistettyä kokovalkoista sisustusta, josta en itse kyllä tykkää yhtään: D parhaiten omaa silmää miellyttää juurikin avaruus ja se ettei ole liikaa tavaraa, kauniit materiaalit pinnoissa kuten puu ja tiili 🙂 eli aavistus sellaista grunge meininkiä 🙂 valkoinen pohjavärinä on kiva mutta tarvitsee mielestäni muitakin värejä rinnalle. Tosin liian värikäs asuntokin olisi kauhistus 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Samaa mekin ollaan haettu, eli siistiä ja simppeliä muttei liian kliinistä (kuten skandityyli joskus voi olla omaan makuuni) ja tuodaan väriä juurikin niillä eri väripilkuilla! Ja olet oikeassa, liian värikästäkään ei saa olla, se taas on se toinen ääripää mihin en halua mennä 😀

 9. Sofia Iivarinen kirjoitti:

  Näyttääpä ihanan siistiltä ja kodiikkaalta! Tai siis siisti nyt on väärä sana kuvaamaan… Väljältä? Mutta hyvällä tavalla! 😀 Me asumme 40-neliöisessä mini-ihmeessä, joka on täytetty nurkasta nurkkaan(ai muuta vaihtoehtoa!), joten kaikki tästä suurempi sytyttää heti rakkauden toimiviin kulkureitteihin, haha! Muttamutta, teillä on kyllä sopivasti vaaleaa ja väriä sekaisin, itse asiassa tykkään teidän sisustuksesta ihan mielettömästi, varmaankin koska meillä dominoi samat värit 🙂 Mun sisustustyyli ei ole ”tyyliä” nähnytkään, vaan leikataan ja liimataan kasaan laatua, kierrätettyä ja koristeina saavat toimia millon mitkäkin hauskat muistoesineet/tuliaiset/tyhmät päähänpistokset. Itse pidän boheemista ja värikkäästä sisustuksesta, jossa on ripaus sisustajan persoonaa ja esineitä, joilla on tarina 🙂 Jos yhdestä jutusta saa muuten udella; mistä tuo söppänä spagettipurkki on? Ihana! 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Oma eka kotini oli 37 neliötä ja miehen muutettua saman katon alle kävi se meille ihan liian pieneksi 😀 Tykkään kovasti itsekin, kaikkea on sopivasti nyt sekaisin. Tuo spagettipurkki on ostettu käytettynä nettikirpparilta, joten en osaa ikävä kyllä alkuperää sanoa enempää. Veikkaisin kuitenkin esim. taloustaloissa tai sokkarilla olevan samantyyppisiä!

 10. Minde kirjoitti:

  Ihanan valoisa koti! 🙂

  Osaatko sanoa, mistä työ/meikkipöytä on hankittu? Olen tuollaista itselle metsästänyt myös 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitoksia! Meikkipöytä on muistaakseni Kodin1:n peruja sekin, mutta olen ainakin Ikeassa ja Jyskissä nähnyt samanlaisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *