Hae
Hannamaria

Sisustussunnuntai: Satokausikalenteri

Rupesin jo syksyllä pohtimaan niin mukana kannettavan, henkilökohtaisen kalenterin, hankintaa kuin seinäkalenterinkin uusimista. Meillä seinäkalenteriin täytyy pystyä merkkaamaan molempien menot, jotta pysytään ees vähän kärryillä missä toinen menee. Se ei myöskään saa olla liian tylsä saatika liian iso, tai pieni. Suurin virhe mitä seinäkalenteria tehdessä meidän kohdalla voi tehdä on, että siinä ei oteta huomioon visuaalisuutta. Kalenterin tulee olla näyttävä ja kuitenkin käytännöllinen. Siksi päädyin Satokausikalenteri:n puoleen!

Satokausikalenteri 2017Satokausikalenteri 2017

”Satokausikalenteri on tuote, jonka avulla löydät joka kuukausi ruokapöytääsi kauden parhaat kasvikset. Se sisältää Suomessa tarjolla olevien kasvisten sesonkitiedot kuukausittain ja tuottajamaittain. Satokausikalenteri on hankittavissa seinäkalenterina, taskukirjana tai mobiilisovelluksena. Satokausikalenteria käyttävät jo tuhannet suomalaiset.” -Satokausikalenteri

Kuulin Satokausikalenterista ensimmäisen kerran jo n. vuosi sitten, kun vuoden 2016 kalenteri oli julkaisun alla. Tällöin jo kiinnostuin ideasta, jossa vuodenaikojen mukaan vaihtuisi suositukset kasviksille, joita kannattaisi kokeilla. Satokausituotteet olivatkin jo viime vuonna melko vahvasti esillä mm. meidän lähi-Prismassa, jossa kausituotteiden oheen on laitettu suuret kyltit ja kuvaukset tuotteista, sekä aavistus niiden käyttötarkoituksesta. Tämä kalenteri auttaa nyt uuden vuoden startissa, kun ollaan miehen kanssa herkkulakossa sekä alettu muutenkin katsoa tarkemmin syömisiämme.

Satokausikalenteri 2017 Satokausikalenteri 2017

Näin Tammikuussa suositellaan kokeiltavaksi mm. kiiviä ja avokadoa, joita molempia löytyykin tällä hetkellä keittiöstä. Kiiviä olen syönyt lähes aina, mutta avokado on jäänyt vain guacamolen syönnin ja muuten raa’an avokadon maistelun asteelle. Sain kuitenkin työkavereilta useammankin vinkin mihin sitä voi käyttää, sillä tuskalailin haluani opetella syömään avokadoa mutta sen maku ei omia nystyröitäni niin paljoa hivele. Olenkin löytänyt kombon joka toimii – ruisleipää, avokadoa, sitruunapippuria (joku laittaa pelkkää sitruunan mehua) sekä Herbamarea. Toimii!

Satokausikalenteri 2017

Kalenteri pitää sisällään myös useamman välilehden eri kasvisten ravinto-arvoja, tietoa villi-yrteistä, kaloista ja eri kasviksista sekä laajan listan eri kasviksista sekä niiden säilytyksestä ja siitä, milloin niiden satokausi on parhaimmillaan. Satokausikalenteri: lisäksi löytyy myös mm. reseptikirja sekä erilaisia Satokausikortteja. Valitettavasti Satokausikalenteri.fi -sivulta kalenteri on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta muita tuotteita löytyy vielä. Oman kappaleeni löysin muutaman viimeisen joukosta Jyväskylän Suomalaisesta kirjakaupasta – olin onnistunut kehittämään tästä itselleni pienen pakkomielteen ja onneksi löysinkin vielä oman kappaleeni!

Nyt etenkin kun meikäläiselläkin on duunipaikka sekä kaiken maailman muita menoja, on erittäin tärkeä pitää ne järjestyksessä niin omassa henk. koht. kalenterissa kuin tässä yhteisessäkin. Merkkaankin aina oman työvuorot ja menot tänne, miehekkeenkin menot sekä yhteiset löytävät myös paikkansa mutta harvemmin, sillä Jullilla on erillinen työvuorolista ja menoja muutenkin vähemmän. Mukava silti nähdä aina missä toinen menee ja pystyä kirjaamaan mm. merkkipäivät ylös tähän upeaan ja monipuoliseen kalenteriin.

Muistattehan muuten käydä osallistumassa Raflaamon sponssaamaan 100€ ruokalahjakortin arvontaan! Arvonta-aika loppuu 20.1. joten vielä on hyvin aikaa!

Onko teillä seinäkalenteria tänä vuonna?

4 kommenttia

  1. Elina kirjoitti:

    Satokausikalenteri on varmasti kiva ja näppärä, mä oon ihastunut Prismassa olevaan satokausi-hedelmä/vihannestiskiin ja fb:ssa tulee Satokausikalenterin sivuja seurattua. Tulee kyllä ostettua ko.tuotteita usein 🙂

  2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

    Itsekin olen tuota sillä silmällä katsellut, mutta muistanut asian vasta aivan liian myöhään. Ehdottomasti kiinnostaisi hankkia, tällä hetkellä seinäkalenterina toimii jokin ilmaisjakeluna tullut kalenteri..

    • hannamaria kirjoitti:

      Meillä oli viime vuonna kanssa jonkun sähköyhtiön ilmainen kalenteri joka periaatteessa ajoi asiansa, mutta ei kovin visuaalisesti kaunis ollut! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *