Hae
Hannamaria

Parvekkeella tapahtuu

Mutta saisi vielä tapahtua lisää. Viime viikon puolella meille riitti parvekkeen talven jäljiltä oleva nuhjuinen olemus ja päätettiin asialle jotain tehdä. Silloin parvekkeella ei ollut minkäänlaista mattoa, yhden nurkan oli vallannut iso pahvin palanen joka toimi alkuunsa pöytänä ja sieltä löytyi vain kaksi pormestarintuolia sekä viitisen purkkia täynnä tupakantumppeja. Nyt ilme on jo freesimpi, mutta lisäjuttuja ja hiukan apuakin kaivattaisiin!

Parveke räsymatto säkkituoli Parveke räsymatto säkkituoli

Käytiin varkaissa mun kotikotona ja napattiin mukaan neljä räsymattoa joilla vuorattiin lattia ja saatiin väriä parvekkeelle. Itse olisin siniset vaihtanut musta-harmaisiin, sellaisia kun oli, mutta nämä sinisetkin menettelevät ihan hyvin ja käyvät ehkä aavistuksen paremmin kuvissa näkyvien, kunnolla värikkäiden kanssa.

Samana päivän ostettiin myös lisäistuimeksi säkkituoli ihan perinteisesti Prismasta. Värivaihtoehtoina oli joko harmaa tai vihreä ja pieni suostuttelu tarvittiin, että sain vihreän kantaa kaupasta pois. Se sopii kuitenkin parvekkeen nurkkaan kuin nakutettu. Pöydäksi tämän säkkituolin viereen kipaisin meidän Tallinna -reissulta ostetun jalallisen tarjottimen, joka oli vielä suojamuoveissa. Sisältä ulos siirtyi myöhemmin myös pienet kaktukset.

Parveke räsymatto säkkituoli Parveke räsymatto säkkituoli

Loppuosa tuoleineen onkin sellainen, johon en ole tyytyväinen. Tarvitaan vähintäänkin seuraavat asiat; pöytä pormestarintuoleille, kasveja sekä jonkinlainen valo. Itse haluaisin nämä punaiset tuolit heittää jo jorpakkoon ja ostaa rottinkiset tilalle (tai rakentaa lavoista oman sohvan), mutta vielä tämä vaatii suostuttelua sekä budjettia.

Parveke räsymatto säkkituoliParveke räsymatto säkkituoli

Näiden juttujen lisäksi kaipaisin kahta isohkoa, maahan sijoitettavaa lyhtyä joihin voisi etenkin hämärällä sytyttää kauniit isot kynttilät. Olen kuitenkin tällä hetkellä niin kahden vaiheilla että pidänkö vai en tästä meidän parvekkeesta ja uskon, että kukat ja kasvit saisivat todella suuren muutoksen aikaan jo yksinään. En vain yhtään tiedä millaisia kasveja ja kukkia tänne hommaisi, ja mistä?

Pöytä on myös toinen murheenkryyni, sillä se ei saa olla liian korkea mutta pitää kuitenkin mahtua parvekkeelle. Koska meiltä löytyy myös kaksi erillistä tuolia (joista toisen on pakko olla niin että Julli tupakalla käydessään voi kyyläillä tiellä kulkevaa porukkaa) eikä yhtä sohvaa, on pöydän sijoittelu myös ongelma… Niin ja tekstiilit myös olisivat ihania, mutta olen tällä hetkellä erittäin avuton niidenkin suhteen.

Mitä te tekisitte tälle parvekkeelle?

11 kommenttia

 1. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

  Mahtuisiko tuolit jommallekummalle puolelle vierekkäin? Ja sit pöytä siihen niiden eteen?
  Meillä alkaa huomenna julkisivuremontti, parvekkeelle ei viitsi tehdä mitään ainakaan kuukauteen. Saa nähdä miten kukkasten ostonkin käy 😛 Tonne teille muuten sopis vanhat kunnon mummopelargoniat ja tummanpunasena!

  • hannamaria kirjoitti:

   Tuota voisi vielä ehdottaa, että pöytä menisi tuolien eteen ja tuolit vierekkäin tuolle yhdelle seinustalle. Nyt on ollut ajatuksena löytää pöytä kulmaan tai niin kapea että se mahtuisi tuolien väliin, mutta olen ihan tuon kannalla että ostetaan matalampi pöytä ja sijoitetaan se tuolien eteen.

 2. Milja kirjoitti:

  Nuo räsymatot sopivat kivasti parvekkeelle 🙂 Kasvit voisivat ehkä elävöittää tilaa, kannattaa ihmeessä kokeilla ennen isompia muutoksia! Mulla on tosi huono kasvitietämys, joten itse menin vain Plantageniin ihmettelemään ja mukaan tarttuikin pieni tuija. Kannattaa käydä kiertelemässä, siellä on paljon edullisia parvekkeelle sopivia kasveja. 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Täytyy kyllä itsekin käydä Plantagenissa ihmettelemässä mitä on tarjolla! Viikonloppuiselta ikean reissulta tosin mukaan nappasin pari ruukkua ja pienempiä kasveja, mutta ainakin yksi iso olisi etsinnässä vielä!

 3. Emppi kirjoitti:

  Oot jo varmaan ihan kypsä näihin mun huuteluihin, MUTTA! Meillä esimerkiksi on parvekkeella pöytänä iso puinen laatikko käännettynä ylösalaisin. Sen sisällä mulla on aurinkokennolla toimiva valaisinketju…niitä semmosia palloja, tiedät varmaan. Räsymatoista oon just tekemässä myös istumatyynyjä kahden säkkituolin kaveriksi. (Niistä tulee aika kivoja ja saapi samalla kierrättää) Kasveja meidän parvekkeelta löytyy, ylläri pylläri, vain syötäviä. Erilaisia yrttejä, orvokkeja ja mansikkaa. 🙂 Toivottavasti saat tästä jonkun kivan idiksen!

  • hannamaria kirjoitti:

   Haha, en oo 😀 Istumatyynyt on kans olleet sellaisia mitä oon miettinyt, meillä vaan ei meinaa olla niille tarvetta… Yrtit on kans sellasia mistä oon haaveillut, mutta mies käy tupakilla parvekkeella ja jotenkin en tahdo syödä yrttejä joiden ympärillä on tupakoitu…

 4. MINI-blogi kirjoitti:

  Laittaisin parvekkeelle puulattian sellaisilla ”puulaatoilla” ja kasveiksihan sopisi esimerkiksi yrtit kivaan ruukkuun tai amppelimansikka 🙂 Ihanan pirteän värinen tuo teidän lepotuoli!

  • hannamaria kirjoitti:

   Nuo laatat kävi mielessä, mutta hankalaksi muodostuisi tuo tolpan kohta (ei riitä taidot kierrättää laattaa sen ympärille). Tupakkayrtit ei myöskään houkuttele, sillä vaikka niitä tahtoisinkin kasvattaa, Julli käy parvekkeella tupakalla ja jotenkin karsastan ajatusta ;/ Ja tuohon väriin minäkin ihastuin lepotuolissa!

 5. HeidiKaroliinaA. kirjoitti:

  Nuo räsymatot ja vihreä säkkituoli tuo kivasti ilmettä parvekkeelle! Lavoista tehty sohva sopisi tuonne kyllä hyvin 🙂

  • hannamaria kirjoitti:

   Samaa mieltä, ehkä vaan hommailen sellaisen ja en välitä avokin mielipiteetä kun ei se yhdessä etene minnekään tämä laitto! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *