Hae
Hannamaria

Kun duunit vie mennessään

Oon viimeisen viikon ollut ihan työkoomassa. Tällä viikolla viimeinkin oon karistanut pikku hiljaa kesälomafiilistä jaloista pois ja alkanut painaa töitä aika pitkälle yöhön asti, sillä sain viimeinkin aloitettua erään verkkokaupan parissa alkavaa työtäni pikku hiljaa, samoin kuin olen vielä tuotakin enemmän työstänyt Jullille tulevia juttuja, joista kerron myöhempänä lisää asioiden varmistuttua.

hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1851 hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1830

Näiden kaikkien työjuttujen lisäksi olen kuitenkin pyrkinyt pitämään päivässä paria tietokone-vapaata tuntia ja pyrkinyt tuolloin olemaan edes ajattelematta asioita sen tarkemmin. Maanantaina jopa kävin osa-aikaisduunini toimistolla tekemässä työvuoron. Loman viimeiset rippeet katoaa kyllä varmasti ensi viikolla, kun olen taas lähes koko Elokuun 5 päivää viikossa asiakaspalvelussa töissä.

Ja jottei asiasta tulisi liian helppoa, kaatui palvelin jolla blogi oli aivan kokonaan yhdeksi päiväksi ja sotki sekä blogin näkymisen ja päivittymisen, että sähköpostini käytön. Blogisähköpostini on eri, mutta työsähköpostiini käytän hannamariav.com -päätettä joka sekin oli nyt tuon katkoksen aikaan tavoittamattomissa. Bad luck.

hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1813 hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1834

Vaikka loma alkaakin uhkaavasti loppua ja viimeiset täysin huolettomat päivät olla takana päin taas hetkeksi, ei se haittaa juuri ollenkaan. Saan tällä hetkellä tehdä niin paljon niitä juttuja joista tykkään – vaikka ne välillä turhauttaakin – että ei paremmasta väliä. Blogin suhteen mun on kuitenkin ainakin elokuun ajaksi hellitettävä ja sallittava itselleni vaan jopa se kolmen postauksen viikkotahti jotta pysyn kaikessa muussa kiini.

Ainut asia josta voisin tällä hetkellä luopua on nämä taas vaivaamaan alkaneet selkäkivut. Kirjoittelin keväämällä iskiaksestani sekä selkäongelmistani enemmänkin, mutta summasummaarum täältä löytyy iskiasvaivaa, yliliikkuvia niveliä ja poksahtelevia luita jotka aika-ajoin aiheuttavat kipuja. Tällä hetkellä kipua tuottaa iskia / välilevynpullistuma, joka vihloo ja muljuaa niin ikävästi että perus Burana ei auta. Kovemmat lääkkeet ja lihasrelaksantin olen jättänyt nyt yöksi jotta saan nukuttua, duuneista ei tulisi mitään kovissa lääkepöllyissä.

hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1784 hannamaria_suomipop_asu_7_2017_1878

Kirjoitan jossain vaiheessa vielä tarkemmin näistä tulevista duuni- ja opintokuvioista kun syksyn jutut alkaa selvitä, sitä ennen aion livauttaa muutamat jutut aina sinne tänne jotta ette tipu aivan kärryiltä! Niin, ja jos joku edelleenkään tarvitsee sometyyppiä, graafista suunnittelijaa tai valokuvaajaa niin huutakaa hep ja laittakaa sähköpostia osoitteeseen design (at) hannamariav.com ja ruetaan pohtimaan!

Tällä hetkellä myös vaikuttaa siltä, että saatan pistää oman toiminimen pystyyn. Jos jollain on kokemusta toiminimen, opiskelun sekä palkkatyössä käynnin tiimoilta, ottaisin kaikki vinkit mielelläni vastaan ja kuulisin teidän tarinoita! Tähän asti oon siis toiminut Ukko.fi:n kautta Kevytyrittäjänä mutta tuo ei enää tulevaisuudessa tule onnistumaan.

Miten teidän duunit tällä hetkellä menee?

14 kommenttia

 1. Maria/ Nyt heti kirjoitti:

  Onko tuo ukko.fi muuttunut jotenkin, vai miksei sillä onnistu jatkossa? 🙂 Mulla on myös kova pohdinta töiden suhteen, kun äitiyslomallakaan ei ilmeisesti kovin kauaa sovi olla. 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Mikään siellä ei ole muuttunut, mutta mun tilanne on muuttunut sen verran etten voi enää sieltä laskuttaa kaikkialle!

 2. marja liljeström kirjoitti:

  Hyvää iltaa. Sehän on kiva, että töitä riittää. Olen ymmärtänyt, että saat töissä kuitenkin toteuttaa itseäsi luovana ihmisenä. Palveleminen kaatuminen oli varmasti kauheaa: kun itse ei voi tehdä mitään tilanteelle. Nuo yrittäjäkuviot on mielenkiintoisia. Toivottavasti kerrot joskus jatkossa lisää, miten se käytännössä menee. Jaksuja ja tsemiä sinulle.

 3. Hanna-Mari kirjoitti:

  Kuulostaa kiireiseltä, mutta varmasti mielenkiintoisia juttuja 🙂 Itsellä on tässä opiskelut menossa ja kuukauden päästä pitäisi jäädä äitiyslomalle. Sitten taas keväällä opiskelujen pariin 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  • hannamaria kirjoitti:

   Nimenomaan, niiden avulla sitä jaksaakin kun kaikki on mielenkiintoista! Onnea opintoihin ja äitiyteen 🙂

 4. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Itsellä on huomenna viimeinen lomapäivä ennen ihan uuden työn aloittamista. Fiilikset on vähän sekavat mutta eiköhän sekin siitä taas järkkäänny kuten asioilla on tapana. Kiva että sulla riittää töitä ja vielä mieluisia sellaisia, mukavaa uutta työviikkoa! 🙂

 5. TeijaH kirjoitti:

  Luin nyt vielä uudelleen selkäpostauksesikin. Jo silloin ajattelin kirjoittaa, mutta se sitten jäi. Nyt pitää pikaisesti huikata ja kannustaa: vaikka et mitään muuta ehtisi selän eteen tehdä, kävele. Se on uskomattoman hyvä hoitomuoto ja myös ennaltaehkäisevä lääke. Puolikin tuntia on parempi kuin ei mitään ja edesauttaa välilevyjen aineenvaihduntaa. Sali arveluttaisi itseäni – tulisiko tehtyä liikkeet varmasti oikein, kun varoo kipua… Omista pahoista selkävaivoistani on jo aikaa, mutta se tarina alkoi liikunnan loppumisesta, eteni usean vuoden ajan aina pahenevin pullistumaepisodein (joita en silloin niiksi tiennyt), huipentui välilevyn repeämiseen aivastaessa ja siitä lopulta kivuliaiden viikkojen kuluttua leikkaukseen. Jälkeenpäin ajatellen toimivimmat lääkkeet pullistumaepisodien aikana olivat nimenomaan kävely sekä ronskit ja yötä päivää tasaiset tulehduskipulääkekuurit akuuttivaiheessa. Toivon sulle kivuttomia päiviä!

  • hannamaria kirjoitti:

   Kyllä vaan, tuo kävely on ehdottomasti se joka auttaa parhaiten. Tuo repeäminen kuulostaa jo ihan hirvittävälle, toivotaan että nyt on jo helpottaneet! Itsekin tällä hetkellä taas joudun ottamaan tehokkaamman kipulääkkeen sekä lihasrelaksantin että saan öisin nukuttua, eiköhän se kuitenkin taas tästä.

 6. Teresa S kirjoitti:

  Moikka! Onnea duunikuvioihin! Mietin että tämä starttiraha kannattaisi hyödyntää ja suunnitella ennen kuin hakee y-tunnuksen. Starttirahaa ei Sen avulla ei joudu heti tyhjän päälle.. käy ihmeessä kurkistamassa.. http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/yrittajalle/aloittavan_yrittajan_palvelut/starttiraha/index.html Myös Tekesillä on erilaisia tukia https://www.tekes.fi/rahoitus/startup/.

  Kun hakee y-tunnuksen tuo starttirahamahdollisuus katoaa, joten se starttiraha kannattaa hakea ensin ja sitten vasta y-tunnus. ♡♡♡

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitoksia! Tuota starttirahaa mietin, mutta sitä ei saa kun on opiskelija ja sivutoimisesti yrittäjä. Noihin Tekesin tukiin pitää kuitenkin tutustua, kiitos!

 7. Milla Ruotsalainen kirjoitti:

  Hei suosittelen kokeilemaan OP kevytyrittäjyyttä siinä saat y-tunnuksen ja laskutukset hoidat sieltä sekä omat menot ja kilometrit. OP hoitaa kirjanpidon sinulle jää vain laskutuksen yhteydessä 5% palvelumaksu

  • hannamaria kirjoitti:

   Tuohonkin palveluun tutustuin ja se vaikutti hyvälle siihen asti, kun luin että heillä ei voi tehdä laskutuksia ulkomaille ja ei ollut mitään lisätietoa milloin tämä ominaisuus on tulossa sitä kysyessäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.