Hae
Hannamaria

Vuoden 2018 tavoitteista

Perinteisiä uuden vuoden lupauksia en tänä vuonna halunnut tehdä. Sen sijaan halusin asettaa itselleni ensisijaisia tavoitteita tulevalle vuodelle, joihin pyrin aktiivisesti koko vuoden ajan. Nämä väli- ja päätavoitteet auttavat tsemppaamaan itseä ihan eri tavalla kuin pelkkä ”uuden vuoden lupausten” teko!

Hanna Voutilainen hannamaria Hanna Voutilainen hannamaria

Terveys

Ei ole mikään salaisuus, että painoa on viimeisen kahden vuoden aikana tullut ihan järkyttävä määrä. Kolmessa vuodessa olen lihonut noin 25 kiloa, joka on reilu parikymppiselle melko uskomatonta. Silloin tällöin olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja kolmesta viiteen kiloon tiputtanut, mutta varsinkin talvella 2016 välilevynpullistuman iskettyä on paino ja sen myötä motivaatio karannut käsistä.

Silloin tällöin olen viikon tai kahden salikauden pitänyt päällä, mutta joko selkä on tästä ottanut nokkiinsa tai olen laittanut työnteon sekä opiskelun oman terveyden edelle. Kun Lontoossa en päässyt päivääkään ilman selkäkipuja, sisuunnuin pienen henkisen kuopan jälkeen ja en halunnut enää kerryttää painoa saatika joutua kärsimään noista kivuista. Ne nimittäin tälläkin hetkellä muistuttavat itsestään, kun olen istunut hoitmassa blogi- ja kouluhommia koko päivän.

Alkuun on pakko aloittaa kevyesti ja hoitaa ruokapuoli kuntoon. Olen ajatellut kirjoittavani tästä hiukan enemmän, sillä meikä jos kuka tietää millaisessa kuopassa voi urheilutaustainen nuori olla noin nopean painonnousun jälkeen sekä henkisesti että fyysisesti. Pitkään sitä koitti itselleenkin väittää ettei asia haittaa ja harvemmimpa sitä kukaan ulkopuolinen on huomannut, mutta kyllä se seinä jossain tuli vastaan. Onneksi tuli kuitenkin jo tässä vaiheessa ja apuna on sekä avopuoliso, että Elefit (jonne löytyy teille mun kautta myös diili!)

Hanna Voutilainen hannamaria Hanna Voutilainen hannamaria

Parisuhde

Me ollaan Jullin kanssa aika erilaisia ihmisiä, mutta silti omataan joitain samoja ominaisuuksia. Etenkin nämä samanlaiset ominaisuudet saattaa aiheuttaa välillä harmia, sillä vittuunnutaan ja lepytään melkein samassa tahdissa ja etenkin ruokavalion kanssa jos toinen naukkailee herkkuja, leviää se toiseenkin. Meillä huumori on mun mielestä ainakin mahtavaa, jolla jaksetaan välillä liiankin kiireisen ja toisinaan ”rankan” arjen läpi. Ne huonot puolet meillä molemmilla vissiin on aika neutraaleja kuitenkin, sillä yleensä ärsyynnytään vaan niistä pienistä asioista – ja sit taas jokseenkin lepytään.

Sunnuntaina 7.1. sain Jullilta työvuoron aikana sellaisen kauppalistan, jota en ole koskaan saanut: rahkaa, ananasmurskaa, shakereita ja heraa. Nämä jos mitkä toin niin suurella ilolla kaupasta, sillä tähän asti listat on olleet erittäin erilaisia. Toivon, että molempien sisuuntuminen kestää pidemmälle kuin muutaman kuukauden sillä me molemmat tarttetaan sitä.

Toivon, että molemmat saadaan parempi olo paremman ruokavalion kautta ja rahatilanteen salliessa tehdään yhdessä muutakin, kun tuijotetaan Netflixiä ja käydää ravintolassa. Tai no, ei me Netflixiä ja ruokaa kokonaan hylätä koska etenkin elokuvat on molempien kiinnostuksen kohde – vielä kun löydettäs enemmän paikkoja joista molemmat saa mieleistään ruokaa. Toivon siis enemmän yhteistä aikaa ja tekemistä, parempia olotiloja ja ylipäätään parempaa mieltä.

Hiusvuosi 2017

Blogi, työt ja opiskelu

Aion hakea vaihtopaikkaa syksylle 2018. Olin opintojen alkuvaiheessa epäileväinen koko asian suhteen, sillä en tiennyt miten saisin opiskeluni rytmitettyä, kuinka mieli kestäisi kaiken rahallisen stressin ja pystyisinkö silti valmistumaan havittelemassani 3,5 vuodessa. Nyt tiedän, että tulen noista kaikista selviämään varmaan ihan hyvin. Toivonkin, että vaihtopaikka aukeaa niistä paikoista joista haluan. Tämän kevään opinnot tulevat toivottavasti parin projektin ohessa menemään hyvin, aion niistä teitä päivittää hiukan paremmin tulevaisuudessa.

Työt on alkaneet hitaasti nyt alkuvuonna. Mulla oli työpaikan muutosten takia vain pari vuoroa, joten ensi kuun rahatilanne näyttää heikommalta kuin koskaan ennen opiskeluiden aikaan. Tästäkin kuitenkin toivottavasti selvitään kenties pienellä vanhempien avulla ja toivon että keväälle töitä olisi enemmän.

Friikkupuoleen sen sijaan tahdon tulevana vuonna panostaa enemmän – joten mikäli tarvitsette valokuvaajaa, graafikkoa (digi ja printti), apua verkkosivujen & somen & hakukoneoptimoinnin & sisällöntuotannon & asiakaspalvelun kanssa niin otan töitä erittäin mielellä vastaan. LinkedIn -profiilini avulla pääset hyvin kärryille ja joitain työnäytteitäni näet portfoliostani. Laskutan Ukko.fi:n kautta joten niistä ei tarvitse huolehtia!

Blogin tulevaisuus on vielä melko auki. Jotakin muutosta tahdon tänä vuonna tehdä ja kehittää blogin ohella lisäksi videotuotannollista puoltani Youtube -kanavallani. Pyrin myös enemmän viikoittain olemaan läsnä puheen ja videon muodossa Instagram storiessa enkä vain silloin, kun jotain erittäin erikoista tapahtuu. Olisiko teillä postaustoiveita tai jotain, josta haluatte erityisesti kuulla?

Näillä ajatuksilla lähden viemään vuotta 2018 eteenpäin. Toivotaan että vuodesta tulee hyvä, jopa hiukan parempi kuin vuodesta 2017 ja esimerkiksi kesätyöpaikka lohkeaisi jo melko pian.

Millainen tulee teidän vuodesta 2018?

16 kommenttia

 1. Helmi kirjoitti:

  Kuulostaapa hyvältä nuo tavoitteet! Itselläni on aika samankaltainen lista: muuttaa elämäntapoja terveellisemmiksi ja aloittaa juurikin tuolla ruokavaliomuutoksella (itselläni tuli masennuksen myötä kymmenisen kiloa lisää ihan hujauksessa), antaa enemmän aikaa parisuhteelle, valmistua kandiksi ja hoitaa mielenterveyttä paremmaksi (ja uskaltaa antaa aikaa itselleni).

 2. Nina kirjoitti:

  Mahtavia tavoitteita! Ja on ihan mieletön apu jos puolison kanssa yhdessä otetaan sama tavoite ja molemmat pelaa yhteen hiileen. Itse tykkäisin käydä salilla yhdessä puolison kanssa sekä muutenkin liikkumassa ja myös syödä yhdessä terveellisesti ja pitää yhdessä pieniä herkkuhetkiä. Se auttaa paljon! Tsemppiä siis 🙂

 3. Anu / Say It Anyway kirjoitti:

  Hienoja tavoitteita ja toivottavasti pääset haluamaasi vaihtopaikkaan ja muutkin tavoitteet täyttyvät!
  Minulla on tavoitteena laihtua seitsemän kiloa ja panostaa samalla niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin 🙂

  Meillä mies ei liho millään ja minä kai lihon, kun vain vilkaisenkin herkkuihin päin. Koen tosi tärkeäksi dieetissä sen, että kotona ei ole herkkuja minun näkyvissä. Sovittiin miehen kanssa, että hänellä voi olla oman työpöydän laatikossa oma karkkijemma, josta minä en tiedä mitään ja hän voi niitä nautiskella silloin, kun en ole samassa huoneessa 😀
  Muuten söisin herkut pois eikä dieetistä tulisi mitään.

  • hannamaria kirjoitti:

   Toivotaan! Sunkin tavoitteet kuulostaa hyvälle. Ja kun tiedostaa itse että syö jos herkkuja on (joka on munkin pahe), on helpompi tehdä tuollainen sopimus ja vielä jos toinen ymmärtää sen myös!

 4. Johanna kirjoitti:

  Toivon että tavoitteesi täyttyvät! 🙂

  Minulla ei ehkä sen suurempia tavoitteita ole, tai no jos oikein alkaa ajatella niin kyllä ne sittenkin taitaa suuria olla. Haluan päästä opiskelemaan, haluan voida paremmin kuin aiemmin, haluan olla läsnä enemmän.

 5. linda manuella kirjoitti:

  Moikka! 🙂
  Tosi kiva että oot motivoitunut ja että sulla on kumppani, joka on myös tukena ja mukana!
  Postauksessa ei kerrottu, mitä tuo ruokapuoli pitää sisällään tavotteiden suhteen, mutta mulla itsellä jotenkin särähti tuo ”rahka, hera, ananasmurska” aika ikävästi korvaan. Jos haluaa pudottaa painoa, ei missään nimessä kannata ylisyödä rahkaa (joka saattaa lisätä turvotusta ja altistaa tulehdustiloille) ja ns. kituutella ananaksilla ja heralla, vaan syödä monipuolisesti ja ravitsevasti, juoda paljon ja löytää joku liikuntamuoto, josta nauttii! 🙂 Yleensä liian pelkistetty rahka, ananas dieetti juurikin johtaa herkutteluun ja siihen kyllästyy nopeasti.

  Niinkuin kerroin, en tiedä onko tuo vain esimerkkiä ruoka-aineista ja kommenttini ”turha”, mutta muista että painonpudotus ja kehon optimaalisen toimimisen kannalta monipuolisuus ruokavaliossa, vesi, liikunta ja uni ovat avain hyviin tuloksiin! Tsemppiä paljon kaikkiin tavotteisiin <3

  • hannamaria kirjoitti:

   Kumppanin tuesta on kyllä suuri apu! Nämä ainesosat oli lähinnä sellaiset, joita ei löytynyt jääkaapista (kasvista, kanaa sun muuta löytyi kyllä). Meillä molemmilla liikuntana on pääosin kuntosali, jonka päälle mulla erilaiset ryhmäliikuntatunnit ja miehellä 5pv viikossa oleva työ jossa hän kävelee päivittäin n. 12-15 000 askelta.

   Oonkin kokeilut jo tähän mennessä todella erilaisia ruokia ja panostanut monipuoliseen ravintoon – siitä on myös apua, että molemmat ollaan aikoinaan laihdutettu ja poikakaveri vielä pt:n ohjeistuksessa joten ruokapuoli tulee melko takaraivosta (kunhan saadaan se vaan toteutettua!) 🙂 Kiitos suuresti tsempistä, kaikki tsemppi auttaa jaksamaan eteenpäin!

 6. NelliL kirjoitti:

  Selkävaivat on sellainen mikä lamauttaa kyllä aivan täysin. Tai minut ainakin aikanaan lamautti. Voimia siihen.

  • hannamaria kirjoitti:

   Sanopa muuta, ne on kyllä pahimmillaan ihan hirveitä! Kiitos ja toivotaan että säkin niiltä tulevaisuudessa vältyt!

 7. Jenna kirjoitti:

  Tsemppiä tavoitteiden toteuttamiseen! 🙂 Kannattaa muistaa, että hiljaa hyvä tulee! Liian nopeat ja isot elämänmuutokset eivät yleensä toimi.. Eli siis todellakaan ei kannata hylätä ainakaan Netflixiä ;D

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos! Ja nimenomaan, hiljaa hyvä tulee ja varsinkin nyt kun ei ole iltatöitä viemässä tilaa päivästä on hyvä totutella tähän uuteen arkeen! 🙂

 8. Sofia / Rue de Sofia kirjoitti:

  Muista, että isot tavoitteet koostuu pienistä välitavoitteista, ettei heti masennu, jos joku juttu ei onnistu. 🙂 Opiskeluaika on haasteellista, ja silloin kohtaa helposti muutoksia elämässä, ainakin mun kokemuksen mukaan. Tsemppiä tavoitteisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *