Hae
Hannamaria

(VIDEO+) Meikkivoidemaanantai: Dermacol Make-Up Cover

*Sisältää mainoslinkkejä

Maanantaisin julkaistava Meikkivoidemaanantai -postaus käsittelee tuotearvostelun itselleni uudesta meikkivoiteesta, BB- tai CC-voiteesta. Jokaisen meikkivoiteen kuvaan postaukseen levitettynä kostealla meikkisienellä sekä ilman minkäänlaista pohjustajaa. Postauksen ulkopuolisissa testeissä käytän mm. siveltimiä levitykseen, samoin kuin erilaisia pohjustajia. 

Dermacol Make-Up Cover -meikkivoide on ollut pidempään jo monien vaikuttajien huulilla ainakin ameriikassa. Yhteen aikaan se oli suurempikin hitti ja videoita pyöri ties missä, mutta into on nykyään hiukan laantunut. Tilasin itselleni nyt kaksi sävyä suoraan heidän omilta sivuiltaan jotta pääsen itsekin kiinni tähän niinkutsuttuun supermeikkivoiteeseen. Löydät täältä aiemmat Meikkivoidemaanantai -postaukset.

Dermacol Make-Up Cover meikkivoide

Brändi

Dermacol brändinä on alunperin Slovakiasta (jossain vaiheessa myös osana Tšekkoslovakiaa) ja nykypäivänä merkin omistaa tšekkiläinen perheyritys. 70-luvulla tuotevalikoima laajentui ihonhoidon puolelle ja nykyään heiltä löytyy mm. huulituotteita, luomivärejä, kynsilakkoja yms. ”Kevyen” maailmanvalloituksen jälkeen heillä on mm. brändin nimeä kantava oma liike Prahassa ja ilmeisesti myös Tukholmassa.

Brändi on yli 50 vuotta vanha ja sillä oli juhlavuosi vuonna 2016 jolloin se myös laajentui USA:n markkinoille (ja josta suurempi hype todennäköisesti alkoi). Suomeen asti ei brändiä virallisesti maahantuoda, mutta onneksi meillä on keinomme tännekin sitä saada! Hintaa per kappale oli brittisivustolta tilattuna

Dermacol Make-Up Cover meikkivoideDermacol Make-Up Cover meikkivoide

Pakkaus

Jos näkisin pahvipakkauksen kaupassa muiden tuotteiden ohessa, en välttämättä sitä kohden suuntaisi. Pahvipakkaus ei ehkä ole se modernein, mutta itseäni se ei haittaa. Ainakin kyseessä on kompakti paketti, jota ei voi nykyään hirveän monesta tuotteesta sanoa. Kaikki tarvittava tieto löytyy ulkopahvista. Sisältä paljastui tuubin lisäksi käyttöohjeet jotka opastivat mm. meikkipohjan tekoon ja sen poistoon.

Tuubissa tuotetta on 30 grammaa (nestemäisessä meikkivoiteessa yleensä n. 30 milliä) eli aivan perusmäärä. Tuubin on myös avatessa OK, mutta itse pidän enemmän pumppupulloista. Itse tuubin materiaali tuntuu jonkinasteiselta metallisekoitukselta (vähän kuin Bebanthen-voiteen tuubi) ja onkin tärkeää aloittaa sen puristaminen aivan takaosasta! Jos tuubia aloittaa käyttämään keskeltä on loppuvaiheessa aika varmasti melko mahdoton saada enää loppurippeitä ulos. Kooltaan se on kuitenkin todella näppärä meikkipussiin vaikka lisäpeitoksi muiden tuotteiden kanssa käytettäväksi.

Dermacol Make-Up Cover kokemuksia

Koostumus ja sävyt

Kuten näkyy, koostumus on melko ”tuhtia”. Ja jos tuotetta tulee ylimääräistä, on se mahdotonta saada takaisin tuubiin ja näin tapahtuu, kun kierrekorkin rullaa takaisin paikalleen. (Tuubin putsasin heti tämän jälkeen ja ylimääräiset pyyhin pois, jos omistaisin pieniä purkkeja joita täyttää niin olisin laittanut ylimääräisen suoraan sellaiseen).

Sävyvalikoima on Cocopandalla n. kymmenen luokkaa, mutta sävyjä on todella vaaleasta semi-tummaan asti monelta muulta jälleenmyyjältä (Cocopandalla keskittyy suurimmaksi osaksi vaaleisiin ja keskitummiin), harmikseni silti todella tumma sävy puuttuu valikoimista. Hyppy per sävynvaihto on siis jonkinmoinen, mutta en itse kokenut hankaluuksia valita sävyä. Ostin varmuuden vuoksi muuten kaksi sävyä, talvisävyni sekä huomattavasti tummemman jonka voin sekoittaa vaaleaan saaden aikaan välikausi- ja kesäsävyni niin halutessani.

Dermacol Make-Up Cover kokemuksia Dermacol Make-Up Cover kokemuksia

Kasvot ilman meikkiä

Dermacol Make-Up Cover kokemuksia Dermacol Make-Up Cover kokemuksia

Kasvoilla levitettynä sienellä

Peitto ja levittyvyys

Peitto on aivan uskomaton. Ja siis nyt ei puhuta mistään ”juuh peittää tatuinnin ja ihon värivirheet juuri ja juuri” vaan kyseessä on ihan tappopeittävä pigmentti. Ymmärrän hyvin miksi tätä käytetään paljon kuvauksissa ja se on mm. ammattilaisten suosiossa.

Levitystä olen kokeillut mun lempparisiveltimellä eli Real Techniquesin Expert Face Brush, jolla testaan lähes kaikkia meikkivoiteita. Koostumuksensa takia tuote liukuu kasvoille ja erittäin, erittäin pieni määrä riittää todella pitkälle (videolla näkyy vielä paremmin miten pieni määrä riittää koko kasvoille). Siveltimen tiiviyttä muuttamalla saa tämänkin kanssa leikittyä peittoasteen parissa. Sienellä (yleensä BeautyBlender tai RT Complexion sponge) levitettynä tämä myös toimii hyvin, mutta en koe sille erityistä tarvetta arkikäytössä. Olen laiska kastelemaan sekä putsaamaan meikkisienen joka käyttökerran jälkeen, joten sivellin on itselleni helpompi ellei kyseessä ole erityistilaisuus.

Dermacol Make-Up Cover kokemuksia Dermacol Make-Up Cover kokemuksia Dermacol Make-Up Cover kokemuksia

Kasvoilla 5,5h jälkeen

Dermacol Make-Up Cover kokemuksia Dermacol Make-Up Cover kokemuksia

Kasvoilla n. 9,5h jälkeen (viiva keskellä kasvoja johtuu valaistuksesta)

Viimeistely ja pysyvyys

Lopputulos on aivan tajuttoman peittävä, mutta pysyvyys on hiukan siinä ja siinä eikä meikkivoide välttämättä ”istu” yhtä hyvin kasvoille kuin moni muu. Viimeistelystä ei tule mattainen, vaan satiinimainen ja kaikessa peittävyydessään jopa yllättävän ”luonnollisen” näköinen. Kaikista kuivaihoisemmat eivät välttämättä tarvitse puuteria, mutta meille muille puuterointi on melko must. Tämän kanssa peitevoiteet käyttäytyvät nätisti (ei sillä että niitä hirveästi edes tarvitsisi kun tuote itsessään on näin peittävä!).

Näin tuhti meikkivoide paljastaa pienimmänkin kulumisen, jota tapahtui kyllä todella runsaasti. En voi todellakaan suositella rasvoittuvalle iholle, mutta muille ihotyypeille kyllä (jopa kuivalle!). Peittokykyä saa vähennettyä tarvittaessa, joka mielestäni auttaa tämän meikkivoiteen pysymisessäkin hiukan. Oma ihoni on tällä hetkellä pintakuiva ja t-alueelta hiukan rasvoittuva sekaiho, jolle tämä meikkivoide sopii, mutta jolla se ei ole parhaimmillaan arkikäytössä. Kunnon baking -tekniikan sekä pohjustuksen kera asia on toki jokseenkin hoidettavissa.

N. 5,5h kohdalla jolloin video on kuvattu, oli meikkivoide vielä suhteellisen OK. Olin tuohon mennessä käynyt opiskeluhommia hoitamassa sekä kaupungilla ja vaikka öljyisyys oli hiukan puskenut T-alueelta lävitse (ja etenkin nenä alkoi olemaan puuteroinnin tarpeessa), oli pohja vielä OK-kunnossa ja mikäli korjailuja olisi tehnyt, olisi se ollut pelastettavissa. 9,5h kohdalla ei pohjaa olisi helposti pienellä puuteroinnilla voinut pelastaa, vaan se olisi vaatinut suuren määrän työtä (toisin sanoen helpompi olisi ollut tehdä pohja uudelleen).

Ostopaikat ja hinta

Tilasin oman Dermacol Make-Up Cover -meikkivoiteeni tosiaan suoraan heidän UK-sivultaan asuntolani postilaatikkoon. Huomasin kuitenkin että helpommin (ja edullisemmin) tuotetta Suomeen saa Cocopandalta! Itselläni näistä tosiaan sävy 208 joka on neutraali talvisävy meikäläiselle, mutta sävyjä heillä on saatavilla kymmenisenkunta.

UK-sivuilta tilattuna tuotteelle jäi hintaa per kappale, kun taas Cocopandalla tuote näyttää olevan nyt alessa 15,35€ hintaan (norm. 20,50€). Kyseessä ei siis ole mikään markettivoide, mutta se mitkä edut tällä saa ja miten vähän tuotetta joutuu käyttämään versus nestemäisempi markettimeikkivoide, on mielestäni hyvässä suhteessa hintaan.

Onko teillä kokemusta tästä meikkivoiteesta?

 

8 kommenttia

 1. Hymyillään blogi kirjoitti:

  Hyvännäköinen kasvoilla. Peittää hyvin ja on tasainen. Kiitos hyvin selkeistä kuvista, jotka antanavat hyvän mallin tuotteesta. Kiitos vinkistä.

 2. Marjo kirjoitti:

  Näyttää todella peittävältä voiteelta. Itse vähän vierastan näin peittäviä tuotteita mutta ymmärrän, että juuri kuvauksissa tätä käytetään ja siitä pidetään. Pakkaus on jännän ”retro” ehkä vähän liikuttavakin mutta toisaalta itse tuotettahan sitä ostetaan eikä pakkausta. Tasaisuus näyttää kyllä melko huikealta.

  • hannamaria kirjoitti:

   Eikö olekin aika retro! Ainut huono puoli tässä pakkauksessa on tosiaan nuo mainitsemani, että ylimääräistä ei saa takaisin tuubiin ja jos tuubia ”alkaa käyttää väärin” eli puristamaan keskestä takaosan sijaan, ei tule loppuja helpolla saamaan ulos.

 3. Mira Rinne kirjoitti:

  Kiva idea tämä meikkivoidemaanantai ja ihanaa, kun teet niistä näin kattavia että kaikki tieto tulee varmasti julki 🙂

  Moon maailman huonoin käyttämään meikkivoidetta tai ylipäätänsä meikkiä eli löytyy pari varmaa valintaa, jos olo on sellainen että tarvitsee pohjaa (nykyisin vähän kasvanut käyttö eli ehkä noin kerran kuussa?) kun oma iho todella herkästi reagoiva (atooppinen, herkkä ja allerginen) niin aikamoista metsästystä sopivien tuotteiden löytäminen. Summarum: lipstick and go (joskus kulmatkin) on mun metodi meikatessa 😀

  • hannamaria kirjoitti:

   Kiitos, mukava kuulla että kattavuutta arvostetaan! Toivoisin että itsellänikin olisi niin tasainen iho että en kokisi arkimeikissä tarvetta käyttää meikki- tai CC/BB-voidetta, toki toisaalta ihosi herkkyys vaikeuttaa sopivien tuotteiden löytymistä joka voi johtaa suureenkin määrään hutiostoksia 🙁 Hyvät ja huonot puolensa kaikessa 😀

 4. Tia kirjoitti:

  Näyttääpä tosi peittävältä! Olen tästä paljon kuullutkin hyvää juuri peittävyyden suhteen. Hyvät kuvat!

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *