Hae
Hannamaria

5 x Miksi en enää hanki ripsienpidennyksiä

Jep, otin ennen joulua pidennykset Englannissa ja se jos mikä vahvisti näitä tuntemuksia. Ripsienpidennysten huonot puolet vaan mun kohdalla voittaa niiden hyvät puolet – toki monelle muulle asia voi olla aivan eri ja vannotte niiden nimeen (go for it!), mutta veikkaan että osa teistä voi ainakin joihinkin näihin samaistua.

Ripsienpidennysten huonot puolet

Hybridi-pidennykset n. 2vkoa laitosta

1. Hinnat ovat nykyään todella korkeat omalle budjetille. Näin opiskelijana ei sit kuuluisaa ”ylimääräistä” hirveästi ole ja nykyään olen todella tarkka siitä mihin rahani laitan. Rahat menevätkin nykyään parempilaatuiseen ruokaan, säästöön ja elämyksiin tavaraa enemmän (ellei puhdasta kosmetiikkaa lasketa), ei niinkään bilettämiseen tai turhiin ostoksiin. Pelkkä laitto helposti maksaa sen 80€, huolto 60€ ja vähintään huolto kun pitää 4-5 viikon välein toistaa, on siinä mulle liian kallis hinta – pistän sen summan ennemmin säästöön ja käyn sitten kampaajalla muutaman kerran vuodessa! Ja siis todellakin työstä tulee maksaa yrittäjän ansaitsema korvaus, se vain on itselleni tällä hetkellä liian iso.

2. Puhdistusöljyt (sekä tavallaan kasvoöljyt) ovat pannassa ripsien käytön ajan. Öljyt tunnetusti liottavat ripsien liimaa, jonka vuoksi puhdistusöljyt eivät tulleet kuuloonkaan. Itselleni nuo ovat nykyään niin vakkariosa illan kaksoispuhdistusta, että niistä oli todella, todella hankala luopua! Myös meikinpuhdistus (etenkin näin raskas kuin kuvissa), vei huomattavasti enemmän aikaa. Kasvoöljyjäkään en uskaltanut käyttää, sillä öljy kuin öljy ja se saattaa etenkin yön aikana livahtaa ties minne (vaikka silmänympärysihoa välttelisi) ja ainakin heikentää liimoja.

Ripsienpidennysten huonot puolet

Ripset pidennysten poiston jälkeen

3. Omat ripset eivät (yleensä) selviä ongelmitta. Tälläkin kertaa mulla lähti tuuheutta omista ripsistä huomattavasti. Tähän toki auttaa paljon se miten hyvällä laittajalla käy, miten ripset poistaa / poistattaa (vai antaako niiden uusiutua luonnostaan), mutta mikään kerta en ole itse selvinnyt ilman pientä ”sulkakatoa”. Nytkin ripsissä näkyy huomattavat nököset jotka vielä kasvavat ja ovat muutaman viikon / useamman kuukauden päästä taas iskussa.

4. Pidän omista ripsistäni sekä liimattavista irtoripsistä enemmän. Kun omat ripseni ovat ”normaalissa” kuosissa, saan niihin makuuni tarpeeksi volyymiä ja kaarevuutta suosikkiripsiväreilläni. Kun fiiliksenä on saada nostettua ripsigeimiä, käytän mielelläni erilaisia irtoripsiä joita voi vaihdella aina maun mukaan toki silmälasien antamissa rajoissa. Tykkään myös joskus jättää ripsivärin etenkin arkimeikistä kokonaan pois antaen ripsille pienen tauon!

Ripsienpidennysten huonot puolet

Hybridi-pidennykset 1,5vkoa laitosta

5. Silmänympärykseni turpoavat aina laitosta ja alue on arka. Tämä on ehkä suurin syy siihen miksi en enää halua ripsienpidennyksiä. Joka ikinen kerta kun minulle on laitettu pidennykset, olen saanut allergisen reaktion jostakin. Uskon että kyseessä on suojateippien liimat, sillä ongelma esiintyy tosiaan vain laittaessa ja turvotus sekä kutina laskee kyllä muutaman tunnin päästä, mutta arkuus jatkuu vähintään seuraavaan aamuun. Edes allergialääke ei tähän auttanut, joten hyväksyn kohtaloni.

Tässä oli mun kooste siitä, mitkä on ripsienpidennysten huonot puolet. Oon tosiaan jo vuosia sitten (kun ne eivät olleen niin iso trendi) käyttänyt useamman kuukauden putkeen pidennyksiä, mutta nykyään pidän lookistani ja olostani ilman niitä. Mulla tuolla Englannissa laittaja oli aivan sysipaska, mutta Suomessa laittajani on olleet todella hyviä ammattilaisia, joiden penkkiin menisin jos ripsienpidennykset olisi edelleen mun juttu.

Mitkä on teidän fiilikset ripsienpidennyksistä?

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itselläkin tuo hinta ottaa vastaan (rahat näin vauvan kanssa menevät vähän muualle..) ja toisaalta vielä enemmän omalla kohdalla miinus on se, että pitäisi löytää sitä aikaa kuukauden välein huollolle! Kampaajallekin olen viimeksi käynyt elokuussa! o.O (En vain ole saanut aikaa varattua.. ehkä vielä joku päivä :D)

  Toisaalta myöskin ripset vievät vähän pois meikkaamisesta (tykkään testailla erilaisia mascaroita ja koin myös rajausten tekemisen ja varsinkin sen poistamisen hieman ongelmalliseksi ripsien kanssa) sekä kuten mainitsit niin myös meikinpoistosta ja ihonhoidosta (öljyt! <3)

  Toisaalta myöskin se mietityttää, että silmien lähellä pitäisi jatkuvasti jotain ylimääräistä. Ja vaikka liimat ovatkin tutkittuja niin kyllä niistä melkoisia reaktioita olen kuullut tulleen pidemmässä käytössä :/

  Eli vaikka ripsienpidennykset ovat ihanat ja tietyllä tapaa helpottavat meikkaamista niin enemmän näissä itselleni on miinuksia kuin plussia 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Tuokin on totta, että huollollekin pitäisi löytää vielä aika! Ja tuon syyn unohdin vissiin ihan kokonaan listata, eli sama juttu täällä – tykkään testata minäkin erilaisia ripsivärejä, joten tälläiset testit jäi kyllä ihan nollille tuona aikana. Ja tuo toki myös, että jotakin on jatkuvasti silmien läheisyydessä vähän arveluttaa.

 2. Laura kirjoitti:

  Minulla oli kerran ripsienpidennykset enkä enää ikinä ota niitä uudestaan. Itselläni on luonnostaa jo pitkät ripset eivätkä ripsienpidennykset tuoneet juuri yhtään lisä mittaa ripsiin. Omat ripset menivät ihan pilalle pidennysten takia ja niiden laitto oli aivan liian kallista omalle lompakolleni.

  • hannamariav kirjoitti:

   Ymmärrän kyllä erittäin hyvin varsinkin jos omat ripset ovat jo niin pitkät ja tuuheatkin, että eroa ei edes huomaa! Ja kyllä, #raha!

 3. JonnaH. kirjoitti:

  Mä olen sitä mieltä etten halua, mut monta kertaa oon miettinyt, että pitäis kerran kokeilla, että voisin seisoa sanojeni takana, miksi olen niin paljon niitä vastaan. 😀 Itseäni epäilyttää laittaa mitään noin pysyvää ylimääräistä silmien lähelle, lisäksi olen kylkinukkuja, painaako ne yön aikana? Eniten pelkään sitä, että omien ripsien vahvuus eli tuuheus katoaa, kun menen noita pistämään. Ripsiväreillä saa kuitenkin helposti hoidettua oman ripsiongelman eli niiden lyhyyden, niin en näe järkeä satsata sievoisia summia joka kuu ripsipidennyksiin.

  • hannamariav kirjoitti:

   En halua kannustaa enkä olla niiden ottamista vastaan, joten en siihen sano mittään 😀 En ole kyllä huomannut mitään painamista, meikäkin nukkuu mahallaan sekä kyljellään. Ja siis minuahan tässä eniten häiritsee se, että oma tuuheus lähti kävelemään (mutta kyllä se muutaman kuukauden päästä palautuu). Meikäkin saa ripsarilla niin kivat arkiripset ettei tarvista pitää jatkuvasti ripsiä 🙂

 4. Hanna kirjoitti:

  En ole ottanut, enkä ota, lukuunottamatta EHKÄ jotain yksittäistä irtoripseä johonkin meikkiin jotain tilaisuutta varten ja sekin saa olla melko spessu tilaisuus. Mulle instakulmakarvat ja ne järettömän feikin näköiset ripset tuottaa lähinnä huvittuneisuutta. Muistan kesällä kun oltiin ulkomailta tulossa ja lentokentällä Suomalaiseksi naiset tiesi kuulematta kieltä niistä karvareuhkoista silmien ympärillä. Mie en ymmärrä, olen tollakko, että miksi pitää mennä överiksi kaikessa? ?

  • hannamariav kirjoitti:

   Irtoripset onkin asia erikseen ja tykkään niistäkin itse enemmän! Överi on joillekin oma tapa ilmaista itseään ja heidän silmään se ei välttämättä ole överi, joillekin taas luonnollisempi lookki näyttää hassulta. Meitä on niin moneen junaan 😀

 5. Enni Esimerkki kirjoitti:

  Yritän parasta aikaa vierottautua pois pidennyksistä.. olen pitänyt nyt yli 6v putkeen joten on hommaa totutella mutta raha tuli vastaan itselläkin minkä takia en enää halua ripsiä laitattaa. Omat ripset on nyt huonossa kunnossa.. jää nähtäväksi meneekö pitkään että normalisoituvat

  • hannamariav kirjoitti:

   Jos on ollut taitava tekijä, uskon että tilanne ei ole noiden poistonkaan jälkeen paha. Toki kaikki käsittelyt mille tahansa (ripset, hiukset, kynnet) jättää aina jälkensä. Tsemppiä välivaiheeseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *