Hae
Hannamaria

Hyvää 25v. syntymäpäivää minä! (kai?)

Mun mielipide siitä, onko mahtavaa olla 25 vuotta vaihtelee jos ei nyt useemman kerran päivässä, niin ainakin joka toinen päivä. Tällä hetkellä lauantaina kun tätä kirjoitan, on fiilis melko hyväkin ja asia on alkanut jäsentyä päässä pikkaisen paremmin.

Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v

Mulla oli nuorempana (joskus teini-ikäisenä) ajatus siitä millaisessa elämäntilanteessa oon kun täytän 25v. Olisin jo kokoaikaisesti työelämässä ja koulut käynyt, omistaisin asunnon ja mahdollisesti jo vakaa parisuhde olisi plakkarissa – nimenomaan tuossa järjestyksessä. Mukulat sinänsä ei ole koskaan olleet edes haaveena, eivätkä ole nytkään, mutta sellaisen vakauden olin elämääni kuvitellut jo löytyvän tässä vaiheessa. Vaan olipa teini-ikäinen Hanna väärässä!

Tällä hetkellä tilanne on aivan täysin päinvastainen; opiskelen kolmatta vuotta ammattikorkeassa JAMKissa markkinointi ja brändinhallintaa, käyn osa-aikatöissä kosmetiikkaosastolla konsulenttina, teen epävakaita friikkuhommia graafisen suunnittelun ja sisällöntuotannon osalta sekä pyöritän blogia (joka tuo jokseenkin tuloja etenkin affifirmojen kautta, kiitos tästä kuuluu teille!).

Asun vuokralla eikä suunnitelmissa ole todellakaan ostaa omaa asuntoa vielä hetkeen, vaikka se jo kuumottelee – näillä tuloilla ja opintolainoilla ilman käsirahan poikastakaan kun ei pankit lainoja juurikaan anna (vaikka takaajat olisi). Eikä ostossa vielä olisi kauheasti järkeäkään, sillä ei ole vielä varmaa mihin sitä tästä Jyväskylästä sitten päätyy. Niin, ja erosin myös noin vuosi sitten pitkäaikaisesta parisuhteesta.

Winwin.

Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v

No ei, elämä on tällä hetkellä oikeastaan aika hyvällä mallilla.Etenkin syksy oli avartava, mutta samaan aikaan rankka ja samaa rataa meni melkein koko viime vuosi. Mulla on harjoittelupaikka (tosin palkaton, jonka vuoksi osa-aikatyö kulkee ohella) tälle keväälle, kesätyöpaikkajutut on melko avoinna vielä mutta hakemuksia olen laittanut vetämään (vielä pitäisi useampi laittaa) ja rahatilannekin on tällä hetkellä kaikesta huolimatta plussan puolella. Säästöön olen hiukan varoja saanut, ne odottelee pahempia päiviä eikä haaveissa ole tänä vuonna juurikaan edes matkustella (ellei vuosi yhtäkkiä heitäkin häränpyllyä).

Valmistuminen olisi vielä paria kurssia sekä kesän / syksyn aikana tehtävää opparia vailla. Aihe on vielä hakusessa, mutta verkkoja on tarkoitus laitella vesille lähiaikoina. Tuohon onneksi tulee helpotusta sen verran, että tehdään se ystäväni Ellan kanssa yhdessä joten senkin ohella töissä käynti olisi mahdollista. Parisuhderintamalla ei juurikaan ole uusia tuulia, nautin tällä hetkellä aika paljon yksinolosta ja etenkin ystäviin panostamisesta. En toki vastaan pistä jos kohdalle jotakin uutta ja mahtavaa sattuu, koskaan ei voi tietää.

Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v Lindex Hanna Voutilainen 25v

Ainut asia johon tällä hetkellä toden teolla haluan ryhtiliikkeen on mun selän tilanne. Aikaisemmin kivut olivat vasemmalla puolella, nyt kun se on lähes kunnossa iskiasvaivojen ja lonkan osalta niin oikea on alkanut kipuilemaan. Salille tulisi tästä kivusta huolimatta silti uskaltaa, ei se vain istumalla tämäkään vaiva parane. Pienin askelin sen sekä painon suhteen eteenpäin, tälläisen sopimuksen olen itseni kanssa tehnyt.

Ikävuoteen 25 menen siis ihan hyvillä fiiliksillä ja sen ymmärtäneenä, että elämää ei voi suunnitella liian tarkasti. Sen jo todistaa tämänkin postauksen kirjoittaminen – suunnitelma oli tehdä tämä alkuviikosta ”pois alta” ettei nyt loppuviikon kiireessä tarvitse, silti tämä syntyi lähes kokonaan kosmetiikkaosaston takahuoneessa myyntiin tulemattoman kosmetiikan, pöytäplakujen ja kollegoiden ympärillä puolessa tunnissa ennen työvuoron alkua. Nyt on loppupeleissä hyvä olla!

Millaiset olot teillä on ollut neljännesvuosisadan täyttyessä?

20 kommenttia

 1. TeijaH kirjoitti:

  Onnittelut! Jossain vaiheessa…. ja olin silloin vanhempi kuin sinä nyt… tajusin, ettei elämästä tule ikinä ns. valmista. Sitä ei kannata odottaa. ? Joko muuttuu itse tai jokin ympärillä muuttuu, asioita tapahtuu ja kaikki vaikuttaa kaikkeen… Jonna Tervomaan biisi Keskeneräinen soi, ajoin autoa ja biisin sanojen avittamana tajusin asian jotenkin sielun syvyyksiä myöten. Ja sen tajuaminen oli helpottavaa. ?

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja tottahan tuo todellakin on, että valmista ei koskaan tule 🙂 Ihan turha siis kiirehtiä, hiljempaa hyvä tulee! 🙂

 2. Taina kirjoitti:

  En muista enää, miltä tuntui, kun täytin 25. Sen sijaan nyt 40-vuotiaana on hauskaa huomata, että en koe muuttuneeni vanhetessa kovinkaan paljoa. Nyt tosin olen itsevarmempi ja elämä on rauhallisempaa yleisesti ottaen. Enää ei jaksa valvoa niin myöhään… 😀
  Kaiken kaikkiaan elämä tuntuu paranevan, kun ikää tulee. Voihan se jossain vaiheessa kääntyä ajatus toistepäin , ja tulla haaveilua nuoruuteen. Muistan todenneeni, että alle 35 vuotiaana krempat oli ohimenevämpiä, nyt kehonhuollolla on merkitystä aina vaan enemmän.
  Onnittelut ja hienon värisen mekon olet kuviin valinnut! Seuraan blogiasi juurikin värikkäitten juttujen vuoksi.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos ja ihana kuulla että värikkäät jutut iskee sinnekin! 🙂 Ihana kuulla että ”elämä paranee vain vanhetessaan”! Kehonhuolto on kyllä sellainen joka itsekin pitäisi nyt viimeistään ottaa asiakseen, tuntuu vain niin kovalta kynnykseltä jostain ihan kumman syystä.

 3. Heli Heinonen kirjoitti:

  Paljon onnea sinulle!

 4. Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi kirjoitti:

  Hahha täällä pohdittiin viime vuonna vähän samoja juttuja, jännästi luuli teini-ikäsenä olevansa tässä vaiheessa jo ”aikuinen” ja luuli et kaikki ois selvää 😀 Ne ois taas synttärit melkeen parin viikon päästä.. Onnittelut vielä♡

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja hyvä etten ole yksin näiden ajatusten kanssa 😀

 5. Asta B. kirjoitti:

  Onnittelut uudesta ikäetapista! 🙂

  Mulle 25 oli aika piece of cake (tosin tulin äidiksi 20-vuotiaana, joten johtunee ehkä osin siitäkin) mutta 30… Mulla oli viime kesänä aivan kamala kolmenkympin kriisi! Nyt alan olla suht sinut asian kanssa ja yritän jo valmiiksi totuttaa itseäni siihen, että 40 kolkuttelee suorastaan oven takana. Onhan siihen vielä 9,5 vuotta aikaa, haha!

  http://aavanmerenitapuolen.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Näin sitä kriiseilee itse kukin ties minkä kanssa 😀

 6. Marjo kirjoitti:

  Onnea Hanna! Näytät todella upealta kuvissa. WOW!
  Tuon iän jälkeen olen itse muuten ”täyttänyt joka vuosi uudelleen 25v” 😀
  En ole oikeastaan koskaan kärsinyt mitään hirveitä ikäkriisejä. Ikähän on vain numero
  ja eikä sillä oikeastaan ole mitään merkitystä. Olen aina viihtynyt hyvin eri-ikäisten ihmisten kanssa joten en ole kokenut, että iällä on suurta merkitystä.
  Sen muistan, että 25v ikäisenä minulla oli joku ihme pesänrakennusvimma.
  Sisustin kotia ja ompelin myös kaiken näköistä.
  Toisaalta halusin opiskelujen jälkeen myös edetä uralla. Tein myös kahta
  työtä joten aikakin oli aika kortilla välillä. Olin ostamassa ensimmäistä asuntoa
  ja mietin riittääkö rahat.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Paljon on kerennyt tapahtua teikäläiselläkin 😀 Kuulostaa muuten harvinaisen tutulta ainakin tuo työmäärä sekä asuntojutut (tosin itse vasta säästelen omaa asuntoa varten)!

 7. Marjut kirjoitti:

  Onnittelut! Siitä on seitsämän vuotta kun täytin itse 25 vuotta. Joskus teininä oli tosiaan ajatuksia millainen elämä minulla olisi ”aikuisena”, ne oli ehkä sellaisia haaveita. Osa niistä on jopa toteutunut 🙂 Monet hyvät asiat elämässä toteutuu, kun ei liiaksi suorita tai suunnittele elämää.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja oikein ajateltu, ei kannata liikaa suunnitella! 🙂

 8. Viivi kirjoitti:

  Myöhästyneet onnittelut! Voin niin samaistua suhun tossa asiassa, että nuorena sitä on ajatellut et ”sitten kun oon sen ikänen” niin mulla on kaikkea.. voisimpa sanoa sille nuorelle minälle, että voi kuule ei ole 😀

 9. Minnea kirjoitti:

  Näistä kuvista tuli tosi kivat! Loistavasti sopii sun upea violetti look tähän miljööhön 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Niin tuli, kiitos vielä kuvaajalle! Siitä on niin pitkä aika kun oon toisen kanssa käyny kuvaamassa että krediitit jäi, pitää lisätä! 😀

 10. Donja kirjoitti:

  Onnea!
  25 … tuskin muistan sitä aikaa 🙂 Olin ollut valmistumisen jälkeen 2 vuotta vakitöissä ja tapasin aviomieheni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.