Hae
Hannamaria

Shaiba vuosi 2018

Vuosi 2018 ei todellakaan ollut sieltä helpoimmasta päästä ja jos sitä ajattelee kokonaisuutena, oli se mieleenpainuvien juttujen osalta enemmän täynnä shaibaa kuin hyviä juttuja. Opin kyseisen vuoden aikana todella paljon, pääsin yli muutamasta hankalasta asiasta ja kokonaisuutena olin kipeä enemmän kuin terve.

Lontoo uusi vuosi 2018Hanna Voutilainen hannamaria

Tammikuussa aloittelin Meikkivoidemaanantai -postaussarjaa, jossa esittelen maanantaisin erilaisia mieleisiä ja vähemmän mieleisiä meikkivoiteita. Alkukuukausi tuli myös vietettyä Lontoossa uuden vuoden reissulla. Kirjoittelin myös vuoden 2018 tavoitteista, joista yksikään ei tainnut täyttyä – paino pysyi  melko samoissa lukemissa koko vuoden ja selkä reistaili edelleen, freelancer -puoleen ei ollut aikaa panostaa ja parisuhdekaan ei kestänyt. Vietin melko lepiä aikaa töiden ja kouluhommien vähyyden vuoksi.

Herman's Amazing suoraväri Patsy Purple

Helmikuu alkoi uuden työpaikan saamisella, kouluhommien kasaantumisella ja kahden työn sekä parisuhteen tasapainoittelulla. Kävimme entisen poikakaverini kanssa tuolloin mun synttärireissun heittämässä Espoossa katsomassa HP Salaisuuksien kammion sinfoniaversion. Noin viikko tai kaksi tuosta erosimme ja pakkailurumba alkoi kaiken muun päälle.

HOME TOUR - 36 neliön yksiö Jyväskylässä

Maaliskuussa muutin omaan asuntoon ja koko kuukausi meni aika hujauksessa ohitse. En muista koko kuukaudesta juuri mitään erikoista – töitä oli todella paljon, joiden sivussa kaksi isoa kouluprojektia ja muut opiskeluhommat. Kuukausi oli myös melko hiljainen kavereiden tapaamisen tai blogijuttujen parissa. Tuosta asunnosta on muuten muodostunut sellainen, jonka jossain vaiheessa haaveilin ostavani – sitten tajusin että tuloja tai säästöjä ei vaan yksinkertaisesti ole tarpeeksi.

KC Professional Color Mask Art Violet Amethyst

Huhtikuussa meni melko lujaa, sillä kävin useampaan kertaan ulkona. Vierotusoireita erosta sanoisin, jotka onneksi sain kuukauden mittaan sitten kuriin. Blogi taisi olla hiljaisin ikuisuuksiin, sillä isot projektit kulminoituivat juuri huhtikuulle. Kosmetiikka sekä oma hyvinvointi jäi aivan taka-alalle, vaikka keikkahommia etenkin konsulenttina riitti ihan hyvin. Tuohon työhön ihastuin kyllä suuremmin kuin ikinä.

Goldwell Elumen VV@all VENN Jyväskylä ravintola kahvila viinibaari

Toukokuu oli jo hiukan helpompi, vaikkakin kiireinen. Viimeisiä opintojuttuja hirveällä höngällä kasaan (mm. yli 30 sivuinen raportti englanniksi muutamaan päivään). Minireissu Savonlinnaan toverin luokse Spektiä katsomaan oli kyllä yksi kuukauden kohokohdista, sillä muuten kuukausi meni helposti 5-6 -päivisten työviikkojen parissa. Myös ihana VENN aukaisi Jyväskylässä ovensa.

Hit & Miss Toukokuu 2018 Hanna Voutilainen hannamariaLumene meikkivoide

Kesäkuu tuli vietettyä todella tiiviistiä chattityön parissa kärsien. Työ ja työpaikka itsessään ei loppupeleissä ollut minua varten, joka sitten raastoikin hermojani aivan urakalla. Kalenteri ei näytäkään mitään muuta kuin töitä koko kuulle, joka sinällään oli ihanan simppeliä vaihtelua koulu + 2 työtä -settiin. Julkaisin mm. vertailupostauksen Lumenen pohjatuotteista ja kerroin sen hetken suosikeistani.

Festarimeikki SuomiPop Lindex Adtraction

Heinäkuussa pääsin kuitenkin viettämään hiukan lomaa, näkemään kavereita ja palaamaan rakkauteni, eli kosmetiikan pariin. Kävin myös kesän ainoilla festareilla Suomipopissa Jyväskylässä, jonka teemaan tehtiin kauneusbloggaajien kanssa myös meikkihaaste! Tein myös urai ensimmäisen yhteistyön Lindexin kanssa, josta nautin todella suuresti! Kulisseissa yritin myös sulattaa, että syksyllä lähden opiskelijavaihtoon ja kirjoittelin etenkin hiukan penkin alle mennystä hakuprosessista.

hannamaria Hanna Voutilainen

Elokuussa aloin pikku hiljaa valmistautumaan opiskelijavaihtoon ja kirjoittelin mm. jutuista joita en osaa. Ihastuin tuohon ylläolevaan mekkoon todella suuresti ja kulutin sitä jopa hiukan liikaa! Tuskailin todella suuren lämpöaalton kourissa ja yritin pitää asunnon viileänä. Kävin myös reissussa Helsingissä, jossa perättäisinä päivinä oli Tony Molyn lanseeraustilaisuus sekä ProCaren pressipäivä – tämän reissuin päädyin kuvaamaan videolle. 

Opiskelijavaihto Britannia Loihtimo Annijaamuah

Syyskuun lopussa irtisanoin itseni chattityöstä lähtiessäni opiskelijavaihtoon. Tuo päätös on ollut yksi vuoden parhaimmista, sillä se jos mikä ressasi ja toi arkeen pahaa mieltä jatkuvasti. Tein viimeisiä vuoroja ennen reissua myös konsulenttina. Jatkoin harjoittelupaikan hakua ja loppukuusta laitoin tulemaan terkun Nottinghamista! Kävin myös ennen reissua kampaajalla, jossa hiuksista otettiin jonkin verran mittaa pois ja violetin sekaan pistettiin sinistä. Kirjoittelin myös kesän kahdesta kasvotuotelempparista. Kärsin myös suuresta määrästä jännitystä ennen opiskelijavaihtoa ja tuskailin lähdön kanssa.

Notting Hill Mr & Mrs Headless

Lokakuu meni aika pitkälle opetellessa kaikkea uutta Nottinghamissa. Reissasin myös ihan hirveän määrän Englannin sisällä ja noita reissuja jos mitä vaalin todella paljon. Nuokin reissut löytyvät videolta mun Youtube-kanavalta omalta Vaihtovlogit -soittolistalta, jonne on tulossa vielä yksi reissuvlogi kun sen saan editoitua sekä muuten kasaan. Reissuja tuli heitettyä mm. Lontooseen, Cadburyn tehtaalle, Durhamiin ja vaikka minne muualle. Kirjoittelin myös mun hankalasta vuodesta tuohon asti.

Dermacol Make-Up Cover meikkivoide Opiskelijavaihto JAMK Kauneusbloggaajien pikkujoulumeikkihaaste

Marraskuussa olin todella aktiivinen videoiden ja postauksien teossa. Tämä johtui osaksi Minäkö Brändi? -opintojaksosta jolle osallistuin. Kauneusaiheisia videoita tuli Youtubeen yksi viikossa, joka oli mulle aika hyvä tahti kaiken muun ohella. Kouluhommat rullasi sillä tiputin yhden kurssin pois päiväjärjestyksestä, osallistuin jälleen uuteen kauneusbloggaajien meikkihaasteeseen pikkujouluteemalla, julkaisin postauksen siitä miksi lähdin opiskelijavaihtoon ja testasin viimein maailman peittävintä meikkivoidetta.

Kapselivaatekaappi Stressi hiustenlähtö Sisustussunnuntai asuntola Sandby Hall

Joulukuussa rupesin valmistautumaan jo kotiinlähtöön jouluksi. Olin todella innoissani päästessäni koti-Suomeen, sillä vaihtoaika ei ollut mitään suurinta herkkua. Mulla ilmestyi myös joulukalenteripostauksia neljä kappaletta, joiden lisäksi kirjoittelin melko paljon omasta mielestä mielenkiintoisia postauksia. Aiheina oli mm. miten kapselivaatekaappi syntyi sattumalta, hiustenlähtö stressin takia, esittely asuntolahuoneesta sekä yleisistä tiloista ja listasin vuoden 2018 parhaat kosmetiikkatuotteet. Kuulumispostauksessa kerroinkin, että tein 14.-23.12. kovan työputken ja vietin loppukuun rauhassa kotikotona sekä matkaten takaisin Nottinghamiin. Sain myös itselleni tulevaksi kevääksi harjoittelupaikan Jyväskylästä, joten muuttoa ei tarvitse stressailla ja saan jäädä rakastamaani asuntoon! Niin, ja kävin ensimmäisen kerran ikinä mummoni haudalla, joka helpotti oloa ja syyllisyydentunnetta.

———————–

Sellainen vuosi mulla! Tästäkin postauksesta jätin paljon ”kulissien takana” kulkenutta surua Monella muulla on vaikuttanut olevan paljon mukavampi vuosi, jollaista toivon itsellenikin tulevasta vuodesta 2019. Työharjoittelun sekä valmistumisen pitäisi ainakin tuoda iloa tulevaan vuoteen, saas nähdä mitä muutakin siihen mahtuu!

Millainen oli teidän vuosi 2018?

12 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Itsellenikään mennyt vuosi ei ollut helpoin. Mutta onneksi sinunkin vuoteesi on mahtunut kuitenkin myös niitä hyviä juttuja 🙂

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Paljon muutoksia on sinunkin vuotesi pitänyt sisällään, toivottavasti alkanut vuosi on hieman seesteisempi – samaa toivoisin itsellekin vaikka isoja juttuja tiedossa tällekin vuodelle 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Todellakin on mahtunut, ei meinaa pää pysyä mukana välillä! Alkuvuosi on kyllä ollut hiukan seesteisempi ja toivon sen jatkuvan koko kevään, toiveena nimittäin saada perusarki rullaamaan harjoittelun parissa samalla päästen sairastelukierteestä irti 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Toivottavasti vuodesta 2019 tulee onnellisempi!
  Tämä postaus oli mielenkiintoinen lukea. Paljon on vuoteesi mahtunut. Onneksi myös hyviä juttuja.

 4. JonnaH. kirjoitti:

  Toivottavasti vuosi 2019 parempi ja ennen kaikkea seesteisempi. 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Seesteisyyttä todellakin toivon. Tähän vuoteen mahtui niin paljon että pää ei meinannu (eikä vieläkään meinaa) pysyä välillä mukana.

 5. Minnea kirjoitti:

  Parempaa ja helpompaa vuotta 2019 <3
  Koskas ehdittäis taas nähdä?

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Heti ensi viikolle / viikonlopulle otetaan aikaa ja mennään kahville sekä kuvaamaan 🙂

 6. Hymyillään blogi kirjoitti:

  Olipa kokemusrikas vuosi näin lukijan silmin ja ikävää, että jouduit käymään läpi surullisia elämänvaiheita. Toivon sinulle parempaa tätä vuotta ja kiitos mielenkiintoisesta postauksesta :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.