Hae
Hannamaria

Suomalainen suositus: Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo

*Sisältää mainoslinkkejä

Tajusin muutama viikko sitten taas syväpuhdistavan shampoon tärkeyden. Olinkin onnekas, kun luokseni ajautui PR-toimistolta Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo, joka teki tehtävänsä oikein oikein oikein hyvin. Ihmettelin nimittäin, että miksi hiusvärini on hiukan eloton ja päänahkani etenkin päälaelta ei meinaa puhdistua, vaan meinasi jäädä likaisen tuntuiseksi ja hiukset päälaelta latteaksi. Mitään muuta en ollut kuitenkaan rutiinissani tuohon aikaan muuttanut, kuin jättänyt syväpuhdistuksen välin liian pitkäksi.

Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo

Miksi käyttää syväpuhdistavaa shampoota?

Syväpuhdistavat shampoot ovat aliarvioitu tuote, joka pitäisi vakiona löytyä jokaisesta kaapista. Syväpuhdistava shampoo poistaa mahdollisesti sinne jääneet muotoilutuotteiden (ja etenkin kuivashampoon) jämät, auttaa hiusvärin kirkastamisessa ja vie ylimääräistä kuonaa päänahasta sekä kertymiä hiuksista.

Jos sinulta löytyy rasvoittuva päänahka ja käytät muotoilutuotteita runsaasti, on hyvä kokeilla syväpuhdistavan shampoon käyttöä kerran kahteen viikkoon. Jos päänahkasi ei rasvoitu juurikaan ja käytät vähän muotoilutuotteita, kokeile syväpuhdistavaa shampoota vain kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa kuukaudessa.

Jos asetut tähän väliin, n. kerran kuukaudessa on varmasti hyvä tahti. Muista erittäin kosteuttava, hoitava ja mielellään siloittava hiusnaamio heti syväpuhdistavan shampoon jälkeen niin etenkin latvat kiittävät. Tähän hommaan toimii täydellisesti esimerkiksi Redkenin *Extreme Strenght Builder -naamio tai *All Soft -naamio.

Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo

Koostumus ja tuoksu

Tämä vaahtoaa todella kivasti (etenkin kaksoisvaahdotuksen toisena osana) ja tekee hiuksista kyllä todella puhtaat. Päänahka tuntuu syväpuhdistetulta, muttei ala kutisemaan liiasta kuivuudesta. Tämänkin jälkeen tarvitset ehdottomasti kosteuttavan naamion pituuksiin levitettäväksi, jonka jälkeen hiukset on helppo selvittää ja niihin palaa kosteus. Seuraavana päivänä lopputulos on ihanan ilmavat hiukset, rauhoittunut päänahka ja kirkkaampi hiusväri.

Vaikuttaa siltä, että tähän ei ole erikseen lisätty tuoksua. Puhdistava ja jopa hiukan kemiallinen tuoksu puskee siis lävitse, mutta se ei itselleni ollut liikaa ja veikkaan ettei monelle muullekaan. Edes kuvauksessa kerrottua pohjoisen luonnon variksenmarjauutetta en tästä tuoksuna löydä, mutta ehkä se onkin vain koostumuksessa tukemassa.

Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo

Cutrin on ylipäätään lähiaikoina uudistanut ilmettään sekä tuotelinjojaan ja meikä kyllä tykkää! Pakkaukset ovat entistä modernimmat ja tuotteet entistä selkeämmät. On myös ihana tukea suomalaista aina kun vain voi! Toki tämän Cutrinin lisäksi toinen oiva tuote hiusten syväpuhdistukeen on *Goldwellin Dualsenses Scalp Specialist Deep Cleansing -shampoo, joka on osalle varmasti helpommin saatavilla kuin tämä Cutrinin versio.

Ostopaikat ja hinta

Tällä 300ml Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo -putelilla hintaa on n. 16 euron verran, joten suomalaisesta, tehokkaasta ja pitkäkestoisesta laatutuotteesta se ei todellakaan ole paljon! Kivijaloissa tätä on myynnissä mm. Sokoksilla, kampaamoissa ja Stockmanneilla, verkkokaupoista tätä saa Stockmannilta.

Miten usein te pesette syväpuhdistavalla shampoolla hiuksenne?

4 kommenttia

 1. JonnaH. kirjoitti:

  Pesen ehkä pari kertaa kuussa, mutta käytän aika vähän muotoilutuotteita, joten se riittää. Kotona asuessa pesin vähintään kerran viikossa, kun meillä oli oman kaivon vesi ja siitä kertyi aina vaaleiseen hiuksiin rautakertymiä yms. ja hiuksista tuli helposti vihertävät. 😀 Tässä Cutrinissa on muuten aika miehekäs tuoksu, enkä ole varma tykkäänkö siitä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Munkin tuli kotikotona pestyä useammin, siellä kun on aika rautapitoinen vesi myös! Nyt kun sanoit niin ehkä tuo tosiaan on hiukan miehekäs! En miehekkääksi sitä ihan luokittele täysin vieläkään, mutta todella kemikaalimainen kyllä on.

 2. Donja kirjoitti:

  Käytän syväpuhdistavaa shampoota kerran kuussa,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *