Hae
Hannamaria

Ihonhoitopäiväkirja – päivän aikana käyttämäni tuotteet

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihonhoitopäiväkirja

Mietittekö koskaan sitä, miten montaa tuotetta teidän tulee käytettyä päivän aikana? Kokosin käyttämäni tuotteet tähän ihonhoitopäiväkirjaan joka kulkee perinteisen my day -kelloaikataulun mukaan! Ja muuten, osa tässä postauksessa esiintyvistä tuotteista on saatu.

Mulla rutiiniin kuuluu yllättävän monta eri tuotetta, joiden järjestystä ja määrää vaihtelen säännöllisesti. Iso osa näistä on vakkarituotteita, mutta tällä hetkellä testissä on myös pari uutta juttua. Meikkiä en tähän edes laske, sillä käyttämistäni tuotteista on jo ihan todella paljon postauksia.

Sivuhuomautus ihotyypistä: Ihoni on tällä hetkellä kuiva, mutta t-alue rasvoittuu etenkin nenästä päivän mittaan. Nenässä ja sen molemmin puolin on laajentuneita ihohuokosia, poskilla ajasta riippuen joko epäpuhtauksia tai vähintään arpia niistä.

Ihonhoitopäiväkirja

6.52 Misellivesi. Aamu alkaa kasvojenpuhdistuksella miselliveden ja vanulapun kanssa. Tällä hetkellä mulla on käytössä Bioderman Sensibio H2O -misellivesi herkälle iholle, sitä ennen käytin purkillisen Herbinan misellivettä. En siis ole turhan nirso sen kanssa mitä käytän, vaan kokeilen mielelläni kaikkea uutta. Seuraavaksi testiin haluaisin kuitenkin Mossan miselliveden tai jonkin muun laatikoista löytyvän.

6.53 Kasvovesi. Puhdistuksen jälkeen ensimmäinen kerros kosteutta pääsee iholle Lumenen HELLÄ -linjan Kosteuttavalla kasvovedellä. Tätä on tullut käytettyä n. neljäsosa purkista ja koostumukseltaan se on kivan paksua, mutta imeytyy nopeasti. Kiva lisä rutiiniin!

6.54 Silmänympärysgeeli. Aamuisin mulla on käytössä nyt Alverden viilentävä roll-on, joka sisältää hyaluronihappoa ja ihanasti herättää aamulla viileyden kera päivään. On hankala arvioida miten hyvin tämä kosteuttaa yksinään ja muutoin auttaa (levitän usein myös muita tuotteita silmänympärysiholle), mutta iho on ainakin pysynyt kunnossa!

Ihonhoitopäiväkirja

6.56 Seerumi. Nykyään en skippaa seerumia / hoitonestettä enää koskaan. Yritin taas siirtyä ”kevyempään” rutiiniin ja jättää seerumin pois (silloin oli vielä kosteuttavampi ja paksumpi voide käytössä) mutta iho sanoi heti ei.

Ennen tätä Lumene SISU-linjan kosteuttavaa seerumia oli itse asiassa käytössä Lumenen VALO Glow Boost -hoitoneste, joka on ihan ultimaattinen lemppari. Luulin että tämä SISU olisi mulle ollut huono siitepölyallergian takia, mutta iho ei ole ollut milläänkään!

7.01 Kosteusvoide. Tai no, tällä hetkellä geelimäinen Cliniquen jelly. Tämän sain PR:nä jokin aika sitten ja idea on, että voiteeksi valitaan ihollesi sopiva tyyppi (mä otin tälläisen kevyemmän jellyn kesää ajatellen) ja siihen sisällytetään pumpun sisältävä kapseli, jossa on erillinen tehoaine.

Mulla on epätasaisuutta tasoittava kapseli. Näin saadaan superhoitava ja räätälöity tuote. Tämä on ollut tosi kiva kombo ja alkanut myös auttamaan ihon sävyn epätasaisuuteen!

Ihonhoitopäiväkirja

7.32 Huulirasva.  Tällä hetkellä on takin taskussa ACO:n huulivoide, jota on tullut käytettyä ennen tätäkin monen monta tuubia. Ihanan täyteläinen huulirasva joka tuo kivasti kiiltoa huuliin samaan aikaan. Kevyt vaniljan tuoksu tästä mielestäni löytyy myös.

8.40 Käsivoide. Kun pääsen työpöydän ääreen ja olen saanut aamupalan syötyä, on aika rasvailla kädet käsienpesun jälkeen. Mulla on työpöydällä toinen tuubi tuota kuvassa näkyvää sinistä käsivoidetta, joka on Crabtree & Evelynin  La Source -voide. Tuoksu on aivan superhuumaava, koostumus kosteuttava ja nopeasti imeytyvä. Täydellinen käsirasva!

12.32 Huulirasva. Yleensä tämä ruokailun jälkeen oleva huulirasvahetki koostuu Lumenen Arktis -sarjan huulirasvasta joka on työpöydälläni työharjoittelupaikassa. Tämä oli tosiaan sellainen, jonka sain PR-toimistosta ja joka kannattaa hieroa huuliin sormella – muuten se jättää valkoisen kalvon huulille.

Ihonhoitopäiväkirja

19.34 Puhdistusöljy kasvoille. Tätä käytän pääasiassa silloin, kun mulla on esim. Sokos -meikki kasvoilla, vedenkestävää ripsaria tai muuten vaan paksumpi meikki. Kuvassa näkyvä Cliniquen Take the day off -öljy on ihan 6/5, ainut miinus meinaa olla hinta. Tosin mulla tätä kuluu niin vähän, että mielellään ostaa tämän hyllylle suihkuun nykyisen loputtua.

19.36 Vaahtopuhdistus suihkussa. Mikäli mulla on vain kevyt arkimeikki, vaahdotan kasvot yleensä kahdesti ja sillä lähtee ripsareita myöden kaikki. Nyt mulla on käytössä tämä Lumenen KIRKAS -sarjan vaahtoputsari, jonka ostin nopeasti kauppareissulla kun edellinen oli päässyt loppumaan. Ennen tätä käytin todella paljon mm. Herbinan herkän ihon vaahtoputsaria sekä saksalaista Balean herkän ihon vaahtoputsaria.

20.01 Kasvovesi. Jälleen kerran sitä samaa Lumenen HELLÄ -sarjan kosteuttavaa kasvovettä tasapainoittamaan suihkunjälkeistä kasvojen ihoa.

Ihonhoitopäiväkirja

20.02 Kosteuttava aloe vera -geeli. Otin tämän jo Englannissa ollessani osaksi ihonhoitorutiinia ja se on siinä edelleen. Tämän Holika Holikan Aloe 99% Soothing -geelin tulisi rauhoittaa ja samalla kosteuttaa ihoa. Purkki on tosin hankala, se pysyy altaan reunalla vessassa ja kerralla tulee niin paljon, että sillä kosteuttaa kasvot, kaulan, dekolteen ja vielä loput hieron kyynärpäihin (jotka muuten kiittää). Mahtituote hinta-laatu-suhteeltaan!

20.04 Seerumi ja/tai hoitoneste. Käytän joko samaa seerumia kuin aamuisin (Lumene SISU -kosteuttava seerumi), korvaan sen jollakin hoitonesteellä tai käytän molempia! Jos käytän molempia, niin järjestys on kevyempi hoitoneste ensin ja sitten tuhdimpi seerumi. Korkkasin juuri käyttöön tämän ruusun tuoksuisen ja PR:nä saamani Natura Siberican Rose d’Extreme-Orient Harmonizing Essence, joka on osoittautunut ihan kivaksi tuokseeksi tuomaan lisäkosteutta kun siltä tuntuu. Testit ovat tosin vielä kesken!

Ihonhoitopäiväkirja

20.05 Kosteuttava silmänympärysvoide. Tällä hetkellä mulla on käytössä yövoiteeksi tämän Origins Three Part Harmony -silmänympärysvoideduon tuhdimpi osa (ja ennen geeliä käytin päiväversiota tästä). Todella pieni määrä riittää ja tämä kestää kuin häkä, ollen samalla kosteuttava ja helposti levittyvä. Se ei myöskään ärsytä silmiä.

20.09 Kasvoöljy tai tuhdimpi voide. Näitä kahta käyttämääni ei voi käyttää yhdessä, se on joko tai. Käyttämäni kasvoöljy on todella ihana ja suhteellisen edullinen Mossa Vitamin Cocktail -kasvoöljy, jota riittää pieni määrä todella pitkälle ja joka tekee ihosta todella pehmeän ja sitoo alleen kaiken juuri sinne laitetun.

Tuhdimpi kosteusvoide on Shiseidon Waso -linjan Clear Mega-hydrating Cream, joka on paksu ja geelimäinen voide. Mutta uskokaa kun sanon, että tämä sopii koostumuksensa vuoksi vain ilta- ja yökäyttöön vaikka onkin ihan supertuote!

Ihonhoitopäiväkirja

20.13 Vartalovoide. Suihkun jälkeen käytän vartalovoidetta parisen kertaa viikossa. Mulla on tällä hetkellä auki kahdenlaista, toinen paksumpi ja toinen kevyempi. Bette Boxista tullut Dermosil Organic Body Butter mintun tuoksuisena on taivaanlahja kuiville säärille talvella.

Taasen Crabtree & Evelynin La Source -linjan kosteuttava vartalovoide sopii erinomaisesti nopeaksi kosteutukseksi ja etenkin kesään. Tätä olen käyttänyt vasta melko vähän, sillä iho on huutanut paksumpaa voidetta koko alkutalven. Näiden La Source -linjan tuotteiden tuoksu on ihan U-S-K-O-M-A-T-O-N ja vähän jopa harmittaa että ne pitää aina tilata ulkomailta.

——————–

Sellainen rutiini! Joinain iltoina tähän kuuluu myös kasvojen kuorinta sekä kosteuttava naamio tai kangasnaamio. En myöskään jalkavoidetta käytä joka ilta sänkyyn mennessä, kuten tänä nimenomaisena testipäivänä. Noista lopuista tuotteista voisin kuitenkin tehdä erikseen postauksen, sillä niissä riittää vaikka kuinka asiaa!

Oletteko ajatelleet mistä tuotteista teidän peruspäivä koostuu?

10 kommenttia

 1. Minninii kirjoitti:

  Mmm… Katsotaans! 🙂 Aamulla -mulla päivä alkaa jo klo. 05!- Levitän kasvoille joko kevyttä puhdistusmaitoa, tai pullosta vaahtona tulevaa puhdistusvaahtoa tai jos olen laittanut yöksi öljyä tai yönaamiota, niin sitten laitan geelimäistä putsausvaahtoa, joiden annan muhia hampaiden pesun ajan. Kasvoveden jälkeen essensse, silmänympärysseerumi, kasvoseerumi, silmänymp.voide, kosteusvoide ja aurinkosuojavoide, Kaulaale ja dekolteelle vartalolle tarkoitettu aurinkosuoja. Kun ollaan ulkona ilman pitkähihaista laitan käsivarsille myös aurinkosuojaa. ( Vitiligon vuoksi)
  Illalla klo, 18-20 aikoihin voidemaisella ( Avonin) tai geelimäinen (Mavala) silmämeikinpoistoaineella meikin pehmittely ja vanulappuihin kaadetulla nestemäisellä silmämeikinpoistoaineella pyyhintä. Kasvoille puhdistusöljy tai-balmi, jonka huuhtelen pois tai vaan lisään vaahtoavan putsarin päälle. -Kaksoispuhdistus hieman oikaisten! 🙂 – Yleensä teen näin, kun kasvojen puhdistus on liikunta treenien takia myöhäisempi. (Nukkumaan kymmeneltä) Kasvovesi, hoitovesi, silmänympärysseerumi, essensse, kasvoseerumi, silmänympärysvoide ja yövoide. Toisinaan yönaamio. Saatan sekoittaa essenseen buusteri tippoja tai öljyä. No, huh! Olihan siinä listaa kerrakseen!! 🙂 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Vau miten aikasin alkaa päivä! Oi että miten hyvälle kuulostaa, tosi näpsäkkä setti!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä olen pari vuotta sitten tehnyt vastaavanlaisen postauksen ja on ollut tarkoitus se uusia, mutta jotenkin homma on vain jäänyt 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Kannattaa ehottomasti, ois kiva kuulla miten on rutiinit muuttuneet!

 3. Melissa kirjoitti:

  Itse käytän itse tehtyjä voiteita tai sitten kookosöljyä tai Tummelia. Olen lopettanut kaikkien muiden rasvojen käytön, paitsi jos saan allergiaa tai atooppinen iho alkaa kukkia. Silloin apteekin voiteet tulee kuvioihin mukaan.

  • hannamariav kirjoitti:

   Käyhän se toki niinkin, itse en Tummelia tai oliiviöljyä kasvoille käyttäisi sellaisenaan mutta vartalolle kenties!

 4. Elina // Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Minä en käytä kuin shampoo, hoitoaine, suihkusaippua ja huulirasva peruspäivänä 😀 Eli suoraan sanoen olen liian laiska ihon hoitaja. Täytyisi ryhdistäytyä, mutta ei muka vaan saa aikaiseksi.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kyllä tuohon pari steppiä mahtuisi mukaan, vaikkei näin paljoa edes ottaisi kuin mulla!

 5. Marjo kirjoitti:

  Käytän misellivettä, kasvovettä, puhdistusmaitoa. silmänympärysvoidetta/geeliä, kosteusvoidetta, yövoidetta, seerumia (pitäisi käyttää useammin – tässä olen välillä laiska), vartalovoidetta, käsivoidetta, erillistä jalkapohjien voidetta ja huulirasvaa. Reissuissa minulla on usein mukana meikinpuhdistusliinoja kun ne ovat lentomatkoilla käteviä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Vaikuttaa hyvältä setiltä! Meikinpuhdistusliinat ovat kyllä käteviä, itse käytän myös meikin teossa esim. rajojen siistimiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *