Hae
Hannamaria
Kaupallinen yhteistyö

5 x Näin syntyy arjen kahvielämys + ALEKOODI

Kaupallinen yhteistyö: Slurp Coffee

Mulle kahvi on aikamoinen henkireikä! Aamu ei lähde ilman sitä käyntiin, kahvielämys kaverin kanssa kahvilassa piristää aina mieltä ja saunakahvit ne vasta parhaat onkin. Parin viimeisen vuoden aikana oon käynyt melko tarkaksi siitä, millaista kahvia haluan kotiin kantaa ja yleensä se onkin ollut tummapaahtoinen, hiukan pähkinäinen ja kaakaomainen Löfbergsin Kharisma.

kahvielämys Slurp Coffee kahvielämys Slurp Coffee

Nyt kun sain mahdollisuuden kokeilla Slurp Coffee:n kahvielämystä, jossa pienpanimoiden kahvia kannetaan 200g pusseissa tietyin väliajoin postiluukusta kotiin asti, oli siihen tartuttava. Saan itse päättää kahvin tyylin (suodantin, presso yms), paahtoasteen (vai haluanko vaaleaa sekä tummaa) ja hinta muodostuu sen mukaan paljonko kahvia kulutan ja miten tiiviisti haluan sen kotiini kannettavan. 

Oonkin nauttinut nyt hiljaisemmasta ja seesteisemmästä ajasta elämässä ihan kunnolla ja myös kahvihetket on nousseet tässä kotona oleillessa ja hommia paiskiessa ihan uuteen arvoon arvaamattomaan. Tauottaminen kun on välillä itselle vaikee. Ohessa onkin mun vinkit arkiseen kahvielämykseen kotona, kun nopea breikki arjen askareista on tarpeen!

kahvielämys Slurp Coffee kahvielämys Slurp Coffee

1. Valitse itsellesi sopiva paahtoaste ja vivahteet kahvihetkeen. Itse pidän auki aina yhtä pussia kerrallaan aromien ja kahvin tuoreuden säilyttämiseksi, mutta kovemmassa kulutuksessa ei nuokaan ehdi kärsiä vaikka olisi useampi pussi auki. Mulle nykyään parhaiten sopii vatsankin terveyden puolesta tummapaahtoinen kahvi, jossa on vähän jotakin ”pyöreyttä” tuovaa jippoa mukana. Siksi esim. Holmen Havana on ollut Slurpilta parasta tähän mennessä. Toivoisin myös, että Slurp Coffee saisi paikallisen Jyväskyläläisen Paahtimo Papun valikoimiinsa!

2. Valitse sopivan kokoinen ja käteen sopiva kahvikuppi. Mulla on itselläni kolme eri kuppia, joista juon etenkin aamukahvini. Jokaiseen niistä mahtuu 3-4 Moccamasterin kuppia, eli ne on melkoisia saaveja (yksi näistä näkyy kuvissa). En osaa aloittaa aamua pienemmällä kahvikupposella ja hotelleiden aamupalallakin juoman lähes aina kaksi kupposta, jotta kahvimäärä on taattu. Oonko ainut? 

3. Satsaa lisukkeisiin; onko se kauramaitoa, makeutusainetta vai ihan vaan musta kahvi? Minoon ihte alkanut juomaan kahvini nyt viimesen pari-kolme kuukautta Oatlyn kauramaidolla. Tämä alkoi työharjoittelussa, jossa siihen ensimmäisen kerran hurahdin ja kun totesin olon olevan parempi ja kahvin maistuvan omaan suuhun paremmalta, jatkoin sen juomista. Englannissa viime syksynä join kahvini mantelimaidolla, sillä hehän eivät pääosin tunne sanaa ”laktoositon” ainakaan niissä kahviloissa joissa itse Nottinghamissa kävin.

kahvielämys Slurp Coffee kahvielämys Slurp Coffee

4. Asettaudu rauhalliseen ja rentouttavaan paikkaan, pois arjen häslingistä. Mulle tää paikka on kotona joko oma sohva tai lämpötilan salliessa oma parveke ihanine tuoleineen ja (uusine) sisustuksineen. Teen kesäisin parvekkeella myös paljon töitä ja opiskeluhommia, mutta läppärin laitan kahvihetkeksi aina pois. Selkä ei nykyään anna periksi tehdä töitä sohvalla, jonka vuoksi se onkin täysin pyhitetty hengailulle ja olemiselle!

5. Ota pientä naposteltavaa kahvin kylkeen jos siltä tuntuu! Mulla on aamukahvin seurana aina aamupala (kesäsin kun on aikaa se on kaksi ruisleipää, kalkkunaleikettä, Old Amsterdam -juustoa, kananmuna sekä avokado, paprika tai muu kasvis päällä, NAM!), päiväseltään hyvin harvakseltaan jokin pulla tai keksi – näiden perään en ole juuri koskaan ollut, enemmänkin suolainen naposteltava on mun pahe ja saatankin välipalana kahvin kanssa vetäistä näkkärin tai pari.

———————-

Mun tyyliselle yhden ihmisen taloudelle 200g joka toinen viikko sopii oikeen näppärästi, sillä kahvia menee n. 2-4 kuppia päivässä. Oon menossa nyt mun toisessa pussissa ja kolmas odottaa vielä avaamistaan, mutta onneksi kahvi ei mene miksikään avaamattomassa pussissa. Mulla tuo 200g on siis riittänyt yli 2 vkoa kun en kaikkia kahvihetkiä vietä kotona, vaan käyn myös kahviloissa ja kotikotona.

Jos teitä kiinnostaa oma pienpaahtimoiden tuottama kahvielämys kotiin kannettuna, suosittelen tutustumaan Slurp Coffee:n tarjontaan. Alekoodilla ”hannamaria” saat ensikahvin 5 euron alennuksella ja ilman postikuluja, eli 200g kahvielämyksen saa 4,89 eurolla (norm. 9,89€). Ja jos kahvitietous kiinnostaa enemmän, suosittelen kurkkaamaan heidän bloginsa!

Sullakin on nyt mahdollisuus voittaa itsellesi 6kk mittainen kahvielämys, sillä Instagramin käyttäjille arvotaan tälläinen setti jollekin onnekkaalle kuvan postanneelle. Löydät mun 14.7. julkaistusta kuvasta tähän tarkemmat ohjeet. Niin ja samalla voit laittaa mun Instan seurantaa ellei se ole jo, löytyy @hannamariaw

Millainen on teidän arjen kahvielämys?

Kaupallinen yhteistyö: Slurp Coffee

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tosi mielenkiintoista päästä testailemaan löytääkö kahveista noita vivahteita mitä niissä on kerrottu olevan 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kyl vain! Vähän kun hajuvesienkin kanssa, on tää aikamoista metsästelyä 😀

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Pitäisiköhän tätä alkaa markkinoimaan kahvia juovalle siipalleni – jos vaikka pääsisin sen myötä eroon kahvinkeitosta – tähän mennessä olen lähinnä yrittänyt markkinoida jotain Nespresso-tyyppistä konetta, josta kuvittelen saavani sen kahvin hänelle ”nappia painamalla” 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kannattaa sitä kokeilla 😀 Minen ole noihin Nespressoihin ja muihin ollenkaan hurahtanut, sillä suurimmassa osassa mihin tulee maito on nimittäin laktoosia siinä itse jauheessa niin ei oikein vatsa kestä. Tälläset on itselle sen takia parempia!

 3. Marjo kirjoitti:

  Olen armoton kahvikissa eikä minunkaan päiväni lähde käyntiin ilman kahvikuppia tai itse asiassa paria. Konsepti kuulostaa mielenkiintoiselta. Nespresso ei ole koskaan oikein kiinnostanut minua koska vieras taas yhtä uutta laitetta kotona keittiötasolla. Tätä voisin ihan mielenkiinnosta kokeilla ja pääsi myös maistamaan erilaisia pienpaahtimokahveja.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kannattaa, on ihan todella kätevä kun ei tarvitse uutta laitetta hommata ja pääsee tukemaan pienpaahtimoita!

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Kiva postaus. Ja pienpaahtimokahvit ovat ihastuttavia. Turussa niitä hankin yhdestä kahvilasta. Tämä kotiinkannettu kahvi kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta kesääni se ei sovi, kun kesää vietetään saaristossa. Paitsi nyt, sattuneesta syystä 🙂
  Ihania kahvihetkiä ja kesää!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kesä saaristossa olisikin ihanaa! Kenties sitten syksyllä sitten olisi tälle tarvetta niin pääsee muunkin Suomen pienpaahtimoita tukemaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.