Hae
Hannamaria

Vastaukseni Sunshine Blogger Award -haasteeseen

Blogeissa näemmä kiertää uudenlainen haaste, joka kulkee nimellä Sunshine Blogger Award -haaste (ja mikä sopisi tällä hetkellä keliin paremmin?!). Olisin linkittänyt blogin josta tämä on lähtenyt, mutta en sitä löytänyt. Sen sijaan minut haastoi Minnean muruja -blogin Meri, joten olisi aika vastailla näin kesän alkuun näihin muutamaan kysymykseen.

Sunshine Blogger Award

1. Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Olen muistaakseni tämän joskus kertonut jossakin, mutta tämähän ei ole ensimmäinen blogini. Olen aikaisemmin blogannut samoista aiheista kuin nyt vuosina 2010-2012 (miinus toki plussamuoti ja sisustus). Kesällä 2013 valmistuttuani ammattiin, kaipasin uutta harrastusta kun meinasi olla liikaa vapaa-aikaa (en voi enää samaistua) vastapainoksi istumatyölle sekä urheilulle.

Yhtenä hiljaisena päivänä ruokatauolla kirjoitin tähän blogiin ensimmäisen postaukseni (joka ei yllättäen ollutkaan ihan niin älytön ja nolo kuin olin muistellut). Tuolloin bloggasin vielä ilman omaa domainia ja Blogspotissa, joten pitkälle on siitä tultu.

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Tämä on kysymys, jota jouduin hiukan miettimään pidempään (noin niinkun työn ja harrastusten saralla). Yksinkertaisimmillaan se on ehkä kyltymätöntä paloa jotakin aihetta kohtaan, josta ei vaan saa tarpeekseen ja jota voisi jatkaa loputtomiin.

Intohimon kohde voi muuttua, mutta  jokaisella on mun mielestä sellainen ”oma juttu”, joka kulkee mukana pitkin elämää jollain tapaa, joskus vähän selkeämmin ja kirkkaammin, joskus vähän heikommin.

3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Heleppo kysymys. Leikin mun purkeilla ja meikeillä, katson suoratoistopalveluiden ja Youtuben tarjontaa, käyn kevyesti urheilemassa (kun selkä sallii) ja hengailen kavereiden kanssa. Oikeesti rentoudun parhaiten sillon, kun saan olla yksin ja/tai tehdä just niitä asioita kun sinä hetkenä haluaa.

Sunshine Blogger Award

4. Viimeisin matkasi?

Viime syksyn ja tämän vuoden puolella olleet reissut Englantiin, kun olin koko syyslukukauden siellä opiskelijavaihdossa ja tuota väliä tuli hiihdettyä normaalia enemmän.

Olen useamman tekstin kirjoittanut tuosta opiskelijavaihdosta sekä tehnyt useamman videon aiheeseen liittyen (tästä pääset soittolistaan). Postauksia löytyy: Terkut Nottinghamista (vieläkin vähän jännittää), 5 x Miksi halusin opiskelijavaihtoon, Sisustussunnuntai: Asuntolahuoneen esittely (Sandby Hall).

5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Sekä että. Rakastan matkustaa yksin sen tuoman vapauden takia, mutta tykkään myös matkustaa ryhmässä sillä se tekee joistakin asioista helpompia ja muistojen jakaminen muiden kanssa on aina yhtä mahtavaa.

Paras matkaporukka on joko kaksi tyyppiä, joilla on selvät sävelet siitä mitä tehdä yhdessä tai suurempi porukka, jossa voidaan jakautua mielenkiinnon kohteiden mukaan pienempiin porukoihin. Tai sitten meno yksin.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Saako listata useamman? Mun teksti, tottakai saa. New York, Los Angeles, Bali, Kroatia, Rooma ja muut osat Italiaa, Pariisi, Australia. Nyt muutaman nimetäkseni.

7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Muistaakseni ”Uuden työelämän aakkoset – kuinka saat työn, josta tykkäät”, josta kirjoitin teoriaa Projektiopintojeni projektisuunnitelmaan. Oli yllättävän mielenkiintoinen ja mieltä avaava opus, vaikka osa asiasta olikin tuttua. Muutenkin on tullut luettua paljon vain oppikirjoja lähiaikoina, mutta tämän kesän tavoite on saada luettua Waltarin Sinuhe egyptiläinen uudelleen.

Sunshine Blogger Award

8. Mikä on lempi kirjallisuuden lajisi?

Noh jos määrän mukaan mennään niin oppikirjat, mutta kyllä kaunikirjallisuus laidasta laitaan menee. Luen nykyään niin vähän, että on oikeasti hankala sanoa ”kirjallisuudenlajisuosikkia”.

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa? 

Mulla sosiaaliseen mediaan menee pääosin ne hyvät ja positiiviset jutut, kosmetiikkajutut, opiskeluarki, sisustusasiat sekä välillä niitä heikompiakin hetkiä. Jos työ seuraatte niin kyllä työ tiedätte mitä mun somessa näkyy.

Sunshine Blogger Award

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi? 

Tällä hetkellähän asun vielä Jyväskylässä yksiössä (asuntokierros löytyy täältä). Olen asunut koko pienen elämäni Keski-Suomen alueella lukuunottamatta yhtä vaihtoreissua Espanjaan Torreviejaan sekä nyt viime syksynä Nottinghamiin, Englantiin. Näin ollen mun suhdekin Keski-Suomeen ja ehkä eniten Jyväskylään, jo reilu viiden vuoden aikaiseen kotikaupunkiini onkin hämmentynyt.

Toisaalta rakastan tätä paikkaa, sillä kadut ovat tuttuja, kaupungilla tulee vähintään aina yksi tuttu vastaan, osaan suositella alueen parhaat kahvilat ja ruokapaikat, tiedän missä valokuvata kun haluan tietynlaista sisältöä, tiedän missä asuinalueilla on omasta mielestä turvallista kulkea ja olla sekä tiedän millaiseen fiilikseen vastaa mikäkin alue. Tiedän miltä Tuomijärvi näyttää kesällä, syksyllä, talvella ja keväällä. Muistoja on kaupunki paikkoineen täynnä. Välimatkat ovat kaupungin sisällä lyhyet ja tiedän pääosin nopeimmat reitit ympäriinsä.

Ja näistä samoista syistä en pidä Jyväskylästä. Kaikki tuntuu olevan niin läpikoluttua sekä tuttua, niinä huonoinakin päivinä vastaan tulee aina joku, työmahdollisuuksia omalla alalla on rajoitetusti, välimatkat muihin kaupunkeihin ovat melko pitkiä, mikäli haluaa asua missään muualla kuin lähellä keskustaa tarvitsee auton liikkuakseen jouhevasti, julkinen liikenne on yksi iso vitsi ja tänne aukeaa todella harvoin mitään uutta ja jännittävää ruokapaikkaa, kahvilaa tai ylipäätään mitään.

Yksinkertaisesti sanottuna, ristiriitainen.

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa? 

Ymmärrystä toisia kohtaan. Joka ikinen päivä törmään siihen, että toisista tehdään johtopäätöksiä pelkän sosiaalisen median tai ulkonäön perusteella. Toki esimerkiksi markkinoinnissa asiakasprofiilien miettiminen ja teko on mielenkiintoista, mutta nekään eivät todellakaan kerroa kaikkea mitä ihmisessä on. Ne enemmänkin kertovat ostokäyttytymisestä, tavoista tehdä asioita ja muusta yleisestä joten koen nuo mielenkiintoisena ja tärkeänä, mutta sellainen arjessa tapahtuva toisen mollaamattomuus ja vaikka sille vastaantulevalle hymyily olisi upeeta.

—————–

Sellainen haaste, oli ihan kiva nähini vastailla. Jouduin oikein muutamassa kohdassa pysähtyä miettimään enemmänkin mitä sitä oikeastaan onkaan asiasta mieltä, joten haaste on vissiin onnistunut! Napatkaa tästä vain haaste vastattavaksi. Nyt nautin lämmöstä, jota pitäisi ilmeisesti olla jonkin verran. Saksalainen ystävä on taasen täällä, joten hengailuaika kutsuu!

Millainen fiilis teillä on kesän alusta?

 

7 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kesäkuu alkoi melkoisen loistavassa säässä, toivottavasti nuo kesäkelit vielä palaavat <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Toivotaan tosiaan! Nyt on onneksi ollut suhteellisen paljon aurinkoa, mutta tuuli ja ilma on yllättävän viileän tuntuinen noin lähes +30 asteen jälkeen!

 2. Melissa kirjoitti:

  Tämmöset on hyviä kun niistä oppii niin paljon bloggaajasta.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Näitä on kiva lukea 🙂
  Voisin itsekin tehdä tämän!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kannattaa ehdottomasti, itseä ainakin pisti osassa kohtaa hiukan ajattelemaan! 🙂

 4. Ansku kirjoitti:

  Täytyypä käydä lukemassa nuo postaukset Englantiin liittyen, kun sinne matkaa suunnitellaan.
  Ihania kuvia sinusta! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.