Hae
Hannamaria

Tinder on ”seikkailu” & ajatuksia sinkkuudesta

Noin puolisentoista vuotta sitten päädyin jälleen sinkkumarkkinoille ja voi elämä millaista se on ollutkaan. Vaikka mullekin on kohdalle sattunut ties minkälaista veikkaan, että oon aika kaukana onnistunut pysymään vielä kuitenkin niistä oikeasti superhulluista tapauksista.

Hanna Voutilainen hannamaria

Jotta kellekään ei tule epäselvänä, on mulla ollut kaksi pidempää ja vakavaa parisuhdetta koko elämäni aikana. Molemmat ovat kestäneet noin kolmisen vuotta ja kolmen vuoden rampilla on lähdetty sitten eri teille. Rehellisesti sanottuna etenkin jälkimmäinen ero teki todella kipeää ja vasta vähän aikaa sitten on alkanut tuntumaan siltä, että oikeasti olisi valmis johonkin uuteen mikäli sellaista eteen sattuu.

Tämänhetkinen elämäntilanne tosiaan olisi siinä vaiheessa, että jollekin uudelle olisi tilaa. Olenkin tilassa, jossa olen avoin uusille mahdollisuuksille mutta jossa en etsi jatkuvasti uutta tai käy treffeillä juurikaan. Ja no, suoraan sanottuna ei eteen ole osunut sellaisia tyyppejä jotka voisin rinnalleni kuvitella vielä tämän postauksen kirjoitushetkeen mennessä, julkaisuajankohta voi toki olla eri asia.

Hanna Voutilainen hannamaria Hanna Voutilainen hannamaria

Tällä hetkellä mulla on tälläisistä treffisovelluksista tai muista käytössä ainoastaan Tinder. Sen mitä taustatutkimusta oon kyseisen sovelluksen parissa tehnyt on antanut mulle ilmi, että se on täynnä muutamaa ihmistyyppiä näin karkeasti jaoteltuna:  panokavereiden etsijiä, pelkkää ystävyyttä etisiviä, kevyttä deittailua haluavia, varattuja henkilöitä (yksittäisiä henkilöitä tai pariskuntia), tyyppejä jotka ei jaksa käyttää sovellusta vaan haluaa heti puhelinnumeron sekä tyyppejä, jotka haluaa heti parisuhteen.

Hanna Voutilainen hannamaria

Erikoisempia yksilöitä on siis osunut omallekin kohdalle Tinder:ssä. Koska en koe tarvetta ketään mustamaalata, mennään vain sillä mitä olen saanut kohdata käytöksen ja profiilien puolesta.

Yhdelle oli ongelma blogini sekä ylipäätään kiinnostukseni kosmetiikkaa kohtaan. En olisi saanut olla ylpeä somesisällöstä jota tuotan saatika käyttää aikaa mm. Netflixin parissa rentoutuen, vaan jatkuvasti olisi pitänyt olla itseä kehittämässä. Eikä siinä, itsensä kehittäminen on hyvästä, mutta balanssi pitää löytyä. Myöskään omasta päivistä kertomista ei olisi saanut harrastaa, vaan olisi pitänyt olla ”syvällisiä” puhumassa. Tästä opin sen, että en anna puhelinnumeroa lähes kellekään ellei alla ole hyvää jutustelua.

Yksi halusi puhelinnumeron heti sen jälkeen kun hän oli kertonut miten oli lähtenyt tapaamaan naista toiseen kaupunkiin, nainen feidannut ja hän joutunut menemään hotelliin yöksi. Kieltäydyin kohteliaasti sillä en tiennyt henkilöstä vielä mitään muuta ja ehdotin keskustelun jatkoa sovelluksen kautta. Hän olisi sen halunnut sillä ”viestiä tulee niin paljon että olisi halunnut minut siitä massasta erottaa” ja ilmeisesti kieltäytymiseni oli väärin, sillä minulla on pakko olla jotain salattavaa kun en numeroani halua antaa. Odotan ilmeisesti myös vain täydellistä prinssiä saapuvaksi kotiovelle. Niin ja hiustenväri piti päästä haukkumaan vielä ennenkö poisti matchin.

Pari kappaletta taas lähetti viestiä aina aamuyöllä ja yleensä viikonlopun maita kaivaten petiseuraa. Aluksi jaksoin vielä vastata kohteliaasti ei kiitos, jossain vaiheessa vastasin vähemmän kohteliaasti ja nykyään en jaksa edes vastata. Hauskaa tässä on, että yksi näistä vaikuttaa LinkedIn -profiilinsa puolesta ihan järkevälle tyypille ja on mielenkiintoisessa firmassa töissä (en tiennyt hänen sukunimeään, mutta naaman tunnistin LinkedInin ”saatat tuntea heidät” -kohdan listasta). Tuohon firmaan jos koskaan itse päätyy töihin, voi tilanne olla hänelle melko kiusallinen ainakin alkuun.

Hanna Voutilainen hannamaria

Kuvat: Minnean muruja

Näiden lisäksi moni keskustelu vain kuihtuu kiinnostuksen loppuessa ja ”elämän” tullessa eteen, välimatkan takia ei haluta edes viedä keskustelua pidemmälle, yksi oli todella innokkaana pyytelemässä kahville ja kun lopulta suostuin, match poistettiin  ja suuren osan kanssa ei keskustelu edes ala matchin jälkeen. Jokaiseen junaan löytyy siis menijää.

Tälläisiä siis on sattunut vastaan Tinder -maailmassa. Kuten sanoin, olen todennäköisemmin niiltä aivan kaikista kamalilta kokemuksilta välttynyt, mutta ei kyllä yhtään haittaa. Sinkkuna olo on kyllä ollut mielenkiintoista ja tavallaan erittäin vapauttavaa, mutta kyllä sitä jossain vaiheessa haluaa löytää kumppanin jolle keittää aamukahvit ja jonka kanssa mennä samaan aikaan nukkumaan.

Ja hei, mikäli et ole osallistunut vielä blogin 6v-synttäriarvontaan, voit käydä tekemässä sen helposti täällä! Näistä kuvista tajusin jälleen, että pitääpä varata kampaaja-aika elokuulle!

Millaisia tarinoita teillä löytyy treffimaailmasta?

24 kommenttia

 1. Eve/Pinkkiä piiperrystä kirjoitti:

  Latasin itse eilen taas pitkästä aikaa Tinderin ja kun ei muutakaan tekemistä ollut niin selasin koko kotikaupungin tarjonnan läpi. Voi vaan todeta että meitä on moneen junaan. Jotenkin tuo Tinderin selaaminen vuosien sinkkuna olon jälkeen tuntuu tosi oudolta. Valitsemassani ikähaarukassa nuoremmat tuntuivat ihan pennuilta ja vanhemmat tosi vanhoilta ja melkein kaikilla oli jo lapsia. Kun sen ikähaarukan on itse valinnut niin suurin ongelma ehkä on että ei hahmota omaa vanhenemistaan.

  • hannamariav kirjoitti:

   Todellakin, meitä on moneen junaan! Mulla on joskus tullut vastaan sitäkin, että mies on laittanut omaksi iäkseen vanhemman kuin on ja tekstiin kirjoittanut ”oon oikeasti sitten 21v”. Tuota ihmettelen kanssa paljon.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mielenkiintoista luettavaa, koska itsekin olen päässyt tutustumaan muutaman kuukauden ajan Tinderin ihmeelliseen maailmaan 😀 Kovasti monet haluaisivat juurikin tuon puhelinnumeron tai vähintäänkin vaihtaa Facebookin puolelle keskustelemaan, mutta itse en halua ihan niin paljoa tietoa heti kättelyssä tuntemattomalle itsestäni antaa. En tiedä onko mun oma profiiliteksti rajannut kaikista rajuimmat tapaukset pois (ihan jo se kun on äiti) vai ovatko ne vasta tuloillaan 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Siis sama juttu, haluan itekin ensin nähä sujuuko se keskustelu siellä Tinderissä ja ollaanko siihen oikeesti jaksamassa laittaa aikaa ennenkö antaa numeron taas jollekin puolituntemattomalle 😀 Ja veikkaan että ne suurimmat hullut rajaa jo ajatuksella tehty esittelyteksti pois, onneksi! 🙂

 3. Marjo kirjoitti:

  Tsemppiä Hanna! Tinderistä ei ole itsellä kokemuksia mutta muista sovelluksista kyllä mutta ei ihan tuoreita. Aika samanlaisia havaintoja kuin sinullakin. Ihmisiä todella laidasta laitaan. Paljon ”ei vapaita” kokeilemassa vain viehätysvoimaansa ”sinkkuna” tai hakemassa vaihtelua ”tylsään parisuhteeseensa”. Ihan sekopäitä mutta normaaleitakin. Ihmisiä, jotka eivät edes itse tiedä mitä he ovat hakemassa. Ihmisiä, jotka tuntuvat olevan ensin hyvin kiinnostuneita mutta sitten ”simsalabim” he häviävät jälkiä jättämättä.
  Älä menetä toivoa ja Tinderin lisäksi kehotan tapaamaan ihmisiä myös muuta kautta 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Haha, kiitos tsempistä 😀 Ja siis juurikin näin, meitä mahtuu moneen junaan. Onneksi ei ole toivonmenetys vielä lähelläkään ;D Ja toki muullekin tavalle olen avoin, mutta mihinkään muuhun treffiappiin tai -sivuun ei tällä hetkellä riitä kiinnostus liittyä 😀

 4. Minnea kirjoitti:

  Seuraan aina niin uteliaana toisten Tinder-juttuja, kun en ole koskaan päässyt (tai joutunut) itse sovellusta testaamaan. Älyttömän mielenkiintoista!

  • hannamariav kirjoitti:

   Haha, voidaan keskustella näistä kasvotusten vielä lisää ja tarkemmin jossain vaiheessa jos kiinnostaa kuulla 😀

 5. Erica kirjoitti:

  Noin. 4 vuotta sitten latasin Tinderin. Muutamia tapailuja oli alkuun ja säätöjäkin oli jotka ehti kuihtua heti alkuun. Nyt kohta 2 vuotta ollut tämän hetkisen poikaystäväni kanssa joka on myös tinderistä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Mullakin tämä edellinen pitkäaikainen oli Tinderistä, joten kyllä sieltä välillä löytyy ihan potentiaalistakin porukkaa 🙂

 6. Sinkku mies kirjoitti:

  Sieltä mitään löydy monet ovat huvikseen vain kokeilemassa onkovielä vientiä ja siihense jääkin kun ei tosissansa mitään seurustelu suhdettahae.

 7. H kirjoitti:

  Mä oon käyny elämäni aikana viidesti Tinder treffeillä, mutta nyt se kortti on omalta osalta katsottu. Eikä sen takia, että olisin sovellukseen kyllästynyt, vaan päädyin parisuhteeseen viimeisimmän tinder deitin kanssa pidemmän tapailun jälkeen ? Joten, kyllä sieltä löytyy niitä helmiäkin!

 8. Jasu kirjoitti:

  Tinderin kun lataa tuntuu että arvostus miehiin ja ylipäätään siihen että jaksaisi ettiä kumppanin menee nollaan jo pelkästään niitten pervojen ja ärsyttävien ihmisten takia. Harmi! Hyvästä aiheesta kirjoitit!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 9. Yksisarvisia on ehkä olemassa kirjoitti:

  Pitkähköstä avioliitosta erottuani, latasin Tinderin ystävän yllytyksestä. Erittäin skeptisenä ja varovaisena – ja se taitaakin olla oikea lähtökohta jos jotain vakavaa haluaa tinderistä löytää. Ikääkin on jo lähemmäs 40. Ilmaisin selkeästi profiilissa etsiväni parisuhdetta enkä säätöjä. Tykkäilin vain profiileista joihin oli tekstiä raapusteltu ja tuntuivat sen perusteella samanhenkisiltä.

  Viestittelin melko monen kanssa, osalle sanoin suoraan ettei taida toimia, joku siitä jopa suuttui. Useampi olisi halunnut tavata. Parit treffit kävin. Oikeastaan jo tinder viestittelyssä oli heistä fiilis etteivät ehkä oo mun tyyppiä, silti annoin mahdollisuuden. Ihan ok heppuja, mutta ei synkannut.

  Pariin otteeseen sovelluksen kanssa oli hermot mennä – minulla näkyi matchit mutta yhtäkkiä todella moni lakkasi vastaamasta minulle, ja nyt tiedän että heille puolestaan näytti siltä että katosin heidän matcheistä kokonaan! Miehet siis luuli että poistin heidät ja minä jo luulin että he eivät halunneet enää jutella! Mutta kyse oli Tinderin bugista, ehkä liittyi siihen että käytin sovellusta myös tietokoneella selaimen kautta. Matcheissa oli pari oikeaa kaveria joiden kanssa tämä myös todennettiin. Laitoin myös kitkerää palautetta Tinderin tukipostiin, ei ollut heistä mitään apuja. Että ihan vinkkinä muillekin, jos joku katoaa kesken oikeasti hyvän keskustelun – voi todellakin johtua ihan vaan sovelluksesta – ei välttämättä sinusta. Itse en ketään poistanut sitä etukäteen kertomatta, mutta Tinderi sitä teki.

  Kahteen kertaan jouduin asentamaan sovelluksen uudestaan ja aloittamaan selailun alusta. Olisin varmasti luovuttanut Tinderin suhteen kokonaan, mutta kun yksi mies sieltä oli jäänyt mieltä kaihertamaan. Pari iltaa oltiin ehditty viestitellä kunnes keslusteluyhteys katkesi suurinpiirtein kesken lauseen. Mutta jäi niiiin hyvä fiilis että halusin löytää hänet uudelleen ja tavata livenä.

  Ja löysinkin. Rakkaan. Sielunkumppanin. Jotain mitä kannattaa etsiä vaikka koko elämä. Ihmisen jota en luultavasti olisi muutoin tavannut.

  Kiitos siis Tinderin keksijälle <3 Mutta. Äppi on syvältä. Tapailussa kannattaa käyttää harkintaa ja varmasti varautua pettymyksiinkin.

  • hannamariav kirjoitti:

   On kyllä oikea lähtökohta Tinderin lataukseen! Mielenkiintoista että bugailee noin! Toisaalta, niin se on bugaillut itselläkin, uudelleenasennukset on jouduttu tekemään myös täällä. Kiitos kun jaoit <3

 10. T. Lehti kirjoitti:

  Tinderi on kyllä ihan perseestä ja kyrvän syylä

 11. Sanni kirjoitti:

  Ihana kun itse 19 veenä harrastan tinderöintiä ja tosiaankin saman ikäiset vaikuttavat lapsilta ja vanhemmat, yli 25v liian vanhoilta jo ulkonäöllisestikin ? Lisäks tässä iässä ei kysellä puhelinnumeroa tai fbeetä, vaan ekana kysellään ”onks sul iigee/snäppii jossai voitais puhua?” ? Puolet mathceista ei laita mitään viestiä saatika vastaa viesteihin! Eroja on 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Ainii kun nuoremmat käyttää Ig:tä ja Snäppiä wapin ja fb messengerin sijasta 😀 Ja siis joo samaa oon huomannu myös että moni ei sit loppupeleissä laita viestiä, tosin oon ite välillä ihan samanlainen.

 12. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Näitä on niin kiva lukea kun itse naimisissa ja tinderin tiiän vaan kavereiden kautta :D. Sinne mahtuu kyllä monenlaista hiihtäjää. Yksi kaveri oli just tavannut monen vuoden yksinolo vuoden jälkeen miehen ja nyt seurustelevat onnellisesti <3. Tsemppiä tinderöintiin 🙂

  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.