Hae
Hannamaria

Miten kävi summer bucket listin?

Tein tämän vuoden toukokuussa itselleni Summer Bucket Listin, jonka kohtia halusin kesäni aikana toteuttaa elämässäni. Tutkailin tuota listaa hiukan pitkin loppukevättä sekä kesää yrittäen ruksia tehtäviä listalta. Nyt kun kesä on periaatteessa ohitse (kohta alkaa jo syyskuu, wohoo!), voidaan käydä läpi kuinka onnistuin.

Hanna Voutilainen Hanna Voutilainen

Kohta 1. oli ihana Olutsatama -tapahtuma 15.-16.6. jossa päädyinkin käymään molempina päivinä.  Tarjolla oli upeiden oluiden lisäksi myös erikoisempia siidereitä sekä lonkeroita, joista ihastuin etenkin Vakka-Suomen panimon mustikkalonkeroon (löysin sitä myös meidän paikallisesta K-Citymarketista, ei että!). Myös Kuura Ciderin panimo houkutti ja ilostutti jopa niin paljon, että siellä tuli Fiskarsin panimon ohella käytyä tänä kesänä road tripillä.

Tähän teille muuten pro tip: kotiin mentäessä vähintään puoli litraa vettä sekä vähintään 400g buranaa, ei tietoakaan krapulasta seuraavana päivänä.

Aasinsillalla hypätäänkin kohtaan 5. joka oli road-trip Suomessa. Tämä toteutettiin ystäväni Katrin kanssa heinäkuussa ja se oli kyllä aika ikimuistoinen reissu, sillä tuli nähtyä aika paljon tuttua mutta myös uutta. Katrille melko paljon kaikki oli uutta ja jos oltaisiin suunniteltu yhtään enemmän etukäteen, oltaisiin varmasti tehty reissusta pidempi. Nyt loppui hiukan ajatukset kesken, sillä olin kerennyt haluamani nähdä melko nopeaan.

Hanna Voutilainen Hanna Voutilainen

Palatakseni kohtaan 2. eli opiskeluihin ja kursseihin. Olin tosiaan ottanut kolme kurssia sekä opparin aloituksen kesälle ja palautettua sainkin niistä kaksi Projektiopintojen jäädessä vielä elokuulle. Toteutuksen tein kuitenkin pääosin kesällä, mutta raportointi ja videoesityksen teko jäivät roikkumaan. Oppari edistyi myös tasaisen tappavaan tahtiin.

Kohdat 3. & 4. keskittyivät rentoutumiseen ja paremman tasapainon löytämiseen. Koen nämä kohdat toteuttaneeni todella mallikkaasti, sillä kesän aikana löysin viimein sellaisen ruokavalion itselleni jota haluan noudattaa ja millä oloni on oikein hyvä. Rentouduin myös todella paljon erilaisen tekemisen parissa, kuten ystäviä nähden, reissaten, pelaten, kevyesti liikkuen ja myös vain ollen.

Hanna Voutilainen Hanna Voutilainen

Kohta 6. on edelleen työn alla, eli selkä- ja lonkkaongelmien haltuunotto ja parantuminen. Siinä ei ole tullut tehtyä niin paljoa edistystä kuin olisin toivonut, vaikka jumppaohjeita olen noudattanut säännöllisen epäsäännöllisesti ja kiinnittänyt entistä enemmän huomiota työergonomiaan, kenkiini sekä ylipäätään elämään sillä ajatuksella, että selkä on saatava kuntoon. Fiilikset on välillä OK, välillä ihan nollassa ja jotkin yöt ovat todella vaikeita, mutta kyllä tässä edetään jatkuvasti.

Hanna Voutilainen

Kuvat: Juulia Sallinen

Sanoisin, että kesä oli kokonaisuudessaan todella oiva ja olin onnellisempi kuin pitkään aikaan. Sama hetki meinaa olla nyt – arkea arvostaa ja siitä haluaa pitää huolta, samoin itsestään. Koko viime vuosi (ja sitäkin edeltävä) meinasi olla hiukan vaikeampaa aikaa, mutta vuosi 2018 oli kyllä elämäni tähänastisista huonoin kaikin puoli. Vuosi 2019 ja etenkin kesä, sekä alkanut syksy on sitä korjannut.

Miten teidän listojen kävi?

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en listaa päästäni ulos asti saanut, muutta muutama mielessä ollut juttu jäi ensi kesälle 🙂

 2. Minnea kirjoitti:

  Ihana kuulla, että kesä oli onnellisempi kuin pitkään aikaan <3 Ja sun syksykin vaikuttaa uusien töiden myötä aika mahtavalta! Jee!

  Itse en tehnyt tälle kesälle listaa, ja ihan hyvä niin. Monta kivaa juttua sain kesään mahtumaan, vaikka se aika raskas olikin. Onneksi mulla on vielä se yksi loma tälle vuodelle edessä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Eipä tähän voi sanoo muuta kuin jee! Ja todellakin, toivotaan että teidän lomasta tule mahtava!

 3. Reetta kirjoitti:

  Mä en koskaan vaivaudu tekemään listaa, koska haluan että kesä menee omalla painollaan. Toki muutamia etukäteen sovittuja menoja oli, mutta ei sen kummempaa. Näitä on kuitenkin aina tosi mielenkiintoista lukea 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Moinä tein suunnitelmia ja muutama kohta on toteuttamatta. Toisaalta kesää on vielä jäljellä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *