Hae
Hannamaria

Mikä muuttui vuonna 2019?

Jälleen on vuosi vaihtunut ja on aika ottaa pikakatsaus vuoteen 2019! Tällä kertaa ajattelin tehdä vuoden kertauksen jakamalla sen pikkaisen suurempiin osioihin käymättä jokaista kuukautta erikseen läpi – ei mistään erityisesti syystä, tuntui vain että tämä on tällä kertaa parempi. Tämän postauksen jälkeen suunta onkin kohti tätä vuotta ja vuosikymmentä!

Aikaisempien vuosien kertaukset (jotka tuntuu tällä hetkellä todella kaukaisilta): Shaiba vuosi 2018 / Vuosi elämästä 2017 / Vuosi elämästä 2016 / Vuosi 2015 osa 1 / Vuosi 2015 osa 2 / Mun 2014 osa 1 / Mun 2014 osa 2

Kauneusbloggaajien meikkihaaste: Ystävänpäivä by Revolution x Kisu -palettiLindex Hanna Voutilainen 25v

Talvi

Vuosi vaihtui ihan ookoonlaisissa sekä sekavissa tunnelmissa Nottinghamissa, Englannissa ja blogivuosi alkoi muutolla portaaliin!. Olin erittäin iloinen päästessäni takaisin kotiin – en muista milloin olisi kotiin ja omaan asuntoon takaisin pääsy tuntunut noin hyvälle. Pitkä reissu ulkomailla ja vuoden 2018 lopun työrupeama teki tehtävänsä ja rauhallinen alkutalvi oli omiaan. Helmikuussa saavutin 25 vuotiaan merkkipaalun.

Aloitin myös opintoihini liittyneen työharjoittelun alkutalvesta Jyväskylässä. Mahdollisuus oli päästä myös Dagmarille Helsinkiin, mutta soitto tuli liian myöhään, sillä olin jo vastaanottanut toisen paikan. En kuitenkaan kadu päätöstä, oli ihana saada hetki hengähtää tutuissa maisemissa aikamoisen reissun jälkeen. Sain myös mun jalalle kustomoidut pohjalliset kenkiin. Kirjoitin mm. siitä, miksen enää hanki ripsienpidennyksiä.

Lindex raha Kevään vaatesuosikitSokkarin Shoppailut Juvia's Place The Nubian Mini

Kevät

Suurin osa ajasta kevättalvella ja keväällä tuli vietettyä työharjoittelussa. Mitään suurta ei tapahtunut, harjoittelu oli OK ja opetti jotakin, mutta fiilis oli välillä turhauttava. Kirjoittelin myös nopean elämäupdaten harjoittelusta, vapaa-ajasta yms.

Olin henkisesti melko hyvässä tasapainossa, vaikkakin välillä tuli vielä murtumisia ja ylipäätään synkempiä kausia mm. selän kipujen takia. Nuo huomasin itsessäni aina siinä, että meikkaaminen tai ulkoinen olemus ei kiinnostanut ollenkaan ja ruokavalio oli aivan mitä sattui. Tein lisäksi töitä vielä Sokoksella työharjoittelun lisäksi, joka sentään mahdollisti jonkinlaisen elämisen tukien lisäksi. Vastailin 10 suoraan kysymykseen rahasta.

Loppukeväästä sain viimein aikaiseksi julkaista viimeisen vaihtovlogini Englannista. Tuo reissu oli kyllä opettavainen, rankka ja samalla näin jälkikäteen muisteltuna yksi unelmien täyttymys (1. pääsin asumaan hetken Englannissa ja 2. opiskelemaan brittiympäristössä).

Hanna Voutilainen hannamaria Hannamaria Hanna Voutilainen Curly Girl -metodi Marimekko Eppu -reppu fuksiaSisustussunnuntai Hay Hee Lounge -tuoliSatumainen meikkihaaste Kaunis Vasilisa

Kesä

Alkukesästä ja keväästä oli Curly Girl -metodi räjähdysmäisessä kasvussa ja kirjoittelinkin, mitkä asiat siitä kannattaa omaan hiustenhoitorutiiniin napata. Toukokuussa pidin herkkulakon (pikku hiljaa matka alkoi kohti laihtumista ja ketoa), sekä tekaisin Pride-hengessä Sateenkaarikulmakarvat.

Ihastuin ja ostin mm. Marimekon fuksian värisen Eppu-repun ja kesä aloitettiin perinteisesti Olutsatama -festareilla (jonne aion mennä myös tänä vuonna!). Heinäkuussa blogi täytti kuusi vuotta (jaiks!) ja löysin samalla ihan parhaan itseruskettavan kasvoille. Bookkasin myös reissun Saksaan Marraskuulle. Tuon reissun piti muuten ensin olla marras-joulukuun vaihteessa, mutta Mandyn työkuvioiden takia aikaistettiin reissua hiukan. Osallistuin myös Kauneusbloggaajien Satumaiseen meikkihaasteeseen!

Kirjoitin myös pikkuisen siitä, miten tunnistaa pilaantunut kosmetiikka. Elokuun loppu toi myös mullistuksen, sillä sain töitä ja kävin ensimmäisen kerran Turussa tapaamassa nykyistä suosikkityyppiä samalla kun osallistuin Kauneusbloggaajien tapaamiseen. Ketogeeninen ruokavalio alkoi myös elokuun alussa, vaikken alkuun siitä mitään pihahtanutkaan. Ironisesti olin elokuun alussa postannut aiheella ”Tinder on ”seikkailu” & ajatuksia sinkkuudesta”.

Kevyemmät silmälasit Polo Ralph LaurenKetogeeninen ruokavalio ja jouluGaleries Lafayette ostoskeskus Berliini Lindex Premium Quality Jeffree Star Cosmetics x Shane Dawson: Mini Controversy -palettipainonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla

Syksy & alkutalvi

Elokuussa aloitettiin opparitoverini Ellan kanssa tuunailemaan ihan toden teolla. Toiveena oli alun perin saada loppuvuoteen 2019 mennessä oppari tehtyä, mutta tuo karisi aika äkkiä siinä vaiheessa kun sain työpaikan ja Ella sai jatkoa kesätyöpaikalleen. Sitä ollaankin tässä syksy sitten pakerrettu, mutta hommaa riittää vielä kevääksi 2020.

Ensimmäisen kerran kerroin ketogeenisestä ruokavaliosta Syyskuun alussa. Pääsin myös ensimmäiselle työreissulle mukaan vasta n. kuukauden töissäolon jälkeen, kun koko 50+ porukka kokoontui Barcelonaan ideoimaan ja sparrailemaan. Ostin myös piiiiiitkästä aikaa uudet silmälasit, matkustin ahkeraan Turussa ja tutustuin uuteen kosmetiikkaan ihan toden teolla.

Lokakuussa kävin yhden päivän verran I love me -messuilla. Marraskuussa käväisin tosiaan n, 1,5 viikon reissulla Saksassa, ensin Berliinissä ja sitten Düsseldorfissa, jonka pohjalta jaoinkin sitten parhaat vinkit kosmetiikkashoppailuun Saksassa. Kävin myös elämäni ensimmäisellä reissulla ruotsinlaivalla, mutta Tukholmaan asti en siltikään päässyt.

Joulukuu meni ihan todella nopeasti ohi ja aloitinkin tauon ketogeenisestä ruokavaliosta 19.12. alkaen ja kirjoitin, kuinka tiputin syksyn aikana 15 kiloa elopainoa. Jouduin tekemään myös päätöksen, jossa postaustahtia on kevennettävä entisestään jotta oppari saadaan loppuun keväällä 2020.

*****

Vuodessa muuttui siis paljonkin. Päivärytmit uuden työn myötä, suhtautuminen ruokaan teki käännöksen, paino aleni, rahatilanne muuttui, blogijutut harppasi jonkin verran eteenpäin, parisuhderintama tasaantui ja matkustelua tuli enemmän kuin hetkeen.

Vuoden huonoin asia: Jatkuneet selkävaivat, jotka levisivät faskiakalvojen jumiutumiseen aiheuttaen repivää kipua oikeassa jalassa.

Vuoden paras asia: Loppuvuodesta kunnollisen selkälääkityksen sekä jumppaohjeiden saanti työterveydestä. Niin ja uusi parisuhde + työpaikka (en voi nimetä vain yhtä, sori).

Vuoden koskettavin (mutta ei ehkä vuotta kuvaavin) biisi: Pauli Hanhiniemi – Suru teki lähtöään.

Summasummarum tuntuu siltä, että elämä alkaa voittaa ja asiat järjestyy. Välillä vaivaa edelleen levoton olo, mutta se on jo ihan normaalia. Ylipäätään tuntuu, että tänä vuonna otetaan askelia kohti opintojen päättymistä ja omaa hyvinvointia vielä vahvemmin.

Mikä oli sun vuoden kohokohta?

7 kommenttia

 1. TeijaH kirjoitti:

  Kiva, että löytyi suosikkityyppi! Hyvää vuotta 2020!

 2. villananna kirjoitti:

  Ai vitsit nuo sun hiukset on sulle niin upeat. Ja edelleen tuo sun mekko on mun suosikki, se on niin täydellinen sulle.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 3. Katja kirjoitti:

  Uuuuuu olipas hyvä uutinen, onnea parisuhteelle!! Susta kyllä näkyy onnellisuus ja hyvä olo ulospäin <3 Ja muutenkin tuo sun laihduttamisurakka on ollut kyllä huikee, hyvä Hanna!! <3

 4. souliina kirjoitti:

  Mielenkiintoinen ja varmasti muistorikas vuosi sinulla takana<3 Upeaa tätävuotta!
  Upea tuo meikki!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  todella mukavan kuuloine vuosi sinulla! Ketogeeninen ruokavalio on myös parasta minulle on eteen tullut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.