Hae
Hannamaria

-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)

Pohdin pitkään, että julkaisenko tätä postausta – ainakaan tarkkojen painolukujen kanssa. Haluan kuitenkin tehdä tämän postauksen inspiroidakseni itseäni, sekä toivottavasti muitakin, että painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla on mahdollista.  En kuitenkaan ole vielä päässyt lopulliseen tavoitteeseeni, mutta olen päässyt jo melko hyvin yli puolivälin alkuperäisestä tavoitteesta.

painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla

Ennen – Jälkeen

Koska asia saattaisi kuitenkin nousta esille, kerron sen tässä. Jos sulla on hyvä olo missä tahansa koossa oletkin, anna mennä ja elä parasta elämääsi juuri sellaisena kuin olet. Mulla itselläni ei ollut hyvä ja oma olo alkupainossa, selkäongelmat oli entistä vahvemmin läsnä ja etenkin herkuista oli tullut myrkyllinen tapa käsitellä asioita. Halusinkin kokeilla uutta ruokavaliota, pudottaa painoa, saada selkäongelmia paremmin kuntoon ja saada itseni takaisin.

Ennen – paino 106kg

Näitä nyt tätä postausta varten kaivaessa ja katsoessa oli fiilis aika erikoinen, sillä tuntui että ei kai sitä nyt niin suurta muutosta ole käynyt. No kyllä on.

En julkistanut mitään virallisia aloituskuvia jumppavaatteissa tai vastaavassa, saatika kertonut kellekään julkisesti prosessin aloittamisesta. Toki musta jatkuvasti oli kuvia blogissa ja Instagramissa, mutta tälläistä ei näkynyt.

Ensimmäisen kerran puhuin painonpudottamisesta vasta silloin, kun olin kuukauden ollut jo ketogeenisellä ruokavaliolla. Jatkoin tuolla aina elokuun alusta 18.12. asti, jonka jälkeen olen ottanut pientä tauko nostaen hiilarimäärää ja laskien rasvamäärää.

painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla

Jälkeen – paino 90kg

Olen käynyt nyt syksyn mittaan useamman kerran vesijuoksemassa äitini kanssa. Hän kysyikin yhden kerran että ”tuntuuko nyt erilaiselta?” kun puhuttiin painonpudotuksesta ja oli sanottava, että ei kyllä tunnu mitenkään vieraalla tavalla erilaiselta. Tuntuu vain siltä, että olisi saamassa oman itsensä takaisin.

Ruokavalion muuttamisen lisäksi olen aloittanut hyötyliikkumaan entistä enemmän, sekä käymään kerran viikossa vesijuoksemassa. Olen myös saanut viimeinkin toimivan lääkityksen ja jumppaohjeet (sekä lepo-ohjeet töihin) välilevynpullistumaani, joka on pitänyt mielen laihtumisen lisäksi paremmassa tilassa. Keväällä haluan löytää vielä yhden uuden ja itselleni tähän hetkeen sopivan lajin vesijuoksun lisäksi (pilatesta ja joogaa lukuunottamatta).

Mihin asti mennään?

Mulla oli, ja on edelleen, alunperin tavoite päästä takaisin 80kg, joka on matalin missä olen aikuisiällä ollut vielä vuosia sitten kunnolla kuntoillessa, lentopalloa pelatessa ja ennen välilevynpullistuma- ja muita selkäongelmia. Tuo on ainakin se, mihin haluan päästä vielä tulevan kevään aikana (eli tiputtaa toiset 10 kiloa).

Tuon jälkeen en sitten enää tiedä täysin varmaksi. Olisi mahtavaa päästä vielä tuonkin alle, mutta muistan vieläkin miten tyytyväinen olin ollessani tuossa painossa. Saattaa siis olla, että tuohon asti päästessä olenkin tyytyväinen – tai sitten asetan itselleni uuden tavoitteen, paino- tai liikuntakategoriassa. Nähtäväksi jää, mutta Keto Kickstartin ohjeita aion edelleen pohjalla pitää ainakin painonpudotuksen ajan.

*****

Joulun ajan otin rennosti ja pidin pientä taukoa ketosta. Nyt olen palannut pikkaisen enemmän ruotuun, vaikka ketogeeniseen en ole vielä palannut. Palaan ketoon joko 2.1. tai 7.1., en ole vielä päättänyt (Tammikuussa parin viikon reissun takia keto saattaisi tosin olla todella, todella vaikeaa ylipäätään), joten pitää miettiä kunnolla aloitus. Mutta tästä on hyvä jatkaa taas loppuun painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla!

Onko teillä tavoitteita tulevalle vuodelle?

24 kommenttia

 1. Taru kirjoitti:

  Onnea hienosta saavutuksesta! Mulla on tavoitteena ottaa liikunta ’normiksi’, en ikinä oikein ole pitänyt siitä, niin kynnys on melko korkea…. Babysteps 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Tuo on oikein hyvä tavoite – ja liikunta alkaa melko varmasti maistumaan pikku hiljaa, kun se oma laji löytyy!

 2. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

  Ihan huikeeta, wau! Saat olla ylpeä itsestäsi ♥ Mä oon ollut ketolla 3kk ja lähes 9kiloa lähtenyt. Nyt joulutauolla, mutta kohta jatkuu (viimestään 7.1) ja tavoitteena saada toinen mokoma pois.
  Keto sopi mullekin tosi hyvin ja oon itsekin selkävaivainen, joten painon pudotus ei ole vain ulkonäkö syistä johtuvaa vaan ihan terveydellistä.

  Tsemppiä sullekin jatkoon ja tuuthan kertomaan kuulumisia 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja hei mahtava tulos myös siellä! Ja tsempit myös sulle, etenkin selkävaivojen kanssa niitä tarttee!

 3. Helena Näsiaho kirjoitti:

  Hienoa Hannamaria ?. Mennään näköjään samoja jalanjälkiä, aloitin myös elokuun alussa ketoileen ja tauolle joulun ajaksi. Painoa pois n 13 kg, nyt joulun aikana tullut takaisin 1,2 kg, ei paha. Tänään vielä illalla herkutellaan tortillojen kera ja huomenna uudestaan ruotuun. Kevään aika tarkoitus saada myös 10 kg pois juhannukseen mennessä. Olo on ollut todella hyvä ja mieliteot pysyneet kurissa.
  Tsemppiä sulle ja myös mulle ?. Myös mieheni on pudottanut n 12 kg ja parasta on kun meillä molemmat noudatta samaa ruokavaliota ?.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos ja tsemppiä myös sinne! Tuo 1,2kg on varmasti vaan varastojen täyttymistä ja turvotusta, joten se lähtee ihan yhtä nopeasti kun on tullutkin! Ja toi on kyllä totta, että mieliteot pysyy kurissa yllättävän hyvin kun on ketolla!

 4. Ronja kirjoitti:

  Älyttömän hieno saavutus ja saat olla ylpeä itestäs! ? Hattua nostan! ?

 5. Lea kirjoitti:

  Hieno juttu, onnea. Mukavasti kirjoitit omasta taipaleestasi, kannustaa varmasti monia ?

 6. Paula kirjoitti:

  Hieno suoritus!!
  Olen myös pudottanut ketogeenisella 14,1 kg syksyn aikana, näkyy ja tuntuu erityisesti leukaperissä, vyötäröllä ja takamuksessa.
  Joulu on mennyt mässätessä (erityisesti suklaata ja juustoja). Aion jatkaa vuoden vaihduttua, samoin vielä 10 kg tavoitteena kuten sinullakin.
  Tsemppiä meille!!!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja mahtava suoritus myös siellä, todellakin tsemppiä myös sinne! Palaahan sitten kertomaan kuulumisia matkasta!

 7. Anne kirjoitti:

  Kiitos julkaisusta! Itsellä sama projekti menossa, diabetes valmennuskurssin ravitsemusterapeutin ohjeella ketogeenisellä olen ollut marraskuun lopulta. Itsellä lähtöpaino oli 109kg ja tavoite myös tuolla n.80kg tuntumassa. Painoa on nyt lähtenyt noin 5kg ja joulun otin rennommin enkä laskenut kaloreita tai makroja. Nyt palaan pikkuhiljaa takaisin tiukemmalle linjalle. Onko sinulla millainen päivittäinen kalorimäärä? Mulla 1400kcal.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kuulostaa hyvälle, suuresti tsemppiä sinne! Virallisestihan minen ole kaloreita tai makroja laskenut ensimmäisen kuukauden jälkeen kun opettelin syömään ”ketosti oikein”. Yazion laskurin mukaan laihtuakseen mun pitää kuitenkin syödä n. 1500-1600kcal päivässä (ja silloin kun en liiku kuin sohvalla kylkeä vaihtaen). Mun perusaineenvaihdunta on kuitenkin n. 1800kcal päivässä kehonkoostumusmittauksen mukaan (niinä päivinä kun en liiku yhtään) ja jos liikun edes töihin ja takaisin, nousee nuo entisestään.

   Mutta summasummaarum, syön vähemmän kuin kulutan, pätkäpaastoilen ja syön ketolla ollessa n. 3-4 kertaa päivässä.

 8. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihan mahtava tulos! Uskon, että tulet vielä tuon seuraavankin virstanpylvään tavoittamaan 🙂 Tsemppiä jatkoon <3

 9. J kirjoitti:

  hyvä sinä! upea muutos, tuo tsemppiä taas itsellekin!

 10. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Hieno saavutus! Tosin vielä hienompi, jos vuoden päästä voit todeta pysyneesi tässä lukemassa (tai jos tavoittelet vielä alempaa lukemaa, niin siinä).
  Joskus olen onnistunut aika montakin kiloa pudottamaan, mutta painon pitäminen on melkein haastavampaa kuin sen tiputtaminen.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja tarkoitus on pysyä siinä mihin tiputetaan, olet kyllä siinä oikeassa että välillä voi olla haastavampaa pysyä painossa kuin sitä pudottaa!

 11. Sari pikkuleijonatblogi kirjoitti:

  Hyvin on lähtenyt painoa! 🙂

 12. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hieno suoritus! Ja tsemppiä lopullisen tavoitteen saavuttamiseen!
  Minulla on tavoitteena lisätä liikuntaa ja parantaa ryhtiä. Voisi aloittaa vaikka käyttämällä joululahjaksi saatua sslikorttia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.