Hae
Hannamaria

6 x Nappaa nämä asiat Curly Girl -metodista itsellesi

*Sisältää mainoslinkkejä

Jos et ole elänyt kiven alla, tiedät mikä on Curly Girl -metodi. Itse en sitä täysin ole vielä testannut enkä aiokaan ennen kesälomia kun hiuksia ei tarvitse laittaa esimerkiksi konsulenttitöihin, mutta halusin silti jakaa vinkit jotka siitä kannattaa jokaisen ottaa omaan hiustenhoitoonsa vaikkei metodia täysin noudatakaan.

Curly Girl -metodi

Mulla on näissä kuvissa hiukset tulleet juuri pesusta ja olen puristellut ne froteepyyhkeellä kuivaksi. Näistä näkee aika hyvin siis sen, miten paljon sitä omaa kiharaa ja lainetta olisi hiuksessa. Veikkaisin siis, että itselle Curly Girl -metodi siis onnistuisi käden käänteessä jos en haluaisi hiuksia muotoilla saatika värjätä Elumenilla.

Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo

1. Syväpuhdista hiukset säännöllisesti. Curly Girl -metodi aloitetaan Final washilla, eli oikeasti syväpuhdistavalla, muotoilutuotteet ja silikonit hiuksesta vievällä shampoolla. Hiusten syväpuhdistamista on erittäin hyvä noudattaa myös CG-metodin ulkopuolella, sillä hiukseen ja hiuspohjaan kertyy helposti kaikenlaista ylimääräistä, joka vaikuttaa mm. hiusten tuuheuteen sekä väriin.

Esimerkiksi tämä arvostelemani *Cutrin Ainoa syväpuhdistava shampoo on oiva valinta (postaus tuotteesta), ja vielä kaiken lisäksi suomalainen! Muita hyviä ovat *Schwarzkopf BC Scalp Genesis Purifying -shampoo ja *Briogeo Scalp Revival Charcoal + Coconut Oil Micro-Exfoliating -shampoo.

2. Hellävaraisempi hiustenpesu luonnistuu hoitoaineella tai sulfaatittomalla shampoolla. Kokeilin hiusten pesua pelkällä hoitoaineella jo vuosikausia sitten samaan aikaan kun pesin kasvoni aamuisin Aqualan L -voiteella. Mikäli hiuspohjasi ei ole erityisen rasvoittuva, toimii tämä sinulle varmasti oikein kivasti ollen hellävarainen – jos taas hiuspohjasi on todella rasvoittuva niin tämä ei välttämättä toimi sinulla.

Esimerkiksi Cutrinilla on pesevä hoitoaine *Bio+ -linjassa (*ohessa 50ml matkakoko) sekä hellävaraisessa *Vieno -linjassa, jotka ovat kuitenkin hellävaraisempia kuin shampoo. Sulfaatiton shampoo löytyy esimerkiksi *Wella Professionalsin Elements -sarjasta.

Curly Girl -metodi

3. Puristele hiukset kuivaksi hankaamisen sijaan. CG-metodissa hiukset tulee puristella kaiken lisäksi latvoista kohti tyveä niitä ns. ”rutistaen kasaan”, jonka kautta kihara pääsee muodostumaan helpommin. Ylipäätään hiusten kuivaaminen puristelemalla ihan perinteisellä pyyhkeellä on paljon hellävaraisempi tapa kuivata hiukset kuin niiden hankaaminen yhteen tai pyyhkeen pyörittely päänahkaa vastan.

Myös pyyhkeen sisään turbaanilla kuivumaan jättäminen on hyvä tapa auttaa hiusten kuivumisessa. Pyyhkeinä itselläni on mm. *Marimekon, *Luhdan ja osaksi *Ellos Homen pyyhkeitä, jotka ovat hinta-laatu-suhteeltaan todella hyviä ja kestäviä. Jos taasen tahdot CG-metodin mukaan kuivatella, niin käytä esimerkiksi vanhempaa teepaitaa.

4. Anna hiusten ilmakuivata ainaisen föönaamisen sijaan. Vaikka CG -metodissa etenkin diffuuseripäällä kuivaaminen on sallittua kiharan muodostumisen vuoksi, kannattaa hiusten antaa ilmakuivata niin paljon kuin mahdollista. Myös föönaaminen on pääosin lämpökäsittelyä, joka saattaa vahingoittaa hiusten kuntoa etenkin jatkuvasti tehtynä, joten mitä enemmän pystyy hiusten antaa ilmakuivata, sitä parempi.

Curly Girl -metodi

5. Kosteuta hiuksia hoitoaineen lisäksi tehonaamioilla. Hoitoaine monella varmasti kuuluu jatkuvaan rutiiniin ja siitä on tullut vakkarituote. Moni hoitoaine tosin on sellainen, joka tuo vain ns. pikakosteutuksen ja -kaunistuksen, kun taas pidempään hiuksissa vaikuttavat tehonaamiot pääsevät oikeasti tekemään hiukselle ihmeitä ja riippuen tuotteesta, tuomaan sinne lisäkosteutta. Hyvä tahti on hiustenpesuvälistä riippuen kerran viikossa – muutaman kerran kuukaudessa.

Esimerkiksi itse pidän todella paljon superkosteuttavasta *Redken All Soft -tehonaamiosta joka sopii useammalle hiustyypille. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi *Kérastasen Masque Hydra Apaisant -naamio, *Goldwell Dualsenses Rich Repair 60sec -naamio sekä *Noughty To The Rescue Intense Moisture Treatment -syväkosteuttava hiusnaamio.

Curly Girl -metodi

6.  Hoida hiuksia myös hiuksiin jätettävillä tuotteilla. Näitä jos mitä on monenlaista, mutta ne voidaan pääosin jaotella kolmeen kategoriaan; voiteet, öljyt ja suihkutettavat tuotteet. Voidemaiset kokemukseni mukaan sopivat yleensä hiukan paksummalle ja karheammalle hiukselle, öljyt tuotteesta riippuen kaikille (etenkin kohdistettuna aivan latvaosaan) ja suihkeet kaikille. Kaksi viimeistä eivät välttämättä riitä kuitenkaan kosteusteholtaan vastaamaan voidetta.

Esimerkiksi kuvissakin näkyvät *Kérastase Elixir Ultime, *Goldwell Dualsenses Rich Repair 6 Effect -seerumivoide ja *Schwarzkopf BC Moisture Kick -suihke ovat omia lemppareitani. Suihkeena voi toimia hyvin myös *Wella Professionals Elements -linjan hiuksiinjätettävä hoitoaine ja öljynä *Wella Professionals Oil Reflections Luminius Smoothing -hiusöljy.

————————

Itse CG-metodia ei loppupeleissä ole oikeasti edes kovin vaikea noudattaa, sillä perusperiaate on hyvin samantyylinen kuin ”kunnollisessa” hiustenhoidossa ylipäätään; hiusta kosteutetaan ja kohdellaan hellävaraisesti välttäen liiallista lämpökäsittelyä ja hankaamista. Toki jos aloittaa hiustenhoidon ns. ”nollasta” ja on tottunut käyttämään vain esimerkiksi shampoota sekä hoitoainetta, on tässä yht. äkkiä omaksuttavaksi paljonkin tuotteita ja steppejä.

Onko teillä jo ollut testissä Curly Girl -metodi?

10 kommenttia

 1. Jasu kirjoitti:

  Mulla ei oo vielä ollut tämä metodi testissä mutta en tiedä aijonko testauttaa.
  miks se ei mun korvaan kuulosta kannattavalle? 😀 Mutta ei voi tietää jos innostunkin käyttämään näitä tuotteita;)

  Kiva kun kirjoitit aiheesta!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • hannamariav kirjoitti:

   Mää tykkään liikaa vaihdella hiustyyliä suorasta kiharaan ja niiden välillä että en tiedä miten pitkään jaksaisin itse pysyä samassa kuosissa, eli pelkässä kiharassa 😀

 2. Jenni S. | big mamas home kirjoitti:

  Hei, tosi hyvä postaus. ? Minua Curly girl ei ihan hirveästi napannut, lähinnä siksi, että olen tällaisilla vastaavilla tavoilla hoitanut hiustani jo vuosia. En edes muista milloin olen viimeksi kuivannut hiukset kuivaajalla. Samoin hoitoainepesuja olen tehnyt vuosia.

  http://www.bigmamashome.com

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja sama juttu hei, kun siihen tutustuin tarkemmin ihmettelin että mikä tässä on niin erikoista ja miksi sitä sanotaan niin vaikeaksi. Tajusin tosiaan, että geeli ja t-paidat on CG:n salaisuus mutta muuten mennään aika perinteisellä kaavalla!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla on itseasiassa näistä useampikin kohta itsellä käytössä kuten hiusten kuivuminen itsekseen (olen armottoman laiska käyttämään hiustenkuivaajaa :D) ja käytän usein hiuksiin jätettäviä hoitoaineita 😀

 4. Minna | Glitz & Glam kirjoitti:

  Blinger shimmerin Mira haastoi minut Kehukeskiviikkoon. ?
  https://anna.fi/glitz8glam/lifestyle/kehukeskiviikko-anna-kehu-toiselle/

  • hannamariav kirjoitti:

   Eikä apua, oletpa ihana! Tuli kevyt tippa linssiin kauniista sanoista <3 Ja ota ehdottomasti asujuttuja itsekin mukaan, oli ihana nähdä aiheesta jo sneak peakia sun Instan puolella!

 5. Marjut kirjoitti:

  Olen kuullut tästä paljon, mutta itse en ole lähtenyt kokeilamaan. Hyviä vinkkejä ja osa niistä onkin ollut omassa käytössä entuudestaan <3

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Oikeastaan olen käyttänyt tätä metodia omien hiusteni kohdalla. En vaan tiennyt, että kyseessä on Curly Girl -metodi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *