Hae
Hannamaria

Kosmetiikkashoppailu Berliinissä & muualla Saksassa

Minä, kuten iso osa lukijoistani, ollaan kosmetiikkafaneja henkeen ja vereen, jonka vuoksi kosmetiikkashoppailu Berliinissä on ihan ehdoton ajanviete ja tutkimuskohde. Vaikka vietin kyseisessä kaupungissa vain kaksi ja puoli päivää, olin tehnyt kotiläksyni ja haluan jakaa kanssanne parhaat kosmetiikkamestat Saksan maalta ja Berliinistä.

Jokaisen kohdalla on myös lista tuotemerkeistä ja niistä tuotteista, joita suosittelen paikasta katselemaan. Listalla kolme ensimmäistä ovat vain Berliinissä, jonka jälkeen loppuja löytää ympäri maata.

KaDeWe ostoskeskus Berliini KaDeWe ostoskeskus Berliini KaDeWe ostoskeskus Berliini

KaDeWe

Tämä muistuttaa mua niin paljon Selfridgesistä tai parista muusta isosta tavaratalosta joita Englannissa on. Heillä oli mm. neljännessä kerroksessa oma jouluosasto, jonka ostaminen tyhjäksi oli haaste – kävelin silti tyhjin käsin ulos, jes! Kolmas kerros olisi lisäksi tarjonnut Treat Beauty Loft -alueen, jossa kynnet olisi saanut lakkauttaa.

Merkkeinä perinteisten Chanelin, Lancomen, Bare Mineralsin ja Diorin yms lisäksi mm. Tom Ford, Cucci, Molton Brown (iso osasto hajuvesineen), La Mer, Giorgio Armani, Aesop, By Terry sekä Kjaer Weiss. Ja hajuvesivalikoimasta en edes aloita, se on ihan naurettavan ekslusiivinen (mm. Diptyque, Byredo, Frederic Malle ja Dior La Maison). Täällä valikoima on ehkä laajin mitä näistä kaikista kolmesta on saatavilla, joten suosittelen käymään.

Osoite: Tauentzienstraße 21–24, 10789 Berlin, U Wittenbergplatz

Galeria Kaufhof (Sephora) ostoskeskus berliini Galeria Kaufhof (Sephora) ostoskeskus berliini

Galeria Kaufhof (Sephora)

The place to be! Ehdottomasti yksi reissun kohokohdista, sillä tämä pitää sisällään ns. kauppakeskuksen sisäänrakennetun Sephoran. Luulin, etten löytäisi tuolta lähellekään niitä kaikkia merkkejä mitä halusin, mutta valikoima oli yllättävän hyvä! Becca, Milk Makeup, Tarte, Too Faced, Kat Von D, Huda Beauty, Fenty Beauty… Ne perinteisemmät Sephoran merkit olivat läsnä heidän oman valikoimansa lisäksi ja teinkin hyviä löytöjä.

Aivan ”Sephora” -osion vierestä löytyy myös mm. NARS, Mac Cosmetics, Benefit, Charlotte Tilbury sekä muita vähän perinteisempiä merkkejä. Kiva kokonaisuus jos etsit nimenomaan tämän hintaluokan meikkejä ja myös sellaisilta merkeiltä, joita ei ole Suomeen helppoa tilata.

Osoite: Alexanderstraße 9, 10178 Berlin, S+U Alexanderplatz.

Galeries Lafayette ostoskeskus Berliini Galeries Lafayette ostoskeskus Berliini Galeries Lafayette ostoskeskus Berliini

Galeries Lafayette

Ilmeisesti jonkinlainen versio (pienempi) ranskassa olevasta, mutta silti ihan yhtä hyvä. Sisäpuoli oli aivan älyttömän kaunis, mutta harmikseni mitään muuta tavallista poikkeavaa ei merkkien puolesta löytynyt verrattuna kahteen aikaisempaan kuin Laura Mercier, jota en löytänyt kummastakaan aikaisemmasta, sekä joitakin kalliimpia tuoksumerkkejä.

Kauppakeskus on silti kaunis ja palvelu ystävällistä, mutta kosmetiikkavalikoima ei ole Suomesta saataviin verrattuna tarpeeksi erikoinen nostamaan mielenkiintoa.

Osoite: Französische Straße 23 – 10117 Berlin, U Französischesstr. (lähellä Checkpoint Charlieta).

Alexa ostoskeskus Berliini Mall of Berlin ostoskeskus Berliini

Muut kauppakeskukset Berliinissä

Mall of Berlin (lähellä Branderburgin porttia) ja Alexa (aivan Alexanderplatzin vieressä) ovat myös varteenotettavia, mutta noista en löytänyt enää sellaista mitä en näistä kolmesta isommasta olisi löytänyt.

Tosin jos Berliinissä ja lähistöllä liikkuu niin, etenkin Mall of Berlin tarjosi monenlaisia vaatekauppoja ja Alexasta löytyy mm. ihan kiva Douglas sekä ruokakauppa Edeka alakerrasta. Myös KIKO Milano, Rituals, The Body Shop ja Beauty World löytyvät.

Douglas Kosmetiikkashoppailu Berliinissä Saksassa

Douglas

Välimallin passatti, niinsanotusti. Douglasit ovat hiukan kuin meidän KICKSejä tai Emotioneita. Valikoima on silti kivan laaja ja mm. Art Decoa löytyy valikoimista heidän oman linjansa lisäksi. Brändi on kokenut upliftauksen siitä kun viimeksi oli Saksassa ja vain parempaan suuntaan. Myös luonnonkosmetiikka on löytänyt tiensä paikalle ja sitä olikin ihan kiva valikoima.

Merkkeinä ovat melko perinteiset suoraan hintavammasta Chanelista edullisempaan Art Decoon. Jokainen on hiukan eri kokoinen, joten valikoima vaihtelee myös koon mukaan.

DM Douglas Kosmetiikkashoppailu Berliinissä Saksassa

DM

Paikka, jossa vartijat eivät halua hyllyjä kuvattavan. Silti edullisesti ihan perinteistä ja yksinkertaista kosmetiikkaa, hiukan kuin Keski-Euroopan Boots. Näitä löytyy jokaisesta kaupungista ja todella monesta kulmasta, jolloin osa myymälöistä on luonnollisesti isompi kuin osa.

Mä hamstraan näistä paikoista aina Balean tuotteita (etenkin herkän ihon puhdistusvaahtoa 2,95€ / pullo, rakkolaastareita n. 4€ paketti) ja Rexonan deodoranttia n. 4€ kpl vrt Suomen 10€ kpl. Myös Lavera, Weleda ja monet muut Suomessa saatavilla olevat luonnollisen kosmen merkit löytyvät täältä lähes puoleen hintaan Suomeen verrattuna.

Pikkuputiikit

Erilaiset pienet putiikit (joita oli esimerkiksi Boxhagener Platzin ympäristössä) sekä kauneussalongit, myyvät jonkin verran kosmetiikkaa, mutta valikoima ei ole laaja, voivat olla kultakaivoksia. Esimerkiksi kuitenkin tanskalainen luonnonkosmetiikka tai muiden pienempien merkkien tuotteet myyvät sen verran hyvin, että ne valikoimassa kannattaa pitää.

Näitä ei myöskään ole missään kuitenkaan verkossa esillä joten on aivan tuurista kiinni mitä sattuu löytämään. Kannattaa silti pitää silmät auki ja mieli avoimena – kuten kosmetiikkashoppailu Berliinissä muutenkin, tämäkin voi yllättää!

****

Kosmetiikkashoppailu Berliinissä ja muualla Saksassa voi siis olla edullista tai kallista riippuen siitä mitä hakee ja kuinka valmis on kokeilemaan uutta sekä erilaista. Koen että kaikista hintaluokista löytyy helmiä testattavaksi, ne vain tulee löytää.

Mulla jatkuu loma vielä parisen päivää Düsseldorfissa, jonka jälkeen jatkan matkaa koto-Suomeen. On ollut kyllä ihan mahtava reissu tähän mennessä, todella harmi että se loppuu jo ihan kohta! Jos matka kiinnostaa, lisää löytyy Instagramista @hannamariaw

Mitkä on sun vinkit kosmetiikkashoopailuun Berliinissä?

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Mie kävin Berliinissä elokuussa ja ostin just DM:stä muutaman ihonhoitotuotteen ja meikin parilla eurolla,sitten rautatieasemalla oli joku peruskauraa josta ostin muutaman ihonhoitotuotteen. Paras oli kuitenkin Primark josta ostin vaikka sun mitä meikkejä 🙂

  Postasinkin ostoksista https://blogit.terve.fi/fitfatmama/berliinin-ostokset/

  • hannamariav kirjoitti:

   DM on kyllä kultakaivos! Ihte en Primarkin kosmetiikkaan halua koskea siveltimiä ja välineitä lukuunottamatta, jotenkin ne arveluttaa meikäläistä 😀

 2. Elina / Kerroksia kirjoitti:

  Berliini on ihana <3 Edellisestä reissusta on liian kauan, jo kahdeksan vuotta, mutta kosmetiikkafriikki ei unohda 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Berliini oli kyllä todella koskettava! Ja ihan suhteellisen kiva kohde kosmehoppailulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.