Hae
Hannamaria

Sopivan värikäs: Marimekko Eppu -reppu fuksia

Tässä noin reilu kuukausi sitten mun luokse rantautui ihan uusi tulokas; Marimekko Eppu -reppu fuksia:n värisenä. Löysin tämän kaunokaisen Marimekon ystävämyynneistä niinkin edulliseen hintaan kuin 119€ (normaali hinta Eppu-repulla on 180€) ja useamman päivän tätä mietittyäni, oli mun se pakko saada.

Marimekko Eppu -reppu fuksia Marimekko Eppu -reppu fuksia

Opiskelukaverilla oli heti alusta asti ollut tämä Eppu -reppu mutta mustana. Kun näin tämän Ystävämyynneissä useammassa eri värissä ja mukana oli tämä ihanan pirteä fuksia, oli mun sydän viety. Olin myös jo jonkin aikaa kokenut tarvetta aavistuksen pienemmälle ja sirommalle repulle.

Läppärini on nykyään niin pieni ja mitään suurempia koulukirjoja tai vaihtovaatesettejä ei tule enää kannettua, joten tuo lähes koko opintojen ajan ollut käytössä Harri Koskisen suunnittelema Savotta 101 -reppu, joka on edelleen yksi mun suosikkeja, alkoi käymään hiukan liian isoksi arkipäiväiseen käyttöön. Huomasin tuon Savotan suuruuden jo Briteissä, sillä siellä etenkin mulla oli mukana usein vaan vesipullo ja läppäri, jotka eivät hirveästi tilaa vieneet kaiken muun pienen sälän ohella.

Eroavaisuuksia näissä tosiaan on, että tuo Savotta 101 vetää sisäänsä mm. enemmän tavaraa kuin tämä ja hihnat ovat portaattomasti säädettävä, toisin kuin tässä Eppu -repussa ne säädetään asteittain. Malli on myös erilainen, sillä tässä Eppu -repussa on kaksi isoa taskua kun taas Savotta 101 on kokonaan yhtä isoa taskua. Savotassa on myös läppä peittona eikä vetoketjua ollenkaan, tämän taas suljetaan vetoketjulla.

Marimekko Eppu -reppu fuksia Marimekko Eppu -reppu fuksia

Nyt Ystävämyyntien jälkeen ei näitä värivariaatioita saa enää ainakaan Marimekon verkkokaupasta enkä ole varma onko näitä kivijalkamyymälöissäkään enää esillä tai ylipäätään myynnissä. Mitä kuuntelin omaa hakiessani palautetta myyjiltä vaikuttivat nämä olevan todella suosittuja. Harmi jos harmaata, tummansinistä ja tätä sävyä ei enää tulevaisuudessa saa – toisaalta tekeepähän omasta Marimekko Eppu -reppu fuksia:sta hiukan spesiaalimman!

Oon jopa suorastaan hämmentynyt miten moni on tätä reppua kehunut. Aikaisemmin viikolla kerroin Instan puolella käyneeni ostamassa pari uutta kauluspaitaa ja kaupan myyjä ihasteli reppua ja sen väriä (miettien ensin onko tämä edes reppu!). Heti seuraavan kerran kun kävi ostamassa hiukan lahjoja Äitienpäiväksi, tuonkin kaupan myyjä ihasteli reppuani ja kehui sen sopivan hyvin väreihini. Näiden lisäksi todella moni on sävyä ihastellut enkä yhtään ihmettele, se on todella kaunis!

Nyt mulla on käytössä kaksi maailman ihaninta reppua, joiden välillä vaihdella. Oon tuon vaihtelun takia muutenkin muodostanut pussukkasysteemin, joka pitää sisällään kaiken tilpehöörin mitä haluan aina laukkujen välillä vaihtaa – toimii kuin häkä. Niin ja pakko muuten sanoa, ettei ois voinut uuden repun hommaaminen osua paremmin justiin pyöräilykauden alkuun, oon kunnon väripilkku kun tuolla teillä paahdan menemään!

Mikä on teidän tän hetken luottolaukku arjessa?

6 kommenttia

 1. Lmk kirjoitti:

  Moikka! Eksyin blogiisi, sillä suunnittelen Eppu-repun ostoa. Kaunis tuo sinun omasi. Nyt jäi kuitenkin kiinnostamaan sinun pussukka-systeemisi 🙂 Onko siitä olemassa missään lisää tietoa/kuvia tms.?

  • hannamariav kirjoitti:

   Siinä ei ole oikeastaan mitään sen ihmeellisempään! Mulla on tälläsessä repussa mm. lääkkeitä (buranat, piiput, allergialääkkeet) omassa pussissa, matkakosmetiikat (huulituotteet, puuteri, käsidesi, matkakampa, ponnareita yms) omassaan ja sitten on penaalia, silmälasikoteloa yms pussukkaa jossa kulkee eriaiheiden tavarat mukana. 🙂

 2. Vilma karppo kirjoitti:

  Moikka.
  Minäkin Epusta haaveilen ja kysynkin mahtuuko reppuun läppäri ja vesipullo?
  Läppärini ei oo maailman siroin muttei suurinkaan..

  • hannamariav kirjoitti:

   Moikka! Hyvä kysymys! Mulla on 13″ läppäri, jota kannan mukana 15.6″ läppärille suunnatussa pussukassa. Pussi mahtuu oikeen hyvin tuohon reppuun ja se kulkeekin näistä kahdesta isosta osiosta taaimmaisessa. Etummaiseen mulla mahtuu aina mukana kulkeva 500ml vesipullo, lompakko, penaali sekä pussukkaa toisen perään. Reppu siis näyttää sirolta, mutta on aikamoinen tilaihme 🙂

 3. Minneli kirjoitti:

  Heei!
  Kannattaako repun nahkaosat käsitellä nahanhoitoaineella vai veditkö repun selkään ja toivot parasta, että hihnat kestää aikaa?
  Itellä reppu on ollut puolisen vuotta vielä paketissaan, kun en tiedä mitenkä toimia hihnojen kanssa. ?

  • hannamariav kirjoitti:

   Itse vetäisin sen vain selkään asiaa sen kummemmin ajattelematta 😀 Näin puolen vuoden jälkeen niihin on tullut aivan ihana patina ja ne ovat hiukan omaan käyttööni muotutuneet, mutta repeytymiä ja kulumaa ei ole missään havaittavissa. Toki eihän se varmasti huonoa tee käsitellä nahkaosat etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *