Hae
Hannamaria
Kaupallinen yhteistyö

Joulukalenterin 3. luukku: Parhaat meikkisiveltimet meikkipohjan tekoon

Kaupallinen yhteistyö: Cocopanda.fi

Saan melko usein kysymyksiä siitä, mitä siveltimiä käytän milloinkin. Halusin jakaa parhaat meikkisiveltimet meikkipohjan tekoon teidän kanssanne! Tämän tyyliset siveltimet on sellaisia, joita käytän ihan arjessa vaihdellen merkkiä ja välinettä hiukan sen mukaan, mikä sattuu olemaan puhtaana.

parhaat meikkisiveltimetparhaat meikkisiveltimet

Yksi väline, monta käyttötarkoitusta

Heti ensialkuun haluan sanoa, että etenkin siveltimien suunnittelijoiden ja joidenkin meikkitaiteilijoiden mielestä saatan käyttää näitä oheisiakin siveltimiä ”väärin”, eli aivan eri tarkoitukseen kuin ne oli alun perin suunniteltu. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että nämäkin siveltimet ovat monikäyttöisiä ja toimivat moneen eri tarkoitukseen käyttäjästä riippuen. Parhaat meikkisiveltimet ei välttämättä toimi just siihen, mihin ne on suunniteltu, vaan ihan johonkin muuhun!

Palaan tähän aiheeseen postauksen lopussa, jossa näytän miten käytän tässä matkalla käytettyjä siveltimiä eri tarkoitukseen kuin mihin ne esimerkiksi Cocopandan verkkokaupassa myydään. Demonstroin myös Instagramin tarinoissa näillä siveltimillä meikin tekoa askel askeleelta (kohokohdissa nimellä ”BRUSHES”).

meikkivoidesivellin skunkkisivellin Real Techniques meikkivoidesivellin skunkkisivellin Real Techniques

Meikkivoidesivellin… vai meikkisieni?

Minä sanon että käyttäkee molempia sekasin. Näitä voi käyttää joko yhdessä (kuten demoan Instagramin puolella) tai erikseen. Mulla arjessa on tarve tehdä meikkipohja sen verran nopeasti, että tukeudun siveltimien apuun joko skunkkisiveltimen tai tiiviimmän, mutta pullean meikkivoidesiveltimen muodossa. Kun on enemmän aikaa, käytän sekä sivellintä että meikkisientä (ensin sivellin, sitten tasoitus meikkisienellä).

Kuvan Real Techniquesin Stippling Brush on yksi mun lemppareita ja tämä on mun toinen kappale näitä nyt (ensimmäinen meni eteenpäin Mamma Voutilaiselle) ja paras skunkki mitä olen testannut. Skunkkisiveltimellä saa ihanan kevyen, mutta samaan aikaan puolipeittävänkin pohjan riippuen meikkivoiteesta.

Pulleampi meikkivoidesivellin on Brush Works HD:n Complete Face Set:stä, jolla saa peittävyyttä enemmän jo yhdellä kerroksella. Tälläisellä on myös helppo levittää puuterimeikkivoidetta, sillä se on tuohon tarpeeksi tiivis. Meikkipohja syntyy myös todella nopeasti, josta pidän (tätä voi muuten käyttää myös puuteriin!).

Ecotools Real Techniques meikkisieni Ecotools Real Techniques meikkisieni

Tässä on mun (edullisempia) suosikkeja perinteisen Beautyblenderin lisäksi.  Real Techniquesin Miracle Complexion Sponge -meikkisieni on ollut vakiovaruste jo vuosia laatunsa, muotoilunsa, kestävyytensä ja edullisuutensa vuoksi (lättänällä päällä helppo saada kerralla isompi alue tehtyä ja vaikka varjostus sharpattua, terävä kärki toimii mahtavasti yksityiskohdissa (kuten nenän ympärillä ja silmien alla).

EcoToolsin Perfecting Blender Duo sisältää kaksi erikokoista meikkisientä. Näistä pienempi sopii erinomaisesti tarkkaan työskentelyyn (kuten voidemaisten ja nestemäisten varjostuksien häivyttelyyn sekä peitevoiteen levitykseen). Isompi taasen on muotoilultaan todella kiva, sillä sen kanssa pääsee sekä silmien alle että nenänpieliin vaivatta, kuitenkin ison tasaisen puolen hoitaessa isot alueet nopeasti ja tehokkaasti.

Real Techniques peitevoidesivellin puuterisivellin Real Techniques peitevoidesivellin puuterisivellin Real Techniques peitevoidesivellin puuterisivellin

Peitevoidesivellin & puuterisivellin

Peitevoiteen levittämisen voi tehdä meikkisienen lisäksi myös meikkivoidesiveltimellä mikäli on superkiire, mutta meikäläinen tykkää käyttää siihen ihan omaa sivellintä ainakin alkuun tarkemman jäljen ja paremman peiton aikaansaamiseksi. Real Techniquesin Expert Concealer -sivellin on tiivis peitevoidesivellin, jonka nimeen mm. Mia Johansson vannoo. Se sopiikin todella hyvin esimerkiksi silmien alle ja täsmäpeiton luomiseen kasvoille luoden auttaen peittävämmän lookin luomisessa.

Itse arjessa pidän kuitenkin nopeamman lopputuloksen antavasta, hiukan pulleammasta ja vähemmän tiiviistä, kuten e.l.f. Flawless Concealer -siveltimestä. Sillä peitevoide levittyy helpommin suuremmalle pinta-alalle ja lopputuloksesta tulee hiukan kevyempi (toki jos haluaa yhtä peittävän kuin RT:n siveltimellä, useampi ohut kerros tai peittävämpi peitevoide on paikallaan).

Puuteroin tätä nykyä vain kasvojen keskiosan, silmänaluset ja leukarajan, sillä muut kohdat kasvoista saavat puuterinsa muista tuotteista kuin perus puuterista. Tämä Brush Works HD Complete Face -setissä oleva Buffing Brush on juuri sopivan kokoinen ja mallinen tähän työhön, sillä sillä pääsee helposti silmien alle ja puuteria tulee tarpeeksi ohut kerros.

Jos haluisin selvemmin puuteroidun jäljen tai tekisin meikkipohani vain meikkipuuterilla, käyttäisin ehdottomasti Real Techniques PowderBleu B03 Soft Complexion -sivellintä. Tämä on ihanan tiivis ja karvoiltaan yhtä pitkä sivellin, jolla pohjasta tulee tasainen ja jolla se on helppo työstää paikoilleen. En ole tätä nestemäiseen vielä testannut, mutta Zuii:n ja Lumenen meikkipuuterit tykkäsivät tästä paljon! Myös nestemäisen meikkipohjan korjailu meikkipuuterilla onnistui tällä superhyvin tiiviytensä vuoksi!

Real Techniques PowderBleu Plush Powder Puff

Puuterivippa pika-apuna

Mikäli runsas ja kohdennettu puuterointi, toisin sanoen ”baking” -taktiikka, on sun hommia, sopii puuterivippa siihen todella hyvin. Mä käytän baking -taktiikkaan joko puuterivippaa tai meikkisientä, sillä ne ovat helpoimmat. Koko kasvoja en kuitenkaan lähtisi puuteroimaan kummallakaan, ellei tarkoituksena ole luoda todella mattainen look.

Tarkkaa jälkeä saa puuterivipalla kääntämällä siihen tarkemman kulman ja taputtelemalla tuolla puuterin silmien alle ja nenän ympärille. Tällä Real Techniquesin PowderBleu Plush Powder Puff -vipalla on myös helppo skarpata levinnyt varjostus ja/tai aurinkopuuteri leuan luota, jota teen myös todella usein.

Real Techniques korostussivellin varjostussivellin Real Techniques korostussivellin varjostussivellinparhaat meikkisiveltimet

Korostussivellin & Varjostussivellin

Kaksi vasemmanpuoleista on todella hyviä siveltimiä korostuksen tekoon, vasemmanpuoleisin taasen varjostamiseen. Tämä kaikista pienin sivellin Brush Works HD Complete Face -setissä oli nimetty mm. peitevoiteen käyttöön, mutten todellakaan käyttäisi tätä siihen. Tällä ei nimittäin peitevoide levity tarpeeksi laajalle alueelle tarpeeksi häivyttyen, mutta tämä on sen sijaan täydellinen silmänurkkien, kulmaluun, amorinkaaren ja nenänvarren korostamiseen! 

Mulla jo vuosia käytössä ollut (mutta nyt ihanassa värityksessä oleva) Real Techniques Setting Brush on mulla puuteroinnin sijaan käytössä korostuksen levitykseen! Se on ihan täydellinen kevyen, mutta kerrostettavissa olevan korostuksen saantiin etenkin poskipäille (kiireisenä arkiaamuna sipaisen tällä myös amorinkaaren ja nenänvarren). Edullinen ja toimiva, jes!

Varjostamiseen rakastan viistopäistä sivellintä, sillä sen avulla pystyy helposti tekemään skarppia linjaa sekä samaan aikaan häivyttämään juuri sopivasti tuotteen rajaa. Tämä Brush Works HD: Angled Contour -sivellin tekee tehtävänsä oikein hyvin, sillä se on tarpeeksi juuri tarpeeksi pullea, mutta kuitenkin tiivis tehdäkseen tarkkaa jälkeä ja häivyttääkseen sopivasti. Tämä on huomattavasti parempi kuin Morhpen aikaisemmin käyttämäni.

Brush Works HD sivellinsetti

Monipuolinen meikkisivellinsetti Brush Works HD:ltä (mukana tulee meikkipussi)

Brush Works HD

Puuterisivellin poskipunan levitykseen

Real Techniques concealer brush

Peitevoidesivellin nenän varjostuksien tekoon

Siveltimet USEAAN tarkoitukseen

Kuten ylläolevassa kuvassa näkyy, voi siveltimiä käyttää ihan miten sattuu ja miten ne omaan käteen sekä -käyttöön tuntuvat sopivat. Koen itse, että RT:n peitevoidesivellin sopii myös hyvin nenän varjostuksien tekoon sen ollessa juuri hyvän levyinen sekä tiivis. Samaan aikaan pienemmällä ja tarkemmalla siveltimellä voi levittää hyvin poskipunan (ja tuolla saisi myös aikaan skarpit varjostukset tai kevyen meikkipohjan).

Myös Elfin peitevoidesivellintä olisi helposti voinut käyttää silmämeikin teossa! On myös ihana, kun hyviä ja sopivia siveltimiä saa edullisissa seteissä. Ja sopiihan noiden Brush Works HD -siveltimien väritys mulle kuin nenä päähän (varsi kuin mun sielu, karvat kuin mun hiukset, hih).

Osaa näistä siveltimistä kokeilin ne saadessani ensimmäistä kertaa ja olin yllättynyt miten hyvälaatuisia etenkin Brush Works HD:n siveltimet olivat. Real Techniquesin siveltimet tiesin hyvälaatuisiksi, sillä niitä olen omistanut jo vuosia. Olin ihana jälleen todeta, että hyvälaatuisia ja synteettisiä siveltimiä voi saada alle 20€ kappalehintaan. Parhaat meikkisiveltimet voivat olla  myös edullisia!

Samaan syssyyn haluan muistuttaa, että siveltimet tulee pestä ennen niiden käyttöönottoa ja pestä useasti. Mun lemppari on blendercleanser solid -saippua. Kuulen ihan liian usein sitä, että ”meikkivoide ei tunnu levittyvän nätisti siveltimellä” tai ”tuntu että tämä meikkivoide toimi ensin paremmin, nyt ei ollenkaan” ja usein ongelma on ollut likaisessa siveltimessä, johon on kertynyt sekä tuotetta että bakteereja. Tuote ei vaan voi toimia yhtä hyvin jos välineet ovat likaiset.

*****

Toivon että jokainen sai tästä ”mun parhaat meikkisiveltimet” -postauksesta jotakin uutta irti ja uusia vinkkejä! Demoan tosiaan vielä tämän sunnuntain aikana Instagramin tarinoissa näiden siveltimien käyttöä videolla asti, joten kannattaa sinne suunnata jos mun mielestä parhaat meikkisiveltimet kiinnostaa ihan askeleittain etenevässä käytössä lisävinkkien kanssa. Lisään nämä tarinat kohokohtiin ”BRUSHES” -alle. Löydät täältä muut postaukseni erilaisista meikkivälineistä.

Tämän mun blogissa olevan arvonnan lisäksi haluan muistuttaa Cocopandan omasta joulukalenterista, jossa arvotaan joka päivä jollekin onnekkaalle yli 300€ arvoinen tuotepaketti.

50€ lahjakortin Arvonta

 • Yksi ääni: Jätä kommentti tähän postaukseen vastaten kysymykseen ”Minkälaisen siveltimen käyttötarkoitus vielä mietityttää?” nimimerkkisi ja sähköpostisi kera.
 • + yksi lisä-ääni kun seuraat blogiani Instagramissa
 • + yksi lisä-ääni kun seuraat Youtube -kanavaani
 • + yksi lisä-ääni kun seuraat Facebookissa

Jätä kommenttiin myös vastaus mikäli seuraat sosiaalisen median kanavissa, jotta tiedän tarkastaa tämän. Osallistumisaikaa on n. viikon verran, eli lauantaihin 21.12. klo 23.59 asti.

Lisätiedot GDPR:n vuoksi: Arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista. Sähköposti vaaditaan kommentin yhteyteen sille varatulle riville, jotta voin olla voittajaan yhteydessä. Näin annat minulle oikeuden käyttää tuota sähköpostia lisätietojen (kuten osoitteen ja puhelinnumeron) pyytämiseen, joka tulee olemaan niiden ainoa käyttötarkoitus. Kommentoimalla hyväksyt sen, että nimimerkkisi sekä antamasi lisätiedot tulevat säilymään kommenttikentässä. Mikäli haluat kommenttisi poistettavaksi, tulee sinun vastata laittamaasi kommenttiin ja pyytää kommentin (jonka kautta yhteystietojesi) poistoa tai lähettää minulle aiheesta sähköpostia sivupalkissa näkyvään osoitteeseen. Kommentit säilytetään toistaiseksi. Arvonta suoritetaan lappuäänestyksellä osallistumisajan päätyttyä.

Kaupallinen yhteistyö: Cocopanda.fi

49 kommenttia

 1. Karolina Riihinen kirjoitti:

  Harjoittelen meikkivoiteen käyttöä, enkä vielä tiedä kummalla, siveltimellä vai sienellä, tulee parempaa jälkeä. Ehkä en ole löytänyt oikeanlaista välinettä. 4:llä arvalla mukana!

 2. Sari P kirjoitti:

  Ollaan yhdellä äänellä mukana. Itselle siveltimet, joissa on viisto, leikattu kärki, ovat vähän outoja. Pitäisikö näitä käyttää kulmille, kulmaluulle vai johonkin nenänpieleen??

  Ja vielä joululahjaa miettivänä… Aloittelevaa meikkaajaa ajatellen, mikä olisi sinun mielestä sivellinten ns. minimisetti, jolla voisi lähteä tutustumaan mukavasti värikosmetiikan ihanaan maailmaan? 🙂

 3. Kaisa kirjoitti:

  Arveluttaa miksi en saa ecotoolsin meikkivoidesiveltimellä meikkivoidetta levittymään kivasti.
  Osallistun neljällä arvalla.

 4. JennaO kirjoitti:

  Rehellisesti sanottuna, mulle kaikki siveltimet on vähän hepreaa 😀 Olen aina sutinut 2 siveltimen voimin meikit naamalle juurikaan siveltimien käyttötarkoitusta miettimättä. Ei siis ihme, että lopputulos ei vastaa Youtuben tutoriaaleja 😀 Ois kiva tutustua tarkemmin siveltimien saloihin. Tästä postauksesta sainkin jo monta hyvää vinkkiä 🙂

 5. PS kirjoitti:

  Ehkä itselle on jäänyt vähän hämäräksi sellaisten hammasharja-mallisten meikkisiveltimien käyttö (eli se harjasosa on siveltimen sivulla eikä päässä), tai esim. Real Techniquesin Rebel Edge-siveltimet, jotka näyttää vinoilta viuhkasiveltimiltä.

 6. Heli Heinonen kirjoitti:

  Meikkivoiteen levittämisessä en ole vielä päässyt omia sormiani pidemmälle.
  Joskus olen kokeillut sientä, mutta ei se vaan lähtenyt sujumaan niin kuin olisi pitänyt.
  Neljällä arvalla mukana.

 7. tiiu kirjoitti:

  Mukaan yhdellä. Pakko myöntää että en ole koskaan edes käyttänyt siveltimiä. No ehkä joskus muinoin olen testannut mutta en varsinaisesti käyttänyt.

 8. Taru kirjoitti:

  Viuhkasiveltimen tarkoituksen tiedän mutten itselleni osaa käyttää 😀 kaksi arpaa, seuraan instassa.

 9. Hennaj kirjoitti:

  Itselle kaikki siveltimet ovat melko tuttuja joten ei kysymyksiä 🙂 Seuraan kaikissa somen kanavissa.

 10. merri kirjoitti:

  aika monenkin siveltimen käyttötarkoitus mietityttää vielä…
  (seurailen myös instaa, facea ja youtubea)

 11. SannaV kirjoitti:

  Ovaalin muotoiset siveltimet ovat vielä arvoituksia minulle:)

 12. Satu kirjoitti:

  Itse olen siveltimeen käytössä aika aloittelija. Mietityttää, mitä viuhkasiveltimillä kannattaisi tehdä?

 13. riina kirjoitti:

  Epävarmana käytän siveltimiä. Tästä postauksesta sai onneksi monia hyödyllisiä vinkkejä, kiitos niistä!
  Osallistun kolmella arvalla.

 14. anna s. kirjoitti:

  Minulla on käytössä vain yksi sivellin, en ole koskaan oikein oppinut niitä käyttämään. Poskipunasivellin on ainut, jota olen oppinut käyttämään 🙂 Mukana neljällä arvalla 🙂

 15. piitu kirjoitti:

  En omista ainuttakaan sivellintä. En vaan ole oppinut niitä käyttämään vaikka nuorempana minulla oli joitakin. Yhdellä mukaan.

 16. manna kirjoitti:

  Yhdellä arvalla mukaan. Täytyy sanoa etten ole siveltimien hienouksiin perehtynyt yhtään:)

 17. TeijaH kirjoitti:

  Osallistun kahdella arvalla (myös instassa).
  RT:n siveltimet 300 ja 302 vähän ihmetyttävät suuren kokonsa takia enkä ole oikein tullut niiden kanssa juttuun…

 18. maikki kirjoitti:

  Erilaiset luomiväri siveltimet

 19. sarita kirjoitti:

  Ei kyllä minkäänlaisen.

 20. ansu kirjoitti:

  Itse en ole oppinut käyttämään siveltimiä, lähinnä levitän meikkivoiteen joko sormin tai sienellä ja puuterin puuterivipalla.

 21. Jarna kirjoitti:

  Meikkivoidesiveltimen käyttötarkoitus vielä(kin) mietityttää…

  Mietin, miten sivellin sopii herkemmälle iholle ja kuinka paljon siveltimestä irtoaa meikkivoidetta ihoon?

  Seuraan FB:ssa ja IG:ssa – kolmella arvalla mukana!

 22. Satu kirjoitti:

  En ole vielä löytänyt hyvää sivellintä jolla levittää meikkivoidetta. Neljällä mukana.

 23. Paula kirjoitti:

  Tämä postaus antoi ainakin minulle jo riittävästi vinkkejä ja ohjeistusta.. Pitäisi vaan enemmän käyttää erilaisia siveltimiä.
  Seuraan facessa ja instassa.

 24. Linda kirjoitti:

  Tarvii opastusta kädestä pitäen mitä eri muotoisilla tehdään ja minkälaisia vaihtoehtoja on. Luomiväri ja poskipunasuveltimet tuttuja… Ig ja fb ja YouTube seurannassa.

 25. Elisa kirjoitti:

  Oikeastaa minkään siveltimen käyttötarkoitus ei mietitytä ja oli hyvä kattava postaus ? Seuraan myös igssä ?

 26. Eve kirjoitti:

  Nenän varjostuksiin sopivia siveltimiä olet etsinyt ja miettinyt millainenkohan siihen tarkoitukseen olisi kaikista paras. Ja seuraan myös youtubessa, eli kahdella arvalla mukana 🙂

 27. Nuottiavain kirjoitti:

  Mulla on RT:n jossain setissä tulleita pieniä ja aika kulmikkaita liitteitä siveltimiä joille en ole vielä keksinyt käyttöä. Kiva postaus!!

 28. Johanna kirjoitti:

  Aikamonen, mutta meikkivoide sivellin on nyt ollu mietinnässä

 29. Outi kirjoitti:

  Viuhkasivellintä en ole koskaan kokeillut.
  Yksi arpa.

 30. Anni kirjoitti:

  Kaikkien voidemaisten tuotteiden käyttö tuntuu epävarmalle. Seuraan myös instassa.

 31. Elli kirjoitti:

  En niinkään vierasta mitään tiettyä sivellintä, mutta peitevoiteen levittämistä siveltimellä vierastan!

 32. Helena kirjoitti:

  Tässä oli kyllä hyvin esitelty kaikki tärkeimmät siveltimet! Itse olen nyt vasta lähiaikoina ottanut luomivärin häivytyssiveltimen käyttöön ja harjoittelen edelleen. Ehkä se vielä mietityttää, miten huulipunasivellintä ja puuterimaisten kulmatuotteiden levitykseen tarkoitettua sivellintä olisi paras käyttää ja mille tuotteille. Yhdellä arvalla mukana 🙂

 33. Kirsi kirjoitti:

  Mä en ole löytänyt highlighterin levittämiseen täydellistä sivellintä. Yhdellä arvalla mukana!

 34. Heli kirjoitti:

  Eipä tule oikeastaan mieleen, en mikään ammattilainen toki ole, mutta olen netistä paljon katsellut erilaisia oppaita siveltimien käyttöön 🙂

 35. Suvili kirjoitti:

  Eniten mietityttää sellaisten viistottujen siveltimien tai todella viuhkamaisten siveltimien käyttötarkoitus. Seuraan sinua kaikissa mainitsemissasi somekanavissa.
  Mukavaa joulun odotusta!

 36. Yue kirjoitti:

  Minkään siveltimen käyttötarkoitus ei mietitytä, ihan hyvin olen kaikille omistamilleni keksinyt käyttöä. Paitsi huulipunasiveltimelle, sille ei vielä ole ollut tarvetta.
  Seuraan kaikissa noissa some-kanavissa eli 4 arpaa.

 37. Suvi kirjoitti:

  Viuhkasiveltimiä en ole oppinut oikein käyttämään, en pieniä enkä isoja. Mukana kahdella arvalla.

 38. Salli kirjoitti:

  Kahdella arvalla mukaan. Seuraan Youtubessa. Ja poskipuna sivellin on käytössä. Silmäneikki sivellintä en osaa oikein käyttää. Hyvää joulua.

 39. heidil kirjoitti:

  Eipä jäänyt minkään siveltimen mietityttämään.

 40. Henna73 kirjoitti:

  Neljällä mukaan 🙂

  Käytän siveltimiä vain puuterimaisiin, joten voidemaisten levitys oudoksuttaa

 41. Janina kirjoitti:

  Kiitos ihanasta Tutorin postauksesta!
  Edelleen kohta parinkymmenen vuoden jälkeen hankaluutta tuottaa oikeanlaiset luomivärisiveltimet tietynlaisessa meikissä. Sen vuoksi pidänkin erittäin paljon vastaavanlaisista postauksista ja ig videoista. Huippu vinkkejä! Edelleen kolmikymppisenä kun hetki omaa aikaa niin tulee näperrettyä peilin edessä testailemassa esim uutta luomiväripalettia.

  Viuhkamaiset siveltimet toistaiseksi vielä täysin vieraita myös itselleni. Kunhan nyt hanskaisi nämä basicit 😀

  Mukana parilla arvalla 🙂

 42. Elina kirjoitti:

  Minkään siveltimen käyttötarkoitus ei jäänyt mietityttämään.

 43. Sanna kirjoitti:

  Ihan kaikki siveltimet vielä harjoitteluasteella! ? Neljällä arvalla mukana!

 44. Sarunina kirjoitti:

  Viuhkasivellin on mulle ikuinen mysteeri.

  Seuraan instassa ja facessa 🙂

 45. Maiju kirjoitti:

  Neljällä mukaan

  Mua kiinnostais ne sellaiset ovaalin malliset. Jotka kai alunperin contour-sivelmtimiä.

 46. Vilma Vaakanainen kirjoitti:

  Haluaisin löytää parhaan siveltimen meikkivoiteelle!

 47. hilkka kirjoitti:

  Erilaiset luomivärisiveltimet kiinnostaa 🙂

 48. Milla K kirjoitti:

  Viuhkasiveltimiä en vielä oikein ymmärrä 🙂

 49. Mirca Seppänen kirjoitti:

  En ole niin perehtynyt nuihin siveltimiin.
  3 arvalla mukana!??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *