Hae
Hannamaria

Resepti: Ketogeeninen sämpylä (juustoinen)

Tämä nopeasti syntyvä ketogeeninen sämpylä pelastaa päivän, kun kaipaa ns. ”leivän korviketta” tai jotakin nopeaa välipalaa. Menin viime syksyn itse todella pitkään ilman leipää ja vasta joulun aikaan heräsi jälleen halu leipään. Onneksi ohjeita löytyy neistä nykyään todella paljon, joten itsekin näiden teossa onnistuin!

Ketogeeninen sämpylä

Tämä kyseinen ohje on mukailtu Ketopariskunnan sämpyläohjeesta. Heillä on muuten ilmestynyt oma kirja, (ja vissiin useampikin eri aiheista) joita saa mm. Suomalaisista kirjakaupoista. Haen itse heiltä todella paljon inspiraatiota omaan ruokavalioon, joten suosittelen seuraamaan!

Tätä sessiota (4-6kpl) varten tarvitset:

  • 170-200g juustoraastetta (Mozzarella-emmental -sekoitus on parasta!)
  • 4 kananmunaa
  • 2-3 rkl vettä
  • 1,5 rkl psylliumia (jauhetta)
  • 1 dl Pofiberiä (löytyy esimerkiksi Prismasta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Suolaa sekä pippuria, oman maun mukaan myös valkosipulijauhetta

Ketogeeninen sämpylä

Sekoita ensin kuivat ainekset (psyllium, pofiber, suola ja valitsemasi mausteet, leivinjauhe) keskenään ja muut ”kosteat” ainekset (juustoraaste, kananmunat, vesi) keskenään eri kulhoissa. Kun kaada kuivat aineet hiljalleen munaraaste-seoksen joukkoon jatkuvasti sekoittaen.

Sämpylä Ketogeeninen sämpylä

Muista lämmittää uuni 200 celciusasteeseen heti aluksi! Itse paistan sämpylöitä niiden koosta riippuen 15-30 minuuttia, sillä haluan niihin myös kunnolla väriä pintaan. Mikäli haluaisi, tämä ketogeeninen sämpylä voisi kaivata viimeistelyä esimerkiksi seesaminsiemenien tai muun muodossa.

***

Näistä tulee niin hyviä etten kestä! Päälle ihan samoja tuotteita kuin ns. ”normaalin leivän” päälle, joten maku ja muut on kuin ihan ”normaalissa” sämpylässä.

Mikäli ketoreseptit kiinnostaa tarkemmin, suosittelen kovasti tutustumaan Ketopariskunnan Instagramiin.

Mikä ketoleivonnaisia te olette tehneet?

13 kommenttia

  1. Riitta reissaa kirjoitti:

    Kuulostaa hyvältä! Voiko profiberin tilalla käyttää mantelijauhoja?

    • hannamariav kirjoitti:

      Kiva! Ja voi tosiaan, silloin pitää mantelijauhoa vaan laittaa tuplamäärä mitä tässä pofiberia 🙂

  2. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

    Kivan oloinen resepti ja näyttää hyvälle! Mitä tuo pofiber ja psyllium ovat? Eka vissiin jotain kuitujuttua? -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

    • hannamariav kirjoitti:

      Kiva! Pofiber on perunakuitua ja psyllium toisenlaista kuitujauhetta. Molempia käytetään myös gluteenittomassa leivonnassa vissiin aika paljon, korvaavat mm. tässä reseptissä jauhot.

  3. Marjut kirjoitti:

    En ole vielä tehnyt ketoleivonnaisia ollenkaan, mutta kovasti nämä kyllä kiinnostaa. 🙂 Hyvältä näyttää.

  4. Marianne kirjoitti:

    Näyttääpä hyvältä! Nämä ketoruuat ei ole itselle ollenkaan tuttuja, mutta ihana että on monenlaista ja jokaisen ruokavalioon sopivia juttuja olemassa 🙂

  5. anneli kirjoitti:

    kuinka paljon näissä on hiilareita

  6. Katriina kirjoitti:

    Tosi hyviä tulee tällä reseptillä! Nyt jo useamman kerran leiponut kun leipää kaipaa etenkin aamuisin 🙂

  7. Janis kirjoitti:

    Voiko näitä kohottaa hiivalla, jotta tulisi oikein kuohkeita vai onko juju just leivinjauheella kohottamisessa?

    • hannamariav kirjoitti:

      En ole itse hiivalla kohottamista kokeillut, mutta voihan tuota kokeilla leivinjauheen sijaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *