Resepti: Ketogeeninen sämpylä (juustoinen)
Tämä nopeasti syntyvä ketogeeninen sämpylä pelastaa päivän, kun kaipaa ns. ”leivän korviketta” tai jotakin nopeaa välipalaa. Menin viime syksyn itse todella pitkään ilman leipää ja vasta joulun aikaan heräsi jälleen halu leipään. Onneksi ohjeita löytyy neistä nykyään todella paljon, joten itsekin näiden teossa onnistuin!
Tämä kyseinen ohje on mukailtu Ketopariskunnan sämpyläohjeesta. Heillä on muuten ilmestynyt oma kirja, (ja vissiin useampikin eri aiheista) joita saa mm. Suomalaisista kirjakaupoista. Haen itse heiltä todella paljon inspiraatiota omaan ruokavalioon, joten suosittelen seuraamaan!
Tätä sessiota (4-6kpl) varten tarvitset:
- 170-200g juustoraastetta (Mozzarella-emmental -sekoitus on parasta!)
- 4 kananmunaa
- 2-3 rkl vettä
- 1,5 rkl psylliumia (jauhetta)
- 1 dl Pofiberiä (löytyy esimerkiksi Prismasta)
- 2 tl leivinjauhetta
- Suolaa sekä pippuria, oman maun mukaan myös valkosipulijauhetta
Sekoita ensin kuivat ainekset (psyllium, pofiber, suola ja valitsemasi mausteet, leivinjauhe) keskenään ja muut ”kosteat” ainekset (juustoraaste, kananmunat, vesi) keskenään eri kulhoissa. Kun kaada kuivat aineet hiljalleen munaraaste-seoksen joukkoon jatkuvasti sekoittaen.
Muista lämmittää uuni 200 celciusasteeseen heti aluksi! Itse paistan sämpylöitä niiden koosta riippuen 15-30 minuuttia, sillä haluan niihin myös kunnolla väriä pintaan. Mikäli haluaisi, tämä ketogeeninen sämpylä voisi kaivata viimeistelyä esimerkiksi seesaminsiemenien tai muun muodossa.
***
Näistä tulee niin hyviä etten kestä! Päälle ihan samoja tuotteita kuin ns. ”normaalin leivän” päälle, joten maku ja muut on kuin ihan ”normaalissa” sämpylässä.
Mikäli ketoreseptit kiinnostaa tarkemmin, suosittelen kovasti tutustumaan Ketopariskunnan Instagramiin.
Kuulostaa hyvältä! Voiko profiberin tilalla käyttää mantelijauhoja?
Kiva! Ja voi tosiaan, silloin pitää mantelijauhoa vaan laittaa tuplamäärä mitä tässä pofiberia 🙂
Kivan oloinen resepti ja näyttää hyvälle! Mitä tuo pofiber ja psyllium ovat? Eka vissiin jotain kuitujuttua? -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi
Kiva! Pofiber on perunakuitua ja psyllium toisenlaista kuitujauhetta. Molempia käytetään myös gluteenittomassa leivonnassa vissiin aika paljon, korvaavat mm. tässä reseptissä jauhot.
En ole vielä tehnyt ketoleivonnaisia ollenkaan, mutta kovasti nämä kyllä kiinnostaa. 🙂 Hyvältä näyttää.
Kiva kuulla!
Näyttääpä hyvältä! Nämä ketoruuat ei ole itselle ollenkaan tuttuja, mutta ihana että on monenlaista ja jokaisen ruokavalioon sopivia juttuja olemassa 🙂
Juurikin näin!
kuinka paljon näissä on hiilareita
Tosi hyviä tulee tällä reseptillä! Nyt jo useamman kerran leiponut kun leipää kaipaa etenkin aamuisin 🙂
Ihana kuulla, kiitos!
Voiko näitä kohottaa hiivalla, jotta tulisi oikein kuohkeita vai onko juju just leivinjauheella kohottamisessa?
En ole itse hiivalla kohottamista kokeillut, mutta voihan tuota kokeilla leivinjauheen sijaan! 🙂
Miten pitkään nämä säilyvät? 2 päivää
Jääkaapissa kun säilyttää niin on säilynyt viikonkin 🙂
Tämä oli ihan paras ketosämpyläresepti, mitä olen kokeillut, ja olen kokeillut niitä aika monta. Oli helppo tehdä ja namia.
Mahtava juttu, kiitos palautteesta!
Huomenna leipomaan tällä ohjeella. Mutta sitten vielä => Minulla on iso pussi kookosjauhoa. Voinko käyttää sitä tässä reseptissä jonkun sijaan ?
Esimerkiksi osan mantelijauhosta voi korvata kookosjauholla! Mutta itse säästäisin kookosjauhon makeampaan leivontaan, jotenkin miellän sen niihin paremmin.