Hae
Hannamaria

Resepti: Ketogeeninen kukkakaalikeitto Koskenlaskijalla

Oijojoi miten hyvää tästä tuli! Ketogeeninen kukkakaalikeitto Koskenlaskijalla on ollut mun ruokalistalla jo pitkään ja vaikka tämä ei eroa perinteisestä juustoisesta kukkakaalikeitosta ihan hirveästi, tekee kerma tästä ketogeenisen.

Tämä on niin helppo varioida määrien (sekä rasvan käytön) kanssa, että oksat pois! Oma määräni tässä ohjeessa on sellainen, josta jää useammalle päivälle annoksia (helppo ottaa töihin mukaan ja superi lämmittää illalla pikaruokana), mutta vähemmälläkin pärjää.

ketogeeninen kukkakaalikeitto

Ainekset

  • 1-2 kokonaista kukkakaalia kantoineen (tai 1-2 pussia pakastekukkakaalia)
  • 8-10 dl vettä (sekaan voi heittää myös kasvisliemikuution)
  • 1 pkt Koskenlaskijaa (perinteinen, vahva, you name it)
  • 2-3dl kuohukermaa
  • suolaa & pippuria oman maun mukaan

ketogeeninen kukkakaalikeitto

Laita vesi kattilaan lämpenemään (lisäten kasvisliemikuutio mikäli haluat) ja ala hienontaa kukkakaalia pienemmäksi. Kukkakaalin voi lisätä kattilaan sitä mukaan kun se on hienonnettu ja jättää kannen alle keittymään. Keitä kukkakaali jo tässä vaiheessa läpikypsäksi (kokeile kypsyys haarukalla tai kauhalla jossain vaiheessa).

ketogeeninen kukkakaalikeitto

Soseuta kypsä kukkakaali sauvasekoittimella sileäksi. Nosta kattila takaisin levylle, lisää sekaan kuohukerma sekä Koskelaskija pieninä paloina. Keittele sekoitellen niin pitkään, että Koskenlaskija on sulanut ja kerma sulautunut joukkoon. Lisää suola sekä pippuri.

ketogeeninen kukkakaalikeitto

Päälle voi paistella esimerkiksi pekonia kuten mulla tässä, leikellä ruohosipulia ja keittoa muutenkin varioida esimerkiksi erimakuisilla Koskenlaskijoilla, lisärasvalla, kanalla, sienillä tai millä ikinä. Muutkin juustot kuin Koskenlaskija toimivat tähän, mutta se on mun suosikki!

Tämä ketogeeninen kukkakaalikeitto on ihan täydellinen kylmien kelien ruoka, sillä se lämmittää sekä mieltä että kehoa! Tästä reseptistä tuli niin paljon, että parin syönnin ja lounaaksioton jälkeen osa löyti tiensä vielä pakkaseen.

Blogin aikaisempi reseptiikka löytyy tagin Reseptit -alta. Vielä ei hirveästi ketogeenisiä reseptejä löydy, mutta pikku hiljaa noita alkaa kertyä (mulla on varastossa pariin jo kuvat kuvattuna!).

Mikä on sun suosikkikeitto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *