Hae
Hannamaria

HAVU Cosmetics – kotimaisia luonnonkosmetiikan huulipunia

*Sisältää mainoslinkkejä

HAVU Cosmetics on ollut mun testilistalla jo julkaisustaan asti, eli noin parisen vuotta. Ihastuin merkissä heti sen kotimaisuuteen, muotoiluun sekä sävyvalikoimaan. Kun pääsin viimein kokeilemaan huulipunia livenä joulua ennen, oli pakko yksi ostaa itselle testiin.

HAVU Cosmetics

Brändi – HAVU Cosmetics

Kyseessä on tosiaan kotimainen brändi, joka valmistaa tällä hetkellä ainoastaan huulipunia. Heidän tuotteensa tehdään Helsingissä ja yrityksen takana on kaksi upeaa nuorta yrittäjää, Tatu ja Lumi. Brändi on vielä melko tuore (ensimmäinen tuotelanseeraus vuonna 2018), mutta saavuttanut sitäkin suuremman suosion mm. Iltalehden nostaessa heidän otsikoihin.

Brändi keskiössä on laatu,eettisyys, luonnonmukaisuus ja suomalaisuus. Pidän brändin perusajatuksest todella paljon ja toivonkin, että heidän tuoterepertuaarinsa laajenee laajenemistaan!

Luonnonkosmetiikka kotimainen huulipuna Luonnonkosmetiikka kotimainen huulipuna

Pakkaus ja ulkomuoto

Näiden huulipunien pakkausmuotoilu on kunnon askel ylöspäin. Ulkopuolen kartonki on ihanan yksinkertainen pitäen sisällään kaikki lainsäädäntöjen mukaiset tiedot sekä lisätietoa kuluttajalle. Tässä myös tuotteen sävystä kertova tarra oli yllättävän todenmukainen.

Kotimaisuudesta viestii aivan ihanasti tervaleppäinen ja haapainen ulkohylsy, joka on hiukan erilainen jokaisessa kappaleessa. Musta sisähylsy on PLA:ta eli polylaktidia, joka on täysin biohajoava polymeeri ja joka valmistetaan maissitärkkelyksestä. Itse puna valmistetaan ja valetaan käsin Espoossa.

HAVU Cosmetics

Koostumus ja pysyvyys

Näissä luonnonkosmetiikan huulipunissa on käytetty vain luonnonvahoja ja öljyjä (Cosmos Organic -sertifioituja). Sheavoi on Soil Association -sertifioitua. Pigmentteinä on yleisesti luonnonkosmetiikassa käytössä olevia pigmenttejä, kuten rautaoksidit, titaanidioksidi ja ultramariinit.

Pysyvyys on yllättävän hyvä luonnonkosmetiikan huulipunaksi. Ei se toki aukoton ole ja käyttäisinkin etenkin tummempien sävyjen kanssa huultenrajauskynää. Mutta kyllä nämä pysyy paremmin kuin jotkin muut peruspunat ja pysyvät ainakin paremman tuntuisena huulilla!

Sävyvalikoima

Tällä hetkellä sävyjä on valikoimassa yhteensä kahdeksan kappaletta. Sävykirjo on hyvin ottanut huomioon perus nudepunien ystävät, kuin tummempienkin ja ylipäätään punaisten huulipunien ystävät. Itse ostin sävyn Lavender, joka sulautuu huuliini aivan ihanasti. Muut suosikkisävyni ovat Red ja Lily.

HAVU Cosmetics

Kokonaisuutena nämä huulipunat ovat aivan todella ihania! Ei voi kuin kehua ja etenkin tämä Lavender on täydellinen arkipuna!

Ostopaikat ja hinta

Yhden huulipunan hinta on n. 30-35 euroa riippuen ostopaikasta. Tätä myyvät monet pienet yksittäiset kaupat ja kivijalat, kuten Jyväskylässä silloin tällöin oleva pop-up. Verkkokaupoista tätä saa mm. *Biodelly.fi:stä sekä *Jolie.fi:stä.

*****

Oon jotenkin todella fiiliksistä tästä kotimaisesta merkistä ja heidän huulipunista! Vaikka juuri pääsin Montrealiin aikamoisille apajille katsastamaan ulkomaista valikoimaa, kyllä tämä koto-Suomessa tehty silti sykähdyttää hiukan enemmän! Odotan innolla mitä tulevan pitää.

Mikä teidän mielipide on kotimaisista huulipunista?

14 kommenttia

 1. Elina / Kerroksia kirjoitti:

  Tosi hieno aluevaltaus! 🙂 Itse suosin arjessa enemmän huulikiiltoja, ja harmillisesti nuo luonnonkosmetiikan punat pääsevät usein pilaantumaan ennen kuin ehdin käyttää niitä loppuun :/

  • hannamariav kirjoitti:

   Sehän niissä meinaa olla, että pitää käyttää melko nopeasti pois suurin osa luonnonkosmen punista että niistä on iloa! Mulla vaihtelee kiiltojen sekä punien välillä, nyt on taas ollut pitkän kiiltokauden jälkeen punakausi.

 2. Sini | Thunder Road kirjoitti:

  Niin kaunis toi Lavender-sävy! Tää firma on kyllä alusta alkaen kiinnostanut tosi paljon, tällaset kauniisti luontoa henkivät pakkaukset kiinnittää heti huomion kaiken muun muovisuuden keskellä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Todellakin, nuo pakkaukset eritoten kiinnittää kyllä huomion! Ja tää Lavender on ihana arkisävy, tullut käytettyä paljon!

 3. Iina / MouMou kirjoitti:

  Siskoni sai multa Havun nudepunan jouluna. Pitääkin kysyä, mitä hän on tykännyt.?

  http://moumou.fi

 4. souliina kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä <3

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tää on mulle täysin uusi brändi, mutta kuullostaa ihan mahtavalta! <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Eikö! Toivon että jatkavat vain kasvua tinkimättä mistään.

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Hienoa, että huulipunissa löytyy kotimainen vaihtoehto ja mikä upeaa, että vielä luonnonkosmetiikassa. Kiitos esittelystä!

 7. Marianne kirjoitti:

  Näitä oon hypistellyt useaan otteeseen! Vaikuttaa niin ihanille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.