Hae
Hannamaria

Valmistuminen koronakeväänä (Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi)

Meikäläinen on kuulkaa virallisesti Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi! Valmistuin nyt neljän vuoden jälkeen Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta ja tiiättekö, oli se kaikki vaivannökö sen arvoista. Ainoa erikoisempi asia vaan oli nyt koronakeväänä valmistuminen ja sen tuomat haasteet.

Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi

Ei se ihan perus kevät

Oon samassa veneessä todella monen muun kanssa. Keskustelin parinkin opettajan kanssa asiasta ja yllättävän moni oli tänä keväänä valmistumassa, koska korona oli saattanut viedä työpaikan ainakin väliaikaisesti ja jäljellä oli vain opiskelu – ja milloinpa siihen olisi enemmän aikaa kuin tänä keväänä.

Miinuspuolena toki oli se, että käsittelyajat venyy, arvioint- ja kirjausajat venyy ja ylipäätään ohjelmat saattavat prakailla. Sattui nimittäin vielä sopivasti JAMKilla tälle keväälle uuden kirjaamissysteemin vaihto toiseen, joka aiheutti osaltaan ruuhkaa koulun päässä. 

Positiivisena taasen oma Mammani tokaisi, etten varmasti muistaisi omaa ammattikorkeasta valmistumista yhtä hyvin ellen olisi valmistunut koronakeväänä. Tämä on aivan totta ja en ollut osannut ajatella asiaa edes tältä kantilta. Onpahan ainakin tarina kerrottavana potentiaalisille jälkipolville.

Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi

”En juhli”

Olin jo ennakkoon päättänyt, että todennäköisesti en omia valmistujaisjuhlia aio pitää. Meikän lähisuku on nykyään niin pieni, että halutessani näen lähes kaikki käydessäni kotikotona kylässä ja ystäväpiiri niin pieni, että oksat pois. Jossain vaiheessa oli puhetta pitää yhdessä opparitoverin kanssa pippalot, mutta tuokin asia jäi viivästymisen ja koronan takia kankkulan kaivoon.

Yhdessä vaiheessa annoin Mammalle vihreää valoa juhlien pitoon, mutta siihenkin pistin jarrut pohjaan. Vihaan olla itse juhlittavana ja oonkin aikuisiällä pitänyt tasan kerran itselleni ystäväpippalot, silloin täytin 25v. Edes eno perheineen ei tiennyt että olin valmistunut, joka kertoo ”juhlinnan” asteesta jotain, haha! Vanhempani antoivat silti aivan parhaan lahjan, nimittäin suuren lahjoituksen ASP-tililleni ja ystävien, sekä poikakaverin kanssa käytiin kevyesti juhlistamassa jo hetki sitten.

Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomiBrändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi JAMK

Kuvat: Meri / Minnean muruja

Opparin aihe: Kestävän kehityksen merkitys markkinoinnin kilpailuetuna kosmetiikkaverkkokaupassa

Jep, arvatkaa oliko vaikea joskus itsekään muistaa koko otsikkoa. Tehtiin kyseinen opinnäytetyö asiakasyritykselle ja kyseltiin viime marraskuussa teiltä apuja kyselyyn vastaamiseen. Tuosta oppari muuttui vielä aika paljonkin ja viimeisen version voit lukea täältä.

Mulle jäi koko prosessista sekä etenkin arvioinnista melko ristiriitaiset fiilikset. Saatu palaute työskentelyvaiheessa ei omien muistiinpanojen ja saaman palautteen mielestä kohdannut sen kanssa mitä arviointilomakkeessa lukee (esimerkiksi käsitteiden avaamisesta saatiin hyvää palautetta, mutta niiden suppeutta taas kritisoitiin arvioinnissa). Asiaakin oli arvioinnissa tottakai ja kehitettävää jäi omaan mieleen vielä jonkin verran, mutta oon tyytyväinen!

Oppariprosessi itsessään on oppimisen kannalta jotenkin todella turha. Samantyylisiä raportteja tulee aiemmin opinnoissa tehtyä paljon ja ne jotka eivät tälläisiä tee, eivät melko varmasti tulevaisuudessakaan niitä päädy tekemään (ei sillä että itsekään niitä hirveämmin tekisin). Monella voi valmistuminen jäädä ylipäätään kiinni opparin teosta, kun taas jotkut saattavat saada siitä paljonkin hyötyä tulevaisuuden työllistymisen kannalta. Ken tietää.

*****

On tää aika hienoa kyllä olla virallisesti Brändinhallinnan & markkinoinnin tradenomi ihan virallisesti! Nyt sitten jatkuu aivan normaaliin tapaan blogi- ja IG-asiat (tosin pieniä uusia ääniaaltoja saattaa olla havaittavissa tulevaisuudessa) sekä päivätyö markkinoinnin parissa (tällä hetkellä IT-talossa). Tässä on sitten alettava miettimään uutta tavoitetta johon ajatuksensa ja aikansa laittaa, mutta jos sitä ennen hetken nyt kuitenkin hölläisi ja nauttisi siitä ylimääräisestä ajasta joka opinnoilta vapautuu.

PS. Pistin myös 100e lahjakortin arvonnan pystyyn House of Organicille tuolla mun IG:n puolella, käykää kattomassa osallistumisohjeet sieltä!

Millaiset valmistujaismuistot teiltä löytyy?

4 kommenttia

 1. suvimaarit kirjoitti:

  Paljon Onnea valmistumisen johdosta ? Maarit/Arjen suklaasuukkoja

 2. Eve/Pinkkiä piiperrystä kirjoitti:

  MIe kans valmistuin tänä keväänä ja olisin halunnut pitää jonkinlaiset bileet ennen muuttoa pois opiskelupaikkakunnalta ja sitten myös tuparivalmistujaiset uudella paikkakunnalla mutta ne nyt jäi. Odottelen edelleen paperista todistusta, joka tulee postissa joskus. Sähköinen todistus ei oikein tuntunut miltään.

 3. Mannnna kirjoitti:

  Onnea valmistumisen johdosta!

 4. Lukija vaan kirjoitti:

  Paljon onnea! ? Samaistun fiilikseen arvioinnista, itsekin keväällä Jamkista valmistuneena.. jäi kieltämättä koko prosessista p….a maku ? ja todistusta sai odottaa melkoisen kauan, melkein kaksi kuukautta myöhässä tuli sitten postissa?? valmistuminen ei tuntunut kieltämättä oikein miltään.. mutta onneksi opiskelu takanapäin ja aika kultaa muistoja ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.