Hae
Hannamaria

SISUSTUSSUNNUNTAI: Iittala on mun ikisuosikki

*Sisältää mainoslinkkejä

Iittala näyttää olevan sellainen brändi, jonka tohinaan en vaan kyllästy. Ekat Iittala Teema  -lautaset ostin ennenkö olin muuttanut edes kotoa pois ja osa noista on mulla edelleen käytössä. Kokoelma on kertynyt kotiin pikkuhiljaa tässä kymmenen vuoden saatossa enkä todellakaan ole ostanut edes isoa osaa lautasista kerralla – hiljaa hyvä tulee!

Lisää sisustusasiaa löydät Sisustussunnuntai -tagin alta. Näköjään on olemassa myös Iittala -tagi.

Iittala Taika Siimes muki

Iittalalla onkin nyt *iiik! -päivät, jossa saa erikoiseriä ja löytöjä aika edullisesti, joten halusin esitellä teille osan mun aarteista tältä paljon rakastetulta merkiltä. Iittala ja Arabia for life näyttää olevan motto astiastoissa meikäläisellä! Tarrajutuista on muuten sanottava sen verran, että pidän niitä kiinni siihen asti kun ne lähtevät itekäsiään pois – tässäkin on montaa kastai.

Tässä ekassa kuvassa on mun vakkarimuki aamukahville, päiväkahville ja kaikille kahvihetkille kun juon kahvit yksin. *Taika Siimes muki 0,4 litran koossa vetää sisäänsä justiin neljä kuppia Moccamasterilla mitattuna ja on täydellinen alotus aamuun. Mulla on tätä 0,4 litran kokoa myös *Satumetsänä ja on ihana kun ne sointuu niin kivasti yhteen.

Iittala

Yhteenkuuluvuudesta on muuten sanottava se, että vaikka oonkin ostanut tässä kymmenen vuoden mittaan ties mitä erilaista Iittala- ja Arabia -tuotetta, sointuu kaikki edelleen kivasti yhteen. Sanoisin, että avain tähän on pitäytyminen muutamassa tietyssä koossa ja mallissa astiastossa, vaikka kuosit sitten vaihtuukin.

Ylläolevissa kuvassa on esillä mun ehdottomia suosikkeja, joista etenkään Sarjaton Metsä -mukia ei enää saa mistään. Sen valmistus on loppunut jo vuosia sitten, mutta samoin koko Sarjaton -linjan. Viimeiset erät taidettiin tehdä 2018-2019 mutta käytettynä näitä voi löytää.

Iittala Sarjaton Metsä muki

Sen sijaan takana näkyvää *Kartion Smaragdi -lasia ilmestyy aleen vielä silloin tällöin. Mulla on näitä kuusi kappaletta tässä isommassa 40cl koossa ja nyt kahden setin saa 12e hintaan normaalin 18e hintaan. Tää väri on niin kaunis ettei mitään rajaa.

Iittala Kastehelmi Taika riisikulho

Kulhoja mulla onkin sitten joka lähtöön eri mallista ja kokoista. Näitä pienempiä kippoja on ihana ostaa eri kuoseissa ja väreissä ja tässä yllä onkin *Taika -riisikulho, jota käytän riisin lisäksi mm. jogurtille, pähkinöille ja muuhun tarjoiluun.

Sen vieressä on *Kastehelmi -sarjan kulho 23cl koossa. Nämä mulla olevat taitaa olla edullisempia välivärejä, mutta omistan kivasti kaksi kumpaakin ja molemmat käy ihanasti kaikkien muiden astioiden kanssa kimppaan. Välivärejä kannattaa metsästää etenkin myymälöistä ja outleteista!

Iittala Teema lautanen Iittala Taika 22cm lautanen Arabia Esteri lautanen

Perusastioina mulla on neljää eri mallia kolmesta eri sarjasta. Isot ruokalautaset on *valkoisia 26cm koon Iittala Teema -lautasia (nyt alessa 11e kpl) ja syvinä lautasina mm. keitoille ja pastoille on *Iittala Teema 21cm syviä lautasia (nyt alessa 11e kpl, aion itse tilata kaksi lisää niin 6kpl setti on täysi). Tämmöiset lautaset haluan olevan aivan perus valkoisia ja yksinkertaisia, muut voi olla sit villiä. Ihana muuten että näitä *perussettejä myydään nykyään, saa kerralla edullisemmin kuntoon jos haluaa (itse ostan aina osissa).

Kuten esimerkiksi leipä- ja kakkulautaset! Nämä *Taika 22cm siniset lautaset toimittaa ihan kaiken ”pienempi kuin iso ruoka-annos” -virkaa. Niin monikäyttöisiä että oksat pois, kalliita vain mokomat (nyt 17e, normisti lähes 27e). Toiset pienet lautaset on *Arabia Esteri 19cm, klassisen söpöjä ja monikäyttöisiä.

Iittala Taika riisikulho Sarjaton Varpu Tanssi kulho Iittala Kastehelmi Iittala Sarjaton Tikki Arabia Pastoraali Iittala Taika keittokulho kannella 0,8 l

Jep, lisää kulhoja. Myönnetää, mulla on kulhofiksaatio. MUTTA! Kuvissa toinen riisikulho sekä kaksi ihanaa Sarjaton Varpu -malliston kuppia. Tuota Varpu -sarjaa olisi ollut ihana saada enemmänkin, harmittaa todella paljon että se on poistunut kokonaan. Jos jollain on sitä myynnissä, kerro! Pohjalla jo myynnistä poistunut Tanssi -sarjan iso kulho, täydellinen mm. salaateille ja poppareille – palvellut mua jo 2016 asti.

Alapuolella pari lisää *Kastehelmi 23cm kulhoa sekä jo poistuneen Sarjaton Tikki -sarjan isompia kulhoja. Täydellisiä isolle jogurttiannokselle, muun muassa. Näitä mulla oli 4kpl joista yhden menetin viime keväänä – jos tiedät että joku myy, hit me up.

Välissä on mun uusimman sarjaihastuksen, *Arabia Pastoraalin, 13cm kulho. Näitä mulla on vain kaksi, mutta ne saa tällä hetkellä riittää. En tarvitse enää itselleni yhtäkään kulhoa! Vielä…

Iittala Essence

Jep, oon Essence -tyttö henkeen ja vereen. Yhdessä vaiheessa oli aika, jolloin KAIKKI valmistuvat saivat näitä lahjaksi. En tiedä mikä tilanne nyt on, mutta rakastan edelleen tätä yksinkertaisuutta ja samaan aikaan näyttävyyttä.

Mulla on muutama *valkoviinilasi, *punaviinilasi, shottilasi sekä kaksi *kuohuviinilasia. Enempää ei kaappiin tällä hetkellä mahdu vaikka epämääräiset määrät ärsyttääkin, täydennän sitten myöhemmin kun niille tulee enemmän käyttöä ja tarvetta. Shottilasit on näköjään poistuneet valikoimista, mutta *Ultima Thulea vielä löytyy.

Kastehelmi kynttilälyhty 64 mmAlvar Aalto -kokoelma kulho 75 mm Smaradgi Iittala Alvar Aalto Maljakko Smaragdi 251mm 160mm valkoinen

Kynttilöille mulla on olemassa sekä *Kastehelmi 64 mm -lyhtyjä kuin aivan perus *Kivituikkujakin. Nyt mua kiehtoo enemmän Kastehelmen tekemä valo, joten ne on nyt kierrossa esillä.

Tein aivan uskomattoman löydän pari kolme vuotta sitten Sokokselta (vielä edullisemmin kuin nyt iiik!-päiviltä). Löysin tämän *Alvar Aalto -kokoelman 75 mm -kulhon tässä ihanassa Smaragdi -värissä ja olihan se mun kotiutettava. Nyt pidän siinä avaimia sekä vaihtorahaa, on sinne näköjään pari korkkiakin eksynyt tässä ajan saatossa.

Saman värinen *251mm maljakko oli mun toinen löytö viime keväältä paikallisesta Iittala Outletista. Toi väri on vaan niin täydellinen, että ei toista. Paitsi tuo *puhdas valkoinen, joka mulla on 160mm koossa – tää melko vanha, kuten tarrastakin näkyy, mutta aivan virheetön edelleen ja palvelee niin hyvin. Violettia kun vielä saisi joukkoon siinä pienimmässä koossa niin avot!

*****

Ja jos jollekin ei vielä tullut selväksi niin rakastan astiastoja sekä koriste-esineitä ja niillä leikkittelyä. Haluan myös että ne on käytössä eivät vain koristeena jossakin, vain erikoisimmat kamat ovat erikoistilaisuuksiin (kuten superohuet Ultima Thulen lasit).

Tämän takia välillä perheessä onkin menetyksiä, mutta onneksi kyse on vain astioista jotka voi (lähes) aina korvata. Nyrkkisääntönä itse muuten pidän, että settiin ei tule mitään punaista hallitsevana värinä – sitä voi olla aksenttina, muttei päävärinä. Näin pakka pysyy kasassa!

Näiden lisäksi kaapissa on vaikka ja mitä muuta, mm. iki-ihana *Sarpaneva -pata ruoanlaittoon (joululahja), *Arabia Uunikokki -vuoka (peritty äidiltä), lukuisia *Muumimukeja odottamassa lisätilaa keittiöön sekä *Mariskooleja useassa ihanassa värissä. Liian pieni asunto pitää kaikkea ihanaa kerralla esillä, jonka vuoksi nämä ruokailuvälineet ja koriste-esineet kiertääkin aika vahvaa tahtia ympyrää asunnossa. 

Onko teillä jokin sarja jota keräilette?

4 kommenttia

 1. Eve/Pinkkiä piiperrystä kirjoitti:

  Näyttää aika samalta kun omat kaapit ja hyllyt 🙂 Mulla on kans pohjana valkoinen teema ja sitten väreinä on lähinnä Kokoa. Osin on eri vuodenaikoihin sopien eli jouluksi punaista ja harmaata ja kevääksi pastellivärejä. Etenkin Kokon pikkukulhoja on monta kun aina pitää saada uudessa värissä. Mutta ne onkin päivittäin käytössä jogurtin tai puuron kanssa.
  Muutin keväällä ekaan ”aikuisen kotiini” opiskelujen jälkeen ja toin vihdoin vanhempien luona odottaneet laatikot. Löytyi sitten Iittalaa aika paljon jemmattuna rippijuhlien ja lakkiaisten jälkeen. Mariskooleja on enemmän kuin asunnossa on laskutilaa.

  • hannamariav kirjoitti:

   Noni, tiedät siis mitä ajan takaa! Onkin kiva kun on hiukan ”kausittain” astioita, mm. erilaista jouluun tms. Hyvä idea 😉

 2. JonnaH. kirjoitti:

  Iittalalta Taika on ainoa sarja jota kerään. Kaikki alkoi, kun halusin saada ne punaiset jouluastioiksi, sen jälkeen olen keräillyt muitakin värejä sekä Siimestä. Ainoastaan ne musta-valkoiset ja sini-valkoiset Taikat eivät kolahda muhun, vähän liian tylsiä. 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Taika on kyllä kaunis! Muhun taas ei kolahda tuo punainen, näin ne makuasiat eroaa 😀 Siimes on kyllä superkaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *