Hae
Hannamaria

Toimiiko ystävyys 12 vuoden ikäerolla?

Oon monesti miettinyt sitä, miten oon aina löytänyt kavereita ja ystäviä sieltä vanhemmasta ikäpolvesta nuorempaa tai omaikäistäni ikäpolvea paremmin. Vieläkään en osaa antaa tähän täysin vastausta, mutta siitä on ainakin ollut hyötyä nuorena työelämään siirtyessä.

Meillä on Merin kanssa ikäeroa 12 vuotta ja molemmat todetaan tässä jaksossa, että kumpikaan ei voisi seurustella näin suuren ikäeron kanssa, mutta kaverisuhteessa asia ei niin haittaa. Meidän ystävyyssuhde ei oo joutunut koetukselle, mutta esimerkiksi saksalaisen ystäväni Mandyn kanssa meillä on ollut omat haasteemme. Hän ylipäätään asuun Saksassa eikä enää käy tasaisesti täällä ja ikäeroakin meillä on n. kymmenen vuotta, joten parit riidat ollaan saatu aikaiseksi.

Merin kanssa tultiinkin tulokseen, että meillä haasteita ja riitaa voisi tulla ihan vain muutamasta asiasta. Keskusteltiin nuo jaksossa läpi ja pohdittiinkin että tullaanko tuohon pisteeseen koskaan menemään! Meidän onneksi minoon hiukan vanha sielu, sillä oon nuoresta asti tykännyt vähän ns. ”iäkkäämpien jutuista” kuten illanistujaisista baarin sijaan, en tykkää Snapchatista (vaikka työn puolesta sitä pitääkin ymmärtää ja osata käyttää) ja mitä kaikkea muuta.

Tässä jaksossa käsitellään tarkemmin mm. 

  • Onko iällä väliä kaveri- ja ystävyyssuhteissa?
  • Millaisia haasteita ikäero tuo ystävyyteen?
  • Miten ystävyys määritellään äikuisiällä?
  • Kuinka vahvaa ystävyyttä voi syntyä eri-ikäisten välille?

Loppubiisinä on mun valinta. Tällä kertaa valitsin itselleni todella resonoivan biisin, eli Keko Salatan ”Vanha (feat. BEHM).” Tämä siksi, että koen olevani jo näin ”nuorena mummoutunut”, kuten mm. selkävaivat antavat ymmärtää ja ylipäätään kohta ”En mä haluu olla nuori, Ku en mä osaa olla nuorekas” pitää mun kohdalla niin paikkansa.

Äänikirjoista tykkäävät nyt korvat hörölle! Uudet *Nextory käyttäjät saavat 30 päivän ilmaisen kokeilujakson käyttämällä rekisteröityessä koodia ”Suhteellista”! Pääset rekisteröitymään kys palveluun *täältä.

Suhteellista Podcast voiko ystävyys toimia suurella ikäerolla

Kuuntele podcastia:

Spotify
Anchor.fm
Apple Podcast

Seuraa Instagramissa @suhteellistapodcast

Onko teillä ystävyyssuhteita isolla ikäerolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *