Hae
Hannamaria
Kaupallinen yhteistyö

Ryhdin korjaus selkäleikkauksen jälkeen – apuna ryhtiremmi

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa.com

Mun ongelma selkäleikkauksen jälkeen on ollut yleisesti keskikropan heikkous sekä ryhdin huonous. Huomaan tän etenkin työn parissa kun teen näyttöpäätetöitä, jolloin varsinkin istuessa ryhti ns. ”lässähtää”, eli hartiat työntyy eteen ja yläselkä on pyöreä. Seisoessa vaiva ei ole niin paha, mutta huomaan silloinkin todella helposti nojailevani pöytään ja seisoen miten sattuu. Nyt  kun ryhtiremmin on ollut kolmisen viikkoa käytössä on fiilis aivan eri.

Tutustu myös muihin Hyvinvointi -kategorian postauksiin.

Mikä on ryhtiremmi & kuinka se toimii?

Ryhtiremmin tarkoitus on muistuttaa pitämään oma ryhti oikeana samalla vahvistaen ryhdikästä asentoa ja auttaen löytämään sulle sopivan, ryhdikkään asennon. Ryhtiremmin tarkoitus ei ole pakottaa lapoja yhteen, ei olla kiristävä ja oikein käytettynä se on lähes huomaamaton. Toisin kuin usein luullaan, ryhtiremmi ei passivoi selän omia lihaksia vaan auttaa niiden aktivoinnissa.

Säätäminen oikein tapahtuu kahden tarrakiinnikkeisen soljen avulla, ensin vetäen alas, sitten eteen ja lopuksi kiinnittäen taljat ryhtiremmin etuosaan. Mulla on tästä ryhtiremmistä koko L, joka on tarkoitettu 75-110kg aikuisille (kokoja löytyy XS-XL).

Tässä on tosi hyvin säätövaraa, jonka takia sitä voi käyttää arjen askareissakin. Ja muistakaa, että tämänkin kanssa käyttö tulee aloittaa asteittain 10-20 minuutin määrästä pariin tuntiin päivässä – itse aloitin pitämällä tätä lyhyiden palaverien ajan pidentäen käyttöaikaa.

Kipukauppa ryhtiremmi

Ryhtiremmi apuna selkäleikkauksen jälkeen

Huomasin heti leikkauksen jälkeen koko fiiliksen olevan ns. ”lässähtänyt” aina keskivartalosta ryhtiin asti ja valittelinkin tästä Instagramin Stooreissa muiden fiilisten ohessa. Sain yhdeltä teistä viestiä ryhtiremmistä ja puhuin asiasta työfyssarin kanssa, joka kehotti kokeilemaan ryhtiremmiä alaselän tukityynyn lisänä jos sellaiseen on mahdollisuus.

Fyssarilta sain tosin hyvän määrän jumppia keskivartalon lihasten vahvistamiseen. Nuo jumppaohjeet koskevat kuitenkin pääasiallisesti syviä lihaksia ja ryhdin parantamiseen sekä lapojen aukaisuun sain vain venyttelyohjeita.Noiden venyttelyohjeiden lisäksi halusin testata muitakin keinoja.

Sain tämän ryhtiremmin omaan käyttöön n. kolme viikkoa sitten ja lähes päivittäisen työpöydän ääressä tapahtuneen käytön jälkeen fiilis on aika hyvä! Etenkin istumatyötä tehdessä huomaan eron tosin hyvin, jolloin mun koko selkä saattoi olla tosi kaareva ja ryhti länässä. Seistessä ongelma on ollut pöytään nojailu ja hassut asennot. Keskikropan jumppien ja tämän ryhtiremmin ansiosta ollaan edistytty jo huomattavasti! 

Oon käyttänyt työpöydän ääressä olemisen lisäksi tätä ryhtiremmiä nyt myös salilla käydessä sekä kotona keskivartalojumppia tehdessä, joiden kanssa tämä on ollut ihan lyömätön. Myös päivittäisissä askareissa, kuten ruoanlaitossa on ollut mukava huomata ero tämän kanssa tehdessä.

Kipukauppa ryhtiremmi Kipukauppa ryhtiremmi

ryhdin korjaus jatkossa

Aion jatkaa tämän ryhtiremmin käyttöä ja tavoitteena on jossain vaiheessa päästä tilanteeseen, jossa oma ryhti on niin hyvä ettei päivittäiselle käytölle ole enää tarvetta. Tässä kohtaa kropan asentojen korjaamista ja leikkauksesta toipumista tämä on kuitenkin suuri apu!

Mun ryhtiremmi on Kipukauppa.com:sta, jonka valikoimasta löytyy erilaisia apuvälineitä arjen vaivoihin sekä valmennuksia, joiden kanssa esimerkiksi niskakipuja voi lievittää. Hintaa tällä tuotteella on n. 60€, mutta tuote on nyt tarjouksessa reilulla kolmella kympillä (ja kaupan päälle tulee treeniohjelma niska-ja hartiakivun lievitykseen). Halutessasi voit vielä tsekata mun kokemusvideon Youtubesta ja tästä alta!

Onko ryhtiremmi sulle tuttu väline?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Lue myös:

Selkäleikkauksesta kuntoutuminen nytkähti etiäpäin

Mummoksi 26-vuotiaana (välilevynpullistuma nuorella -edition)

-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa.com

4 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Tuo olisi kyllä hyvä meille nuoriso-ohjaajillekin. Paljon tehdään myös päätteellä töitä.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Olen tästä kuullut ja joskus hankintaakin pohtinut. Näin näyttöpäätetyötä tekevälle olisi todella hyvä!

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Olen joskus kuullut tästä. Tämä olisi varmasti hyödyllinen, koska teen paljon näyttöpäätetyötä.

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Minulle ryhtiremmi on ihan uusi väline. Olen keppijumpalla yrittänyt auttaa ryhtiäni, mutta nyt sait minut innostumaan tästä ryhtiremmistä. Nyt pitää tutustua tärkeään aiheeseen, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.