Hae
Hannamaria

Lomamuistoja: Lontoo vuonna 2014

Kuvittelin ihan pokkana, että Lontoon reissusta on vasta vuosi, mutta todellisuudessa kävin siellä marraskuussa 2014… Mihin tämä aika menee? Kuitenkin, iski aiemmin pieni kaiho päästä Lontoo-fiilikseen jälleen ja päästä fiilistelemään etenkin Oxford Streetin jouluvaloja sekä Big Beniä. Niin ja Warner Brosin studiota…

Lontoo Big Ben Lontoo Hyde ParkLontoo Hyde Park Lontoo Westminster station

Lontoo ja Britannia muutenkin on aina ollut sellainen, jossa olen tiennyt haluavani päästä käymään useamman kerran. Nyt kun nämä perusnähtävyydet on nähnyt, Tower Bridgen kunnollista näkemistä lukuun ottamatta, voi seuraavalla reissulla mahdollisesti keskittyä siihen muunlaisen Lontoon tutkimiseen. Siihen vähän rosoisemman puolen esiinkaivamiseen, pubikulttuuriin ja no tottakai shoppailuun, Harrods on nimittäin vielä kokematta.

Lontoo Warner Bros. Harry Potter Lontoo Warner Bros. Harry PotterLontoo Warner Bros. Harry Potter Lontoo Warner Bros. Harry Potter

Visiitti Warner Bros. studioille Pottereiden kuvauspaikalle on myös kokemus jota en unohda. Lippu ei ollut pahan hintainen verrattuna siihen mitä tälläinen potterfanaatikko pääsi kokemaan; suuri sali, Viistokuja, erilaiset elokuvien rekvisiitat, pienoismallit ja kaikki. Kierros huipentui tuolla ylhäällä nähtävään linnaan, jota kierti kokonainen liuska ympäri niin, että sen pääsi näkemään joka puolelta. Se on muuten aivan järkyttävän iso, sillä kun seisoin sen juurella jatkui se 2-3 kertaa minun mittani korkeammalle!

Mies tuossa yksi päivä tokaisi, että meidän pitäisi lähteä käymään Lontoossa. Jos en olisi opiskelija ja rahatilanne olisi aavistuksen parempi, niin mikä jottei. Odottelen kuitenkin innolla vaihtoa ja vaihtokohteen pohdintaa – mies lupasi jo tulla vierailemaan useasti. Tällä hetkellä tilanne on se, että tahtoisin yhden lukukauden (kevään tai syksyn) olla vaihdossa joko amerikassa, britanniassa tai saksassa. Onneksi on vielä aikaa miettiä mahdollisuuksia, sillä tällä hetkellä Lontoo jostain kumman syystä houkuttelee eniten.

Onneksi kaipuuta ulkomaille kuitenkin hillitsee minireissu Tallinnaan! Kun tämä postaus tulee ulos, ollaan itse asiassa joko nousemassa laivaan tai jo ajelehtimassa kohti kyseistä kaupunkia. Vietetään siellä yksi yö tutustuen vanhan kaupungin jouluhulinaan sekä pohtien mita tuomisia toisi kotiin. Hiukan harmittaa että Too Facedia ei enää kaupungista saa, hymph, mutta eiköhän River Islandilta jotain tartu matkaan.

Kaipaatteko te joskus kohteisiin, jossa olette jo käyneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *