Hae
Hannamaria

Kasvot suojattuna kesään: Clarins High Performance Sun Care -aurinkovoiteita kasvoille

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulle lähetettiin hetki sitten kotiini paketti, josta bongasin heti uudistuneita Clarins High Performance Sun Care -aurinkovoiteita kasvoille; Dry Touch Sun Care Cream ja Invisible Sun Care Gel-to-Oil.

Aikaisempina vuosina olen tehnyt mm. kasvoille tarkoitettujen aurinkotuotteiden koontipostauksen etenkin entiselle akneiholle, mutta lähes kaikki tuotteet tuon postauksen jälkeen ovat uudistuneet.

Clarins High Performance Sun Care aurinkovoide kasvoille

Uudistunut Clarins High Performance Sun Care -aurinkouotelinja

Tiedotteen mukaan koko Clarinsin aurinkovoidelinja on uudistunut ja sisältää vartalotuotteet mukaan luettuna 12 eri tuotetta (10 suojaa ja 2 aftersunia). Minulle tuli osa vartalotuotteista (etenkin spray ja aftersun on ihania!) ja nämä kaksi kasvoille tarkoitettua tuotetta.

Näiden lisäksi kasvoille on kaksi Mineral Sun Care -tuotetta sekä näistä Dry Touch -tuote pienemmällä kertoimella. Koko linjassa on vain suojakertoimella 30 ja 50+ varustettuja tuotteita ja koostumukset eroavat jonkin verran, joten ero on selkeää luoda (lisäksi SPF30 -tuotteet ovat keltaisia pakkauksiltaan, 50+ on oranssi).

Hintaluokka jokaiselle linjan tuotteelle on n. 30€ ostopaikasta riippuen. Kaikissa tuotteissa on UVA- ja UVB-suoja.

Clarins High Performance Sun Care aurinkovoide kasvoille Clarins High Performance Sun Care aurinkovoide kasvoille

Koostumukset

Yritin demota näitä kahta koostumusta myös kasvoilla, mutta ero ei näkynyt tarpeeksi selkeästi. Kädellä sen sijaan ero tuli huomattavasti esille, mutta myös pelkkä kasvotuntuma tekee näiden kahden välille suuren eron.

Vasemmalla oleva Invisible Sun Care Gel-to-Oil -aurinkovoide on kevyt, helposti levittyvät ja erikoinen tuote, sillä se muuttuu geelimäisestä tuotteesta öljymäiseksi kun sen levittää loppuun asti (kuvassa jätin sen geelin ja öljyn välimuotoon). Tämä on hiukan helpompi ja nopeampi levittää kuin vieressä oleva, aavistuksen paksumpi voide. Koostumuksesta tosiaan muuttuu öljymäinen heti kasvoille levitettynä.

Oikealla oleva Dry Touch Sun Care Cream -aurinkovoide on koostumukseltaan paksumpi tuote, mutta levittyy nopeasti ja helposti ihoon. Tätä joutuu levitysvaiheessa työstämään hiukan enemmän kuin toveriaan, mutta se silti häviää ihoon hyvin. Tämä on se, mihin perinteisesti olen ainakin itse tottunut kun puhutaan kasvoille levitettävistä aurinkosuojista.

Kumpikaan Clarins High Performance Sun Care -aurinkovoiteita ei luo valokuviin ”flashbackia”, joten niitä voi huoletta käyttää meikin alla.

Clarins Invisible Sun Care Gel-to-Oil aurinkovoide

Invisible Sun Care Gel-to-Oil -aurinkovoide

Sopivuus: (Pinta)kuivasta normaalille iholle

Tämä jää kasvoille kuin suojaava öljy, kuten nimikin antaa ymmärtää. Tämä tuote on suunniteltu niin, että sen voi levittää myös märälle iholle ja ”koostumuksessa öljypisarat ja aurinkosuodattimet on yhdistetty vesimäiseen geelin” (suora lainaus tiedotteesta). Vesi häviää iholle hierottaessa jättäen jälkeensä öljyn ja auringolta suojaavat osat.

Tämän sanotaan sopivan jopa herkälle iholle ja kehtaisin väittää, että tämä toimii parhaiten kuiva- ja normaali-ihoisilla, jotka haluavat hiukan hehkua sekä suojaa kasvoille esimerkiksi meikin alle. Et varmasti  tarvitse erillistä heleyttävää pohjustusta tämän kanssa, vaan kasvot jäävät hehkumaan luonnostaan kuitenkaan ilman liian öjlyistä tunnetta.

Tuoksu on miellyttävä läpi koko linjan, kuten myös tässä tuotteessa. Tässä sen huomasin tosin vahvemmin kuin toverissaan Dry Touchissa, sillä tämä ei kuivu ihoon aivan täysin joten kevyt tuoksu jää leijailemaan. Se ei ole perinteinen ”aurinkorasvatuoksu”, vaan kevyen puuterinen ja aika miellyttävän pehmeä.

Saatavuudessa voi tämän tuotteen kohdalla olla pieni hickup; vaikuttaa siltä että moni merkki on ottanut muut linjan tuotteet valikoimaan, muttei juuri tätä. Kivijalassa varmasi isoimmat liikkeet myy, verkosta löydät tämän Cocopandalta.

Clarins Dry Touch Sun Care Cream aurinkovoide

Dry Touch Sun Care Cream -aurinkovoide

Sopivuus: Kuivasta rasvoittuvalle iholle

Se miksi sanon tämän olevan sopiva lähes kaikille ihotyypeille perustuu oletukseen, että tämän alla pidetään erillinen ihonhoitorutiini. Etenkin kuivaihoiset tarvitsevat varmasti toisen kosteuttavan tuotteen alle, rasvoittuvamman ihon omaavat saattavat päästä vain tämän kanssa pälkähästä perinteisen päivävoiteen sijaan.

Lopputulos on kevyen mattapinnan antava, muttei todellakaan kuivattava vaan kevyesti kosteuttava. Tämä sopii omalle iholleni paremmin meikin alle kuin Gel-to-Oil, sillä etenkin kesällä kaipaan lisäpuskuria pitämään meikin paikallaan ja tämä mattaisen koostumuksensa kanssa sen antaa.

Tuoksu on edelleen hyvä ja purkissa sekä kädellä täsmälleen samanlainen kuin Gel-to-Oil -versiossa, mutta tämän kanssa se ei jää kasvoille leijumaan yhtä vahvasti (sillä tuote imeytyy koostumuksensa vuoksi enemmän).

Saatavuus on tämän tuotteen kohdalla helpompi, sillä lähes jokainen Clarinsia myyvä paikka myy myös tätä (tai SPF30-versiota). Kivijalat on tutut Sokos, Stockmann ja KICKS, verkossa tätä myy mm. eleven.fi, KICKS.fi ja Nordicfeel.fi.

Clarins High Performance Sun Care -aurinkovoiteita kasvoille

————————

Näin loppuun se perinteinen muistutus: muistakaa suojata myös dekolteen alue, käyttää aftersunia ja etenkin mikäli hikoilette, käytte uimassa tai muuten vain pyyhitte kasvojanne / kroppaanne jatkuvasti lisätkää aurinkosuojaa pitkin päivää!

Mikä on teidän suosikki kasvojen ihon suojaamisessa?

9 kommenttia

 1. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Mä oon vasta viime vuosina tutustunut enemmän näihin erityisesti kasvoille suunnattuihin aurinkotuotteisiin. Sain joskus sellaisen Garnierin suihkutettavan kasvojen aurinkosuojan kokeiluun ja se oli mainio. Nää kuulostaa kyllä mielenkiintoisilta! 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   On ollut hienoa huomata että lähiaikoina on enistä enemmän ollut kasvoille erilaisia ja eriteltyjä tuotteita!

 2. Asta B. kirjoitti:

  Nämä voisi kieltämättä olla paikallaan! Mulla on psori-iho, joten auringossa oleminen ei itsessään olisi ollenkaan hassumpi juttu – kunhan tosiaan vaan muistaa suojata itsensä hyvin. Hyvää kesää siulle, Hanna! 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Juurikin näin, aurinko on ihana kunhan siltä vaan muista suojautua! 🙂 Ihanaa kesää sinullekin!

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Vaikuttaa tosi hyviltä. Itse olen käyttänyt kasvoilla nyt Puhdas+ aurinkovoidetta kasvoille, joka sisältää kollageenia. Se on ollut myös tosi hyvä 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Oi pitääpä tutustua, heti kun on Puhdas+ kyseessä herää mielenkiinto!

 4. Helena kirjoitti:

  Tulipa hyvään saumaan tää postaus kun loma alkaa ja pitäs löytää hyvä airinkovoide. Kivasti oot esitelly nää tuotteet. Ilahduttava postaus kyllä. Kiitos :).

 5. Minna kirjoitti:

  Nämä Clarinsin tuotteet ovat aina aivan huippuja ja sama setti minulla odottaa vain käyttöön ottamista:) Olen innoissani, sillä lähden heinäkuussa Roomaan, joten siellä varsinkin näitä testaan:) Punaisen ja couperoottisen ihon omaavana, juuri aurinkoa tulisi vältellä ja käyttää suojaa, mutta ei aina jaksa olla varjossakaan, joten nämä ovat varmasti loistotuotteita minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *