Hae
Hannamaria

4 x Helppo valmistujaismeikki -vinkki

*Sisältää mainoslinkkejä

Jälleen on se aika vuodesta kun niin moni valmistuu milloin mistäkin opinahjosta, joten helppo valmistujaismeikki on vinkkeineen on varmasti monen agendalla! Mulle valmistujaismeikissä (kuten muussakin juhlameikissä) on tärkeää muutama pointti, jotka halusinkin teille nyt listata!

Kuvissa on yksi malli miten helpon, yksinkertaisen ja kestävän juhlameikin voi toteuttaa korostaen omia parhaita puoliaan. Silmämeikki on muuten tehty täysin samoilla paleteilla joita käytin pohjameikissä varjojen ja valojen tuomiseen kasvoille, joten tuotemääräkin vähenee entisestään!

Helppo valmistujaismeikki Helppo valmistujaismeikki

1. Valitse käytätkö lämpöisiä vai kylmiä sävyjä

Tämä ei koske pelkästään meikkiä, vaan myös koko asukokonaisuutta. Olo on varmasti itsevarmempi jos kaikki käy yhteen ja tukee kokonaisuutta ja siinä suurta osaa näyttelevät eri sävyt jotka valitset kokonaisuuteen. Etenkin silmä- ja huulimeikissä yhteen sopii jos pohjasävyt ovat joko kylmiä tai lämpimiä, sillä ruskeita ja punaisiakin on niin paljon erilaisia.

Itse esimerkkinä, mulla ei tällä hetkellä ole niin itsevarma olo hiusteni takia kun niissä on kyllä toisiaan tukevia sävyjä, mutta osa on pinkimpää ja osa sellaista jota haluaisin. Tuota kuitenkin fiksataan taasen kohta ja sitä ennen keskityn siihen että muut osat kasvojen lähellä käy sävyineen yksiin.

2. Tee pohjasta kestävä viimeistelysuihkeen ja ihollesi sopivien pohjatuotteiden kanssa

Itse suosin juhliin ja pitkiin päiviin kunnollista pohjustusta, vähintään semi-mattatuotteita ja kunnollisia viimeistelysuihkeita jotka pitävät kaikki yhdessä meikin mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään. Esimerkiksi mun Meikkivoidemaanantai -postaussarjasta löytyy vinkkejä hyviin pohjatuotteisiin.

Pohjatuotteet kannattaa valita oman ihon mukaan perussääntönä pitäen, että kuiva iho tarvitsee tuotteita jotka eivät kuivata ennestään jo kuivaa ihoa ja öljyyntyvä iho kaipaa tuotteita jotka hillitsevät öljyyntymistä päivän mittaan. Näin kesän kynnyksellä pohjan ei myös tarvitse olla millään tavalla paksu tai edes täysin peittävävä, mutta ilmeen freesauksen kannalta etenkin tummat silmänaluset on ihana pyrkiä saamaan mahdollisimman hyvin piiloon.

Helppo valmistujaismeikki Helppo valmistujaismeikki

3. Sitoudu valitsemaasi huulimeikkiin

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin itse ärsyyntyä omasta huulituotevalinnastaan kun se ei pysy, näytä hyvältä ensimmäisen kahvikupposen jälkeen tai lähtee leviämään huulten rajojen ulkopuolelle. Jos olet tottunut huulituotteiden käyttäjä, anna mennä ihan vapaasti juhliin ja muuhun lookiin sopivalla punalla oletuksena ollen, että jaksat sitä sitten korjailla pitkin juhlaa jos tarvis.

Jos huulituotteet ei normaalisti kuulu repertuaariin, voit helposti mennä vain kiiltävällä huulirasvalla, kevyesti sävytetyllä huulikiillolla tai nudepunalla joka on melkein saman sävyinen kuin omat huulesi. Voit myös valita mahdollisimman pitkäkestoisen punan, joka pysyy läpi kaiken ja vaatii vain kevyesti korjailua. Nämä ovat yleensä mattatuotteita, kuten nämä ikisuosikkini YSL Tatouage Couture Liquid Lip Stainit.

4. Tuo kasvoille valoja ja varjoja

Valmistujaisissa useasti otetaan suuri määrä kuvia joihin itsekin saattaa joutua, joten kasvoja kannattaa varjostus- ja korostustuotteilla hiukan muotoilla. Valitse varjostukseen sellainen tuote (puuterinen tai nestemäinen) joka ei ole liian keltainen, älä levitä varjostuspuuteria liian alas kasvoja tai tuo sitä liian pitkälle kohti kasvojen keskiosaa, jotta ilmeestä tulee tasapainoinen.

Korostustuote viedään niihin kohtiin joihin haluat että valo osuu ja jotka sanan mukaisesti korostuvat. Nenän silta ja -kärki, poskipäiden korkein kohta, kulmaluu sekä amorinkaari ovat yleisimpiä paikkoja joihin korostustuotetta voi levittää.

Helppo valmistujaismeikki

Sellaiset vinkit voin suorilta käsin antaa!

Itse haluan lisäksi korostaa sellaisia kohtia kasvoista joista pidän ja hiukan häivyttää sellaisia, joiden suurin fani en ole. Näin olo on itsevarmempi ja fiilis parempi, ja onhan tämä sinällään perinteisemmänkin arkimeikkaamisen yksi pääpointti – tehdä itsestä hiukan freesatumpi versio. Toki värikäs meikkaaminen ja muu on sitten asia erikseen ja nautin niistäkin ihan tuhottomasti toivoen että värikkäästi ja erilailla meikkaamiselle olisi enemmän aikaa.

Käytetyt tuottehet

(* -merkitty on saatu tuote)

Pohja:
Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base -pohjustustuote
Tony Moly Egg Pore Silky Smooth Balm -pohjustustuote
*L’Oreal Infaillible 24h Fresh Wear -meikkivoide (sävy 15 Porcelain)
Jeffree Star Cosmetics Magic Star -peitevoide C7 (postaus tuotteesta)
Jeffree Star Cosmetics Magic Star -irtopuuteri Fair (postaus tuotteesta)
Make-up Revolution Iconic Lights & Contour Pro -paletti
Ofra x Nikkietutorials Everglow -korostuspuuteripaletti
MAC Cosmetics Prep & Prime Fix+ -suihke
Urban Decay All Nighter -meikinkiinnityssuihke
BeautyBlender Re-Dew -meikinviimeistelysuihke

Silmät & kulmat:
Make-up Revolution Iconic Lights & Contour Pro -paletti
Ofra x Nikkietutorials Everglow -korostuspuuteripaletti
IsaDora Inliner Kajal -silmänrajauskynä (56 Blonde)
Maybelline Total Temptation -ripsiväri (postaus tuotteesta)
BBB London Ultra Slim Brow Definer (sävy Indian Chocolate)
Eylure x Fleur de Force Brow Tamer (dark)

Huulet:
YSL Tatouage Couture Liquid Lip Stain 11 Rose Illicite

————————

Mulla on valmistuminen edessä vasta tulevan joulun alla. En ole vielä varma meinaanko juhlia pitää ollenkaan vai lähdenkö vain ulkomaille asian kunniaksi. En koskaan ole ollut mikään hullu juhlija tai valmistujaisten pitäjä, joten voi olla että vaan skippaan omat juhlat! Mutta kertokaa miten te juhlitte valmistujaisia!

Millaiset on / oli sun valmistujaiset?

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistavia vinkkejä! 🙂 Itse olen tehnyt meikit niin ylioppilasjuhliini kuin amk:sta valmistuessani, mutta en kyllä yhtään muista minkälaiseen silloin olen päätynyt 😀

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitti! Silloin on varmasti ollut hyvä niissä olla varsinkin jos ei huonoja muistoja ole jäänyt 😀

 2. Mia Malmi kirjoitti:

  Ihanan raikas meikki! Kiitos vinkeistä! Mun valmistujaisista on piiiitkä aika, mutta ainakin kävin silloin kampaajalla ja olin ostanut valkoisen mekon. Koti oli täynnä kavereita. Vanhukset lähti juhlien jälkeen mökille ja saimme koko kämpän käyttöömme. Hauskaa oli ja elämä edessä. 🙂 Seuraavana päivänä särki hieman päätä jostain syystä…

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Jännä juttu että oli hiukan tukka kipiä 😀 Kuulostaa kyvällä kivalta nuo juhlat!

 3. Marjut kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä. Odotan josko pääsisi jo pian kesän juhliin, niin saa laittautua <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Mulla ei ole yksiäkään juhlia tänä kesänä, mutta onneksi se ei estä laittautumista 😀

 4. Anna kirjoitti:

  hyvät vinkit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *