Hae
Hannamaria

Ostin & ihastuin: Suunto 3 Fitness Gold -fitnesskello

Reilu nelisen viikkoa sitten ranteeni tulevaisuus mullistui ja siihen muutti Suunto 3 Fitness Gold -fitnesskello. Päätin palkita iteni sekä hyvin alkaneesta ketogeenisestä ruokavaliosta, että uudesta työpaikasta. Salaa olin halunnut jo hetkittäin jonkinlaista fitness -kelloa kuten Fitbittiä tai Garminin vastaavia, mutta mitään en ollut hankkinut.

Suunto 3 Fitness Gold

Kyselin kavereilta neuvoa asian suhteen, sillä porukasta löytyy urheiluhulluja ja tyyppejä, jotka omistavat erilaisia fitness- ja älykelloja. Tämä sai heittämällä kolme (vai jopa neljä?) suositusta tyypeiltä jotka urheilevat paljon ja haluavat muutenkin seurata mm. palautumistaan, joten hankalahan tuohon oli alkaa vastaan väittämään.

Suunto 3 Fitness Gold

Olen ihan superinnoissani tästä, sillä siinä on niin paljon plussaa (ja se sattui olemaan vielä paikallisessa Gigantissa alessa, jeij!). Toki joitakin miinuksiakin löytyy, mutta aloitetaan niistä plussista.

Ulkonäkö on mahtava ja vielä tälläkin hetkellä valkoinen on oikeasti puhdas valkoinen. Se on tarpeeksi siro omaan ranteeseen, mutta kuitenkin oikeasti kellon kokoinen ja näköinen. Tämä synkkautuu myös puhelimessa olevan appin kanssa, josta suuri plussa! Kuvissa tämä näkyy hyvin mm. kun kerron ketogeenisesta ruokavaliostani.

Suunto 3 Fitness Gold
Suunto 3 Fitness Gold Suunto 3 Fitness Gold

Olen etenkin unenmittaustoiminnallisuuden suuri fani! Tai no, se on ehkä herättänyt (hehe) meikän siihen että nukun tosissaan liian vähän. Syvää unta tulee todella vähän yöllä ja ylipäätään kun olen asettanut itselleni unitavoitteeksi 8h yössä, en siihen pääse lähes koskaan. Nyt etenkin on taasen parisen viikkoa pitänyt selkä ja muu kipu hereillä, toivon että tuohon tulee pian muutos.

Tuosta ”palauttava”, ”stressaava” ja ”aktiivinen” tilasta en ole niin paljoa ottanut irti kuin kenties mahdollista. En ole tarkasti selvittänyt mihin se pohjaa, mutta uskoisin mittauksien tulevan sykkeestä ja paikallaolosta (vaihdellen aktiivisen ja stressaavan välillä). En esimerkiksi usko, että perheen luona käyminen ja esimerkiksi kahvipöydässä perheen kanssa istuminen olisi ihan niin stressaavaa kuin ranneke antaa ymmärtää.

Suunto 3 Fitness Gold

Sykkeenmittaus on tässä kapistuksessa sisäänrakennettu ja toimii parhaiten, kun kello asetetaan n. kahden sormen leveydeltä ranteen yläpuolelle. Olen sen kanssa hiukan paininut jotta löydän oikean paikan, mutta sen löydyttyä on homma luistanut. Tosi kätevä kun esimerkiksi työmatkalle voi laittaa pyöräilyohjelman pyörimään ja erillistä sykevyötä ei tarvitse hommailla sitä varten.

Suunto 3 Fitness Gold

Jos jotakin miinusta pitää keksiä, niin kosketusnäyttö olisi ollut oikein kiva lisä. Toisaalta, onpahan yksi osa vähemmän joka voi mennä rikki. Takuuta tällä kellolla on muuten parin vuoden verran, johon olen aika tyytyväinen.

Pohdin vielä hankkivani tähän kankaisen rannekkeen ns. ”arkisempaan” käyttöön, sillä tämä nykyinen meinaa välillä hiostaa arkikäytössä hiukan vaikka kiva muuten onkin. Toisaalta mietin miten pahasti tuo kankainen rispaantuu, onko kellään kokemusta?

Onko teillä fitness- tai älykelloa?

18 kommenttia

 1. petra kirjoitti:

  Polar m430, ei ole kaunis mutta toimivin omassa käytössä. Tuota sun kelloa harkitsin mutta koska ei ole omaa gps niin siksi jäi pois laskuista. Nyt mietin polar igniteä koska siinä ois hyvät uintiominaisuudet mutta jos ei toimikaan..

 2. Anni kirjoitti:

  MInulla on vuoden verran ollut Suunnon Spartan Trainer wrist hr, ja olen ollut lähes täysin tyytyväinen. Ainoa mikä häiritsee on sykkeiden päin honkia näyttäminen esimerkiksi linnkitornien läheisyydessä, tai jos ne jostain syystä pompsahtaa ylös niin sykkeenmittaus ikäänkuin jää päälle sinne ylätasolle eikä älyä laskea takaisin alas. Tuosta unen ja etenkin syvän unen mittauksesta kuulin älyttömän fiksun pointin ellen nyt väärin muista niin unitutkija Henri Tuomilehdon sanomana Väkevä elämä-podcastissa (muutenkin tämä unijakso on ehdottomasti paras koko sarjassa!) jossa hän ikäänkuin teilasi nämä peruslaitteiden kertomat datat erityisesti unen syvyydestä. Sitä kun pitäisi käytännössä mitata aivoista ja monella eri mittarilla saadakseen oikeaa tietoa, eli siinä mielessä nämä rannesykemittarit eivät voi päästä oikeaan tulokseen. Tämä oli itselle helpottava tieto, sillä hyvinkin nukutun yön jälkeen kelloni saattaa näyttää syvää unta olleen vain jonkun 14 minuuttia. Siitä aiheutui lisästressiä. Jätin mittaamisen hetkeksi öistä pois ja heti helpottui!

  • hannamariav kirjoitti:

   Tuo on kyllä hyvä pointti, että varmasti ihan todella tarkkoihin lukemiin ei unen kohdalla voida näiden rannekkeiden kanssa päästä. Minulle ne on kuitenkin tarpeeksi suuntaa-antavia ja mietin samaa myös Oura-sormusten kohdalla että miten se voi toimia, joten en ota tätäkään liian vakavasti. 🙂

 3. Sini kirjoitti:

  Oon tosi kovasti miettinu tällaisen kellon hankkimista ja kans tätä kyseistä kelloa! Vielä en ole raaskinut hankintaa tehdä, mutta ehkä vielä joku päivä 🙂 Kosketusnäyttö ois kyllä ehdottomasti tosi kätevä, siihen kun on niin nykypäivänä tottunut.

  https://www.stoori.fi/mahdollisesti-ehka/

 4. Sissi kirjoitti:

  Mulla on ollu tää reilun vuoden ja olen ihan tyytyväinen. Plussaa siitä, et kellonajan näkee koskettamatta kelloa (toisin kuin mun edellisessä) ja ilmoitukset puhelimesta saa kelloon. Niinpä mulla on ollut jo pitkään puhelin aina äänettömällä mikä on kiva, sillä ärsyynnyn kaikenlaisista piippaavista äänistä mutta haluan silti pysyä ”ajan tasalla”.
  Olen pitänyt kelloa ihan luotettavana mm. askelten laskemisen suhteen ja unen seuranta toimii kohtuullisesti. Ihan aina se ei tiedä, että olen hereillä eli jos vaan makaan hiljaa paikallani ja odotan unta, kello luulee mun olevan unessa. Mulla on siis taipumusta valvoskella joskus öisin.

  Toinen ranneke olisi kyllä kiva, mutta epäilen, että kankainen ei kauaa pysy puhtaana, toisin kuin tämä kuminen, joka ei ole värjäytynyt tai likaantunut käytössä.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kankaisen rannekkeen kanssa olen samoilla ajatuksilla liikenteessä, jännän nähdä päädynkö sellaiseen koskaan. Ja olen huomannut kanssa että tämä nauhoittaa myös ne ajat yöllä unena kun vain makaan sängyssä hereillä, mutta itse sitten miinustelen pois. Noita ilmoituksia en olekaan ottanut vielä tämän kanssa käyttöön, pitääpä katsoa olisiko siitä itsellekin hyötyä!

 5. Sorakukka kirjoitti:

  Ei ole mutta jos varaa olisi niin ostaisin. Mietin tuota stressitasoasi niin mahdatkohan piilostressata jotain minkä kello rekisteröi ?

  • hannamariav kirjoitti:

   Se voi olla että piilostressiäkin on, mutta enemmän veikkaan sen ottavan kombon näistä sykkeistä ja aktiivisuustasosta. Paneuduttava asiaan enemmän!

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto kun päivitän nykyistä hieman uudempaan 🙂

 7. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mulla on käytössä FitBit ja se kyllä näyttää ihan lelulta tähän verrattuna. Tämä on ihan supertyylikäs! 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja fitbittejäkin on kyllä niin moneen junaan nykypäivänä, esimerkiksi äitini omistaa sellaisen joka on suhteellisen tyylikäs ja monipuolinen!

 8. villananna kirjoitti:

  En ole kauheasti näihin perehtynyt, lukenut olen paljon kyllä näistä kelloista. En ole nähnyt tarpeelliseksi minulla, ainakaan vielä.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 9. Elli kirjoitti:

  Pystyykö kellosta lukemaan viestit?

  • hannamariav kirjoitti:

   Pystyy kyllä silloin kun on yhdistetty luuriin Bluetoothilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *