Hae
Hannamaria

3 x Paras kosteuttava pohjustustuote

*Sisältää mainoslinkkejä

Syksy, viileämmät ilmat ja pikku hiljaa myös talvi saapuu, jonka vuoksi kosteuttava pohjustustuote tulee perinteisen ihonhoitorutiinin lisäavuksi auttamaan mm. meitä pintakuivuudesta kärsiviä, mutta pitkäkestoisen pohjan esim. semi-mattameikkivoiteella haluavia tyyppejä.

Mun kolme suosikkia onkin Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base, Smashbox Primerizer sekä BeatyBlender Opal Essence.

kosteuttava pohjustustuote

Mutta miksi oikein tarvita kosteuttava pohjustustuote kosteusvoiteen päälle?

Tämä on kysymys mitä saan kun suosittelen etenkin puolimatta- tai mattameikkivoiden alle kosteuttavaa pohjustustuotetta. Vastaus onkin kaksijakoinen: jos sulla ei ole pintakuivuutta ja teet meikin heti kosteusvoiteen levittämisen jälkeen kun se on vielä hiukan ”kostea” (ja sulla on ylipäätään paksu kosteusvoide), et välttämättä tarvitsekaan. Mutta jos teet meikin vasta jokin aika kosteusvoiteen levityksen jälkeen, sitten tarvitset lisäkosteutta nassuun.

Jos taas käytät suhteellisen ohutta kosteusvoidetta (seerumin yms päälle), joka imeytyy nopeasti eikä jätä ihon pinnalle kosteutettua pohjaa ollenkaan, tarvitset erillisen tuotteen jos haluat että meikkivoide ja muut tuotteet levittyy kauniisti eivätkä takerru kuiviin kohtiin. Myös sinä, jonka iho rasvoittuu saatat tarvita tämän (käytä rasvoittuvaan osaan sitten mattapinnan tuovaa pohjustusta).

Käytä tässä asiassa ihan omaa harkintaa, mutta älä pelkää kokeilla uutta. Mutta nyt niihin tuotteisiin!

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

Koostumukseltaan tämä on hiukan kuin paksuhko voide, joka ei kuitenkaan imeydy samalla tavalla ihoon vaan levittyy kauniin tasaisesti kasvoille luoden hyvän, hiukan tarttuvan ja kosteutetun pohjan meikkivoiteelle. Tämän päälle on helppo kerrostaa muita primereita (etenkin kasvojen T-alueelle), mutta laittaisin noille kerrostettaville alueille silti todella ohuen kerroksen tätä.

Tuoksu on tässä voimakkaan sitruksinen, mikä itseäni vain kiehtoo. Välillä toki mietin miten iho saattaa tuohon reagoida, mutta tässä vuoden aikana ainakaan ei ole tullut mitään ongelmia. Kulutuksen puolesta sanoisin tämän olevan kaikista pitkäikäisin, sillä tätä tulee käytettyä aina vähiten per levityskerta.

Levitys parhainta joko meikkisienellä tai siveltimellä, sormin tuppaa tulemaan hiukan liian paksu kerros varovaisuudesta huolimatta. Meikkisieni lisäksi antaa kevyemmän lopputuloksen kuin sivelin. Purkki itsessään on lasia, josta pidän, eikä tälläiselle koostumukselle olisi ollut optimaalista laittaa edes pumppua tai tuubimallista pakkausta. Purkki on ihan OK -kokoinen kuljetettavaksi mukana meikkipussissa, vaikka onkin isoin näistä kolmesta.

Hinta & ostopaikat: 50ml, n. 50€. Saatavilla mm. *KICKS.fi, *Feelunique.com.

Smashbox Primerizer Smashbox Primerizer

Smashbox Photo Finish Primerizer

Koostumukseltaan tämä on näistä kaikista ”ihonhoitomaisin”, jonka vuoksi se imeytyykin ihoon suhteellisen nopeasti jättäen kuitenkin kosteutetun ja hyvän pohjan muille pohjustustuotteille sekä etenkin meikkivoiteelle. Tästä jää ohuempi lopputulos iholle kuin Bobbi Brownista eikä tämä omaa pintakuivuuttani häivytä yhtä hyvin, josta pitäminen onkin sitten mielipidekysymys.

Tuoksua ei tässä tuotteessa ole juurikaan ja jos jotakin pitää sanoa, niin raikkaan kosteusvoidemainen tuoksu on tässä läsnä erittäin kevyesti. Käytän tätä yleensä noin pumpullisen tai kaksi riippuen tarpeesta, jonka vuoksi tämä kuluukin nopeammin loppuun kuin Bobbi Brown. Tämä on silti se, joka lähtee useimmiten matkalle mukaan 15ml kokonsa puolesta.

Hinta & ostopaikat: 15ml n. 18€ (*KICKS.fi 15€), 30ml n. 36€.  Saatavilla 30ml mm. *KICKS.fi, *Feelunique.com.

Ps. Suosittelen ostamaan tästä aina matkakoon KICKS:stä, sillä se on litrahinnaltaan edullisempi kuin heillä täysikokoinen. Mind = blown.

BeautyBlender Opal Essence BeautyBlender Opal Essence

BeautyBlender Opal Essence

Koostumus on näistä kolmesta geelimäisin ja toisin kuin kaksi muuta, tämän sanotaan olevan myös hiukan heleyttävä kosteutuksen lisäksi. Olen täysin samaa mieltä tuon väitteen kanssa, sillä tämä luo eniten heleyttä ja vähiten kosteutta iholle. Vältänkin laittamasta tätä liiaksi T-alueelle, joka itselläni rasvoittuu ja keskityn kasvojen ulkoreunoihin. 

Tuoksu on tässä erikoisin, sillä mulla tulee vain joulu mieleen! Tutkin hiukan mistä tuo voi johtua ja se saattaa olla mm. kasviperäiset öljyt ja uutteet, joita tuote hiukan sisältää.

Lopputulos on kuitenkin sellainen, jonka päälle meikkivoide asettuu hyvin. Ole kuitenkin erityisen varovainen, että tätä ei tule liikaa. Itse käytin parilla ensimmäisellä kerralla tätä aivan liikaa, jonka vuoksi meikkivoide vain luisteli kasvoilla ja eikä näyttänyt hyvälle, saati ollut pitkäkestoinen.

Hinta & ostopaikat: 30ml, n. €. Saatavilla mm. *KICKS.fi, *nobebeauty.fi.

*****

Kannattaa myös lukea postaus mun yhdestä suosikkinaamiosta, joka on kunnon tehokosteuttaja.

Näillä mun iho pystyy käsittelemään puolimattaisia tai mattaisia meikkivoiteita myös talvella. Itse pistän alle suhteellisen paksun kosteusvoiteen (seerumeineen päivineen alla) ja myös kosteuttavaa pohjustustuotetta niinä päivinä kun käytän puolimatta- tai mattameikkivoiteita. Näin pintakuivuus pysyy paremmin poissa (ja piilossa), iho ei ala kiristää pitkin päivää niin helposti ja pohja pysyy muutenkin parempana pidempään.

Toki näiden lisäksi löytyy maailmasta tuotteita joita en ole vielä testannut, mutta tässä on useampi erittäin hyvä ja helposti saatava kosteuttava pohjustustuote esiteltynä.  Ps. kiinnostaako teitä lukea tästä ns. markettiversio edullisemmilla tuotteilla? Kertokaa kommenteissa.

Millä te taistelette talven kuivuutta vastaan?

12 kommenttia

 1. Sissi kirjoitti:

  Mullakin on Primerrizerista matkakoko, koska katon aina litra/kilohintaa tuotteissa. Nyt tietysti nostavat sen hintaa kun lukevat tän:D
  Bobbi Brown on myös ihana, mun suosikki näistä kaikista ja sitruunainen tuoksu on hurmaava <3

  • hannamariav kirjoitti:

   Haha, toivottavasti eivät nosta 😀 Mun suosikki on myös tuo Bobbi Brown, mutta Smashbox tulee hyvänä kakkosena!

 2. CCNOORA kirjoitti:

  Mua kiinnostaa kovasti tuo Beauty Blenderin tuote – kiitos siis vinkeistä, täytyy varmaankin se hankkia testiin! 🙂

  http://www.nooranappila.fi

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo Bobbi Brown on aivan ihana! <3

 4. villananna kirjoitti:

  Talvi on kyllä todella rankkaa aikaa iholle. Teen itse yleensä super kosteuttavan voiteen talveksi. Mahdollisimman vähän vettä, ettei jäädy naamaan kiinni.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 5. Sorakukka kirjoitti:

  Talvi on kyllä siitä viheliäistä aikaa että iho kuivuu aivan hirveästi. Itse nuorempana tein sen virheen että kuivalle iholle levitin puuteria mikä kuivatti ihoa entisestään. Siinä sitä oltiinkin

  • hannamariav kirjoitti:

   Kyllä vaan, iho tarvitsee pikkuisen ”tuhdimpaa” hoitoa talvella 🙂 Puuteria voi toki käyttää myös kuivaihoinen, mutta valikoidusti 🙂

 6. Jane / yhtä kuin kirjoitti:

  Mullakin löytyy kuiva iho, joka korostuu talvisin. Jos tuo yksi tuote tuoksuu joululta, se vois olla jo sen takia mun mieleen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.