Hae
Hannamaria

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa & muualla Kanadassa

*Sisältää mainoslinkkejä

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa oli mielenkiintoinen kokemus, sillä paikkoja joista kosmetiikkaa ostaa oli paljon! Hiukan Keski-Eurooppalaiseen tapaan tarjolla oli laajempi ja samantyylinen tarjoama, jota ei Suomesta saa.

Olen aikaisemmin kirjoittanut vinkkejä kosmetiikkashoppailuun Berliinissä sekä muualla Saksassa. Materiaalia olisi kirjoittaa myös kosmeshoppailusta Lontoossa & muualla Englannissa ja taidankin sen toteuttaa seuraavaksi, seuraavaa ulkomaanmatkaa kun pitää hetki odotella.

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa Sephora

Sephora // $$-$$$

Se perinteinen, jota löytyy niin monesta muusta paikasta kuin Suomesta (lähin on heti naapurissa Ruotsissa). Montrealissa näitä oli kaksi, yksi aivan keskustassa (se suurempi näistä kahdesta, Saint Catherinella) ja DIX30 -kauppakeskuksessa, jossa päästiin käymään.

Itse katselen Sephoralta aina ainakin näitä merkkejä: Fenty Beauty, Huda Beauty, Shu Uemura, Tocca, Lawless ja niin edelleen. Olisi ollut kiva jos esim. verkkokaupassa olevia pienempiä merkkejä olisi ollut valikoimassa, mutta ei kaikkea voi saada!

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa Bath & Body Works Kosmetiikkashoppailu Montrealissa Bath & Body Works

Bath & Body Works // $-$$

Ah, pieni unelma pääsi toteutumaan! Bath & Body Works on näkynyt jo vuosia jenkkivaikuttajien kanavissa ja oli ihana viimein päästä pieneen, mutta kuitenkin tarpeeksi laajan valikoiman omaavaan putiikkiin. Tämä sijaitsee Saint Catherinella (joka on Montrealin pääostoskatu), Eaton Centerin foodcourtin vieressä.

Suosittelen tutustumaan kynttilöihin sekä suihkutuotteisiin. Etenkin muutama ikoninen kynttilä olisi ihana ollut ostaa, mutta noita ikonisimpia ei ollut saatavilla joten päädyin toisenlaiseen. Huomasin myös, että *Notino.fi toimittaa joitakin B&BWorksin tuotteita (ja heiltä löytyy myös tuo Leaves -kynttilä, tilaukseen menee)!

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa Walmart Kosmetiikkashoppailu Montrealissa Walmart

Walmart // $-$$

Jep, myös heidän supermarketissa Walmartissa voi myös tehdä kosmetiikkashoppailua! Merkit olivat tavallaan samat kuin Suomessa, mutta valikoima isompi ja esim. korealaisen kosmetiikan osuus isompi kuin meillä. Saatavilla oli myös luonnonkosmetiikkaa.

Vietin täällä yli 1,5 tuntia muiden shoppaillessa naapurissa ja kiertäen Marshallsia, jota en itse edes kolunnut. Itse tsekkailin mm. Covergirliä (meidän Max Factor), Revlonia, Annabelleä ja montaa erilaista koreamerkkiä (ostin läjäpäin kangasnaamioita, hups). Hintahaarukka on naurettavan edullisesta semihintavaan, mitään Lancomea tai vastaavaa ei täältä saa.

Kosmetiikkashoppailu Montrealissa PharmaprixPharmaprix Pharmaprix

Pharmaprix //$-$$$

Nämä ovat paikallisia apteekkeja, jotka lähentelevät enemmänkin brittien Bootsia kuin pelkkiä apteekkeja. Merkkejä on aivan laidasta laitaan samalla pitäen sisällään apteekkimerkit. Perus Maybellinet ja vastaavat jatkuvat keskihintaisten tuotteiden kautta kalliimpaan Lancomeen ja Bobbi Browniin. Jopa Stilaa oli yhdestä saatavilla!

Kosmetiikan lisäksi heiltä saa perus apteekkitarvikkeita, kuten lääkkeitä, mutta myös paljon vaate- ja hoitopuolen tuotteita sekä hiustenvärjäykseen tarvittavat tuotteet. Erikoisia ovat, pakko myöntää.

C&C Korean Cosmetics Montreal C&C Korean Cosmetics Montreal

C&C Korean Cosmetics //$-$$$

Korealaista kosmetiikkaa aivan laidasta laitaan! Joitakin tuttuja ja Suomestakin saatavia merkkejä, kuten Tony Moly ja Laneige, oli saatavilla, mutta iso osa oli itselleni aivan tuntemattomia. Oli todella mielenkiintoista päästä tutustumaan näihin, vaikkakin hiukan ahdistavaa olla ainut asiakas jota myyjä hiukan jatkuvasti vahtasi. Näytin varmaan jotenkin rikolliselta, vaikka olin luvankin kuvaamiseen kysynyt.

Kannattaa olla muuten varuillaan – heille käyvät vain kanadalaiset pankkikortit, joilla ostoraja on 5 CADia ja ulkomaiset credit-kortit, joiden ostoraja onkin 10 CADia. Olisin ostanut vain pari naamiota, jotka oli 5 CAD paikkeilla, mutta en saanut niitä ostettua. Tämä sijaitsee Saint Catherinen yläpäässä.

Aveda Montreal Aveda Montreal

Aveda // $$-$$$

Tämä on heidän oman merkkinsä liike Sain Catherinella, melko lähellä Sephoraa. Törmäsin merkkiin ensimmäisen kerran Düsseldorfissa, jossa heillä oli eräässä kauppakeskuksessa oma piste. Merkin tapaan kuuluu näköjään aina tarjota ilmaista teetä pisteellä sekä erillisessä myymälässä, joka on kiva lisä!

Kysyin ystävältäni mitä hän on hiustuotteestaan ollut mieltä ja hän sanoi tykänneensä tuosta semiluonnollisesta tuotteesta. Hinnat ovat semi-kalliit, mutta mikäli pitää luonnollisemmasta ja on luonnonkosmetiikan hintaluokkaan tottunut, eivät ollenkaan pahoja. Tuoksut ja koostumukset ovat tuotteissa kivoja! Tätä saa myös näköjään *Notino.fi:stä.

Aesop // $$$

Jälleen brändin oma liike, joka oli todella mielenkiintoinen! Tarkoitus oli keretä paikalle, mutta en kerennyt kuin ikkunasta tämän nähdä ohi ajettaessa. Merkin tuotteet on suunnattu vartalolle, kasvoille ja hiuksille ja brändi on saanut alkunsa jo vuonna 1987 Melbournessa.

Heidän brändinsä ja suhtautumisensa tuotteiden tekoon vakuuttaa suuresti, samoin kuin kaupan ulkoasu. Montrealissa kauppa löytyy Petite-Bourgonen alueelta, osoitteesta 2493 Notre-Dame St W. Suomeen tätä on  saatavilla mm. *Lookfantastic.fi:stä.

Camomille Beauty Shop // $$-$$$

Tämä on toinen, jossa olisin halunnut keritä käydä. Se oli kuitenkin sen verran eri suunnalla meidän asutuksesta ja keskustasta (vielä kauempana kuin Aesop), etten enää Montreal-Sunnuntaina kerennyt. Kaikki merkit ovat kuitenkin cruelty-free ja paikka on erikoistunut näköjään myös pienempien brändien promoamiseen.

Montrealissa osoite on 3572 Notre-Dame St W ja heillä näyttää olevan verkkokaupassaan myös kansainvälinen kuljetus meille asti! Mahtava juttu, pitää tutustua näihin enemmän.

***

Semmoiset vinkit toteuttaa kosmetiikkashoppailu Montrealissa! Näiden lisäksi DIX30:ssä on olemassa Caudalien sekä Kiehlsin omat liikkeet, mutta nuo on ulkomailla niin peruskauraa (ja niitä saa Suomesta / Suomeen tosi helposti), että jätin ne tästä pois.

Hiukan toivoin että aikaa olisi ollut enemmän tälle harrastukselle, mutta ymmärtäähän sen että työreissulla ei hirveämmin ole aikoja vain shoppailla ja olla. Kivasti silti sain kierrettyä ja ei jäänyt harmittamaan kuin nuo kaksi kauppaa, jossa en kerennyt käydä.

Mikä on teidän lempipaikka tehdä kosmeostoksia ulkomailla?

2 kommenttia

  1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Harvoin niitä tulee tehtyä, kun enimmäkseen kuitenkin pitäytyy itselleen tutuissa tuotteissa ja käsimatkatavaroilla enimmäkseen reissatessa niiden tuominenkin olisi haastavaa. Mutta joskus kyllä tilaan netistä, etenkin jos vastaavia ei Suomesta löydy, kuten vaikka Neutrogenan retinolia sisältävää yövoidetta.

  2. Marjut kirjoitti:

    Ulkomaille on tullut päästyä niin harvoin, mutta kiitos vinkeistä, tulevaisuuden varalta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *