Hae
Hannamaria

Kai joskus saa mennä ”kuppi nurin” (eli vituttaa)?

Tykkään sanonnasta ”kuppi nurin”, sillä se kertoo tasan tarkkaa miltä musta tuntuu kun alkaa vituttaa. Vesilasi on pääosin puoliksi täynnä ja tällä hetkellä etenkin elämä on suhteellisen OK, mutta joskus tulee sellaisia päiviä tai ajanjaksoja joiden aikana ei ole mitään vettä enää jäljellä, vaan koko kippo on kaatunut tai heitetty parvekkeelta alas. Ja joskus se vuotaa kuiviin, mutta täyttyy puolilleen taas.

Be a lady they said

Tähän alkuun haluan linkittää tämän erittäin voimakkaan videon, jota tähdittää Cynthia Nixon (voiko olla paremmin valittua tyyppiä tähän!) ja joka on Girls Girls Girls -lehden teettämä videoversio Camille Rainvillen aikaisemmin julkaisemasta tekstistä.

Video ja teksti kuvaa hyvin sitä, millaista on olla nainen vuonna 2020. Tämä nousi viraaliksi jo parisen viikkoa sitten, mutta toivon jokaisen silti katsovan ja etenkin kuuntelevan tämän alusta loppuun. Mutta jatketaas takaisin aiheeseen.

sisältöä, kiitos

Jatkuvasti toivotaan someen aidompaa sisältöä ja sitä kaunistelematontakin arkea, samaan aikaan kun sitä itse toivoo voivansa tuottaa pääosin hyvän mielen sisältöä, joilla piristää sekä omaa että muiden harmaata arkea. Ja no, monta esimerkkiä on siitä kun sitä ”elämänmakuista” sisältöä sitten tuottaa ja kertoo esim. masennuksesta ja erosta, tulee vihakommenttia takaisin. Loppumaton noidankehä, jonka ääripäiden välillä täytyy onnistua hyppimään ja löytämään se kultainen keskitie.

Se, että haluaa tehdä omannäköistä ja välillä kepeääkin sisältöä ei todellakaan tarkoita, että kaikki olisi hemmetin täydellistä tai upeaa 24/7. Ja jos aitoudesta puhutaan, voi aito olla ihan siinä hyvänmielenkin sisällössä. Se, että vaikka stailaa, treenaa tai meikkaa itseään tai jonkun ja tuo siinä persoonasta esille niitä omia parhaita puolia joista tykkää, ei tee ihmisestä epäaitoa.

Sillä sisällöntuottajallakin on joskus paskaa elämässä, kuten alla saatte kohta kuulla. Toki kaikkialle mahtuu näitä tyyppejä joita kutsutaan nimellä ”catfish” tai ylipäätään vain vetäisevät roolin päälle astuessaan televisioon tai somen maailmaan, mutta etenkin catfishit on aivan eri svääreistä ja jätetään ne tässä kohtaa pois keskustelusta.

”Se tunne, kun…”  eli meemi-ilmeeni, jota Instagramissa jo hyödynnettiin!

välillä ottaa pattiin

Olin nuorena ja vielä muutamakin vuosi sitten jatkuvasti ärsyyntynyt, äkkipikainen ja todella helposti ärsyntyvää sorttia, mutta kuitenkin sellainen tyyppi joka ei sitä ilmaissut huutamalla. Pidin asiat sisällä, olin puhumatta ja kypsyttelin epätyytymättömyyttä. Olin aikoinaan jatkuvasti ärtynyt ja huonolla tuulella, jonka aikana resting bitch face oli todellakin bitch face. Silloin oli päällä todella stessaavaa aikaa, selkäongelmaa jo ihan ammattikoulusta asti ja tuntui ettei mikään mennyt putkeen.

Kyllä sitä nykyäänkin tulee vittuunnuttua, muttei enää jatkuvasti niin pahasti kuin aikoinaan ja ylipäätään siitä palautuu nopeammin kun on sekä mieleltään, että ylipäätään fyysisesti paremmassa tilassa elämässä. Musta on myös huvittavaa, että välillä kun hakkaan näppäimistöä sen toimimattomuuden takia ja vaikka huudan liikenteessä törttöilijöille (true road rage täällä) luulee etenkin äitini että oon vihainen! Mutta ylipäätään on ihan OK olla välillä vähän tuittupää ja vittuuntua, se on virkistävää ja vapauttavaa kunhan siihen ei jää vellomaan.

Tässäpä siis kaikille, etenkin äidille, jotka välillä kuuntelee meikän intohimoista paasaamista jostakin aiheesta, ”opettelisit ajamaan” ja ”mene ny saatana” -kommentteja tai kuulee kun hakkaan näppäimistön nappeja, en ole vittuuntunut vaan puran senhetkistä tyytymättömyyttä asiaan. Parempi purkaa se ärsytys pieninä määrinä ulos sopivassa hetkessä harmittomalla tavalla ja liikkua eteenpäin kuin vittuuntua sisäisesti ja katkeroitua.

No mut hei, ei elämä ole niin vakavaa

Tiedättekö miksi valitsin juuri tuon kuvan tähän postauksen alkuun? Koska siinä hymyilen aidosti. Kuvasin näitä Blood Lustin kuvia parvekkeella, kun luuriin kilahti yksi hauskimmista viesteistä pitkään aikaan ja sain tuon itkunaurun jälkeiset aidot hymyt ja pelleilyt ikuistettua muistikortille.

Ennen näitä kuvia ja tuota viestiä oli aamu ollut melko hankala, sillä päällä oli kova flunssa ja takana oli heikosti nukuttu yö – toisin sanoen vitutti ja olo oli alakuloinen. Niin sitä elämän pienet ilot taas voitti ja käänti tuon toisen kuvan tyylisen ”ootko vittu tosissas” -meemi-ilmeen kattoon. Ja no, ei selkäkään ole taas hetkeen ollut parhain mahdollinen mutta pienillä voitoilla eteenpäin!

*****

Ai mikä oli tämän postauksen pointti? No toimia pilke silmäkulmassa vertaistukena ihmisille, joilla menee kuppi nurin välillä ja osoittaa ettei se ole niin vakavaa saatika tuomittavaa. Paskat päivät ja hetket kuuluu elämään, mutta mitä paremmin niitä opettelee händläämään, sitä helpompaa on itsellä ja muilla ympärillä olevilla olla.

Kai teilläkin menee joskus kuppi nurin?

9 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kivoja kuvia molemmat 🙂
  Bloggaajatkin elävät nyt haastavia aikoja, mutta toisaalta kyllä me kaikki tarvitsemme muitakin juttuja kuin koronassa rypemistä, eli tsemppiä Sinullekin myös jatkoon!

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos, jälkimmäisen oli kyllä tarkoitus olla vaan huvittava 😀 Ja tsemppiä sinne!

 2. Anni Lapatto kirjoitti:

  Ihanan virkistävää luettavaa, jotenkin just sopi tähän päivään. Terveisin nimimerkki ’ehkä vähän ketuttaa’ ?

 3. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

  No kyllä menee kuppi nurin monestakin asiasta ja joskus monta kertaa päivässä ? mutta onneks ilon hetket voittaa aina iltaan mennessä ? meidän 3v saattaa huutaa takapenkiltä ”mee autokouluun!” ??‍♀️?

  • hannamariav kirjoitti:

   Hyvä juttu! Ja tuo autokoulukommentti piristi mun päivää 😀

 4. Äiti kirjoitti:

  Hienoa Hanna,juuri näin!

 5. Laura Linnea kirjoitti:

  Joo, kyllä sitä välillä menee kuppi nurin. Sitten sitä hetken puhisee ja purkaa kiukkusesti ääneen, niin pääsee eroon ärsytyksestä ja palautuu taas hyvälle tuulelle. Oon opetellut purkamaan kiukkuani vähän kivemmin ja pääsemään yli nopeammin, koska vihaan muiden huutamista, joten miksi tekisin sitä itsekään. Tosin, helpommin sanottu kuin tehty. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.