Hae
Hannamaria

Oppari & AMK valmis – juhlattomuus, kohokohdat, mitä seuraavaksi?

Tiedättekö mitä? Oppari on nyt palautettu, oppariesitys pidetty, kypsyysnäyte tehty ja ensimmäinen, epävirallinen arvosana opparista saatu. Opinnäytetyöryhmän kokous on maanantaina 11.5. ja sen jälkeen nähdään pitiki tuo annettu arvosana paikkansa, vai muuttuuko se vielä. Summasummaarum, kaikki opintojutut on nyt tehty ja olo on vähän tyhjä! Tai no, oppari pitää upata theseukseen ja paperit hakea ulos vielä, mutta muuten.

Hanna Voutilainen Marimekko Hanna Voutilainen Marimekko

Kiitos 2016-2020

Vuonna 2016 syksyllä kaikki oli aivan erilaista. Törmäsin tekemääni postaukseen vuodelta 2016, jossa kerron ensimmäisien viikkojen havaintoja opinnoista. Voi miten sitä olikaan vielä autuaan tietämätön kaikesta muusta akateemisesta shaissesta mitä täytyy kestää ja mitä oli vielä edessä. Ei sillä, en vaihtaisi paljoakaan opiskelemaani pois – lähinnä joidenkin kurssien toteutusta vaan.

Elämä muutenkin oli erilaista tuolloin. 2016 jouluna aloitin osa-aikatyön ja ensimmäinen vuosi menikin melko joutuisasti. Oltiin muutettu silloisen poikakaverin kanssa Palokkaan vastavalmistuneeseen asuntoon ja oli aikamoinen hyppy täyspäiväisestä työntekijästä opiskelijaksi ja osa-aikatyöhön. Jos haluat nähdä muuttokaaosta yhden asunnon verran, klikkaa tästä!

2017 meni aika sumussa, en muista melkein mitään siitä vuodesta. Muistan ainoastaan sen, että painoa alkoi tuona vuonna kertymään aivan jumalattomasti ja se alkoi myös näkyä olossa sekä olemuksessa. Opintovuoden tapahtumista ei tietoakaan, kai sitä keväällä 2017 tuli päästyä Brändikärkeen.

2018 keväällä järjestettiin Brand It -tapahtuma ja toteutettiin toinenkin Brändikärjen projekti. Tuo vuosi oli aivan hirveä, paino vaan nousi ja olo huononi. Erosin myös tuona keväänä silloisesta poikakaverista ja muutin siihen yksiöön, jossa asun edelleen. Syksyllä lähtin opiskelijavaihtoon, jota muistelen nyt jo lämmöllä mutta joka ei silloin tuntunut kovin hyvältä ajatukselta homeongelmien ja jatkuvan kipeyden takia. Alkuvuodesta 2018 myös violetti väri valloitti pään.

2019 kevät meni opintoihin kuuluvassa työharjoittelussa ja reissusta palautuessa. Kesällä tehtiin Katrin kanssa roadtrip, jonka seurauksena nykyinen poikaystävä astui elämään (juuri kun olin kerennyt kirjoittaa ”Tinder on seikkailu & ajatuksia sinkkuudesta” -postauksen). Elokuussa 2019 sain työpaikan ja opparin takia aloitin ensin tekemällä kolme päivää viikossa, sitten neljä ja lopulta viisi. Syksyllä myös aloitin ruoka- ja painonpudotusprojektin ketogeenisen ruokavalion avulla.

Opparia tehtiin keväästä 2019 aina nyt huhtikuuhun 2020 asti, joten oli aikamoinen setti.

Hanna Voutilainen Marimekko

Takki – Marks & Spencer
Paita – Marimekko
Housut – Marks & Spencer
Laukku – Marimekko
Kengät – House (Prisma)

Hanna Voutilainen Marimekko

Kuvat: Minnean muruja / Meri

Harmittaa, etten saa valmistujaisia

Sanoin aina, etten halua mitään kunnon valmistujaisjuhlia. Ja se on totta, etten edelleenkään halua mitään perinteisiä kahvitteluja tai kakkukestejä, mutta olisin halunnut pystyä ottamaan kunnon valmistujaiskuvan itse ja opparitoveri Ellan kanssa sekä samalla juhlistaa neljän vuoden urakkaa hiukkasen.

Sen sijaan otetaan todennäköisesti kuva Teamsissa, en hanki valmistujais- ja juhalmekkoa Uhanalta kuten olin suunnittelut (todennäköisesti, pitäisi olla valmiina paikat jossa sitä käyttää ja tähän tietoon ei kesällä & syksyllä sellaisia tule kaiken peruuntuessa), en lähde Savonlinnaan vielä keväällä ainakaan pitämään pippaloita saatika saa opparia kansiin. Opiskelijajärjestö joka järjesteli opinnäytetöiden kansituksia JAMKilla on nyt täksi kevääksi ainakin pistänyt tuon jäihin.

Toisaalta taas, rahaa säästyy ja niin edelleen mutta olisihan se ollut perhanan kiva saada jotenkin juhlittua!

Mitä sitten jatkossa?

No sanopa muuta. Nyt tuntuu siltä, että haluan hetken vaan hengähtää ja keskittyä oikeasti sellaisiin asioihin, joista nautin. Ja no, tälläisiä ovat kosmetiikka, blogin tekeminen ja toivottavasti löydän myös liikuntalajin, johon tykästyn. On ollut vaikeaa sellaista löytää kun uimahallit meni kiinni ja vesijuoksua ei ole saanut harrasteltua.

Työni ja alani on onneksi sellaista, että siinä saa jatkuvasti kouluttautua ja oppia uutta. Olen mm. käynyt nyt HubSpotin sertifikaatteja lävitse ja noiden tekoa aion jatkaa tulevaisuudessakin. Haluaisin myös opetella puhumaan ruotsia kunnolla, sitäkin kun tulevaisuudessa saattaa tulla tarvitsemaan hiukan enemmän. YAMKia tai maisteritutkintoa en edes harkitse seuraavaan pariin vuoteen, haluan nyt pitää niin systemaattisesta opiskelusta tauon.

*****

Nyt on tämäkin tavoite saavutettu, opiskelu hoidettu pois alta siihen asti kun se oli aina suunnitelmissa. Olen myös saavuttanut ketogeenisen ruokavalion avulla muut tämän hetken tavoitteet, joten täytyy ottaa hengähdystauko ja katsoa mitä kohti sitä seuraavaksi alkaa panostamaan oikein urakalla.

Fiilis valmistumisesta on silti tällä hetkellä todella hyvä, vaikka lainanhyvitystä en saakaan, valmistuminen meni puoli vuotta yli ohjeajan ja keskiarvo jää piirun alle 4 muutaman paskakurssin takia. Mutta onneksi tuolla ei ole niin suurta väliä, lainanhyvitystä en olisi voinut koskaan saada (siihen oikeus loppui kesällä 2018 aloituksen lykkäämisen vuoksi) ja puoli vuotta sinne tänne valmistumista ajatellen on aivan sama!

Miten te muut olette suhtautuneet valmistumiseen?

10 kommenttia

 1. Eve/Pinkkiä piiperrystä kirjoitti:

  Onnittelut! Itselläkin alkaa olla opinnot ihan viimeisiä vaille, kahden viikon päästä on opinnot ohi jos suunnitelmat pitää. Meillä ei olisi muutenkaan ollut mitään yleisiä valmistujaisia mutta olisin halunnut nähdä kaverit vielä kerran kunnolla. Muutin jo eilen töiden perässä pois Kuopiosta, joten eipä kavereita enää nää.

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos ja onnittelut myös sinne! Meilläkään ei koulun puolesta olisi ollut, mutta pikkuiset pippalot olisi toki halunnut kavereiden kanssa pitää. Ehkä sitten kesällä!

 2. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Onnea valmistumisesta! Mie sanoisin että jos vaan budjetti kestää niin ostat sen mekon silti ja otat kuvat vaikka sitten kaukolaukaisulla! Varmasti tulee vielä muitakin juhlia missä sitä voit sitten käyttää myöhemmin 🙂 Itsellä nimittäin jäi harmittamaan että omista valmistujaisistani ei ole kuin 1 kuva ja kiitoskorttikuvat meinasi jäädä ottamatta eikä niissä sitten olekaan edes sitä mun valmistujaismekkoa. Mutta mekko on kyllä kulkenut sen jälkeen useammat häät ja rippijuhlat ja tanssiaiset – se on edelleen kaappini ainoa oikea juhlamekko 😀

  Ootko kokeillut koskaan vesijuoksua järvessä? Tuokkarin ranta on paras uimaranta ja leirintäalueen puolella on varmasti rauhaisampaa (kivelän ranta, siellä missä on talvella avanto ja se kanoottien ja sup lautojen vuokraus ja ne hassut kaarevat kerrostalot) toivottavasti oma laji löytyy! 🙂 minä aloin treenaan spagaatia, kun en keksinyt mitä tavoitteita haluaisin saavuttaa seuraavaksi nyt on sitten spgun lisäksi jo muitakin 😀

  http://www.sangynalla.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Kuvat varmasti tuun ottaan (ainakin jonkinlaiset), mutta mekko on silti edelleen harkinnassa 😀 Ja tuohan on tosi mahtavaa kyllä, että voi sitten käyttää sitä mekkoa muuallakin.

   Tuokkarin se rauhallisempi ranta on tuossa vieressä, joten heti kun tarkenee niin täytyy kyllä kokeilla vedessäkin juoksua. Siitä ei ole kokemusta, mutta ei kyllä kovin kovasti järvivesi innostakaan 😀 Spagaatti kuulostaa kyllä haasteelta, palaa sitten kertomaan miten meni!

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Onnittelut! Hienoja saavutuksia ja sen myötä varmaan hienoja fiiliksiä!
  Aikoinaan itse valmistuin tilanteessa, jossa työpaikka oli jo valmiina, joten valmistumisen ja työelämään siirtymisen väliin ei jäänyt yhtään tyhjää.
  Elämäkin meni silloin heti uusiksi, sillä muutimme Ruotsiin, jossa aloitin työurani.

 4. Marjo kirjoitti:

  Onnea hurjasti Hanna! Upea suoritus ja kiva on lukea tiivistelmä jokaisen opiskeluvuotesi osalta. Ymmärrän, että harmittaa ettei nyt voida viettää valmistujaisia. Mutta nyt on parempi olla pandemian takia varovainen. PIdät sitten myöhemmin kunnon juhlat kaikille.

  Kun itse valmistuin minulla oli työpaikka valmiina. Olen edelleenkin samalla alalla mihin silloin menin mutta toki työpaikat ovat vuosien mittaan vaihtuneet. Työstä on tullut myös harrastus eli blogissa minun postaukset usein käsittelevät itselle rakkaita aiheita (sisustus, arkkitehtuuri, design, muotoilu…).

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja juurikin näin, kerkiää sitä myöhemminkin sitten jos haluaa.

 5. Henna kirjoitti:

  Onnea! 🙂 Oli mukava lukea tätä postausta ja sun fiiliksiä, kun omasta opiskelusta on jo useampi vuosi aikaa. Ihan ymmärrettävää, että nyt hetkeen ei opiskelut kiinnosta, mutta kun aikaa kuluu, on taas äkkiä ihan eri ääni kellossa ja voi uudella innolla jatkaa opintoja ja lisäkouluttautua 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiitos! Ja todellakin, veikkaan että opiskelut ei olleet vielä tässä ja jossain vaiheessa tulee vielä fiilis hakea lisäkoulutusta. Mutta nyt maistuis puulle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.