Hae
Hannamaria

Istuuko vanhat lempivaatteet enää laihtumisen jälkeen?

Siinäpä päivän kysymys, joka on tavallaan surullinen ja tavallaan vaan riemastuttava asia – etenkin jos niistä ei halua luopua vaikka ne ovat hiukan rähjäisiäkin! Painoa on siis pudonnut tällä hetkellä painavimmasta kohdasta n. 17 kiloa ja nyt ollaan jo 90 kilon alla. Eli aikaisemmin kertomastani jumista ollaan päästy eteenpäin, vaikkakin vielä on tavoitteeseen matkaa.

Vanhat lempivaatteet rikki

Lempivaatteet, jotka jää isoksi

Olen tässä vaiheessa jo huomannut, että jotkin mun ihan suosikeimmat vaatteet on alkaneet jäädä isoksi. Esimerkiksi tämä kuvan paita on tullut hankittua useampi vuosi sitten ja ikää sillä onkin jo reilu viitisen vuotta – aika hyvä ikä alepaidaksi Marks & Spenceriltä. Se on yksi ihan mun lemppareista, mutta alkaa käydä hiukan isoksi ja tuo harmittaa mua melko lailla.

Mulla on vaatekaapissa nykyään vain iloa tuottavia vaatekappaleita ja sellaisena haluan sen pitää (kirpparikassi odottaa tällä hetkellä muuten vain julkiseksi laittoa, siellä kaikki mitkä ei enää tuota iloa). Mietin jatkuvasti kuitenkin, että miten käy kun tästä paino putoaa vielä lisää ja osa isoimmista, mutta silti niin rakkaista vaatteista alkaa roikkumaan päällä. Yksikään kun ei ole kuitenkaan niin arvokas, että niitä kannattaisi käyttää suutarilla tai räätälillä pienentämässä. Omat taidot riittävät johonkin asti, mutta eivät kaikkeen.

Iloitsekin siitä, että paino putoaa, mutta samaan aikaan koen huolta lempparivaatteiden jäämisestä isoksi.

Vanhat lempivaatteet rikki

Paita – Marks & Spencer
Housut – Marks & Spencer
Kengät – Timberland
Kello – Suunto 3 Fitness (postaus kellosta)

Vanhat lempivaatteet rikki

Mitäs jos ne on vielä rikkikin?

Ylläoleva kuva kertoo hyvin siitä, miten vaatteitani rakastan ja miten haluan niille vain hyvää. Tämän paidan vasen kyynärpää oli niin haperoa kangasta, että se otti ja repesi viime syksynä. Olen tuon paikannut neulalla ja langalla pariin otteeseen, mutta silti en saa sitä pysymään kasassa!

Olenkin miettinyt, että voisin kyynärpäihin laittaa tai laitattaa nahkapaikat tai jonkinlaiset vihreät tai siniset kangaspaikat. Molempien kyynärpäiden kangas alkaa nimittäin olemaan todella haperoa, mutta koska paita on muuten kunnossa, en halua tästä luopua. Tässä kun on muuten kaikki niin kohallaan ja se saa mulle itsevarman olon (ainakin vielä kun tämä joten kuten istuu roikkumatta päällä).

Vanhat lempivaatteet rikki

Shoppailu omassa vaatekaapissa

Olen kuitenkin siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että mun ei heti tarvitse lähteä shoppailemaan vaikka paino nyt putoaakin. Olen nimittäin vielä muutama vuosi sitten ollut melkeen samassa painossa kuin nyt (ja hiukan pienempikin), jonka vuoksi vaatekaapissa on rakkaita, mutta vielä tällä hetkellä päälle mahtumattomia vaatteita. Toki muoti on muuttunut ja iso osa aikoinaan tuli laitettua kiertoon, mutta kyllä siellä vielä jotain on.

Tällä hetkellä olen myös kerännyt kasaan kirpparipussiin sellaiset vaatteet, jotka ovat auttamattomasti aivan liian isoja ja joita ei enää sen vuoksi tule käytettyä. Sen sijaan tasaisin väliajoin testailen päälle muutamaa vaatekappaletta, joiden käyttöä en jälleen malta odottaa! Ratsia pitäisi tehdä vielä huivi- ja asustelaatikkoon, jotta voisi kirpparikamppeet laittaa myyntiin.

Yleisfiilis siis on jees ja dääm samaan aikaan! Olen iloinen, mutta samaan aikaan surullinen. Pääseepähän ainakin nyt tulevaksi kesäksi hankkimaan kesävaatteita, niiden kanssa kun mulla on aina ollut suuri ongelma löytämisen ja päälle istumisen kanssa!

Ootteko te kohdanneet samaa?

2 kommenttia

  1. Silja Latham kirjoitti:

    Katkaise hihat heti sen huonen kohdan yläpuolelta.

    • hannamariav kirjoitti:

      Olen tätäkin miettinyt, mutta paita ei ole enää sama jos pitää hihat tuosta kyynärpään kohdalta katkaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.