Hae
Hannamaria

Meikkaamisen 101: Aurinkopuuteri / varjostus, poskipuna ja korostus

*Sisältää mainoslinkkejä

Kasvojen muotoilu on aihe, josta saan jatkuvasti kysymyksiä! Mihin aurinkopuuteri tulee, miten se eroaa varjostuksesta, missä on poskipunan paikka ja saako korostusta laittaa otsaan ovat yksiä yleisimpiä kysymyksiä, joilla IG:n viestilaatikko ja blogin kommenttiboksi täyttyy.

Lue kaikki Meikkaamisen 101 -postaukset täältä.

Varjostus (ei poskipunaa, viileämpi ja ”jyrkempi”)

helppo pikkujoulumeikki Real Techniques joulusetti Eylure Luxe 6D

Aurinkopuuteri (mukana poskipuna, paljon kevyempi ja lämpöisempi)

Mikä on aurinkopuuterin ja varjostuksen ero?

Nämä menee niin monella sekaisin että oksat pois! Hyvä nyrkkisääntö on, että aurinkopuuterilla (”bronzer”) tehty muotoilu on lämpöisempi ja kevyempi, kun taas varjotus (”contour”) on viileämpi sekä yleensä ns. ”jyrkempi”. Ylläolevissa kuvissa ero on selkeä (ja nyt kun katson tuota lähes vuodentakaista ylempää kuvaa huomaan, että omaan silmään varjostus on poskella valahtanut aavistuksen liian alas).

Varjostukset ja/tai aurinkopuuterit sijoitellaan pääasiallisesti samaan paikkaan, mutta varjostuksista tehdään yleensä intensiivisemmät ja viileämmät. Koko ajatus on lähtenyt showmeikeistä, sillä piirteiden piti erottua lavalla sekä valokuvissa. Varjostuksella luodaan kasvoille sananmukaisesti varjoja, aurinkopuuterilla hiukan muotoillaan ja tuodaan lämpöä.

Ero sijoittelussa tulee erityisesti poskiluun kohdalla ja pienillä alueilla, kuten huulten ympärillä ja nenässä. Varjostuksessa tuote tuodaan hiukan poskiluun alle, kun taas aurinkopuuterin kanssa se tuodaan vain hiukan sen alle, mutta myös päälle näin tehden ”liftaavan” efektin. Nenän ja suun ympärykset on mielestäni parempi tehdä varjostukseen sopivalla sävyllä, sillä aurinkopuuterilla noista tulee helposti liian lämpimät alueet.

Ennen – Jälkeen (lisätty aurinkopuuteri, poskipuna & korostus)

Huulipuna maskin alle essence stay & matte nestemäinen huulipunaKasvojen muotoilu

Ennen – Jälkeen toisesta kulmasta (lisätty aurinkopuuteri, poskipuna & korostus)

aurinkopuuteri poskipuna korostus aurinkopuuteri poskipuna korostus

Merillä ennen (vain meikkipohja, peitevoide + puuteri) sekä jälkeen (koko kasvot tehty)

Kasvojen muotoilu

Kuinka sijoittelen tuotteet omilla, pyöreähköille ovaalinmuotoisilla kasvoillani

Kuinka löytää sopiva paikka eri tuotteille?

Siinäpä vasta kysymys. Kasvojen muotoilu kannattaa aloittaa tutustumalla kasvojen omaan luustoon ja miettimällä, mitä haluaa häivyttää ja mitä ns. ”tuoda eteenpäin” eli korostaa. Kuvassa on ne yleisimmät kohdat, joihin omilla pyöreähkön ovaalin muotoisilla kasvoillani sijoittelen arkena eri tuotteet.

Varjostus ja aurinkopuuteri sijoitellaan yleisesti poskiluun alle/päälle (kuten äsken kerroin, hiukan eriävällä tavalla), leuan alle häivyttäen kaulaan, ohimoille ja otsaan sekä nenän ja huulten ympärille. Elä pliis piirrä ”kolmosta” kuten joskus on saatettu opettaa, ellei se oikeasti istu sun kasvojen piirteisiin. (TIP: etsi poskiluusi alaosa painelemalla kasvoja ja etene tuon mukaan).

Poskipunan paikka vaikuttaa olevan kaikille se vaikein ja ihan ymmärrettävästi. Sen kun voi asetella mm. kuten minä, eli hiukan poskiluun päälle lähelle kasvojen etuosaa, taakse täysin poskien korkeimpaan kohtaan vieden ohimoita kohden tai pelkästään poskien etuosaan nenän viereen (TIP: jätä 2-3 sormen levyinen väli nenän ja poskipunan väliin joka tapauksessa).

Korostus on melkeinpä se helpoin, sillä sen kanssa harvoin menee vikaan. Itse sijoitan tämän silmien sisänurkkaan, nenään (jotkut laittavat vain kärkeen ja ns. ”siltaan”), poskipäille, amorinkaarelle sekä joskus kulmaluulle. Mikäli haluaa, voi korostusta laittaa myös otsaan sekä leukaan, mutta tämä ei käy yksiin oman rasvoittuvan T-alueeni kanssa. (TIP: saat korostuksesta intensiivisemmän märällä siveltimellä).

Mutta kuten näkyy, en itse esimerkiksi arjessa käytä huulten muotoiluun erikseen tuotteita korostusta lukuunottamatta. Testaile, kokeile ja häivytä aina ylöspäin!  Tässä kartassa on hyvin demonstroitu miten erilaisia kasvomalleja voi muotoilla.

Mun suosikkituotteet jokaiseen tarkoitukseen

Tähän alkuun sanon sen, että kaikessa on helpompi päästä alkuun puutereiden ja *kunnon siveltimien kanssa. Nestemäisiin ja voidemaisiin on hyvä siirtyä sen jälkeen, kun häivyttelyn perusteet ja tuotteiden paikat omilla kasvoilla on hallussa.

Varjostukseen (contour) parhaita settejä ovat *Anastasia Beverly Hillsin Contour Kit (olemassa vaalea ja tumma setti, sisältää myös mm. banaanipuuterin) sekä edullisempi *NYX Professional Makeupin Contour & Highlight Pro. Voidemaisista esim. *Wet n Wild MegaGlo Contouring Stick sävyssä Light/Medium on OK ja edullinen.

Aurinkopuutereiksi (bronzer) suosittelen ehdottomasti *Benefit Hoola Bronzer -kulttituotetta tai edullisempaa *Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuteria. Molemmissa on tässä linkitettynä ns. originaali eli tummempi versio, mutta näistä löytyy myös vaaleammat versiot. Nestemäisistä suosittelen *Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzeria.

Poskipunana mun suosikkeja ovat puuterisista ”hohde”poskipunista *Lumene Natural Glow -punat ja paleteista *Makeup Revolutionin Ultra Blush-paletti (alle kympillä usea sävy). Voidemaisista ehdottomasti *Zuii Organicin Lip and Cheek Creme.

Korostuksiin kannattaa panostaa, sillä niistä jos mistä tulee helposti ”glitterpläjäyksiä”. Omia ultimaattisia suosikkeja ovat OFRA Cosmeticsin tuotteet, etenkin *OFRA x Nikkietutorials Glazed Donut (Ofralta löytyy vaihtoehtoja löytyy myös tummemmalle iholle). Edullisemmista *The Balm Mary-Lou Manizer Aka ”The Luminizer” on super. Nestemäisistä *Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer sävyssä Rosy Dawn on ykkönen.

Toivottavasti saitte tästä vastauksia kysymyksiinne! Onko teillä toivetta vielä tarkemmasta esittelystä esim. poskipunan eri paikkojen kanssa tai kunnon vertailusta vain varjostuksen ja aurinkopuuterin osalta? Tein muuten näistä tarkemmat tutoriaalit IG:n puolelle stooreihin ja tallennan kaiken kohokohtiin myöhempää katselua varten.

Käytättekö te kaikkia kolmea vai skippaatteko jonkun osan?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
3 x Paras kosteuttava pohjustustuote
Teidän toive: Helppo pikkujoulumeikki (viininpunainen halo-eye)
Kaikki Tuotearvostelut -tagin alaiset postaukset

12 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Tää tuli kyllä todella tarpeeseen ja selkeytti asioita. Kiitti siis!

 2. Katinkontit kirjoitti:

  Todella kiva blogisarja, varsinkin tällaiselle umpiolle kuin minä! ? Meikkaan kunnolla kerran vuodessa, normisti menee vain ripsari ja kulmienmuotoilu. En ollut tietoinen tällaisista eroista, joten hyvin avasi asiaa tällaiselle ummikolle.

 3. AJ kirjoitti:

  Moikka?

  Osaatko sanoa onko tuossa ”normi” PHYSICIANS FORMULAN butter bronzerissa pehmeämpi/voidemaisempi koostumus?

  Hommasin kyseisen tuotteen sävyssä light, ja se oli kyllä aika puuterimainen/kova sekä sävy oli aika oranssi.

  Kyseisen sarjan poskipuna sävyssä natural glow oli kanssa melko puuterimainen.

  • hannamariav kirjoitti:

   Mulla on sitä ”vanhaa mallia” ja en oo päässyt vertaamaan sitä tuohon uuteen mikä nyt on tullut. Tuo perinteinen mikä itselläni oli (ei se light) ei ole niin kova kuin pressatut puuterit yleensä, mutta on puuterimainen. Täytyykin vertailla noita uusia vanhoihin, hyvä kun sanoit!

 4. villananna kirjoitti:

  Itse meikkaan tosi vähän ja meikkejäkään ei ole juuri yhtään. Eli skippaan kaikki vaiheet. En ole koskaan oppinut meikkaamaan, niin mieluiten sitten olen meikkaamatta.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • hannamariav kirjoitti:

   Jos kiinnostusta on niin tästä sarjasta löytyy nimenomaan ne perusteet – ja mikäli ei, niin toivottavasti muut sisältöni miellyttää enempi! 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistava postaus, tästä on monille paljon apua 🙂

 6. HENNA kirjoitti:

  Olipa kiva muistutus ja sai tästä myös uusia juttuja irti! Harvoin kun meikkaa, ja vielä harvemmin niillä kerroilla tekee korostuksia yms, mutta ehkäpä ensi kerralla rupean käyttämään niitäkin enemmän 🙂

  • hannamariav kirjoitti:

   Kiva kuulla! Pienillä askelilla etiäpäin jos kiinnostusta on 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *