RESEPTI: Ketogeeninen Tikka Masala ja kukkakaaliriisi
Ketogeeninen Tikka Masala ja kukkakaaliriisi pelasti mun yhden päivän lounasvieroitukset. Oon niin tottunut käymään lounaalla silloin tällöin Jyväskylän Matkakeskuksen Sharlimarissa ja syömään Palak Paneeria. Se, sekä Tikka Masala on mun suosikkiruokia intialaisen parista ja niitä kaipaan myös ketogeenisellä ruokavaliolla.
Monesti Tikka Masalaan pistetään jonkin verran sokeria, josta halusin päästä täysin eroon. Kaupassa on myös jonkin verran valmiskastikkeita, joissa on sokeria myös jonkin verran. Olin aikaisemmin käyttänyt Tescon Tikka Masala -kastiketta, joka oli paras, mutta oli kiva kokeilla tämän tekoa itse! Vielä on hiukan muokattavaa, mutta näin siitä tuli myös aika hyvää.
Ketogeeninen Tikka Masala
- 2-3rkl oliiviöljyä & pari rkl kirkastettua voita paistamiseen
- 400g tomaattimurskaa, maustamaton
- 1prk Creme fraichea tai kookoskermaa
- 2-3 kynttä valkosipulia tai oman maun mukaan lisää
- 1 sipuli
- 2rkl sitruunan mehua
- 1-2rkl soijakastiketta
- 1 punainen chili jos löytyy, myös chilitahna tai -pulveri käy
- Mausteet: (savu)paprika, suola, pippuri, inkivääriä (pieni pala tai tahnaa), kurkumaa, korianteria, kanelia (vähän) ja currya (vähän)
Heitä pannulle kanat ja paista niistä pinnat kiinni. Heti perään saa heittää kaikki sipulit ja mausteet. Anna sipulien pehmetä ja kanan maustua jonkin aikaa.
Heitä perään tomaattimurska ja creme fraiche. Itse heitin tässä vaiheessa sekaan currytahnaa sekä soijaa. Tässä vaiheessa kannattaa laskea lämpöä pannulla, antaa sekoituksen kuplia hiukkasen ja jos löytyy pannuun kansi, antaa olla sen alla hetki rauhassa sekoitellen.
Ja ai että mikä kastike siitä syntyykin! Tästä annoksesta söin ite tosiaan sen kolmisen kertaa, pienempien annoksien kanssa olisin syönyt neljä kertaa. Tämä on helppo resepti tuplata, jolloin tästä riittää vielä isommalle porukalle tai itselle useammalle päivälle!
Kukkakaaliriisi
- 1kpl kukkakaali, keskikokoinen
- 0,5dl vettä
- Nokare voita (n. 25g)
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
Yhdestä keskikokoisesta kukkakaalista riitti mulle kahteen annokseen. Tätä on myös helppo säilyttää jääkaapissa ja tehdä kerralla isompi satsi.
Itse hienonsin kukkakaalin blenderissä pieneksi muruksi. Jos sulla ei ole blenderiä, myös pelkkä puukolla hienonnus varmasti toimii kärsivällisyyden kera. Sauvaseikoittimella ei kannata alkaa murustaa, sen kanssa tästä tulee vain muussia.
Kiehauta vesi paistinpannulla ja heitä kukkakaali perään. Keitä siihen asti kun vesi on haihtunut, n. 2-4 minuuttia yleensä. Tämän jälkeen heitä perään voi ja mausteet. Kääntele menemään ja nosta pois pannulta.
Semmonen setti! Ketogeeninen Tikka Masala ja kukkakaaliriisi taitaa jäädä mun vakkariruokalistalle, sillä tämä oli loppupeleissä niin iisiä ja yhdelle hengelle tästä riitti useammaksi päiväksi. Ja helpottaa toki hiukan noita vierotusoireita, vaikka tässä pitää Palak Paneeria kyllä paikalliselta yrittäjältä varmasti joku päivä tilata!
Jos tämä resepti kiinnosti, niin katso myös muut mun reseptit! Esimerkiksi ketopizza on ollut todella suosittu.
Kuulostaa hyvälle, mä rakastan kukkakaalia <3
https://villananna.vaikuttajamedia.fi
Mahtavaa <3
Kukkakaaliriisi kuullostaa todella mielenkiintoiselta, en muista vastaavaa ohjetta koskaan vastaan tulleen – tätä vielä testataan neidin kanssa!
Testaa ehdottomasti ja kerro mitä tykkäsit!
Rakastuin pelkkään ajatukseen kukkakaaliriisistä! Pitää testata kelpaisiko lapsillekin! 😀
http://www.sangynalla.fi
Suosittelen! On ihan supernannaa kyllä.
Näyttää todella hyvälle. Kukkakaaliriisiä en ole vielä kokeillut, joten tämä resepti menee testiin!
Mahtavaa! Kerro sitten mitä pidit.
Nam! Kokeiluun menee! Kiitos ohjeesta. 🙂
Ollos hyvä vain!
Sairaan hyvää ❤️
Aineosalistasta puuttuu broilerin määrä. Tein kaksinkertaisena koko perheelle. Nam. Ja kiitos ohjeesta.
Mahtava että pidit! Ja kiitos kun sanoit, lisään sen heti listaan — en ollut edes ajatellut asiaa!
Todella hyvää oli. Kiitos ohjeesta.
Kiva kuulla että pidit <3