Hae
Hannamaria

Resepti: Paras ketogeeninen pizzapohja Koskenlaskijalla – nam!

Pizzaa tekee joskus niiiin paljon mieli! Onneksi ketogeeninen pizzapohja (etenkin juustoinen sellainen) on suhteellisen helppo tehdä ja jos meikä tässä onnistuu, onnistuu se varmasti myös muilta. Oon ohjeen löytänyt jostakin netin syövereistä (mm. kollegalla Diiskuneitillä on hiukan saman tyylinen jaossa), jonka jälkeen muokannut siitä omanlaisen (koska rakastan Koskenlaskijaa, ah).

Ainekset (1 pellillinen pohjaa):

  • 8dl juustoraastetta (valitsemasi, esim. mozzarella yms)
  • 2 kananmunaa
  • Puolikas paketti Koskenlaskijaa
  • 160g mantelijauhoja
  • N. 1tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja mittaa juustoraaste uuninkestävään vuokaan, astiaan tai suoraan pellille. Anna tuon raasteen sulaa lämmitetyssä uunissa n. 5-10 minuuttia tai niin pitkään, kun juustoraaste on täysin sulaa.

Itse nakkaan sulaneen juuston isoon Tupperwaren sekoituskulhoon ja lisään ainekset sekoittaen tässä järjestyksessä: kananmunat, Koskenlaskija (tämän voi korvata myös Philadelphialla tai jollain tuorejuustolla), mantelijauho, suola. Sekoita kaikki.

Tässä sekoitus- ja kaulintaosuudessa täytyy olla hiukan nopea, jotta etenkin juusto pysyy notkeana ja työstö on helppoa.

ketogeeninen pizzapohja Koskenlaskija

Lyö pellille leivinpaperi, perään valmis taikina, päälle toinen leivinpaperi ja kauli pohja tasaiseksi.

Huomasin vasta tässä vaiheessa, että osa Koskenlaskijasta ei ollut sekoittunut kunnolla pohjaan. Oh well, ensi kerralla vielä pienemmäksi ja sulattaa sitä hiukan etukäteen ennen taikinaan sekoittamista. Olipahan ihania yllätyskohtia taikinassa, nannaa!

ketogeeninen pizzapohja Koskenlaskija

Uuni on tässä vaiheessa edelleen lämpöisessä 200 asteessa juuston sulatuksen jälkeen. Nyt pohja hetkeksi (n. 5-10min) esipaistumaan jotta se saa väriä ja voidaan täyttää itse pizza.

Laitoin itse täytteeksi tomaattimurskaa, herkkusieniä, nauta-kalkkuna-jauhelihasekoitusta, keltaista paprikaa, mozzarellaa sekä tomaattia. Tähän pälle laitoin vielä juustoraastetta ja pizza uuniin.

En ottanut tarkkaa aikaa kauanko pohja oli uunissa, mutta n. 20-30 minuuttia. Halusin juustoon väriä ja pohjan reunat hiukan vielä rapeammaksi, joten tuo aika oli ok!

ketogeeninen pizzapohja Koskenlaskija

Anna pizzan vetäytyä hiukan uunista poisoton jälkeen, näin se pysyy paremmin kasassa!

Ja nyt on aika olla ylpeä itsestä, sillä ketogeeninen pizzapohja valmistui ja koko pizza oli todella, todella maukas. Vichyä kylkeen ja ääntä kohden.

*****

Välillä on vaan niin ihana tehdä itse kaikki alusta asti pizzaa tehdessä! Jotenkin tässä pikku hiljaa on ruanlaitosta tullut rentouttavaa aktiviteettia, eikä se ole enää ”pakollinen paha”. Ainut ongelma on tällä hetkellä liian pieni keittiö, mutta tuo ei onneksi ole pitkäaikainen ongelma ja pöytätilaa löytyy kyllä muualta.

Mitkä on teidän suosikkitäytteet pizzaan?

Lue myös:

-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)

Muut postaukset ketogeenisestä ruokavaliosta

Resepti: Ketogeeninen kukkakaalikeitto Koskenlaskijalla

Resepti: Ketogeeninen sämpylä (juustoinen)

17 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Miten sitä alkoikaan tehdä mieli pizzaa 😀

  2. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

    Ahh, tätä täytyy testata!!

  3. Päivi / Rouva Kameleontti kirjoitti:

    Tää ohje menee kyllä kokeiluun – kiitos! ?

  4. villananna kirjoitti:

    Mielenkiintoinen resepti, pitääpä joskus testata tätä. Mun lempitäytteet on katkarapu ja banaani.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    • hannamariav kirjoitti:

      Banaani on kyllä omaan mieleen sieltä erikoisemmasta päästä 😀

  5. tuulanneli kirjoitti:

    Minä teen tämän pizzapohjan; creme fraiche, kanamunat, juustoraaste ja vähän psylliumia ja mantelijauhoja. Tämä seos vain kaadetaan esipaistettavaksi pellille. Sitä ei tarvitse kaulita. Todella helppo tehdä. Olen tällä viikolla tehnyt pari kertaa pizzaa!

    Ohje löytyy blogistani // http://www.tuulanneli.fi

    Mutta täytyy kokeilla tuota koskenlaskijaa siihen minun pohjaani!

  6. Kaija kirjoitti:

    Kiitos ohjeesta

  7. mietin vaan että kirjoitti:

    paljonko tuo 8 desiä on suunnilleen grammoissa? ei taida 200gramman pussi riittää?

    • hannamariav kirjoitti:

      En muista ihan tarkkaan, mutta ostan yleensä 500g pussin ja se riittää sekä pohjan tekoon että päälle raasteeksi!

  8. Riia kirjoitti:

    Tämä oli hyvä! Ohje jää talteen seuraavaa kertaa varten ja toimii varmasti piirakkapohjanakin. ”Oikaisin” ohjeessa sulattamatta juustoraastetta, lisäämällä sen viimeisenä ja taputtelin taikinan pellille. Toimi hyvin niinkin!

  9. Ketokokki kirjoitti:

    Monta kertaa tehny ja hyvää tulee. Nykyinen suosikki on laittaa Koskenlaskijan sijaan aurajuustoa 😋😋😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *