Hae
Hannamaria

Meikkivoidemaanantai: Vegaaginen Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

*Sisältää mainoslinkkejä

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide pääsi kunnon tehotestiin lähes kahden kuukauden ajaksi! Nyt, kun kunnollinen testi on tehty, olen valmis antamaan siitä arvion – ja se onkin melko positiivinen yhtä pientä miinusta lukuunottamatta.

Tuote on saatu PR-näytteenä. Mikäli aikaisemmat meikkivoidearvostelut kiinnostaa, löydät täältä aiemmat Meikkivoidemaanantai -postaukset.

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

BRÄNDI

Oon useampaan otteeseen esitellyt Zuiin ja sen tuotteita täällä blogin puolella, sillä oon tehnyt mm. viimeksi jouluna heidän kanssa yhteistyötä itseruskettavan vartalovoiteen osalta (ihan paras muuten etenkin tähän aikaan vuodesta!). Kertauksena kuitenkin:

Zuii Organic on australialainen, vegaaninen luonnonkosmetiikan sarja. Tuotteita ei tietenkään testata eläimillä ja heiltä löytyy myös mm. Cosmos Organic -sertifikaatti (lisää erilaisista sertifikaateista voi lukea mm. täältä). Nimenomaisesti tämä hiukan ylellisempi LUX -sarja on suojaamaan ihoa säämuutoksilta ja se sisältää mm. meikkivoiteita, huulipunia, puutereita ja muita meikkituotteita.

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

PAKKAUS

Tällä samalla pakkauksella on saatavilla lisäksi *LUX Luminescent -meikkivoide ja nämä pakkaukset on aivan 6/5! Koska tarkoitus on saada aikaan ylellinen fiilis, on mattamustan ja vaalean kullan sävy-yhdistelmä taivaallinen. Matta toki on viimeistelynä sellainen, joka saattaa likaantua melko pian, mutta itsellä nämä ovat pysyneet aika puhtaana.

Pidän myös siitä, miten pumppu kierretään ylös annostelun ajaksi ja alas, kun pulloa haluaa säilyttää. Tämä pitää meikkipussin puhtaana ja pumppu ylipäätään on hygieenisin valinta meikkivoiteen annostelulle. Aikaisemmin arvostelemassani Shiseidon meikkivoiteessa pumpun lukitus tapahtui myös kääntämällä, nämä vaikuttaa yleistyvän!

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

KOOSTUMUS JA SÄVYT

Koostumus on melko juokseva ja ei sisällä suojakerrointa. INCI:n mukaan tämä sisältää mm. kollageenintuotantoa buustaavaa uutetta sekä kosteuttavia ainesosia, mistä tavallaan pidän! Eli lupaus ”kosteuttavasta ja ravitsevasta meikkivoiteesta” on lunastettu ainakin tähän asti.

Säyvalikoima sisältää kokonaisuudessaan vain kuusi sävyä myös ulkomailla, mikä ensialkuun tuntuu todella vähälle. Nyt on tullut totuttua siihen, että sävyjä on saatavilla vähintään se viisitoista kappaletta… Swatcheja katsellessani kuitenkin kaikista sävyistä näyttää hyppy aina seuraavaan olevan hyvän mittainen, joten vähä määrä palvelee useampaa. Silti aivan tummimmalle ihonsävylle ei todennäköisesti edes tummin sävy ”Pearl” sovi mikä sinällään on todella suuri harmi. Minulla on vaalein sävy ”Ivory”, joka ei ole aivan sille kaikista vaaleimmalle välttämättä sopiva.

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

Kasvoilla vain meikkivoide, ei muuta meikkiä ja ilman ihohuokosia täyttäviä tuotteita. (Ps. nuo silmäpussit & tummuus, wow)

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide

Koko meikki viimeisteltynä ilman ihohuokosia täyttäviä tuotteita.

vappumeikki Jeffree Star

Koko meikki viimeisteltynä ihohuokosia peittävien tuotteiden kanssa. Tässä syy miksi käytän näitä!

PEITTO JA LEVITTYVYYS

Sanoisin, että tämä Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide on puolipeittävä meikkivoide. Tästä saa kevyemmän lopputuloksen riippuen siveltimestä ja levitettävästä määrästä, hiukan peittävämmän taas lisäämällä kerroksia ja nappaamalla levitykseen napakamman siveltimen.

Levitän tämän yleensä joko *Real Techniquesin Expert Face -siveltimellä tai *RT Complexion Blender -siveltimellä. Kokeilin tätä myös *RT Complexion -meikkisienellä ja lopputulos oli kaunis, mutta tuttuun tapaan hieman kuulaampi kuin siveltimellä. Tuote ylipäätään levittyy todella hyvin ja pieni määrä riittää pitkälle. Tätä saa helposti kerrostettua ja yleensä kerrostankin poskille kaksi kerrosta, muualle vain yhden.

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 5H Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 5H Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 5H

Ylläolevissa kuvissa meikki ollut kasvoilla viisi tuntia ilman korjauksia.

Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 12h Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 12h Zuii Organic LUX Flawless -meikkivoide 12h

Meikki ollut kasvoilla 12h ilman korjauksia.

VIIMEISTELY JA PYSYVYYS

Viimeistelystä tulee ilman pohjatuotteita puolimattainen, muttei ollenkaan liian ”meikattu”. Riippuen kosteusvoiteesta, pohjustuksesta sekä puuterin määrästä, tästä saa myös hiukan kuulaamman tai täysin mattaisen. Tykkään itse suuresti tämän viimeistelystä, siitä tulee todella erilainen välineestä riippuen ja sitä onkin helppo muokata mieleisekseen.

Pysyvyys on tässä sitten se heikoin osuus. Ylipäätään luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa on hiukan heikompi pysyvyys ja tämä on luonnonkosmetiikan parhaasta päästä. Toki monikaan synteettisen kosmetiikan meikkivoide ei pysy hyvänä enää 7 tunnin kohdan ylitettyään, mutta esimerkiksi viimeaikainen suosikkini Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing -meikkivoide on tässä aivan poikkeus ja tuohon nykyään vertaankin sitä, millaiseksi meikkivoiteet muuttuvat ollessaan kasvoilla pitkään.

Ostopaikat ja hinta

Hintaa tällä meikkivoiteella on n. 45€ euron verran ostopaikasta riippuen. Se on tälle meikkivoiteelle (ja ylipäätään luonnonkosmetiikan toimivalle meikkivoiteelle) ihan OK hinta, sillä etenkin muutamiin kohta linkittämissäni verkkokauppoissa on silloin tällöin hyviä alennuksia.

Kivijaloista Zuii:ta myy mm. Sokokset, jotkin Ruohonjuuret ja Stockmannit. Verkkokaupoista suosittelen ostamaan tätä mm. *Biodelly.fi:stä, *Jolie.fi:stä ja *Houseoforganic.fi:stä.

*****

Kokonaisarvosanaksi annan 4/5 eli mikäli pysyvyys olisi parempi, saisi tämä 5/5. Eli jos etsinnässä on puolipeittävä ja puolimattainen meikkivoide luonnonkosmetiikan parista, on tämä sinulle. Mikäli kasvosi ovat todella kuivat tai pintakuivat, tämä meikkivoide ei välttämättä ole sinulle sillä tämä saattaa ensialkuun tarrata pintakuivuuteen ennen sulautumistaan ihoon.

Kuulaampaan menoon suosittelisin saman sarjan *LUX Luminescent -meikkivoidetta, joka on samalla koostumukseltaan hiukan kevympi. Tämäkin on mulla ollut testissä ja siitäkin on Meikkivoidemaanantai-postaus tulossa aivan varmasti!

Mikä on teidän mielestä paras luonnonkosmetiikan meikkivoide?

2 kommenttia

  1. Anna K kirjoitti:

    Oon käyttänyt tätä Luxia, molempia meikkivoiteita vuoden päivät ja en kyllä ole pysyvyydessä huomannut ongelmia ? Onko
    Han ihonhoidosta tai käytetyistä tuotteista alle kiinni mutta mulla kestää todella hyvin Zuiin meikkivoiteet saunan, reivit ja festarit viikonloput nassussa. Musta tää on ollut kautta aikain yks parhaiten pysyviä mm. Dr Hauschkan meikkivoiteiden ja Lily Lolon mineraalituotteiden lisäksi. Iho mulla on akneen taipuva, rasvoittuva sekaiho.

    • hannamariav kirjoitti:

      En sanonut missään vaiheessa pysyvyyden olevan huono, sanoin sen olevan tässä se heikoin osuus todella hyvästä kokonaisuudesta 🙂 Lily Loloa en oo vuosiin käyttänyt ja Dr:stä ei oo kokemusta, joten en osaa niihin verrata – ja koska vertaan nykyään tuohon Shiseidon synteettisen toveriin, kalpenee tämä hiukan sen rinnalla. On toki mahdotonta ylipäätään odottaa että pohja näyttää samalta yli 12h jälkeen etenkään vähällä pohjatyöllä, mutta sitä en odotakaan. Sulla on ilmeisesti tälle meikkivoiteelle todella hyvä iho sekä tuotteet, jos pysyy jopa saunan läpi! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *