Hae
Hannamaria

TUOKSUTORSTAI: Parhaat tuoksupakkaukset lahjaksi

*Sisältää mainoslinkkejä

Hirveän montaa joululahjapostausta ei vuoteen mahdu, mutta halusin näin ex-tuoksumyyjänä kertoa teille parhaat tuoksupakkaukset lahjaksi! Tämä jos mikä on klassinen lahja kenelle tahansa ja tavallaan myös vaativa, sillä saajasta täytyy tietää jonkin verran (ellei suoraan kysy mitä haluaa). Älkööt huoliko kuitenkaan, olen toiminut tuoksumyyjänä ja ohjeistankin teille muutamat hyvät ”kartoituskysymykset”  joita kysyä joko itseltä tai lahjan saajalta (mukailtuna).

TUOKSUTORSTAISSA sukelletaan tuoksujen maailmaan ja kohelletaan nuottien kanssa tutustuen milloin millaiseenkin tuoksuun. Klassikot, uudet tulokkaat ja villaisella painetut hajuvedet pääsevät framille esittelyjen ja arvioiden kera.

hajuvedet

Kuinka kartoittaa sopiva tuoksu saajalle?

Kuten sanoin, voi sopivan tuoksun löytäminen olla haaste ellei itse tiedä tuoksuista paljoa saatika jos vastapuoli meinaa olla todella tarkka. Näitä kysymyksiä kuitenkin itse kysyin tuoksumyyjänä ollessa, joten ne varmasti auttavat etiäpäin sopivaa tuoksua pohtiessa:

  • Mitä tuotteita on aikaisemmin käyttänyt ja etsiikö samantyylistä vai jotain uutta?
  • Muistaako tuoksujen olleen kevyitä vai voimakkaita?
  • Millaiselle ihmiselle tuoksu tulee? Mm. mitä hän harrastaa ja millaiseen elämänmenoon tuoksu tulisi käyttöön?
  • Onko hajuveden käytölle joitain rajoitteita, esim. työpaikan määräykset? Tällä saa kartoitettua sen voimakkuutta ja mausteisuutta pikkuisen, eli jos rajoitteita on niin kannattaa kääntyä esim. kevyiden sitrustuoksujen puoleen.
  • Onko tuoksu hyvä olla kevyt vai voimakas?
  • Pitääkö enemmän kukkais-hedelmäisistä tuoksuista vai mausteisemmista tuoksuista / miehille enemmän sitrustuoksuista, mausteisista tuoksuista vai puisista tuoksuista?

Yksi vinkki on myös katsoa saajan kaappiin, ottaa valikoimasta parhaassa tapauksessa kuva ja katsoa mitä samantyylistä mm. Fragrantica -sivusto ehdottaa tai mitä paikallisen kivijalkamyymälän myyjä suosittelisi näiden oheen. Ellei sitten käy ostamassa sitä samaa mitä ennenkin tai valitse tuoksupakkausta, jossa saaja voi kokeilla useampaa erilaista kerralla!

tuoksupakkaukset lahjaksi

Kevyitä tuoksuja löytyy sekä miesten, että naisten valikoimista ja usein niiden ”laji” on vesituoksu. Vesituoksulle ominaista on mm. keveys sekä usein hento hedelmäisyys tai sitrusnuotit ja sopivat usein myös tuoksuherkille tietenkin henkilöstä ja tuoksusta riippuen. Naisille suosittelen *Dolce & Gabbana Light Blue (tätä löytyy myös miehille) ja miehille *Jean Paul Gaultier Le Male -settiä, joista molempia on tullut myytyä ihan todella paljon. Yksi miesten tuoksu josta mulla ei ole kokemusta on *Davidoff Cool Water, mutta tuo oli saanut kehuja myös verkon syövereissä!

Toinen hyvä lahja ovat ns. ”unisex” -tuoksut, joita mm. nämä *Clean -merkin tuoksut edustavat, samoin *Calvin Klein ”One” -niminen tuoksu joka toimii upeasti todella monella. Näihin lukeutuvat myös mm. iso osa *Molton Brownin tuoksuista, joista Gingerlily on oma henk. koht. suosikkini.

Naisille etenkin hedelmäis- ja kukkaistuoksut ovat jatkuvasti iso hitti. Muistan kuinka useampana vuonna tultiin hakemaan täyteläisen hedelmäistä *BOSS The Scent EdP-tuoksua sekä naisille, että *miehille. Tämän lisäksi runsas kukkainen *BOSS Ma Vie EdP on jatkuva suosikki, samoin kevyesti kukkainen *Versace Bright Crystal EdT. 

Kukkaisista tuoksuista ”karkkimaisin” on ehdottomasti tämä klassikko, eli *Viktor & Rolf Flowerbomb EdP. Tätä on jokainen varmasti joskus himoinnut! Melko uutena tuoksuna markkinoille on saapunut eri versio *Emporio Armanin In Love With You EdP -tuoksusta, joka on hedelmäinen, hiukan kirsikkainen ja makea tuoksu. Armani on tuonut tälle vuotta myös ihanan *Giorgio Armani Miniature Collection For Women -minisetin, jonka voisin kotiuttaa myös itselleni!

Puiset ja/tai vahvat, intensiiviset tuoksut ovat kovasti miesten mieleen, mutta kyllä näitä löytyy naisillekin ihan yhtä lailla etenkin kukkais-ja hedelmäistuoksuperheistä. Nappasin nämä vielä omaksi kategoriakseen, sillä nämä ovat voimakkuudessaan aika eri sarjaa kuin aiemmat tuoksut. Miehille nappaisin valikoimista hiukan puisen ja pippurisen, kevyesti myös sitruksisen *Gucci Guilty Pour Homme EdT -tuoksun, puisen, aromaattisen ja mausteisen*Mr. Burberryn, tai samantyylisen *BOSS Bottled Infinite -tuoksun. Giorgio Armani on tehnyt myös *miniatyyrisetin neljästä erityylisestä tuoksusta, joka vaikuttaa todella hyvälle kombolle!

Naisille tuoksupakkauksina tälle vuotta on esim. ”naisversio” samantyylisestä miesten tuoksusta (ja nimenomaan näin päin, sillä tämä naisten versio lanseerattiin myöhemmin) *Gucci Guilty Pour Femme EdP joka sekin on kukkais-hedelmäinen, mutta samalla mausteinen ja pippurinen. Toinen aivan todella upea, tumma tuoksupakkaus on tänä vuonna *Carolina Herreran Good Girl EdP -tuoksusta, joka sisältää mm. tonkapapua ja jasmiinia. *Lancomen ihana minisetti sisältää vahvoja ja intensiivisiä tuoksuja, joista yksi on tänä vuonna lanseerattu ja muutaman juuret vievät useamman vuosikymmenen taa.

Mausteiset, syvät tuoksut ovat ehdottomasti iltatuoksujen aatelia niiden kaikissa muodoissa. Itse rakastan näitä etenkin syys- ja talvikauteen mm. mausteisuutensa takia. Hiukan vaniljainen, mausteinen sekä pippurinen *Giorgio Armani Stronger With You EdP -hajuvesi alkaa olemaan jo klassikko nuoresta iästään huolimatta. Se perinteinen, eli *BOSS The Scent EdP on ihanan mausteinen ja hiukan nahkainen tuoksu joka myy kuin häkä.

Naisille mausteisia lahjapakkauksia näkyy tänä vuonna olevan heikommin, mutta nämä kaksi klassikkoa löytyi tietenkin: *Giorgio Armani Sì Passione on hedelmäinen, mutta todella mausteinen, syvä ja runsas tuoksu (yksi mun suosikkeja). Toinen on tietenkin *Yves Saint Laurent Black Opium EdP, joka todella tumma tuoksu; vaniljainen, hiukan lämpimän mausteinen ja sisältää mm. lakritsaa!

Voit selata tuoksupakkauksia myös per verkkokauppa, jotta näet koko valikoimat kerralla. Suurin osa verkkokaupoista suosittelee keskiviikkoa 16.9. viimeiseksi tilauspäiväksi jotta paketti kerkeää jouluksi.

*Eleven.fi
*Nordicfeel.fi
*KICKS.fi naisille / *KICKS.fi miehille
*Cocopanda.fi miehet / *Cocopanda.fi naiset

Mulla on lähestulkoon kaikki joululahjat jo hankittu ja se jos mikä on todella jees! Toivottavasti tekin saatte näistä vinkkejä nyt joulun ajalle ja osaatte ostaa nyt tuoksupakkaukset lahjaksi ja mikäli valmiista pakkauksista ei löydy sitä sopivaa, on yksittäisistäkin hajuvesistä helppo koostaa oma paketti. Onneksi vaihtoehtoja ja tapoja löytää sopiva on nykyään niin paljon että valinta helpottuu!

Millaiset tuoksupakkaukset on teidän mieleen?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
TUOKSUTORSTAI: Luonnonkosmetiikan hajuvesi – Hygge EdP, Unique Beauty
Teidän toive: Helppo pikkujoulumeikki (viininpunainen halo-eye)
Kaikki Tuotearvostelut -tagin alaiset postaukset
Kaikki Tuoksutorstai -tagin alaiset postaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.