Hae
Hannamaria

Uranelmat kannattaa sanoa ääneen

Mulla on uralleni todella suuri määrä haaveita, unelmia ja toiveita, joiden toivoisin vielä jossain vaiheessa käyvän toteen. Osaa kohden näistä teen jatkuvasti töitä ja osa siintää toivottavasti vielä tulevaisuudessa jossain vaiheessa, kun niiden hetki on otollisempi.

Hanna Voutilainen hannamaria

Vapaus ja riippumattomuus

Tämä on mulle näistä kaikista se suurin haave, sillä haluan olla riippumaton paikasta jossa teen töitä ja vapaa liikkumaan työt läppärillä tehden aivan missä vaan. Tällä hetkelläkin se olisi mahdollista, jos maailman tila ei olisi mitä on.

Haaveilen esimerkiksi kuukauden ajan Saksassa, Englannissa tai Espanjassa asumisesta töitä tehden, mutta samalla rentoutuen vapaa-aikana. Yksi suuri toive on myös päättää täysin omat työajat, joka on tällä hetkellä myös jo onneksi pääosin mahdollista.

Oma yritys, sivutoiminen tai kokoaikainen

Oon tehnyt nyt kevytyrittäjänä töitä vuodesta 2015 asti, eli lähes kuuden vuoden verran. Nyt kuitenkin mun ollessa päivätöissä ja tehden sivussa yhden naisen mainostoimiston hommia sekä vaikuttaja-asiaa, alkaa veroprosentti huidella sen verran korkeissa lukemissa että oma yritys olisi ihan aiheellinen.

Oon tätä hautonut jo aika pitkään, tehnyt viimeisen puolen vuoden ajan selvitystöitä ja kääntänyt sekä vääntänyt. Saa nähdä riittääkö uskallus hypätä sivutoimiseksi yrittäjäksi vai haluanko elää edelleen huoletonta, mutta runsaan veroprosentin omaavan kevytyrittäjän elämää!

Hanna Voutilainen hannamaria

Oma kalenteri ja/tai kirja

Oon jo parin vuoden ajan halunnut tehdä itse oman paperikalenterini aivan taittamisesta painamiseen ja jakeluun asti. Mulla on fiilis, että kaikista löytämistäni paperikalentereista puuttuu aina se jokin pieni juttu tai haluisin jonkin olevan hiukan erilailla jotta se olisi täydellisen käytännöllinen.

Uskon että taidot olisi tähän ihan kohdillaan, jostain vain pitäisi löytää yhteistyökumppani ja aikaa. Teemakin olisi jo mietitty! Mulla on lisäksi jo vuosien ajan ollut oma korttilinjasto ulkoisella kovalevyllä hilloutumassa, mutta se ei oo koskaan nähnyt päivänvaloa.

Hanna Voutilainen hannamaria

Oma mallisto tai yhteistyömallisto kotimaisen merkin kanssa

Koruja, laukkuja, piensisustustuotteita tai vaatteita olisi aivan ihana päästä suunnittelemaan! Etenkin korus ja laukut on mulle intohimo, joiden parissa voisin viettää kosmetiikan lisäksi kaiken vapaa-aikani. 

Tätä varten veikkaan, että pitäisi olla pikkuisen isompi seuraajajoukko, jotta yhtäkään merkkiä kiinnostaisi. Nykyinen seuraajamääräkin on ostajavoimainen (kuten joulukalenteripostaukset osoitti!), mutta silti – vai puhuuko tässäkin huijarisyndrooma? Omaan mallistoon ei tällä hetkellä riitä rahkeet (lue: aika ja raha).

Oma sivellinlinja / meikkimerkki / -yhteistyö

Tämä on näistä se ehkä kaikista villein, sillä haluaisin niin kovasti oman sivellinlinjan, meikkiboksin, paletin, tai kokonaisen värikosmetiikan linjaston tehtailla joko yksin, tai kaikista mieluiten jonkun kanssa yhteistyössä.

Koen, että mulla olisi niin paljon annettavaa ja mahdollisuus tuoda etenkin Suomeen jotakin hiukan erilaista, mutta tämän kohdalla mulla ei ole hajuakaan mistä aloittaa. Maahantuonti, tuotantolinjat tai mikään ei ole mulla tässä suhteessa tuttua, vaikka ajatuksia ja ideoita on todella paljon.

*****

Joskus mietin että on se hullua mitä sitä oikein haaveilee ja kuvittelee, mutta sitten samaan aikaan toteaa että ehkä se nyt ei olekaan oikeasti niin hullua kun on tätä muutkin tehnyt. Palo ja halu on kova, joten nyt kun opiskelut on virallisesti purkissa ja selkäongelmatkin pääosin selätetty, saa nähdä mitä kaikkea sitä urallaan keksiikään vielä!

Mistä uran virstanpylväistä te haaveilette?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
Oppari & AMK valmis – juhlattomuus, kohokohdat, mitä seuraavaksi?
Kaikki Ura-tagin alaiset postaukset
Mitä tehdä, kun keho ja mieli ei kulje käsi kädessä

5 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania unelmia! <3 Itse olen hieman siinä tilanteessa, että pohdin uudelleen noita unelmiani. Ehkä YAMK-opinnot vievät minua näitä kohti tai huomaan matkalla unelmoivani jostain muusta?

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihania ja hyvin toteutettavissa olevia unelmia 🙂
  Itselläni on kirjan kirjoitus menossa – mutta se voi kestää seuraavat 10-vuotta 😀

 3. villananna kirjoitti:

  Tällä hetkellä mulla ei ole mitään unelmia, kun olen saavuttanut nyt sen minkä eteen olen tehnyt töitä. Haluan keskittyä nauttimaan tästä hetkestä. Toki koko ajan alkaa avautua uusia ovia ja suunnitelmia, mutta nyt haluan hetken tehdä tätä mitä rakastan.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 4. annakoskinen kirjoitti:

  Se on hieno tarina, erittäin inspiroiva 😉
  Kiitos hyvin kirjoitetusta viestistä!

  https://www.matchoffice.fi/vuokraus/coworking/tampere

 5. Marjut kirjoitti:

  Unelmia on aina hyvä olla ja kulkea rohkeasti niitä kohti. <3 Ihanaa alkavaa uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.