Hae
Hannamaria
Kaupallinen yhteistyö

5 x vinkki siitepölyallergian hoitoon + AllerVEX silmäsuihke silmien avuksi

Kaupallinen yhteistyö: AllerVEX / Sabora Pharma
*Sisältää mainoslinkkejä

Etenkin eteläisempään Suomeen, eli Turkuun, muuttoni jälkeen on allergiakausiA) alkanut aikaisemmin ja B) se on ollut huomattavasti rankempi kuin Keski-Suomessa asuessa. Kutosluokan reissulla Ahvenanmaalle en ollut tajunnut allergiakauden olevan siellä pikkaisen pidemmällä ja neljäntenä päivänä multa lähti ääni — ei ollut Keski-Suomen teini varautunut!

Vuosia oon käyttänyt komboa kortisoninenäsuihke, allergiatabletti ja jonkinlaiset silmätuotteet, joista silmätuotteet on olleet ainoat reseptivapaa tuote. Tälle keväälle mun valinta on AllerVEX silmäsuihke, jota voi käyttää siitepölyallergiaan tai muihin allergiaoireisiin (katupöly, eläinten hilse yms) joko kuurina tai silloin tällöin.

Aloitin omien allergiatuotteiden käytön jo maaliskuussa, sillä Turun Yliopiston Norkko.fi-siitepölykartta väläytteli jo ensimmäisten Lepän siitepölytuulien olevan silloin Turun huudeilla. Nyt leppä alkaa olla pahimmillaan muualla Suomessa, mutta lumikaaoksenkin väistyttyä alkaa tilalle saapua kaikki muut puut, heinät ja etenkin katupöly!

silmäsuihke allergia AllerVEX silmäsuihke

AllerVEX silmäsuihke toimii myös silmämeikin kanssa

AllerVEX silmäsuihke on suunnattu allergisen sidekalvotulehduksen tueksi, eli käytettäväksi kun allergia on pahimmilla. Tätä voi käyttää siitepölyallergian lisäksi muista allergioista johtuviin ongelmiin, kuten katupölystä tai eläinten hilseestä ärtyneisiin silmiin. Parhaan tuloksen saa, kun sitä käyttää akuutissa vaiheessa kuurina 3-4 kertaa päivässä n. 3-4 päivän ajan, jolloin pahin vaihe selättyy (enintään 30 päivää yhtäjaksoisesti), mutta tuote alkaa auttaa jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Tuote suihkutetaan kiinni oleville silmille ja se sopii käytettäväksi myös meikin kanssa (demoan tätä Instagramissa). Jo yhden käyttökerran jälkeen tämä helpottaa hiukan alle tunnissa siite- ja katupölystä johtuvaa kutinaa, hiekan tunnetta ja turvotusta (turvotuksen poistumista voi tehostaa vielä esimerkiksi kylmällä jääpalalla tai Gua Sha-rullalla!).

silmäsuihke allergia AllerVEX silmäsuihke

Sain IG:ssä jo tästä ensimmäisen kerran mainitessa pari kysymystä eri henkilöiltä, joista toinen kuului että ”miten tuote oikein siirtyy silmään, jos se suihkutetaan kiinni oleville silmille?”  Ensinnäkin, vaikuttavat aineet tässä ovat PER-LIP® liposomimikrokapselit ja hyaluronihappo 0,3 %. Perillan vaikutustapa verrattuna muihin  antihistamiineihin on hiukan erilainen ja todettu vähentävän histamiinin ja tulehdusvälittäjäaineiden vapautumista ja tyypillisiä allergiaoireita, kuten kutinaa, punoitusta ja turvotusta (lähde Allervex.fi).

Liposomien (eli pienten rasvamolekyylien) tehtävä on kuljettaa perilla silmän sidekalvolle luomen reunalta ja samalla kostuttaa silmää, jolloin ne levittyvät silmän pinnalle silmänräpäysten aikana. Näin ne estävät ja/tai vähentävät silmien vuotamista sekä kosteuden haihtumista silmästä, joka  aiheuttaa mm. karheuden tunnetta (lähde Allervex.fi). Hyaluronihapon myös tiedetään sitovan itseensä kosteutta.

Oon itse käyttänyt tätä akuuteimmassa vaiheessa juuri tuon 3-4 kertaa päivässä ja nyt siite- ja katupölykauden aikana osana ihonhoitoa aamuin illoin, eli ennaltaehkäisevästi kaksi kertaa päivässä pitäen muutaman päivän taukoja välissä etenkin kun snowmageddon pistää stopin ilmassa leijuvalle katu- ja siitepölyle. Tämä tahti on pitänyt  turvotukset osana muuta komboa hyvin poissa.

AllerVEX silmäsuihke on myynnissä apteekeissa n. 20 € hintaan. Sitä pystyy tilaamaan myös verkkoapteekeista, kuten *Olo-apteekista (jossa se on nyt itse asiassa 15 % alessa!).

AllerVEX Silmäsuihke siitepölyallergia hoito silmille

Yllä näkyy aika raaka kuva siitä, millaiseksi mun silmät ja niiden ympärys pääsee siitepölyn ja katupölyn takia ellen käytä oireiden hoitoon mitään. Oikealla taasen on kuva siitä, miltä silmät ja silmänympärys näyttää normaalissa tilassa ilman allergiaoireita, toki meikin kanssa.

Erotettavissa on meikistä huolimatta turvotuksen lasku ei pelkästään silmäluomissa, vaan silmänalusissa ja kulmaluulla. Tässä oikealla olevassa kuvassa on *AllerVEX silmäsuihke ollut käytössä illoin ja aamuin käytettynä, jolloin yhdistän sen osaksi ihonhoitorutiinia.

silmäsuihke allergia AllerVEX silmäsuihke

5 x vinkki siitepölyallergian hoitoon

Faktahan tietenkin on se, että jos sulla on allergiaa, niin silloin on allergiaa ja myös oireita. Näillä vinkeillä voikin yksinään pärjätä tyypit, keillä on vain lieviä oireita ja heillä, jotka kuluttaa erinäisiä valmisteita allergiaan, auttaa noiden tehoa.

1. Vältä voimakkaasti tuoksuvia ja hajustettuja ihonhoidon ja meikin tuotteita. Kun kroppa on muutenkin jo herkkyystilassa siitepölyallergian (tai esim. katupölyn) takia, kannattaa pyrkiä minimoimaan kaikki sellaiset muut tuoksut ja hajut joihin voi itse vaikuttaa. Itse joudun keväisin välttämään esimerkiksi vahvasti hajustettuja hiustenlaittotuotteita (lakkoja, pohjatuotteita) sillä ne ”ottavat nenään” ja pistävät aivastuttamaan, vaikka muina vuodenaikoina ei niiden kanssa ole ongelmaa.

2. Vaihda vaatteet kotiin tullessa + puistele ulkovaatteet mahdollisuuksien mukaan ennen sisälle menoa. Tämä koskee myös kenkiä! Kaikki ilmassa lentelevä pöly tarttuu vaatteisiin, hiuksiin sekä kenkiin ja jollei niitä puistele pois / vaihda kamppeita kotiin tullessa, kantautuu tuo kaikki sisälle kotiin. Päivän jalassa olleet farkut jättäät hyvät pölyjäljet sohvaan, eiks vain?

3. Kun akuutti allergia- ja/tai tulehdustila on päällä, vältä tai vähennä silmämeikin käyttöä. Itse sanoisin että ihan niin tarkka ei tarvitse olla kuin bakteeripohjaisen silmätulehduksen kanssa mitä tulee meikkaamiseen ja tuotteiden poisheittämiseen, mutta kannattaa allergisen reaktionkin aikaan harkita käyttääkö silmämeikkiä ja mikäli käyttää, varmistaa että silmänympärysiho, ripset ja muut ovat puhtaat (ettei niissä olen siitepölyjäämää) — muuten kierre on valmis!

4. Harjaa hiukset kodin ulkopuolella ja pese hiukset useammin. Hiukset ne vasta kuljettavakin mukanaan kaiken pölyn ja töhnän kotiin. Suosittelenkin harjaamaan hiukset kodin ulkopuolella nopeasti (ettei ne pölyty taas uudelleen!) ja tihentämään hiusten pesuväliä allergiakaudella muutamaan kertaan viikossa.

5. Vaihda etenkin tyynyliina normaalia useammin. Tämä menee aivan käsi kädessä tihentyneen hiustenhoidon kanssa. Etenkin jos hiusten pesuväli on viikon, kerryttää tyynyliina itseensä viikon ajalta kaiken ”moskan” ja hieroo sitä kasvoihisi ja levittää pölyä ympäriinsä sänkyä = allergian pahentuminen on taattu!

Bonarina on pakko myös muistuttaa siveltimien pesusta, etenkin mikäli niitä käytössä oleviakin pitää avonaisella paikalla kotona niin, että niihin pääsee pölyä. Onko muka kiva, että käytössä oleva peitevoidesivellin nappaa avonaisen ikkunan kautta katupölyt ja siitepölyt itseensä, jonka jälkeen käytät sitä peitevoiteen levitykseen? Niinpä.

Kärsittekö te siitepölyallergiasta?

Seuraa minua: Instagram / TikTok

Lue lisää:

4 x Paras asteittain itseruskettava tuote

3 x Paras kosteuttava kasvovesi

Luodaan kesän hehku luonnonkosmetiikalla

Kaupallinen yhteistyö: AllerVEX / Sabora Pharma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *