Hae
Hannamaria

4 x Paras asteittain itseruskettava tuote

*Sisältää mainoslinkkejä

Kesä ja itseruskettavat on täällä! Mulle paras aseittain itseruskettava tuote on helposti levittyvä ja neutraali sävyltään (eli ei liian oranssi),jonka takia tykkään ylipäätään kosteusvoiteita tai näitä pre-shower -voiteita. Ne on kaikista vähätöisimpiä eivätkä tarhaa – tahdon päivetyksen helposti ja nopeasti kun siltä tuntuu!

Paras aseittain itseruskettava

Miksi käyttää itseruskettavaa?

Itse käytän itseruskettavia jo ihan sen takia, etten tykkää grillailla itseäni auringossa mutta haluan kevyen päivetyksen kesän alkajaisiksi ja muulloin juhliin, joissa käytän ihonvärisiä sukkiksia. Nautin auringosta pääosin varjossa, mutta mikäli suorassa auringonpaisteessa täytyy olla niin sitten olen suojattuna vaatteilla vähintään pään, kasvojen, dekolteen sekä hiusten osalta – aurinkovoiteet hoitaa loput.

Toisin sanoen, itseruskettavalla saa sen kauniin rusketuksen lähes hetkessä, mikä muuten pitäisi hankkia auringossa istumalla. Vaikka itse rusketunkin helposti enkä pala Suomen lämpöasteilla edes ilman aurinkorasvaa (mikä ei muuten ole syy olla sitä käyttämättä), haluan silti suojella ja säästää ihoa sekä pitäytyä pääosin purkkirusketuksessa etenkin kesän alkuaikoina & juhlissa. Toki kesäisin jotain tarttuu, mutta purkki on best etenkin alkukesään!

Kirjoitin osana joulukalenteria pienen pätkän siitä miten valmistella iho itseruskettavan levitykseen. Totta puhuen näiden vartalovoiteiden kanssa en joka kerta kuori ihoa ennen levitystä ja lopputulos on silti tasainen (tähän toki vaikuttaa se, että iho on muutenkin kosteutettu eikä erityisen kuiva tietyistä kohdista). Pre-showerin ja muiden sen tyylisten tuotteiden kanssa se taasen on suotavampaa.

Zuii Organic Flora Gradual Tan Lotion -vartalovoideZuii Gradual Tan Body Lotion päivettävä vartalovoide
Vasemmalla jalat luonnontilassa, oikealla yksi kerros vartalovoidetta

VOITTAJA: Zuii Organic Flora Gradual Tan Lotion -vartalovoide

Tämä on edelleen paras aseittain itseruskettava kaikista, mutta samaan aikaan se hintavin. Kirjoitin tästä joulun aikaan ensimmäisen kerran osana uuden vuoden juhlien kevyttä päivetystä ja ihastuitte tähän jo silloin! Kyseessä on asteittain itseruskettava vartalovoide, jolla saa luonnollisen värisen päivetyksen kerralla ja joka syvenee kerrostamalla tätä.

Oon tänä kesänä käyttänyt tätä itse kaikista eniten. Tuoksu on ihana Zuii:n vakkarituoksu, tämä levittyy tosi hyvin (yhdistettynä etenkin *Zuiin omaan kintaaseen, joka on on yksi parhaita koskaan käyttämiäni kintaita), kosteuttaa, ei tahraa ja lopputulos pysyy useamman suihkun kuluen tasaisesti pois. Jo yhdellä kertaa syntyy kaunis päivetys, useampana iltana lisäillessä rusketus syvenee kauniisti.

Ainut miinus on hinta, mutta verrattuna siihen että lopputulos on yksi parhaista, tuoksu todella miellyttävä ja merkki on luonnonkosmea, ei ongelmaa omaan mieleen ole. Tämä luonnonkosmetiikan tuote saa siis arvosanan 5/5.

Hinta: N. 30-35e ostopaikasta riippuen (koko 250ml)
Ostopaikkasuositukset: *HouseOfOrganic.fi ja *Jolie.fi

Dove DermaSpa Summer Revived -vartalovoide

Dove DermaSpa Summer Revived -vartalovoide

Tuote, joka oli mun viime kesän hitti!  Käytin tätä tuona kesänä yhden kokonaisen purkin ja puolikas jäi kesken, joka kertoo käyttöasteesta. Tuoksu on melko mieto ja miellyttävä, aika ”Dovemainen” eikä tämä tahraa vaaleitakaan pintoja kuivuttuaan. Sävyjä on saatavilla kaksi, Fair tai Dark. Osa haukkaa tuoksua tunkkaiseksi ja huonoksi, omaan nenään en sen sanoisi olevan huono, mutta epämiellyttävin kuitenkin tästä porukasta.

Itsellä on kokemusta vain tästä tummemmasta, jolla todellakin sai tasaisen pävetyksen aikaan kosteuttaen samalla ihoa. Tämäkin kului pesuissa pois, jotenkin muistelen jopa että nopeammin kuin Zuii. Ylläpito oli helppoa ja itse käytin tätä ilman kinnasta, mutta nyt kunnon kintaan löydettyäni voin vaan kuvitella miten paljon parempi lopputuloksesta tulee sen kanssa.

Hinta: N. 5-7 euroa ostopaikasta riippuen (koko 200ml)
Ostopaikkasuositukset: *eleven.fi ja *Nordicfeel.fi, myös suurimmat marketit ja tavaratalot.

Ziaja Cupuacu -itseruskettava vartalovoide Ziaja Cupuacu -itseruskettava vartalovoide
Vasemmalla jalat luonnontilassa, oikealla yksi kerros vartalovoidetta

Ziaja Cupuacu -itseruskettava vartalovoide

Tämä on näistä ainut jota en ole henkilökohtaisesti itse kokeillut, mutta jonka nimeen moni ystävä ja kosmebloggaaja vannoo! Kuvassa yllä onkin ihanasti mukaan heittäytyvän ystävän tuotekuva ja ennen-jälkeen -kuva. Hän kehuu tällä tulevan tasainen päivetys, joka syvenee kauniisti ja kuluu samaan tapaan hyvin pois. Tuote myös kosteuttaa hyvin, on helppo levittää eikä tahraa.

Tässä on näistä suurin pullo ja toinen niistä, joissa on pumppu. Itse olen pumppujen fani myös tässä suhteessa, joten siitä plussaa! Tämä on kuitenkin sitä kokoluokkaa, että mukana kuljettaminen saattaa olla vaikeaa. Tuoksu on toffeinen ja hiukan pähkinäinen, joka seuraa linjan muita tuotteita ja on saanut kehuja!

Hinta: N. 7-10 euroa ostopaikasta riippuen (koko 300ml)
Ostopaikkasuositukset: *notino.fi, myös suurimmat marketit ja tavaratalot.

NKD SKN Pre-Shower Gradual Tan Lotion -suihkuvoide

NKD SKN Pre-Shower Gradual Tan Lotion -suihkuvoide

Tämä on näistä ainut, joka ei ole vartalovoide, vaan ennakkoon levitettävä ja samoin tein poispestävä suihkuvoide. Tykästyin tähän parisen vuotta sitten ja oon käyttänyt tätä yhteensä kolme pulloa. Tuo on paljon, sillä tämä on paljon pitkäkestoisempi kuin vartalovoiteet poispeseytymisajaltaan. Joskus käytinkin komboa, jossa pistin yhtenä iltana tämän ja jatkoin päivettämistä parin viikon ajan vartalovoiteilla – tuo osoittautui käteväksi tavaksi saada vahva ja pitkäkestoinen päivitys nopeasti.

Tässä ei ole mitään erityistä tuoksua, mutta tästä ei myöskään jää se kuuluisa ”itseruskettavan haju” iholle. Tämä nimittäin levitetään halutulle alueelle, annetaan vaikuttaa n. 10-15 minuuttia ja pestään suihkussa pois – helppoa ja nopeaa. Tuona aikana en suosittele istumaan alas tai hipaisemaan mitään, sillä muuten värjäytyminen on läsnä. Poispesun jälkeen ei toki mikään enää värjäänny. Sopii käytettäväksi kintaalla tai ilman.

Hinta: N. 18 euroa ostopaikasta riippuen (koko 150ml)
Ostopaikkasuositukset: *Oletkaunis.fi ja *Lyko.fi, isommat tavaratalot

*****

Itselle paras aseittain itseruskettava voi olla vaikea löytää, mutta näillä pääsee todella hyvin alkuun! Bonarina kaupanpäälle paras tälläinen asteittain itseruskettava tuote kasvoille,josta tein jo postauksen! Lumene toi markkinoille viime vuonna VALO -sarjaansa itseruskettavat tipat kasvoille ja oon tänäkin kesänä käännyttänyt useamman kaverin näiden puoleen. Sekoitat muutaman tipan yövoiteeseen, annat vaikuttaa yön yli ja aamulla on kevyt päivetys. Voila! Luonnonkosmetiikan parista kasvoille voisin neuvoa kasvoille käytettäväksi joko tätä saman postauksen Zuiita tai saman merkin *asteittain itseruskettavaa kasvovettä.

Aurinkovoiteiksi suosittelen kasvoille *ACOn Sun Face Fluid SPF50 tai *Clarinsin Sun Dry Touch Sun Carea, vartalolle *ACOn Sun Spray SPF30 tai *Clarinsin Sun Care Body Lotion -suihketta. Lonnonkosmen puolelta esimerkiksi *Madara Plant Stem Cell Antioxidant SPF30 hoitaa homman. Huulille ehdottomasti *ACOn Sun Lips SPF30!

Lue myös:
Kasvot suojattuna kesään: Clarins High Performance Sun Care -aurinkovoiteita kasvoille
Kaksi kesäihon pelastajaa by ACO

Käytättekö te itseruskettavia ollenkaan?

2 kommenttia

  1. Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi kirjoitti:

    Tuo ennen suihkua käytettävä tuote kuulostaa tosi hyvältä! Mun lemppari on tällä hetkellä Clarinsin itseruskettavat tipat, tosi näppärä sekoittaa mihin vain 🙂

    • hannamariav kirjoitti:

      Uu noita Clarinsin tippoja en ookaa testannut! Pitääpä tutustua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *