Hae
Hannamaria

RESEPTI: Ketogeeniset letut mantelijauhoon

*Sisältää mainoslinkkejä

Vaikka nyt kesän ajan olenkin liikoja laskematta ja välittämättä hiilareista, ketogeeniset letut ja muutkin keto- /vähähiilariset ruuat on niitä joita teen kotona edelleen.

Näistä aineksista on tullut niin rutiinia, että esimerkiksi vehnäjauhoja ei tähän taloon tule ennää ollenkaan niin kauan kuin yksin asun. Sokerikin on nykyään täysin tullut korvattua ruoanlaitossa erytritolilla.

Ketogeeniset letut

Heräsin yhtenä iltana siihen, että teki todella paljon mieli lettuja. No yhteenkään suoraan reseptiin ei kaikkia aineksia ollut, joten aikani Googlailtua erilaisia ohjeita tekaisin niistä omanlaiseni version.

Tästä taikinasta tulee kolme tälläistä semi-isoa ja todella paksua lettua, jos teet ohuempia niin tästä riittää helposti 5-6 kappaleeseen. Pikkupannulla paistettuna tästä riittää varmasti kymmeneen kappaleeseen ihan heittämällä.

Resepti

  • 3 kpl munia
  • 2-3 rkl voita
  • 4 rkl mantelijauhoja (kukkurallisia ruokalusikoita)
  • 0,5 dl makeuttamatonta soijajogurttia, kermaa, vettä tai valitsemaasi muuta jogurttia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl erytritolia (esim. tämä *Foodinin on hyvää)

Ketogeeniset letutKetogeeniset letut

Vatkaa munat sekaisi, lisää vatkaten sulatettu voi ja mantelijauhot. Näiden jälkeen sekaan vain jogurtti/kerma/vesi sekä suola ja makeuttaja. Paista hyvässä määrässä voita ja nauti!

Itse laitoin päälle kaapista löytynyttä makeuttamatonta soijajogurttia sekä pensasmustikoita. Jos olisi ollut muitakin marjoja niin mukaan vain, esimerkiksi vadelma ja mansikka olisivat sopineet hyvin. Ja ketogeeniseen ruokavalioonhan mahtuu myös kermavaahto, joten sitä vain jogurtin sijaan jos haluaa hiukan herkumman setin vaikka viikonlopun brunssille.

Nämä ketogeeniset letut käyvät myös suolaisen kanssa syötäväksi, silloin toki kannattaa jättää makeuttaja pois taikinasta. Tuolloin laittaisin päälle ehdttomasti smetanaa, lohta ja rucolaa. Veri guud varmasti niinkin!

Miten usein te teette lettuja?

Lue myös:

Ketogeenisen ruokavalion lopettaminen – voe helvete!

Ketogeeninen ruokavalio loppui, tapahtuiko muutoksia?

Ketogeeninen ruokavalio: Hyvät ja huonot puolet

-15kg syksyn aikana = yksi merkkipaalu saavutettu (painonpudottaminen ketogeenisellä ruokavaliolla)

Kaikki Ketogeeninen ruokavalio -postaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.