Hae
Hannamaria

Näin otat onnistuneita meikkikuvia & selfieitä

Oon vuosien aikana koulutuksen ja käytännön kautta haalinut vaikka ja kuinka vinkkejä meikkikuvien ja selfieiden ottoon, jotka haluan nyt laittaa teille jakoon! Olen siis ammattikouluaikoina opiskellut valokuvausta, se on ollut mulle harrastus / osa-aikatyö jo vuosia ja nykyään keskitynkin pääosin henkilö- ja tuotekuvaukseen. Onnistuneita meikkikuvia ei oo siis vaikea ottaa, mutta se vaatii harjoittelua.

Sain näiden jakoon inspiraation Maskinanilta, joka aloitti IGTV:ssään uuden sarjan näyttämällä ensin miten valaistustus vaikuttaa meikkikuvien ottoon. Ja disclaimer tähän alkuun: valokvauksessa ei ole oikeaa tai väärää. Nämä ovat niitä vinkkejä, joilla itse saan onnistuneita kuvia ja joilla olen auttanut muita saamaan tietynlaisia selfieitä ja meikkikuvia.

Nenä linjassa posken kanssa = omat kasvot myös kuvassa

Vanha jo edesmennyt valokuvauksen opettajani sanoi aikoinaan, että ”pidä nenä posken puolella tai sen rajalla” ja tuo on aina ensimmäinen asia jonka katson kun alan ottamaan kasvokuvaa sivusta. Vasemmalla puolella olen vienyt nenän ylikorostetusti oikean poskeni ylitse ja laskenut vielä leuan alas, jotta kasvojen omien suhteiden muuttuminen korostuu.

Tätä on hyvä testailla peilin edessä ja helpoin kuvatessa muistaa, mikäi sulla on käytössä esim. pikku näyttö ja kaukolaukaisin tai kuten mulla, Olympuksen oma OI.Share-sovellus joka toimii näyttönä ja kaukolaukaisimen puhelimessa.

Opettele omat suosikkikuvakulmat

Meikki on monelle taiteen muoto, monelle omien hyvien puolien korostamista ja tätä samaa ajatusta voi käyttää niiden kuvakulmien hakemiseen. Käytännössä tämä siis tarkoittaa esimerkiksi omalla kohdallani sitä, että harjoituksen kautta olen löytänyt omat kuvakulmat ja puolet kasvoista joissa meikki pääsee eniten edukseen.

Vasemmalle puolella kasvojani kulmakarvani on symmetrisempi, luomella on enemmän tilaa, ripset ovat tasaisemmat ja usein tuuheammat, leukalinjani on vahvempi, huuleni muoto on symmetrisempi ja rustokoruni koristavat korvaa vasemmalla puolella. Tämä vaatii harjoitusta kuvattavana ollessa, peilin edessä harjoitellen ja omia kasvoja tutkien. 

Ryhdikäs perusasento – aina!

Tämä muuttaa niin paljon. TikTokissa on kiertänyt haaste, jossa vedetään hartiat ylös, taakse ja lasketaan, vedetään leukaa hiukan eteen ojentaen ja voila, asento valmis! Noh, tuo oikeasti on se millä saan ryhdikkään asennon mutta hyvin, hyvin hillitysti tehtynä.

Ylläolevassa kuvaparissa demoan ryhdikästä asentoa (sekä kohta alla tulevaa kikkaa). Tässä nökee hyvin kuinka kasvojen muoto muuttuu kun vaihtaa asennon ryhdikkäämpään ja muistaa hymyillä hiukan. Etenkin kuvissa joissa näkyy hiukan hartioita tai rintakehää, ryhdikäs perusasunto vaikuttaa paljon.

Intensiivisempi look välittyy neutraalimpana kuvissa – ”Instagram -meikki”

Kamera tähtää aina automaattisesti 18% keskiharmaaseen, jonka takia se saattaa välillä tuntua syövän värejä. Tämän takia tehdessäni meikkiä vain valokuvia varten, laitan pikkuisen enemmän poskipunaa, varjostuksia ja korostuksia kuin mitä laittaisin jos olisin menossa vain kaupungille tai töihin.

Ja jos menet kuvauksen jälkeen jompaan kumpaan, nappaa mukaan puuterisuti sekä meikkipuuteri ja häivytä varjostuksia ja poskipunia hiukan mikäli ne tuntuvat liian intensiiviseltä. Tämä pätee myös mm. meikkipohjaan, silmämeikkiin ja huuliin, mutta on löydettävä se kultainen keskitie kaiken kanssa.

Kieli kitalakeen = vahvempi leukalinja

Moni vihaa tätä vinkkiä ja moni vannoo sen nimeen, mutta mulle tämä on yksi aikoinaan saamistani suosikkivinkeistä. Tykkään itselläni vahvasta leukalinjasta valokuvissa joten kun otan meikkikuvia, vedän kielen kitalakeen korostaen jo ryhdillä saatua leukalinjaa. Normaaleissa kokovartalokuvissa en tätä juurikaan jaksa tehdä, mutta meikkikuvissa pääpainon ollessa kasvoissa ja meikissä, haluan saada ne korostumaan.

Valo on kaiken a ja o

Peruspotrettien kuvaaminen aloitetaan kahdella valolla studiossa tai meikkipisteellä: viemällä yksi valo itsestä 45 asteen kulmaan vasemmalle, toinen oikealle. Yhdessä nämä muodostaa 90 asteen kulman, jonka yhdistymispisteessä itse seisot.

Luonnonvalo onkin sitten asia erikseen ja sen kanssa täytyy opetella pelaamaan. Perussääntö varjo-valo-varjo ei välttämättä toimi meikkikuvissa kummallakaan tapaa, joten go nuts ja leiki! Maskinanin IGTV-pätkä valolla leikkimisestä on ihan super.

Käy läpi tarkistuslista ennen kuvan ottoa

Mun tarkistuslistaan ennen meikkikuvan tai selfien ottoa kuuluu: hiusten asettelu kasvojen muotoa ja/tai meikkiä korostamaan, tarkistan kulmakarvojen sojotussuunnat, katson että silmälasit ovat puhtaat, tsekkaan hampaanvälit, katson että huulipuna tai ripsiväri ei ole levinnyt ja iho ei kiillä (ellei sitä ole tarkoitettu kiiltämään).

Tämän lisäksi rentoutan kasvot avaamalla suun ja pyörittämällä leukalinjaa hiukan auki, mutrustamalla huulet ja liikuttamalla huulia sivulta toiselle niin että posket rentoutuu. Ja sitten hymyillään!

*****

Toivottavasti näillä vinkeillä joku saa omaan mieleensä onnistuneita meikkikuvia ja selfieitä otettua helpommin! Tuun jakamaan videomuodossa näitä vinkkejä lisää Instagramin puolella, joten muista ottaa tili seurantaa.

Tuleeko teillä lisää vinkkejä?

Seuraa minua: Instagram / Facebook

Seuraa Hannamaria Mediaa: Instagram / Facebook / LinkedIn

Tutustu Suhteellista Podcastiin – asiaa ihmissuhteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.

Lue myös:
5 x Huulipuna maskin alle
3 x Paras ”blurraava” eli ihohuokosia häivyttävä pohjustustuote
3 x Kuinka huulimeikki muuttaa meikin

2 kommenttia

  1. Noora/prettyawesome kirjoitti:

    Hei vitsit tää oli hyvä postaus, kiitos 🙂 Kuulun juuri niihin, jotka ottaa 150 kuvaa, eikä yksikään onnistu. Tosi hyviä vinkkejä, sain heti kiinni siitä mikä mulla menee mönkään. Joten ei, kun harjoittelemaan näillä sun vinkeillä 🙂

  2. bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

    Paljon tuttuja vinkkejä ja juttuja, jotka olen havainnut jo itsekkin. Mutta oli ihan hyvä lukea tänä postaus ajatuksella läpi, niin tuli virkistettyä opittua tietoa. Kiitos.

    https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.